Konu: [28.05.2022] Melissa_Zarate | Trolling + Fear RP + Non RP Driving  (Okunma sayısı 117 defa)

#0 - 28.05.2022 18:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @PortakallıÖrdek - Melissa Zarate

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Chiyo Emiko @Jarvis  - Nikolai Reznov @WulqueN 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  28.05.2022 - 17:38

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3 Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

3.2. Non RP Driving
Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

+ TROLLING

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Şahıs garaja giriyor, NoS açıp olduğu yerde gazlıyor. Kısa süre sonra yanına gidip düzgünce ne istediğini soruyoruz. Bize ''Eğlenmek istiyorum'' diye karşılık veriyor. Yine buna uyum sağlamak adına pek bir karşılık vermiyoruz. Garajda aracı rastgele bir şekilde sürüp rahatsız edici davranışlarda bulunuyor. Bu aşamadan sonra ona ne istediğini daha ciddi bir şekilde soruyoruz. Aramızdaki bir karaktere ''Seni istiyorum'' tarzında cevap veriyor ve ona takıntılı bir şekilde cevap veriyor. Ona rol dahilinde söylediğimiz hiçbir şeyi takmayıp kendi düşündüklerini role aktarıyor. Biz kadınla konuşurken bizi muhatapa almadan kafasına göre hareket ediyor. Ona daha sonrasında sert bir şekilde gitmesini söylüyoruz, bu uyarıyı ciddiye almıyor. Orada üç kişiyiz, orası bizim HOOD bölgemiz. Orada ona gerektiği vakit istediğimizi yapabiliriz fakat bu ciddiyetin farkına varmadan ihlal yapmaya devam ediyor. ''Al aracını siktir git'' diye yanıt veriyorum, buna karşılık olarak ''Seni siktirip gitsem?'' diye yanıt veriyor. Şahıs tek kişi, biz ise orada üç kişiyiz, bölge bizim. Şuana kadar söylediklerim kanıtları ile birlikte Fear RP + Trolling oluyor. Sonrasında gitmediği için aramızdan biri gateyi kapatıyor, ben de ona açmasını ve kızın gitmesini söylüyorum. Kız bu dediğimi hiçe sayarak Gate tarafındaki çıkıştan uzaklaşmak yerine garajın arka kısmında bulunan çitlerin üzerinden araç ile atlıyor. Bu da söylediğmi gibi Non RP Driving ihlaline dahil oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

-Trolling
Spoiler: GösterGizle

-Fear RP

-Non RP Driving

Ek açıklamalar(varsa): Yok.

#1 - 28.05.2022 20:35
Rollerde /ccmy komutu kullanılmış, normal sohbet devam ediyordu ve Fear RP yapmamı gerektiren bir durum söz konusu değildi, herhangi bir tehdit, ya da illegal madde çıkartılmadı. Rolde /me çitlere aracı sürer, kırıp geçer diye emote verip daha sonrasında çitleri yaptırmaları için rolsel bin dolar verdim, bir sorun göremiyorum.  Trol kısmı için atılan ss'de de herhangi bir sıkıntı göremedim, oradaki kadın karaktere iltifat edilmiş o kadar. Siktir git dediklerinden sonra da İyi be gidiyorum tarzında bir şey söyleyip gitmiştim, sonrasında tekrar geldim, roller bölük bölük yani.
« Son Düzenleme: 28.05.2022 21:09 PortakallıÖrdek »

#2 - 28.05.2022 21:07
Açtığım şikayete kanıtlarımı sundum. /ccmy Komudu kullandığım, senin bir görüntü sunmadığın sürece hiçbir gerçeği değiştiremez. Bunun için eğer bir savunman varsa, görüntü paylaşman gerek. Çünkü ben orada çitleri kırma veya bin dolar ödediğini görmedim. Senin orada çitlerin üzerine kırman için bir neden yok, bunu sebepsiz bir şekilde yapamazsın. Bunun dışında bize senden sayıca üstün olduğumuz dahilinde bizim bölgemizde bize küfür edemez ve bunun yanında dalga geçemezsin. Bunlar dediğim gibi ihlallere dahil olan eylemler. Şikayeti açtığım gibi kanıt sunuyorsam, savunmada da senden onu bekliyorum.
« Son Düzenleme: 28.05.2022 21:09 sDARK »

#3 - 28.05.2022 21:10
Açtığım şikayete kanıtlarımı sundum. /ccmy Komudu kullandığım, senin bir görüntü sunmadığın sürece hiçbir gerçeği değiştiremez. Bunun için eğer bir savunman varsa, görüntü paylaşman gerek. Çünkü ben orada çitleri kırma veya bin dolar ödediğini görmedim. Senin orada çitlerin üzerine kırman için bir neden yok, bunu sebepsiz bir şekilde yapamazsın. Bunun dışında bize senden sayıca üstün olduğumuz dahilinde bizim bölgemizde bize küfür edemez ve bunun yanında dalga geçemezsin. Bunlar dediğim gibi ihlallere dahil olan eylemler. Şikayeti açtığım gibi kanıt sunuyorsam, savunmada da senden onu bekliyorum.
Burada size yalan söyleyecek değilim, orada gatei kapattığınız sırada arka çitlerden çıkıp gate'nize geldim, gate başında bekleyen arkadaşınıza bin doları verdim. Eğer şikayet açılacağını bilsem ekran görüntüsü alırdım, şikayet açılması için gerekli bir şey göremiyorum yine de siz bilirsiniz. Her dakikamı ekran görüntüsü alarak geçirmiyorum.

#4 - 28.05.2022 21:13
İllegal bir birliğin bölgesinde, birliğin malına mülküne zarar vermek sivil bir karaktere uygun hareket değil. Bunun için yeterli bir sebebin yok. Verdiğin emote ve bin doların bu savunmayı iyi kılacağını düşünüyorsan ve elinde bir görüntü varsa paylaşmanı öneririm. Karakterinin konuşma tarzı, sözleri, tavırları ve davranışları hiçbir şeyi ciddiye almadığını gösteriyor. Yalan söylemek söz konusu değil. Doğrular için kesin görüntü sunman gerek.

#5 - 28.05.2022 22:49
Karakterimin yapısı zaten umursamaz bir tip, gün içined yaşadığı olaylar sonrası insanlarla uğraşmak onu raatlatıyor, eğer bir sorun varsa cezamı alabilirim, ortada büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum.

#6 - 29.05.2022 06:09
Şikayet incelendi.

Fear RP ve Retarded RP kapsamında cezalandırıldı.

Öncelik girilen bölge sahipli 3. aşama bir birliğe ait, zaten haritadan işaretli olarak iki taraf da görebiliyor. Buna rağmen rastgele ortama arabayla dalmanız ve kurduğunuz diyalog da mantık dışı kalıyor.

Yine sahipli bir bölge içerisinde araçla çitlere dalıp sonra parasını ödemek gibi bir rol yine mantık dışı ve Fear RP'den tamamen uzak.

Fear RP'den kasıt her zaman tir tir titreyip korkma gibi bir rol gerçekleştirmeniz değil, bölgenin ağırlığını kabul edip ona göre ilerlemeniz için de bulunuyor.