Konu: Brawl ihlali Cesar_Enryque  (Okunma sayısı 295 defa)

#0 - 13.05.2022 21:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cesar_Enrique @Cross

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Timur_Berezutski @Artorias Ratko_Rogozin  @Shiels

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.05.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Brawl ihlali

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Brawl başlatıyoruz ve Cesar karakteri silah çekip ateşliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: (GB İllegal iznine izin veriyorlar) https://cdn.discordapp.com/attachments/855826388605992980/974738612707029092/unknown.png

https://cdn.discordapp.com/attachments/855826388605992980/974736195215040542/sa-mp-297.png

https://cdn.discordapp.com/attachments/855826388605992980/974737997792706570/unknown.png

https://cdn.discordapp.com/attachments/855826388605992980/974738044437540925/unknown.png

Ek açıklamalar(varsa): Her şey ortada brawl başlatıyorum ve silahla karşılık veriyor.

#1 - 13.05.2022 21:33
şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 14.05.2022 00:09
Merhabalar, PM üzerinden açıklama yapmama rağmen böyle bir şikayetle karşı karşıya kalmak beni epey şaşırttı açıkçası, savunmama geçelim.
Öncelikle size /do üzerinden illegal izni vesaire vermedim, verdiğime dair kanıtınız varsa atabilirsiniz fakat dediğim gibi, izin vermedim.
Güvenli bölgede ne olursa olsun illegal rol sergilenemez fakat siz bir brawl rolü başlattınız, oradaki oyuncuların izni olmamasına rağmen. Brawl anlaşmalı olmadığı için dilediğim gibi silah çekebilirim, bu kurallarda açıkça yazıyor. Sizin aksinize size orada agresif bir rol sergilemedim, sadece oradaki karakterleri rahat bırakmanızı söyledim, bunlara rağmen izinsiz bir şekilde bir brawl rolü başlattınız ve orada bulunan karakterlere saldırdınız. Spike ise kendini korumak için silahını çıkardı ve ateş etti. Süreklli roleplay uyguladım ve çete lideri olan karakterimin sizden dayak yememesi için ateş etmek zorunda kaldım. Aksi takdirde orada bir çok kişinin arasında yaralıya düşecektim. Amacım en başında size ateş etmek değildi fakat kural ihlali yaparak buna zorladınız.
Dediğim gibi, aşağıya kuralı alıntılayacağım, brawl anlaşmalı olmadığı için, ortada bir anlaşma varsa bile dahil olmadığım için silah çekmekte özgürüm fakat siz güvenli bölgede kavga başlatmakta özgür değilsiniz.

Yaptığınız rolleri IC ve OOC biraz inceledim, gördüğüm kadarıyla tek yaptığınız kadın karakterlere asılma/taciz rolleri yapıp daha sonrasında da kavga çıkarmak. Orada bulunan karakterleri bariz bir şekilde sözlü taciz ediyordunuz ve güvenli bölgede huzursuzluk yaratıyordunuz. Vurulduktan iki saat bile geçmeden ise başka bir mekana gidip tekrardan aynı rolleri sergilediğinize şahit oldum. Tarafınıza açılmış bir şikayetteki kanıtlar ise dediklerimi kanıtlar nitelikte. Gözlemlediğim kadarıyla tek yaptığınız taciz ve brawl rolü.

GBI ihlalinden bahsediyorsunuz lakin orada tartışma rolünü ve brawl rolünü başlatan sizlersiniz. Size sadece oradaki karakterleri rahat bırakmanızı söyledim ve bana " Bu kızın üstünden buradaki herkes geçti. " tarzında yanıtlar verdiniz, güvenli bölgede olduğumuz için herhangi bir saldırıda bulunmadım fakat çok geçmeden saldırı sizin tarafınızdan geldi ve kendimi savundum. Bu anlattıklarımın hepsi kendi paylaştığınız ekran görüntülerinde net bir şekilde gözüküyor.

Şikayete şahit olarak @Cavienz 'ı ve @Roysven 'ı etiketlemek istiyorum, yüksek ihtimal kendileri de yaptığınız absürt rollerden ve ihlallerden bahsedecektir.

Aşağıya bahsettiğim kuralın alısını bırakıyorum. Brawl rolü anlaşmalı olmadığı sürece silah çekmek yasak değil.

