Konu: Maske_39846 - DM / Emotesiz Silah Kullanma  (Okunma sayısı 340 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.06.2022 23:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_39846 - IC karakterini bilmiyorum, o yüzden forum hesabını da bulamadım.

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.06.2022 - 23:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Evim Grove Street içerisinde. Evime giderken birden ateş edildi, düştüm. Kişinin silah emotesi gözükmediği için "Emotesiz Silah Kullanma", ayrıca sebepsiz yere ateş ettiği için de "DM" kural ihlallerinden şikayetçiyim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/939648135783940096/985278168980127804/sa-mp-744.png

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 12.06.2022 00:54
Savunma için 24 saatiniz bulunuyor. @anthony2833

#2 - 12.06.2022 01:16
Merhabalar. Aktif bir savaş halindeyiz, fakat SouthSide ile değil tabi ki. Akşam saatlerinde SouthSide tarafından hoodumuz basılıyor, bende kaçıyorum. Savaşa dahil olduklarını düşünüyorum, sonra bu arkadaş denk geliyor ve düşürüyorum.

Hoodumuzun basıldığını kanıtlayacak bir şikayet : https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=131172.0 (yeterli değilse, @Cross'un açıklayacağını düşünüyorum.)

Kişiye uzaktan sıktığım için emotem chatine düşmemiş.
« Son Düzenleme: 12.06.2022 01:18 anthony2833 »

#3 - 12.06.2022 10:07
Merhaba, sürekli hoodunuzu bastığımızı söylüyor ve buna beni şahit gösteriyorsunuz. Hood bölgenizi basmadığımızı kanıtlarıyla birlikte KSZ'e ilettim, kendisine sorabilirsin. Birazcık mantık yürütür ve empati yaparsanız baskın yapmadığımızı anlarsınız. IMB üyesi olmayan bir oyuncu bize El Corona'da ateş açtı ve Idlewood'a kaçtı, ona orada ateş etmedik fakat kendisi inip bize ateş etti. Biz de kendisini vurduk ve hood bölgemize döndük. Idlewood bölgesine baskın düzenleyecek olsak referans gösterdiğin şikayetteki arkadaşların ekran görüntüsünü alırken yaralı olurdu fakat böyle bir şey olmadı. IMB üyesi olmayan birisine karşı kendimizi savunduk ve bölgeden ayrıldık. Oluşumumdan kimse Idlewood üyesine ateş etmedi. Ek olarak Miguel'i vurduğunuz yer Grove Street, Idlewood değil ve yanlış hatırlamıyorsam Idlewood'a yaşanan çatışmada kendisi yoktu. Kendi kafanızda kurmuş ve oynamışsınız, lütfen buna beni şahit göstermekten vazgeçin.

#4 - 12.06.2022 10:09
Merhaba, sürekli hoodunuzu bastığımızı söylüyor ve buna beni şahit gösteriyorsunuz. Hood bölgenizi basmadığımızı kanıtlarıyla birlikte KSZ'e ilettim, kendisine sorabilirsin. Birazcık mantık yürütür ve empati yaparsanız baskın yapmadığımızı anlarsınız. IMB üyesi olmayan bir oyuncu bize El Corona'da ateş açtı ve Idlewood'a kaçtı, ona orada ateş etmedik fakat kendisi inip bize ateş etti. Biz de kendisini vurduk ve hood bölgemize döndük. Idlewood bölgesine baskın düzenleyecek olsak referans gösterdiğin şikayetteki arkadaşların ekran görüntüsünü alırken yaralı olurdu fakat böyle bir şey olmadı. IMB üyesi olmayan birisine karşı kendimizi savunduk ve bölgeden ayrıldık. Oluşumumdan kimse Idlewood üyesine ateş etmedi. Ek olarak Miguel'i vurduğunuz yer Grove Street, Idlewood değil ve yanlış hatırlamıyorsam Idlewood'a yaşanan çatışmada kendisi yoktu. Kendi kafanızda kurmuş ve oynamışsınız, lütfen buna beni şahit göstermekten vazgeçin.

Onlarca kişi Idlweood'a gelip ateş açmaya başlarsa ben buna hood baskını derim.

#5 - 12.06.2022 10:09
DM atan ve Idlewood'a kaçan oyunculara açtığımız şikayet.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=131176.0

#6 - 12.06.2022 10:11

Onlarca kişi Idlweood'a gelip ateş açmaya başlarsa ben buna hood baskını derim. Zaten Miguel'i hood baskınında vurdum demiyorum, hood bölgemize gelip ateş açmaya başladığınızda ben bunu savaşa dahil olduğunuzu düşünerek hareket ederim. Öyle yaptım zaten ve Miguel'i vurdum.

#7 - 12.06.2022 10:20
Siz çeteye bile katılmamış karakterinizle tek başınıza Florencia çetesine bir savaş açmadan, gördüğünüz hispanik isimlere ateş etmeden önce ben Ghaleen Howell karakteriyle yaşananları IC olarak, KSZ ile OOC olarak konuştum ve çözdüm. Karakterinizin düşünceleri yanlış ve bu yüzden yaptığınız DM. Daha fazla cevap vermeyeceğim, her şey ortada. Başınıza buyruk, tek başınıza ava çıkmışsınız ve DM atmışsınız.

#8 - 12.06.2022 10:31
Son savunmamı yapıyorum. Anladığım kadarıyla hood baskını demiyorsunuz, bir kişiyi vurup çıktık diyorsunuz. Pekala, bunda bir sorun yok fakat o görüntüyle kim karşılaşsaydı, benim düşündüklerimi düşünürdü. On kişi hooda geliyorsunuz, kaçıyorum. Savaşa dahil olduğunuzu düşünüyorum, buna yönelik hareketler sergiliyorum. Bunlar olacak şeyler dostum, arkadaşın hiçbir şey kaybetmedi. Çeteye katılmamış derken, çete içinde yaşananlardan haberiniz bile yok. Ona da karışmayın. Ghaleen Howell ile konuşup halletiğini nereden bilebilirim? Daha savunma gelmeyecek, sonuçlansın.
« Son Düzenleme: 12.06.2022 10:36 anthony2833 »

#9 - 12.06.2022 10:36
İhtimal üzerine torbacı karakterinle çeteye bireysel savaş açamazsın dostum. Sonuçlanabilir.