Konu: [04.06.2022 - Toplu şikayet] Metagaming - Retarted RP  (Okunma sayısı 207 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.06.2022 16:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jaquet Gauthier - @MarshallExe
Jovenel Gauthier - @burtyx0
Jaquan Wallace - @TRİAD OF SYAORAN

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gennady Ginsburg - @'Dusty

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.06.2022 - 02:50 & 03:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

--------------------------------------

Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gece vakti araç hırsızlığı suçlarından dolayı tutuklanmakta olan Jaquet Gauthier, kelepçelenip asansörden kodeslere çıkarılırken oyuncu kendi isteğine bağlı olarak saçma şekilde role uymadı ve asansöre binmeden VCPD binası garajından koşarak kaçtı. Kişiye yetişmeye çalışırken ise SS'de de görüldüğü gibi ve Metagaming yaptıklarını düşündüğüm Jovenel Gauthier ve Jaquan Wallace role uymayan arkadaşı araçlarına alarak kaçtılar. MG yaptıklarına dair bir kanıtım yok fakat 2. SS'de de görüldüğü gibi kişi kelepçeli, role uymayıp kaçıyor ve telefonunu kullanmasına ihtimal dâhi vermiyorum. Böyle bir durumda ise arkadaşları onu gelip alıyor ve kaçırıyor.

Üçlü gruptaki herkese Metagaming'den, Jaquet'e ise Retarted RP dolayısıyla şikayette bulunuyorum. Gerekenin yapılmasını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişi IC olarak 2.17 kapsamında 300 dakika hapse girecekken OOC bir ihlâlde bulunarak kaçtı. IC cezasının da eklenmesini istiyorum.

#1 - 04.06.2022 16:10
@burtyx0 olaydan nasıl haberdar olduğunuzun, bölgeye gelip bu role giriştiğinizin kanıtını 24 saat içerisinde paylaşın.

#2 - 04.06.2022 16:19
Olayla alakalı herhangi bir alakam yok, araçta afk durumdaydım, şahıslar arkadaşım fakat bu durumla herhangi bir alakam yoktur. Ic olarak gördüğümdede İmdat dedim zaten, kaçan kişi ben değilim, kaçıran kişi ben değilim. Bana neden şikayet açıldı anlamadım. İyi günler dilerim.

#3 - 04.06.2022 16:34
Konu ile alakalı olduğumdan ve şahitlik olarak gösterildiğimden dolayı şahitliğimi onaylıyorum.

+ olarak da kişinin departman içerisinde kimsenin olmadığını düşünerek kaçması bir kural ihlaline girmekte. IC olarak departman içerisinde kimse olmayabilir fakat bunu gerçek hayat serüvenine bağlarsak departman içerisinde yüzlerce polis memuru ve güvenlik olduğunu anlayabiliriz.

#4 - 04.06.2022 16:38
Jaquan'ın olayla her hangi gibi bir bağı yoktur loglara bakılabilir pmleşme yoktur gerekirse ekran verip Discord'u gösterebilirim ve
Koluma girmeden kodese diyip asansore biniyorlar

emote ile kaçtığım SS

#5 - 04.06.2022 16:48
Arkadaşın tutuklandığı zamanda ben yakın bölgede soygun yapıyordum. Çuvallarımı satıp etrafta dolanıyordum ve Jaquet'in koşuşturduğunu fark edip ne olduğunu anlamak için duraksıyorum,  aracıma atladığı için  bir anda gazlamak durumunda kalıyorum, polisin onu kovaladığını fark edip az ileride duruyorum ama iş işten geçmiş olduğu için kaçırmış yerine girdim ona bir şey diyemeyeceğim.  Arkadaş ile herhangi bir şekilde OOC haberleşmeden orada bulundum,  işlem yapılabilir. İyi forumlar.

@Jaquan Wallece adlı kişinin olayla bir alakası yoktur, dönen rollerde parmağı yoktur.

#6 - 04.06.2022 19:00
Jaquan'ın olayla her hangi gibi bir bağı yoktur loglara bakılabilir pmleşme yoktur gerekirse ekran verip Discord'u gösterebilirim ve
Koluma girmeden kodese diyip asansore biniyorlar

emote ile kaçtığım SS

Araçtan indirip seni götürüyoruz, koluna girme emotesi vermenin zorunlu olduğunu düşünmüyorum çünkü araçtan indirirken mantıken koluna girip indiriyoruz. Ek olarak ise 'Dusty'nin de söylediği gibi departman gerçek hayatta zaten polis kaynadığı için kelepçeli olarak böyle bir kaçma rolü yapman oldukça mantıksız. Asansöre bizimle birlikte biniyorsun ve biz asansörde seninleyken tuşlara kafa atıp başka kata gidiyor ve kaçıyorsun. Tutuklanırken bu kadar wine oynamanız oldukça mantıksız, lütfen yapmayın.

#7 - 05.06.2022 00:34
Win'e oyunamıyorum fakat emote unutman senin sorunun oluyor bildiğim kadarı ile, şöyle düşünelim silah çeksem sıksam bir rolde emotesiz hatalı olur ve jail yerim kimse bana demez ki zorundalığını felan ayrı olarak şöyle düşünelim içerisi polis kaynıyor olacağı bir saat değil ve discord üzerinde ticket açtım destek'e bana denilen şey kodeslere kelepeçe ile götürülüp /do kodesler denilmesiydi sen bana IC söyleyip arabadan indirip bırakıp çıkıyorsun bende bunu fırsat bilerek başka kata çıkıyorum sonrasında kaçıyorum zaten.

#8 - 05.06.2022 12:54
Win'e oyunamıyorum fakat emote unutman senin sorunun oluyor bildiğim kadarı ile, şöyle düşünelim silah çeksem sıksam bir rolde emotesiz hatalı olur ve jail yerim kimse bana demez ki zorundalığını felan ayrı olarak şöyle düşünelim içerisi polis kaynıyor olacağı bir saat değil ve discord üzerinde ticket açtım destek'e bana denilen şey kodeslere kelepeçe ile götürülüp /do kodesler denilmesiydi sen bana IC söyleyip arabadan indirip bırakıp çıkıyorsun bende bunu fırsat bilerek başka kata çıkıyorum sonrasında kaçıyorum zaten.

Şunu demek istiyorum. Orada sadece bir tane asansör var, sen bizimle aynı asansöre binip sistemin getirisini kullanarak farklı kata çıkıyorsun. Buraya kadar her şeyi normal sayalım, bir polis departmanı rolsel olarak gece vakti bile olsa oldukça fazla polis kaynıyor. Sen kelepçeli olarak bir departmandan kaçıyorsun. Garajdan kaçtığını varsayalım, kapıyı nasıl açıp kaçıyorsun? Şikayete bakacak yetkilinin beni haklı bulacağını düşünüyorum çünkü ben burada mantıklı bir durum göremiyorum.

#9 - 05.06.2022 13:16
SS'lere iyi bakarsan görebilirsin, siz beni tutmadan asansör ile benden önce çıkıyorsunuz sadece arabadan indirip bende sizden sonra biniyorum burada sistem getirisi nerde?