Alıntı
Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır. Ancak rolde doğaçlama gelişen saldırı ve kavgalarda bu kural geçerli değildir. Yalnızca iki tarafın OOC olarak anlaşıp yaptığı anlaşmalı brawllarda geçerli olur.
« Son Düzenleme: 14.05.2022 00:51 Cross »

#3 - 14.05.2022 00:27
Biraz suçlamanıza yorum yapmak isterim. Bir brawl rolü başlattığınızı belirtiyorsunuz ama arkadaşım kuralı alıntı yaparak da gösterdiği gibi ortada bir anlaşma bulunmuyor, siz ufacık bir "önündekilerine dalar" emotesiyle bize saldırıya geçiyorsunuz Ortada anlaşmaya dair ne bir kanıt ne de bir brawl rolü gerekçesi gördüm.. Ayrıca rahatsız edici söylem ve rolünüzü ss olarak atma gerekçesinde bulunmuyorum.. Kanıt olarak bulunmakta, kabullenmediğiniz takdirde tabikide yansıttığınız rollerden birkaç resim paylaşabilirim.. (: Şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 14.05.2022 00:55
Çok saçma konulara girmişsiniz, arkadaş brawl ihlalinden şikayet açmış konudan konuya atlamışsınız. Şikayetle alakan yokken suçlamaya yorum yapmana gerek yok, arkadaş illegal rol için izinde aldı. Birbirimizi kandırmaya çalışmayalım boş yere. Normal konuşuyorken bize karşı söyleyen hakaretlerden dolayı biz de karşı hakaret ettik ve saçma bir ortam oluşmaya başladı, asılma/taciz rolü falan diyip boş boş konular açmaya gerek yok.

Robert Lively karakterinin illegal rol izni aldığı görüntüler;
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Kural böyledir, suçsuzsundur eyvallah. Zaten alıntılamışsın, rolde bir suçun yok sanırsam. Fakat başka birisinin gelip ileti atması, farklı rolleri söyleyerek şikayeti başka taraflara çekmenizi anlayamadım. Ona bakarsak illegal rol izni vermediğim, artı olarak saldırmadığım halde silah ile yere düşürüldüm. Fakat böyle şeyleri ne durduk yere forumda dile getirdim ne gidip şikayet açtım. Emin ol burada durduk yere ne kadınlara asılma rolü, ne de brawl rolüne ihtiyacım var. Roldeki kadın karakterlerle de ilk kez bugün karşılaştım. Daha fazla ileti atmayalım, sonuçlansın.
« Son Düzenleme: 14.05.2022 01:00 Shiels »

#5 - 14.05.2022 02:09
Sonuçlansın, evet fakat madem şikayet açılmışken bir kaç şey belirtmek istiyorum. İki kız karakter kendi aralarında sohbet ederken üç erkek karakter ile geliyorsunuz, ardından kız karakterler tanışmak istemediğini belirtlince saçma sapan rollere girerek güvenli bölgede agrasif roller sergiliyorsunuz, ''buradan çıkamazsınız değil mi? hayatınızı burada devam ettirın'' gibi kelimeler kullanıyorsunuz. Polis karakter geliyor ve sizi uzaklaştırdıktan sonra yine geliyorsunuz, başımızdan gitmiyorsunuz toxic bir şekilde rollerinizi devam ettiriyorsunuz, tamam diyoruz. GBI'da illegal rol olmaz, /do emotesi ile yine olmaz.

Gelelim brawl konusuna, bu konudan şikayet açmanız mantıksız geliyor, çünkü bu rolü tetikleyen birden fazla kural ihlali var, sizin tarafınızca yaptığınız kural ihlalleri. Brawl'a kadar bütün kuralları aştıysak Brawl konusunu ele alalım.

Sürekli oyunu kazanmaya oynamayın, geldiniz saçma sapan rollere girdiniz, sözlü taciz ederek rollerden hiç bir zevk aldırmadınız ve ölünce şikayete koştunuz. Şikayet sonuçlanabilir.

