Konu: [04.05.2022 - Eva Alyona] Fear-RP  (Okunma sayısı 158 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.05.2022 02:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @mabayrak99

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Fear-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Onaylı bölgenin hemen dibinde SUNSET açılıyor. Bölge kurallarını kapsayacağını düşünmediğimden sadece Fear-RP üzerinden şikayeti oluşturdum. Mekanda fazlasıyla birlik üyesi var. Eva karakteri yaşadığı bir problemden ötürü 911'i tuşluyor. Aktif bir işletmenin ortasında huzuru kaçıracağını düşündüğümüzden karakterlerimiz müdahale ediyor. Arman karakteri ilk önce gayet anlayışlı bir şekilde yaklaşıp konuşmaya çalışıyor. Eva karakteri tarafından birlik üyelerinin içinde ve ayrıca bölgenin hemen dibinde tersleniyor. Arman karakteri onaylı bir birliğin patron karakterlerinden birisi. Aynı şekilde Mikaiel karakteri de öyle. Olabildiğince ılımlı yaklaşım sergilendi. Daha sonra Eva karakteri üslubu sonucunda mekandan atılıyor. Etrafında birçok birlik üyesi varken, korkusuz kadın rolünü yapmayı sürdürüyor. Kadın bir karakterin böylesine korkusuzca bir rol yapması normal değil. Hele ki onaylı bir bölgede (bölgenin dibinde, aktif bir işletme, birliğe ait bir işletme.)

İhbar;

Birden fazla karakteri itekleme çabası;

Hiçbir şey olmamış, sanki etrafında kimse yokmuş gibi cümleler, tehditler. Her şey bariz belli, Fear-RP ihlali net bir şekilde gözüküyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 04.05.2022 03:27
Benim şikayetimin akabinde açılmış bir şikayet görmek şaşırtmadı. Yani kinlenmek hele bir oyun için oldukça üzücü bir durum. Öncelikle adına üzüldüğümü belirtmek istiyor ve saygımı bozmadan savunmamı yapıyorum. Öncelikle kesinlikle açtığım şikayette de görüldüğü üzere şikayeti açan oyuncunun karakteri herhangi bir şekilde konuşma eğilimde değil. Mekana ilk girdiğimde hakaret eden kişilerden birisi olarak konuşma eğilimi göstermen oldukça nezaketli(!) Attığın ikinci SS'te araçla çarpmamdan bahsediyorsan şöyle bir ekleme yapayım ki ben orada FearRp getirisi olarak arkamdaki adama çarptım. Karakterim korktuğu için ardına bakmadan önce birlik üyenize akabinde ihbarım doğrultusunda gelen polis aracına vuruyor. şikayeti açan oyuncunun görüntüsünde görüldüğü üzere polis aracına vuruyorum. ve legal bir karakter yönettiğim için çarptığım adam için ve kendim için tedirginlik duyup ifade rolüne giriyorum.
Spoiler: GösterGizle
Bunların dışında ise bölgede hoodunuz yok ve kişi üstünlüğünüz olduğu için ve bilhassa 30 yaşında kadın karakter yönettiğim için zorbalığa uğramama rağmen bir hakarette bulunmuyorum. İlk attığın SS'i hala anlamadım.
İlk SS'inde ise beni mekandan atmak istiyorsun ve ilk emoteyi tersliyorum. İki kişi aynı eylemi uygulayınca görüldüğü üzere mekandan çıkıyorum çünkü PG eğilimli değilim. Zira onaylı bir oluşum bölgesinde değiliz ve ben bar gibi kalablaık bir mekanda sizin kaç kişi olduğunuzu kestirememe rağmen böyle bir rol sergiledim.
Ek; Şikayet doğrultusunda düşerse eğer ilgili FM üyesinin birliği uyarmasını talep ediyorum çünkü RetardetRP sergileyip zorbalık rollerine girmeleri saçma, bu rolün sebebinin günler öncesinden birlik üyelerine hakaret ettiğim için olmasını söylemeden edemeyeceğim. İyi oyunlar dilerim.

#2 - 04.05.2022 03:31
Ortada kin falan yok, malum seni tanımıyorum dediğim gibi. İhlalin doğrultusunda şikayetimi oluşturdum. Benim adıma da üzülmene gerek yok, altı üstü oyun oynuyoruz moruk.

Bölgenin hemen dışında olduğun için bu bölgede değilmiş gibi rol yapmanı gerektirmiyor. Onaylı bölge, görmemen benim sorunum değil. Yapılan roller IC karakterine yapılıyor, senin OOC kişiliğine değil. IC/OOC kavramını ayırt etmen için kuralları tekrar oku. Destan yazmana gerek yoktu.

#3 - 05.05.2022 17:54
Bu tip korkusuz rollere girişmeyin ya da karakterinizin içinde olduğu duruma ayak uydurarak(anlık 20-30 kişilik bir topluluk ve bölge üstünlüğüne sahip bir oluşum tarafından orada  öldürebilirsiniz) rol yapın.

Ceza verilecek.