Konu: Spartak_Aladze - [10/05/2022/03:54] Yasaklanmış roller HK.  (Okunma sayısı 268 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.05.2022 06:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Spartak_Aladze - @Pyrex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kenneth_McFarland - @Levithian

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'te ve konu başlığında var.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri - İhlal
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri - İhlal
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler bir grup halinde geliyorlar, olayla bir alakaları olmadığından eklemedim. Kişiler benden üstün derecede kişi sayısında olduklarından başka bir ihlal eklemesi yapmadım, kişiler hoodun içine attığım reklamdan kadın olduğumu görüp gelmekteler. Modifiye birliği Burnout garage hoodunda bana iş teklifi sunacaklarından bahsediyorlar ve "Bize masaj yapar mısın?" diyorlar. Karakterime masajcı veya hayat kadını muamelesi yapıldığından sinirlenip; "Bende sana bir iş teklifi yapacağım, siktirip gidin ücretsiz." cevabını kişilere veriyorum. Hala orada /w üzerinden para teklif edilmeye devam edilmekte. O anda gideceklerdir uğraşmak istemiyorum kafasındayım gece olduğudan ss almıyorum loglara bakılabilir. Açık ve net. Bir müşteri beni işbaşı yaptığımdan arıyor ve "Aracımı boyatmak istiyorum, fiyat alabilir miyim?" gibisinden bir cümle söylüyor, "Standart boyalarımız iki bin dolardan başlar." diyorum yanlış değilsem. Bana polis olduğundan bir kaç konuşma sonrasında bahsediyor bunu fırsat bilip onu garaja çağırıyorum. Bakın il-legal bir karakterim arama durumu yok, fırsat biliyorum ve onları tutuklatmak veya oradan uzaklaştırmak amacı ile polise geldiğinde bildiriyorum. Polis geldiğinde "Bana adımı sormuştun." gibi bir cümle ardından gelen polis adınızı sorar diyorum, kişilerden biri gelen polise küfür edip ona yaklaşıyor. Gereği OLMAYAN, bir rol sonrası kişi emote atıp saldırıyor ve ikimizi düşürüyor. Herhangi bir gerçek hayatta gibi bir şey yok. Tamamen kavga amaçlanmış, ben olsam gerçekte sivil polis olduğunu anladığımda basar giderim. Tamamen gerçekten uzak bir şey, yapılmaması gerekiyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ruh hastası olarak görüyorum yaptığı rolü, bir kişi korkusuzca polis ve onu tersleyen biri karşısında bu kadar rahat kavga çıkartmamalı ve çıkartamamalı. Hoodda yapılan bir olay garaja girip agresif rol sergiliyorsun, çatılara çıkışlar var biri sana oradan görüp silahlı/silahsız saldırabilir bir şüphen olmalı gerçek hayatla alakası yok roleplaya uygun görmüyorum. Taciz olayı hakkında loglara bakılmasını talep/rica ediyorum. Aynı duruma siz düşebilirsiniz, "Sarkıntılık rolü, giderler şimdi." diyip ss almaz ve sonra unuttuğunuzda görürsünüz. Loglara bakılmasını ve haklı olduğumun doğrulanmasında kararlıyım. "VCPD'DEN SİZE GELEN BİR MERMİ, YAŞAMINIZI SONLANDIRABİLİR." İyi günler dilerim. :vice: :manifdog

#1 - 10.05.2022 16:34
Birlik ile yargılanmaz, burada şahsi olarak yapılan gecenin dördünde ihlallerin üstüne binerek yapılan retarted rp ve gerçek dışı roller mevcut. Üzgünüm fakat şahitliğimi onaylamak durumundayım, karşı tarafı ne kadar tanısam da. Gecenin dördünde ben arabamı boyatmaya gidiyorum, böyle bir rolle karşılaşıyorum ki rollerden bir haberim? Daha söyleyecek bir söz yok, herkese iyi eğlenceler.

Telefon konuşması, Sidelya karakterini karakterim tanımıyor.

Gereksiz agresif rol, retarted.

Burada da aynı tavır, tutumum ne kadar dirayetli olsada irite edici gereksiz agresif roller devam ediyor.

#2 - 10.05.2022 16:51
@Pyrex adına

Merhaba, yasaklı roller için kanıt yok. Zaten orada yapılan rolün yasaklı rolle uzaktan yakından alakası yok. Kanıt eklenirse savunma yazarım. Diğer konuya gelince, bir polis memuruna korkusuzca nasıl saldırırsın diye soruyorsun, ben Kenneth karakterinin polis memuru olduğunu bilmiyorum, bu sadece bir söylem, ayrıca illegal bir birliğin üyesi olarak nasıl polise sığınıyorsun bunu da anlamış değilim. Kenneth karakterinin ağzından da "Ben polisim." diye bir söz çıkmıyor, ya da bize kimliğini göstermiyor. Biz de inanmıyoruz doğal olarak, orada kişi avantajımız olmasına rağmen bize karşı Fear RP yapmak yerine ters gitmeye devam ediyor. Hatta o kadar kişiye rağmen bizi tehdit etmekte sorun görmüyor. Ben de emote verip saldırıyorum doğal olarak. Yaptığım rolde de hiçbir sorun yok, yeni stajyer memur olmuş, ölümsüz gibi rol yapan Kenneth ve illegal olmasına rağmen bir polise, diğer illegalleri şikayet eden Sidelya karakterleri olarak yaptığınız rolü sorgulamanızı tavsiye ediyorum.

