Konu: Birlik Liderini Aşağılayı Hareketler - Paulie Giardano  (Okunma sayısı 335 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.05.2022 19:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Paulie Giardano - @wend

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Azad Barzakian - Miroslav Petrovic

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17:46 - 22.05.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Birlik Liderini Aşağılayıcı Hareketler Sergilemek.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Downtown bölgesi içerisinde iki adet aşama 1 oluşum bulunmakta, haliyle her iki tarafında bu bölgedeki gücünü kanıtlaması gerekiyor ve bu da oluşumlar tarafında rekabete neden oluyor. Oluşum üyelerimle birlikte şehirde diğer oluşumları ziyaret etmiştik, rol bittikten sonra tekrardan bulunduğumuz bölgeye döndük (bölgedeki işyerimize) işyerimizin önünde bir grubun olduğunu fark ettik. Her iki tarafta birbirini terslemişti, "neden burada oturuyorsunuz - bizim mahallemiz" tarzında roller dönmüştü. İşletmemizin önünde oturduklarından ötürü karşı oluşuma öfkelenmiştik, çünkü bunu bilerek yaptıkları belli olmaktaydı. Aynı şekilde olayı uzatmadan bu hareketi biz yaptık ve onların aynı hood bölgesindeki işletmeleri sanırım, işletmeleri var mı emin değilim ama genelde orada takılıyorlar. Aynı hareketi bizde onların yerinde yaptık ve bizi kaldırmaya gelen bir oyuncu vardı, "burada ne işiniz var? Kalkın buradan!" tarzında sohbet geçmişti ve onların yaptığı hareketin aynısını bizde yaptık ve kalkmadık. Bu hareketten sonra karşı taraf Chesley Livingston karakteri olmalı ( yanlış yazmış olabilirim) bu karakteri çağırdılar ve olaya birliğin dışından başkaları'da dahil oldu. Karşı tarafın bizi bilerek sinir etmeye çalıştığının farkındaydık bunlardan birisi kilitli olan arabamızın kilidini kırmaya çalışıyor olmalarıydı. Tam bulunduğumuz bölgeden uzaklaşacakken çünkü brawl rolüne girmek istemiyorduk, karşı tarafın kas gücü olarak bizden daha güçlü olduğunun farkındaydık. Tam uzaklaşacakken bizim oluşumumuzda bulunan Azad karakteri arabanın kilidini kırmaya çalışan oyunucu gördü ve IC şekilde buna tepki göstererek karşı oyuncuya rolsel kafa attı. Brawl rolü bu şekilde başlamıştı ki bunu biz istememiştik, chatte geçen gerek IC gerekse OOC'ye kaçan pek çok mesajlar bulunuyordu. Olay bu değil ancak brawl rolünün başlamasından saniyeler sonrasında doğal olarak yere düştük, karşı tarafın bizden daha güçlü olması ve kişi sayısının avantajını kullanmasından ötürü kaybeden taraf biz olduk... Buraya bir nokta koyuyorum çünkü asıl kural ihlali buradan itibaren gerçekleşti. Brawl rolünden sonra sistemsel olarak yerde yatan Vittorio Visconti (benim canlandırdığım İtalyan karakteri- birlik lideri) karakterime aşağılayıcı hareketler yapıldı. Gerek karakterim yerdeyken Paulie Giardano karakterinin karakterimin kafasını ayağının altına alması, gerekse sandalyeyle kafamı ezmesi karakterimi daha doğrusu birlik liderini aşağılayıcı role girmektedir. Role devam ettim, rol sonrasında şikayetimi oluşturacağımın bilincinde olarak rolü bozmadım ve bu rolü sürdürdüm. Oluşum üyelerimiz sistemsel olarak yerden kalktıktan sonra tekrardan vurarak yere yatırmalar başlamıştı, bu olay'da biraz durumun OOC'ye kaçmaya başladığının işaretiydi. Yerden kalktıktan sonra üyelerimi topladım ve olayın gerçekleştiği yerden uzaklaştım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.hizliresim.com/i3vx1k5 https://www.hizliresim.com/l3shu9j https://www.hizliresim.com/g2c4kuz https://www.hizliresim.com/1v72nxm

Ek açıklamalar(varsa): Olayın gerçekleştiği süre boyunca birçok kural ihlali gerçekleşti ancak elimizde en kuvvetli şekilde kanıtlarla destekleyebileceğimiz kural ihlali budur.

