Konu: [28-05-2022] Cillian_Russel, Barbara_Petrov DM - Retard RP - Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.05.2022 13:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Ertan Cillian Russel / @tannn Barbara_Petrov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27/05/2022, 20:24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Alıntı
11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Evime geçerken yolda iki arkadaş beni gördüler takip ettiler, aracımdan indim, Cillian karakteri araçtan inerek UZI'sini çıkarıp beni taradı, ortada hiçbir sebep yokken, durduk yere ve rol yapmadan. Barbara karakteri ise ben barda otururken tamirci listesinden adımı görüp ben iş başındayken arayıp tamirciye çağırdı, sürekli "Tamirci açık mı?"  "Mekanik var mı?" diye cevap vermeme rağmen troll derecesinde RETARD RP yolunda ilerledi. İşbaşında birini tamirciye çağırıp ateş etmek yasak diye biliyorum. Her neyse ben düştükten sonra arkadaşlar gitti, Marina bölgesinde o kadar CCTV olmasına rağmen ve her an polislerin gelebilecek olma ihtimaline rağmen bölgede durup ben yerdeyken Ortak Nezaket kuralından uzaklaşıp "Abi mekanik var mı? Abi tamirci var mı?" diye sorular yönelttiler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Olayın ben düşene kadar ki videosu, tamirhane için arıyorlar, troll diye gitmeyip eve gidiyorum çıkarıp tarıyor: https://streamable.com/ue61et

Ben düştükten sonra gerçek dışı yapılan, polisin her an gelebilme ihtimaline karşı yerde yatan adama "Tamirhane var mı?" tarzında gereksiz, sırf toksiklik için yapılan yorumlar, bir de "cug cug" yazmış arkadaş çok olgun bir şekilde.

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 28.05.2022 13:18 lencarst »

#1 - 28.05.2022 14:51
Caine bana colt markalı silahı sıkmıştı  kız çalışanı bana laf atmıştı sonrasında bende karşılık verince bana colt markalı silahı sıktı   bende olay yerinden kaçmıştım arkadaşım ile şahısı arıyorduk Market caddesinde şahısı aracı ile gördük ve takip ettik hani tamirci listesinden gidip çağırma gibi birşey yapmadık ve bulduk konuştuk ve ben indim emotemi vererek ateş ettim Caine kalkıp fall attıktan sonra sms nasıl atıyorsa artık arkadaş direk sms attı o yaralı hali ile  ve olay yerinden kaçtık, hani kendileri bize sıktığı   zaman kural ihlali olmuyorda biz sıkınca mı kural ihlali oluyor? artı olarak şikayet açmak açmassan şikayeti sevinirim. Her  mermi yediğinde böyle yapıcak isen  hiç illegal rp yapmamanı da tavsiye ederim dostum. Hani   illegal rol yapacaksanız sizde mermi yiyeceksiniz bizde yiyeceğiz biz  gerekli yerlerde seni alttan bile aldık yaptığın bazı ihlalleri ama yaptıklarının karşılığını ödemeye gelince ödemekten vazgeçiyorsun yakıştıramadım. Ortada bir sebep var ki sıkıyor sana bir insan durduk yere kimse birisine sıkmaz. Cug cug kelimesine gelince  arkadaş ile sakalaşma cümlem idi artı olarak sana desem bile ne olucak senin yanında bile demediğim kelime cug cug hani yaptığın tereyağından kıl  aramak gibi bir şey  bu kadar  herşeye laf edicek isen gidipte illegal rp yapma.  Mekanik işin bahanesi ve seni bir yere çağırmadık farkında isen yolda gördük takip ettik vurduk. Barbara'ya toxiclik yaptı diyorsun  yapamaz mı seni küçük düşürücü bir şey de yapmadı işe gibi şeyler normal bir şekilde düşman olduğun için ııcde böyle bir şey söyledi kız hani illa seni sinirlendiricek bir şey yapıcak en azından sizin gibi ana avrat sövmüyoruz sıkıyoruz  neden sıktığımızı söylüyoruz ve uzuyoruz.

Arkadaş bayıldıktan sonra hemen kalkıp telefonu ile birisini çağırıyor  10 tane mermi yemiş bir adam.
https://www.hizliresim.com/k0bxlwo
« Son Düzenleme: 28.05.2022 15:06 Ertan »

#2 - 28.05.2022 15:08
Kanıtlı ve "her mermide şikayet açacaksan illegal rol yapma" tarzında kural ihlallerini yücelten kural dışı olmayan bir savunman olduğunda karşı delillerimi sunarım, nasıl illegal rol yapacağımı öğretmekten çok neden sıktığını açıklasan daha iyi olabilir şikayet uzamadan kapanır. Ben sıktığımda ki - kaldı ki ne zaman olduğunu hatırlamıyorum - sen de şikayetini açsaydın ben de "yasaklı roller" sınıfında kadın karakteri sözlü taciz ettiğine dair savunmamı yapsaydım o konu başka bu konu başka, ihlal olduğunu düşündüğün şeye ihlalle karşılık vermek seni bu konuda haklı çıkarmaz.

Dediğim gibi kanıtlı ve kural ihlallerini yüceltmeyen bir savunma geldiğinde karşı savunma yaparım, o zamana kadar şikayetim bu kadardır.