« Son Düzenleme: 10.05.2022 16:55 mustyza999 »

#3 - 10.05.2022 16:55
Kendi karakterinin rol yapılanması olmamasına rağmen, ölümsüz kavramını kullanıp en azından birinci cümlendeki gibi kendimi afişe etmek gibi durumum söz konusu değil. Defalarca orada ayrı bir rol yapmaya çalışırken, tamirhaneye normal bir arabaya boyatmaya gelmiş her hangi bir insana böyle davranabiliyor musun? Bu tamamen mantık ve gerçekçilik dışı, o yüzden biz sorgulamadan önce kendimizi geri planda tutuyoruz. Senin gibi planlama dışında önümüze gelene kafalama agresif tutum sergilemiyoruz, savunma bu kadar. Daha buraya yazmanın bir mantığı yok, gerisi yönetime kalmış. Herkese tekrardan iyi eğlenceler.

Ekran görüntülerinde saatin yanlış, benim kanıtlarımda chatlogta timestamp doğru vakti gösteriyor. Bu şekilde de bir yere varamayız.

Ek olarak burada zaten gereğini defalarca söylemişim, agresif ve retarted kapsamında tutumları devam ettiren sizin karakteriniz değil. Sizlersiniz. Kasıtlı bir tutum ortada olduğu belli.
« Son Düzenleme: 10.05.2022 16:58 Levithian »

#4 - 10.05.2022 17:03
Kenneth dostum ne anlatıyorsun anlamadım, planlama falan. Anlık gelişiyor her şey orada. Gelip orada Sidelya karakteri bizi şikayet ettiği için bizimle sözlü tartışmaya giriyorsun, tehdit ediyorsun, Spartak karakterinin daha önce rolde karşılaşmadığı biri olarak, yani seni hiç tanımıyorum bile. Etrafında bir sürü illegal karakter varken polis de olsan Fear RP yapmak zorundasın, sivildesin ve biz senin ne olduğunu bilmiyoruz sonuç olarak. Stajyer memur bir karakterin sivildeyken telefon çağrısıyla ihbar alıp gelmesi, üstelik arayan kişinin Burnout birliğinden illegal bir karakter olması, bunlara hiç girmedim, size şikayet açacak kadar vaktim yok. Timestamp buglanabiliyor, ekran görüntüleri buglanamaz. Ayrıca benim oyunumda timestamp açık değil, içine mi doğdu?

#5 - 10.05.2022 17:08
"Bir müşteri beni işbaşı yaptığımdan arıyor ve "Aracımı boyatmak istiyorum, fiyat alabilir miyim?" gibisinden bir cümle söylüyor, "Standart boyalarımız iki bin dolardan başlar." diyorum yanlış değilsem. Bana polis olduğundan bir kaç konuşma sonrasında bahsediyor bunu fırsat bilip onu garaja çağırıyorum. Bakın il-legal bir karakterim arama durumu yok, fırsat biliyorum ve onları tutuklatmak veya oradan uzaklaştırmak amacı ile polise geldiğinde bildiriyorum." Ek olarak, polis sizi aramış da olsa illegali ona şikayet edemezsiniz, stajyer memurun da sivil polislik yapma gibi bir olayı zaten olamaz.

#6 - 10.05.2022 17:10
Karakterim sivil veya her hangi bir yere mensup değil ki? Bunu nereden çıkartıp uyduruyorsunuz? Her şey ekran görüntülerinde, bize değil. Yaptığınız ihlali karar verecek olan yöneticilere bildirirsiniz. Daha savunma yazıp uzatmanın mantığı yok, her şey ekran görüntülerinde var. Sivilmiş, oymuş, stajyermiş veya herhangi bir VCPD üyesiysem ve bunu ben rollerimde bağırarak söylemiyorum. Bu noktaya değinen kişi ben değil, sizlersiniz.

#7 - 10.05.2022 17:16
Buna değinen @Kangal zaten biz bunu rolde görmezden geldiğimizi belirttik. Yeni stajyer memur olmuş olmana rağmen birisiyle alakasız bir telefon konuşmasında ikinci cümlede "ben polisim" diyorsun.  Karşı tarafı da tanıyorum demişsin, sanırım sen bizi tanıyorsun da bizden seni tanıyan yok. Başka ileti atmaya gerek duymuyorum, açık şekilde olayı anlattım.

#8 - 10.05.2022 20:25
"Bir müşteri beni işbaşı yaptığımdan arıyor ve "Aracımı boyatmak istiyorum, fiyat alabilir miyim?" gibisinden bir cümle söylüyor, "Standart boyalarımız iki bin dolardan başlar." diyorum yanlış değilsem. Bana polis olduğundan bir kaç konuşma sonrasında bahsediyor bunu fırsat bilip onu garaja çağırıyorum. Bakın il-legal bir karakterim arama durumu yok, fırsat biliyorum ve onları tutuklatmak veya oradan uzaklaştırmak amacı ile polise geldiğinde bildiriyorum." Ek olarak, polis sizi aramış da olsa illegali ona şikayet edemezsiniz, stajyer memurun da sivil polislik yapma gibi bir olayı zaten olamaz.
Kişiye telefonda bir şey söylemiyorum, aracına yaklaşıp beni taciz ettiğinizden bahsediyorum /w ile, ekran görüntülerinde fısıldadığım belli oluyor.

#9 - 16.05.2022 16:35
Merhabalar, şikayet ettiğiniz durumların pek çoğu için net bir kanıt yok. Fakat Spartak karakteri onaylı birlik hoodunda saldırdığı için ceza alacak.