#1 - 22.05.2022 19:23
Karşı tarafın özrünü kabul etmeyeceğimi şimdiden bildirmek istiyorum, sonuçta burada bir rekabet bulunmakta ve yapılan kural ihlali karşı oluşumun "Respect Point" kaybetmesine yol açacaktır. Ben oluşum üyelerimi bizzat tembihliyorum, OOC kural ihlali yapmamak için oldukça özen gösteriyoruz. Karşı tarafın bu tarz kural ihlallerinin yapmasının sonucu gerek OOC jail, gerekse Respect Point kaybı olmasını talep ediyorum. Dediğim gibi burada rekabet ortamı bulunuyor, herhangi bir OOC kavgamız bulunmuyor ancak hata yapıldıysa bunu kabullenmek gerekir. Elimizde daha fazla SS bulunsaydı direkt oluşum şikayetine kadar gidecektik ama kuvvetli bir delilimiz yani kesinlik gösteren bir kanıtımız bulunmadığından bireysel-şahsa karşı açmayı tercih ettim.

#2 - 22.05.2022 20:19
Öncelikle, discord ticket üzerinden sorduğun şeyler direk olarak hatalı. Altıma bir sandalye çekip o sandalye'e oturup onun karşısına geçip konuşmaya çalışıyorum. Ama sorun şurdaki öyle bir şey olmadı kendin ile çelişkiye giriyorsun dostum. Ve o f chatin karalanmamış halini talep ediyorum. "Özel konuşmalar, birlik içi" kabul etmiyorum. Ve kendimiz banka oturup rol yaparken Azad adlı arkadaş son derece kışkırtıcı bir tavır ile bizi kovuyor. Aramızda tartılma yaşanınca arabalarını tam anlamı ile hood un önüne çekiyorlar.  Ve rolü baltalamak dışında başka bir şey yapmıyorlar. Bir şey soruyorum cevap vermeyip saniyesi bitince arabaya binip gidiyor. Arkadaşları ile b den rolü bölüyorlar. Ve ısrarla "B-"  dememize rağmen.
Chesley karakteri ise birlik üyesi. dediğiniz şeyler dışarıdan yardım alma gibi bir şey olmuyor.  :-\ /smoke 2 çekmek yerine almayı planladığımız yerde rol yapıyoruz.
Cidden şaşırıyorum. Nasıl bir rol kabiliyetine bürünüp böyle bir şey yapıyorsunuz?

Çok iyi bir şekilde gözüküyor. Kendi aralarında bile bizim rol ortamımız bozuluyor. Cidden bu hareketlerinizi değiştirmelisiniz.. Bölge sahipliği 24 saat /smoke 2 çekerek olmuyor. Özür falada dilemiyorum bir şey yapmadım. Ve  ilk başta da dediğim gibi. Size ne özür nede başka bir şey dileyeceğim. Umarım rollere başlarsınız.

O f chat falan karalanmış tüm karalanmış ss lerin tamamını istiyorum.

#3 - 22.05.2022 20:30
Ve ayrıca özür dilemeni istemişim. Özür dilemek erdemliktir dostum, kendine nasıl yakıştırıyorsan artık. ;)

#4 - 22.05.2022 20:56
https://www.hizliresim.com/f3t7bjt https://www.hizliresim.com/odb7ti5
Buyur sevgili dostum, bunları göstermek gibi zorunluluğum yoktu. Role herhangi bir etkisi bulunmadığından sadece olaya odaklanmanızı istemiştim, dikkatleri farklı bir yere çekmeye gerek yok. Yazını yazarken üslubuna dikkat edersen iyi olur, çoğu şeyi sinir ile yazdığın belli olabiliyor. (tekrar tekrar aynı şeyleri yazıp, üstüne kalın font ile tekrar belirtmen buna bir örnek)