#3 - 28.05.2022 15:19
Alıntı
Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Telefonumdan arkadaşıma "EV 1291" yazmak ağır bir iş değil, sanki Amerikan başkanı dair herkesi devreye soktum, ek olarak videonun 17. saniyesinde "Sen miydin arayan?" yazdığımda "Evet." cevabı geliyor Barbara karakterinden, kafeden kalkıp tamirciye adam yönlendiriyorum, tamircinin önünden geçerken takip yiyerek saldırıya uğruyorum. Bunun meslek zaafiyetini kullanarak adam taramaktan bir farkı yok.

#4 - 28.05.2022 19:12
Alıntı
Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Telefonumdan arkadaşıma "EV 1291" yazmak ağır bir iş değil, sanki Amerikan başkanı dair herkesi devreye soktum, ek olarak videonun 17. saniyesinde "Sen miydin arayan?" yazdığımda "Evet." cevabı geliyor Barbara karakterinden, kafeden kalkıp tamirciye adam yönlendiriyorum, tamircinin önünden geçerken takip yiyerek saldırıya uğruyorum. Bunun meslek zaafiyetini kullanarak adam taramaktan bir farkı yok.

Senin tamircin market caddesi üzerinde değil biz seni rastgele gezerken bulduk  toxiclik yapıyorsunuz diyorsun kendin toxiclik yapıyorsun. Seni gördük bende takiple dedim ve sonrasında vurduk.  Samanda iğne arama. Biz seni market caddesi üzerinde araçtan tanıdık ve takipledik
« Son Düzenleme: 28.05.2022 19:17 Ertan »

#5 - 28.05.2022 19:15
Kanıtlı ve "her mermide şikayet açacaksan illegal rol yapma" tarzında kural ihlallerini yücelten kural dışı olmayan bir savunman olduğunda karşı delillerimi sunarım, nasıl illegal rol yapacağımı öğretmekten çok neden sıktığını açıklasan daha iyi olabilir şikayet uzamadan kapanır. Ben sıktığımda ki - kaldı ki ne zaman olduğunu hatırlamıyorum - sen de şikayetini açsaydın ben de "yasaklı roller" sınıfında kadın karakteri sözlü taciz ettiğine dair savunmamı yapsaydım o konu başka bu konu başka, ihlal olduğunu düşündüğün şeye ihlalle karşılık vermek seni bu konuda haklı çıkarmaz.

Dediğim gibi kanıtlı ve kural ihlallerini yüceltmeyen bir savunma geldiğinde karşı savunma yaparım, o zamana kadar şikayetim bu kadardır.

İllegal  rolü yapıp da hatırlamıyorum demen saçma birşeyleri yaparken hafızanda tutman gerekli zaten bunları göz önünde bulundurarak illegal rp yapmalısın artı olarak ben size bakım yaptırmaya geldiğim zaman kız personelin  aracı çalıcam gibi şeyler söyledikten sonra bunu şaka olarak algıyıp bende şaka cevabı verdim sonrasında gelip sen kendin bana colt ile sıktığın için konu buralara geldi. Bende sana sıktım farkında isen ben senin gibi küçük şeyleri büyütücek değilim bunu role döktüm ve sana karşılığını verdim. Ben gidipte bir düştüm diye şikayet açıcak adam değilim o yüzden gidipte iki saat forumda yazamam zamanında yaptıklarının insan karşılığını alır her zaman.  Kendin bana sıktın bende sana sıktım ödeşmiş olduk ııc de bu kadar  uzatmanın manası da yok. Ben  rahatsız oluyorum her illegal rolden sonra şikayet açmaktan her mermi yediğim zaman şikayet açıcak isem oyundan çok burada vakit geçiririz ona bakılırsa bunu role döküp devam etmek en mantıklısı abartı bir kural ihlali olmadığı sürece. Bunu buraya taşımak yerine kendin ııcde halledebilirdin veya eğer kurallar izin verirse beni mahkemeyede verebilirdin. Sonuçta bir oyun ortamı ben herkesin her hatasında şikayetle uğraşamam, onun yerine yaptığın harekete bende karşılık yaptım bu kadar. Ve ben şikayet açıcam diye birşey de yok öyle bir zorunluluğum kendi hatanı yaptın bende bunun cevabını ııcde verdim. Ve açmam yani niye açayım ııcde çözmek var iken sırf sıktın diye.
« Son Düzenleme: 28.05.2022 19:29 Ertan »

#6 - 28.05.2022 20:58
Tamam dostum bir dahaki sefere AR-GE açarsın senin "şikayet açma kurallarını" belki kabul eder kurallara eklerler.

Daha fazla bir şey demiyorum admin kararı bekliyorum.

#7 - 29.05.2022 02:33
Merhabalar, yapılan yorumlar ve gönderilen kanıtlar incelendi.

Meslek çalışanına karşı pusu rolü için yetersiz kanıt, işyeriniz Market caddesinin arka tarafında kalıyor; vurulduğunuz yer ise Marina' daha yakın.

Barbara_Petrov Ortak Nezaket,
Cillian Russel Ortak Nezaket,
Caine Blackhand ise Non-RP'den işlem görecek. (( Birkaç dakika önce uziyle size mermiler yağdıran bir adamın yanında rahatlıkla telefona erişemezsiniz. ))