#6 - 14.05.2022 02:28
Sizin yaptığınız kural ihlalleri diyip duracağınıza şimdiye yeni şikayet oluşturmuştunuz zaten. Arkadaş şikayeti açmış, Cross isimli arkadaşta savunmasını yapmış. Olması gereken bundan ibaret, fakat hala bir şeyler yazıp duruyorsunuz. Şikayeti açan kişi tarafından etiketlenmediniz, buraya bir şeyler yazmanızın anlamı yok. İhlal ihlal diye buradan belirteceğinize yeni bir şikayet oluşturabilirsiniz. Do emotesi ile olmadığını ben bilmiyordum şahsen, bu konu için olumlu vermek yerine Robert'ı PM üzerinden uyarabilirdin. Uyarılmış olsaydı arkadaş saldırmazdı zaten. IC edilen küfür IC'de kalır, yediğin küfürler sen de ettin diye edildi. Oyun içerisinde çözülmesi gereken mevzuları gelip forumdan belirtmene gerek yok. Sonuçta sana OOC değil IC küfür ettim, zaten ettiğimiz küfürler diğer sözlere karşılık olaraktı. Artık daha fazla uzatmayalım, sonuçlanmasını bekleyelim
« Son Düzenleme: 14.05.2022 02:38 Shiels »

#7 - 14.05.2022 07:16
Merhabalar, PM üzerinden açıklama yapmama rağmen böyle bir şikayetle karşı karşıya kalmak beni epey şaşırttı açıkçası, savunmama geçelim.
Öncelikle size /do üzerinden illegal izni vesaire vermedim, verdiğime dair kanıtınız varsa atabilirsiniz fakat dediğim gibi, izin vermedim.
Güvenli bölgede ne olursa olsun illegal rol sergilenemez fakat siz bir brawl rolü başlattınız, oradaki oyuncuların izni olmamasına rağmen. Brawl anlaşmalı olmadığı için dilediğim gibi silah çekebilirim, bu kurallarda açıkça yazıyor. Sizin aksinize size orada agresif bir rol sergilemedim, sadece oradaki karakterleri rahat bırakmanızı söyledim, bunlara rağmen izinsiz bir şekilde bir brawl rolü başlattınız ve orada bulunan karakterlere saldırdınız. Spike ise kendini korumak için silahını çıkardı ve ateş etti. Süreklli roleplay uyguladım ve çete lideri olan karakterimin sizden dayak yememesi için ateş etmek zorunda kaldım. Aksi takdirde orada bir çok kişinin arasında yaralıya düşecektim. Amacım en başında size ateş etmek değildi fakat kural ihlali yaparak buna zorladınız.
Dediğim gibi, aşağıya kuralı alıntılayacağım, brawl anlaşmalı olmadığı için, ortada bir anlaşma varsa bile dahil olmadığım için silah çekmekte özgürüm fakat siz güvenli bölgede kavga başlatmakta özgür değilsiniz.

Yaptığınız rolleri IC ve OOC biraz inceledim, gördüğüm kadarıyla tek yaptığınız kadın karakterlere asılma/taciz rolleri yapıp daha sonrasında da kavga çıkarmak. Orada bulunan karakterleri bariz bir şekilde sözlü taciz ediyordunuz ve güvenli bölgede huzursuzluk yaratıyordunuz. Vurulduktan iki saat bile geçmeden ise başka bir mekana gidip tekrardan aynı rolleri sergilediğinize şahit oldum. Tarafınıza açılmış bir şikayetteki kanıtlar ise dediklerimi kanıtlar nitelikte. Gözlemlediğim kadarıyla tek yaptığınız taciz ve brawl rolü.

GBI ihlalinden bahsediyorsunuz lakin orada tartışma rolünü ve brawl rolünü başlatan sizlersiniz. Size sadece oradaki karakterleri rahat bırakmanızı söyledim ve bana " Bu kızın üstünden buradaki herkes geçti. " tarzında yanıtlar verdiniz, güvenli bölgede olduğumuz için herhangi bir saldırıda bulunmadım fakat çok geçmeden saldırı sizin tarafınızdan geldi ve kendimi savundum. Bu anlattıklarımın hepsi kendi paylaştığınız ekran görüntülerinde net bir şekilde gözüküyor.

Şikayete şahit olarak @Cavienz 'ı ve @Roysven 'ı etiketlemek istiyorum, yüksek ihtimal kendileri de yaptığınız absürt rollerden ve ihlallerden bahsedecektir.

Aşağıya bahsettiğim kuralın alısını bırakıyorum. Brawl rolü anlaşmalı olmadığı sürece silah çekmek yasak değil.