Sizin rol ortamınızı bozduğumuz falan yok, burada rolün açık bir şekilde durduğu anlaşılıyor. Rolünüzü baltalamıyoruz merak etmeyin, buradaki olay şudur; brawl rolü bitti ve kaybeden taraf biz olduk. Birçok hakaretin üzerinden ekibin toplanmasını ve arabaya binmesini istedim ancak sunucudaki lag sebebiyle arabaya iki oyuncu aynı anda bindi ve Miroslav karakteri buga girdi. Zaten bunu açık bir şekilde buga girdim diye belirtiyor, mecburen /b komutunu kullanarak belirtmek zorunda aksi taktirde rolü devam etmesi, rolden kaçmak ya da rol esnasında /q gibi sebepler üzerinden bize şikayet açabilirdiniz. Dediğim gibi ben ekibimi OOC kural ihlali yapmamaları için özellikle tembihlerim, ayrıca bir daha birlik içerisindeki konuşmalarımı merak etmeden önce kendi SS'lerini kullanarak şikayetlere savunma yapmaya çalış çünkü bu şekilde kendi seviyeni ortaya çıkarabiliyorsun. Ben açık ve net şekilde söyleyebilirim ki sevgili dostum, bu savunmayı senin yapmadığın, onlarca dakikadır tüm birlik üyeleriniz dahil bu şikayeti incelediğinizi görüyorum. Şahsına ait şikayet açmış bulunuyor, oluşum şikayeti olsaydı topluca savunma yapabilirdiniz ama bu türlüsü yine sizin seviyenizi ortaya çıkarıyor tabi, her neyse... Adamımız bug'a girmiş olmasına rağmen arkadaşınız hala GİTSENİZE ALOO tarzında hatta geri saymaya falan devam ediyordu, dostlarım bakın bu bir oyun belki anlık gazlar nedeniyle bu şekilde oyuna kendinizi kaptırıyorsunuz ancak sistemsel sorunlardan ötürü role devam edemediğimizi görebiliyor olmanız lazım. Bu savunmanız gerçekten kötü hatta yorum yapmama bile gerek yoktu ama sizi kırmayı istemedim, yöneticiler bu şikayeti inceleyecek ve kararı verecekler zaten. Kısacası savunmanızdaki SS tamamen "ben boş bir SS'im" diye haykırıyor.

Bak dostum savunmanda demişsin ki sandalyeyi altıma çekip, ona oturuyorum vesaire... Ancak buradaki SS bunu açıklamıyor, daha doğrusu kanıtlayacak bir niteliğe sahip değil, tamamen farklı zamanların SS'i. Benim şikayetimdeki SS'ise görebileceğiniz gibi benim chat'im falan da küçük zaten fark etmişsinizdir, aldığım SS'ler anlık olarak ve senin ayakta olduğun açık bir şekilde görülüyor (yani oturduğun falan yok, anlamazsan diye vurgulamak istiyorum yine boş bir savunma yapma) ikinci bir olay ise sevgili dostum, onu oturup ondan sonra uzaktan söylemiş olsaydın ya da X birisine söylemiş olsaydın chatteki yazı "gri" tonunu alırdı ancak sen benim ağzımın dibindesin ve chatteki yazı "adeta bir nur gibi ben beyazım" diyor. Yani yine boş ve yalan bir savunma yapmışsın, elini uzat ne olur sıkmak istiyorum. Tamamen yöneticiler için zaman kaybı savunma yapmışsın, bari dürüst olun arkadaşlar hepimiz burada birer oyuncuyuz ve aynı platform-sunucu üzerinde oyunumuzu oynayarak rolümüzü gerçekleştiriyoruz. Burada yalan söylemeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

*"Özel konuşmalar, birlik içi" kabul etmiyorum.* Demişsin, sevgili dostum ben öyle bir şey diyecek birisi değilim. Bilmiyorum sizin /f chatiniz ne kadar verimli kullanılıyor ama biz /f chatimizi rolümüzü şekil vermek için kullanıyoruz, oradan sohbet ettiğimiz falan yok. (ÇOK MERAK ETTİYSEN DİYE SÖYLÜYORUM) Zaten tam halini güncelledim, umarım mutlu olursun.

*Ve kendimiz banka oturup rol yaparken Azad adlı arkadaş son derece kışkırtıcı bir tavır ile bizi kovuyor.* Benim şikayetimdeki ilk yazıda zaten bundan bahsediyorum, her iki tarafta da bu rol içerisinde agresiflik göstermiş bulunuyor ancak bunlar sonuç olarak birer rol oldukları için anlam veremedim bunu neden yazdığına. H-a eğer diyorsan ki ben bu IC rolleri falanda şikayete taşımak istiyorum, o zaman yeni bir şikayet açıp bu konu hakkındaki düşüncelerini aktarabilirsin ve bende oraya şu savunmamı yapacağım. Benim bölgeme gelmeden önce forumdaki SS'lerinizi delil olarak sunacağım ve diyeceğim ki zaten bizim hakkımızda kötü konuşan ilk sizmişsiniz, birçok delil sunacağım ve o bankta yapılan rol içerisinde BANA karşı "regl olmuşlar herhalde dostum bunlar" tarzındaki sohbetini'de delil olarak sunarım. Yine zararlı çıkan sen olacaksın bu durumda yani IC rolleri OOC'ye taşımadan önce aklın başında olsun.

*Aramızda tartılma yaşanınca arabalarını tam anlamı ile hood un önüne çekiyorlar.* Dediğim gibi henüz işletmeniz olduğunuzu bile bilmiyorum, caddenin ortasında dilenci rolü yapıyor gibi duruyorsunuz. Herhangi bir etkinlik düzenlediğinizi görmedim, yanlış anlaşılma olmasın gerçekten adınızı duyan var mı? Arabayı oraya çekmemizin nedeni ise şudur; siz 3 kişi bizim işletmemizin önünü kapatıyorsanız, bizde sizin kaldırımda oturduğunuz yere arabamızı çekeriz ve bizde oraya otururuz. BİZ BUNA "REKABET" diyoruz, aynı bölgede bulunan iki oluşumuz ve bölge çekişmelerin olması rolsel bir şeydir. Sürekli ama sürekli ama sürekli bir şekilde IC rolleri OOC şikayete döküyorsun, gerçekten amacın ne anlam veremiyorum. Bak samimiyim dostum, tüm içtenliğim ile bunu söylüyorum, savunma yapmayı bilmiyorsan senin yerine'de savunma yapabilirim kendime karşı. (Pardon tek kişi değildiniz.)

*Bir şey soruyorum cevap vermeyip saniyesi bitince arabaya binip gidiyor.* Zaten brawl rolünü kaybetmiş olan birisine saysan ne olur? Kaybetmişsin, dayağı yemişiz ve buradan gideceğiz bu belli. Arkadaşın /b den "recon" diye belirtmesi sana'da yetmiyor mu dostum? Sunucuda zaten yeterince lag varken üstüne birde türlü bahaneler bulmanız gülünç düşürüyor bilginiz dahilinde olsun.

*Ve ısrarla "B-* Aynen sadece "bir" kereliğine "b-" demişsin ve bu ısrarla oluyor, değil mi? Gerçekten bu savunmayı yaparken alkol almadığından emin olmak istiyorum, ben savunmayı yaparken yarıldım-kahkaha attım haberin olsun sevgili dostum. Belki bir gün aynı rol çatısı altında bir araya geliriz ve sana birkaç şey öğretebilirim. (SS'de gerekli savunma bulunuyor, arkadaş kendi SS'inde benim yerime /b konusu hakkındaki savunmamı yapmış, teşekkürler.)

*Chesley karakteri ise birlik üyesi. dediğiniz şeyler dışarıdan yardım alma gibi bir şey olmuyor.* Bu konu zaten olayın tüm detaylarını anlatın kuralı olduğu için anlatmıştım, bunu anlatmam şikayet üzerinden herhangi bir şeyi değiştirmiyor yani merak etmeyin. Chesley karakteriyle Visconti yani benim karakterim bir süre önce tanışıyorlardı, Ocean Bar ve benim düzenlediğim dövüş gecesinde tanışmışlardı, dövüş gecesinde Chesley karakteri kayıt yaptırırken yanında başka birileri vardı bu yüzden onu başka oluşum üyesi zannettim, zaten bulunduğunuz bölgede Chesley'i hiç görmemiştim yanlışım varsa düzeltin lütfen. Oluşum tanıtımınıza attığınız SS'lerde bile karşılaşmamıştım, yanlış anlaşılma olduysa'da kusuru bakmayın agalar.

*/smoke 2 çekmek yerine almayı planladığımız yerde rol yapıyoruz.* YETKİLİLER- bakın vurgu yapmak istedim çünkü hala şikayet üzerinden iğneleyici yorumlar yapıyorsunuz, ben diyorum ki aynı bölgede olan iki farklı oluşumuz, siz diyorsunuz ki ALMAYI PLANLADIĞIMIZ YER. Yahu sevgili dostlar, daha kaç defa yorum yapmam lazım anlamıyorum ama burada oyun oynuyoruz. Durumu 40 kere anlattım, arkadaşımızın oyuna girmesini bekliyoruz sizin attığınız SS'de de görüldüğü üzere arkadaş /b den "çıkıyorum, geri gireceğim, bug'dayım" tarzında belirtmiş. Arkadaşımızı bekliyoruz bu sırada, hani bu bariz bir şekilde açıklanabilir. Chatte role devam ettiğinizi görmüyorum, yani yine yalan söylediğiniz ortaya çıkıyor. Lütfen saçma sapan, gereksiz savunmalar yapıp zaman kaybı yaşatmak yerine dürüsüt olun ve hatanızı kabullenin.

*Cidden şaşırıyorum. Nasıl bir rol kabiliyetine bürünüp böyle bir şey yapıyorsunuz?* Eleştiri olsaydı bunu kabul ederdim ancak baya baya laf attığın için sinir oldum ve yazımda biraz agresiflik sergiledim dostum, umarım böyle laf atmak yerine benim gibi ELEŞTİRİ yapabilirsin. H-a ayrıca, iyi savunmalar. (Yalanlarınızla tabi.)