Alıntı
Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır. Ancak rolde doğaçlama gelişen saldırı ve kavgalarda bu kural geçerli değildir. Yalnızca iki tarafın OOC olarak anlaşıp yaptığı anlaşmalı brawllarda geçerli olur.

Farkettiysen ben illegal izni aldıktan sonra kanıtlarda da gözüktüğü gibi biriniz silahını torpidodan alıyor değil mi? Biz orada illegal izni sonrası brawl baslatmasak bile ilk hamleyi her türlü siz yaptınız ve artık sikayetlere gelip "TACİZ" kelimesini kullanmayı bırakın. Tam olarak nerede ic veya ooc tacizde bulunduk? Karşılıklı küfürleşince taciz oluyor ve taciz eden taraf biz mi oluyoruz ya da böyle bir durumda erkek karakterler mi tacizci oluyor?

Bizim illegal izni alarak ihlal yaptığımızı düşünuyorsan neden karşılık verdiniz? Üstelik silahla, orada yaralıya düşen tek biz olduk ve attığınız /me lerin kullanım dısına çıkmanız neden? Bir agresiflik bir kin gösterdiğiniz anlaşılıyor.

Ve evet alıntıladığın kuralda ki gibi de OOC olarak /do dan anlaşıyoruz, olumlu bir yanıt alıyoruz bu anlaşmaya giriyor değil mi? Doğaçlama gelişen bir rol yok Yoksa bir kişinin olumlu vermesini mi ortaya atacaksanız? Hepinizin teker teker /pm kanalı üzerinden fikirini alamadık her şey ortada zaten istekli olduğunuz anlaşılıyor.
« Son Düzenleme: 14.05.2022 07:28 Shyvana_Ferro »

#8 - 14.05.2022 07:44
Sonuçlansın, evet fakat madem şikayet açılmışken bir kaç şey belirtmek istiyorum. İki kız karakter kendi aralarında sohbet ederken üç erkek karakter ile geliyorsunuz, ardından kız karakterler tanışmak istemediğini belirtlince saçma sapan rollere girerek güvenli bölgede agrasif roller sergiliyorsunuz, ''buradan çıkamazsınız değil mi? hayatınızı burada devam ettirın'' gibi kelimeler kullanıyorsunuz. Polis karakter geliyor ve sizi uzaklaştırdıktan sonra yine geliyorsunuz, başımızdan gitmiyorsunuz toxic bir şekilde rollerinizi devam ettiriyorsunuz, tamam diyoruz. GBI'da illegal rol olmaz, /do emotesi ile yine olmaz.

Gelelim brawl konusuna, bu konudan şikayet açmanız mantıksız geliyor, çünkü bu rolü tetikleyen birden fazla kural ihlali var, sizin tarafınızca yaptığınız kural ihlalleri. Brawl'a kadar bütün kuralları aştıysak Brawl konusunu ele alalım.

Sürekli oyunu kazanmaya oynamayın, geldiniz saçma sapan rollere girdiniz, sözlü taciz ederek rollerden hiç bir zevk aldırmadınız ve ölünce şikayete koştunuz. Şikayet sonuçlanabilir.

Pekala senin kadar uzatmıyorum brawla kadar yaptığımız birçok ihlal varsa bence bekleme sikayetini olusturabilirsin.

Yaralıya(*) düşmekten değil brawl ihlalinden açtım şikayeti sen yanlış anladın sanırım.

Oyunu kazanmaya oynamadık hiçbir zaman oyunu kazanacak da bir durum yok karşılıklı rolün sürüklemesiyle kavgaya kadar geldi rol bunun icin ooc kanaldan izin almasaydım GB olduğu için rol orda biterdi, saçma olurdu. Olaylar agresifleşme küfürler karşılıklı oldu. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 14.05.2022 07:55 Shyvana_Ferro »

#9 - 14.05.2022 11:09
Taciz rolleri diyip duracağınıza bununla ilgili şikayet oluşturabilirsiniz. Yaptığınız roller ortada https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=129760.0 yaptığımız roller ortada. İki saat sonra gittiğimiz mekandaysa normal bir şekilde rol yaptık, iftira atmak yerine görüntü bırakabilirsin. Kadınlara asılma rolü yapmadık fakat yapmak yasak diye bir şeyde yok. İyi forumlar.