Özür dileyecek olan taraf ben değilim, şikayetteki bilgiler dahilinde her şey ortada olduğunu düşünüyorum. Özür dileyecek olsanız bile kabul görmeyeceğine hatta şahsım üzerine kabul etmeyeceğimi bildirdim, iyi günler...

#5 - 22.05.2022 21:04
Selam, yaptığın agresif role agresif rol ile karşılık verdik, düşünce şikayet açmanın anlamı yok

#6 - 22.05.2022 21:10
Selam, yaptığın agresif role agresif rol ile karşılık verdik, düşünce şikayet açmanın anlamı yok

Şikayetin seninle alakalı olduğunu zannetmiyorum, yetkililer gerekli uyarıyı sana vereceklerdir. Umarım bir daha bu durum yaşanmaz ve şahsa açtığım şikayeti umarım şikayetçi olduğum kişi cevap verir çünkü muhatabım siz değilsiniz.

Ayrıca bu yazdığın savunmaya gerçekten cevap vermek istemiyorum, yetkililer bile bana hak verecektir. Bu nasıl savunma? Azıcık resmiyete dök, imla kurallarına vesaire uymanı öneriyorum.

Aleyküm selam, selamını aldım. Agresif role, agresif rolle karşılık vermeniz hakkında bir şikayetim bulunduğunu zannetmiyorum, herhalde açtığım şikayeti bile okumadan savunma yapmışsınız. Şikayetçi olduğum konu birlik üyenizin başka bir oluşumun birlik liderine aşağılayıcı rol yapıyor. (Vittorio Visconti'nin-benim karakterimin kafasını kendi ayağının altına alıyor.) Aşağılayıcı rolün gereğinde ise cezasını alması kaçınılmazdır, iyi günler.

#7 - 22.05.2022 21:19
Ek olarak karşı tarafın, oluşum lideri-yetkilisi kişisel şikayete yani onu alakadar etmeyen şikayete cevap verdiği için şikayetin kısmen oluşum şikayetine döndüğünün altını çizmek isterim. Respect Point kaybı olmasını talep ediyorum, emeğimin karşılığını ve karşı tarafın da hakkını almasını talep ediyorum. İyi geceler, iyi roller VİCE!
« Son Düzenleme: 22.05.2022 21:24 PashaTV »

#8 - 22.05.2022 21:31
Ne yaşıyorsun kanka :D? Rolde bulunduğum için bir kaç şey yazmak istedim bunda bir problem göremiyorum. Bir de agresif rol istemiyorsan agresif rol yapmayacaksın dostum, karşılığı alınca şikayet açmaya yeltenirsiniz hep, birlik liderinin yapacağı şey Downtown köşesinde oturan iki karakterin önüne bozuk para atmak değil, ticaret yapmak için rol yapması gerekir diye biliyorum. Fakat birlik liderliğini iyi yapmıyorsun gibi, agresif rol alanının dışında kalmak istiyorsan bölge savaşına girelim, diğer türlü şikayet konusuna oynayacak gibisiniz, onun için ne sizden biri ne de bizden biri şikayet yesin, temizinden halledelim. Bu da diğer bir tavsiyemdir.

#9 - 22.05.2022 21:41
Ne yaşıyorsun kanka :D? Rolde bulunduğum için bir kaç şey yazmak istedim bunda bir problem göremiyorum. Bir de agresif rol istemiyorsan agresif rol yapmayacaksın dostum, karşılığı alınca şikayet açmaya yeltenirsiniz hep, birlik liderinin yapacağı şey Downtown köşesinde oturan iki karakterin önüne bozuk para atmak değil, ticaret yapmak için rol yapması gerekir diye biliyorum. Fakat birlik liderliğini iyi yapmıyorsun gibi, agresif rol alanının dışında kalmak istiyorsan bölge savaşına girelim, diğer türlü şikayet konusuna oynayacak gibisiniz, onun için ne sizden biri ne de bizden biri şikayet yesin, temizinden halledelim. Bu da diğer bir tavsiyemdir.
Sevgiler hocam, duşa girdim-çıktım anca yazabilmişsin. Agresif rolün bir sınırı olduğunu bilmeyecek kadar acemi olduğun için seni affediyorum ancak bu şikayet seninle alakalı olmadığı için, daha doğrusu senden şikayetçi olmadığım için bu şikayete cevap vermen doğru değil umarım anlayabilmişsindir. Az sonra heceleyerek anlatmaya başlayacağım çünkü...