Konu: [03.05.2022 - Max_Luin, Benjamin Ramsey] VCPD'YE KARŞI KURALLAR  (Okunma sayısı 249 defa)

#0 - 03.05.2022 04:19

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Max Luin @umutkk - Benjamin Ramsey @LoneLiness11

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rahul Roy @Rusky - Paul Jepsen @Montraa

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.04.2022 saat 03.35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hırsızlığı onaylanan Buritto için kovalamaca başlatıldı ve bir süre kaçmaya devam etti. Sonrasında kovalamacayı takibe alan motorlu arkadaş geldi ve hırsızlık yapan arkadaşını kurtardı videoda görüldüğü üzere. IC hiçbir şey olmadığı ortada, varsa bile biz göremiyoruz. Bunun daha öncesinde de yaşandığı belirtildi, doğruluğunu kanıtlayacak bir delilim yok fakat kendi şikayetimi oluşturmak istedim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Max Luin (Maske33808) 1.26 ve 1.24 suçundan 180 dakika IC hapis alması gerekiyordu. Kaçıran arkadaş ise 1.24'e 3.12 ve 1.26 suç kodlarıyla 180 dakika IC hapis alması gerekiyordu. Buritto'nun sahibi motorla kaçıran arkadaşın kendisine ait çünkü.

#1 - 03.05.2022 11:46
Yukarıda ihlal edilen kural ve detayları yazmakta. Olaya şahitlik ettim, sonuna kadar katılıyorum.

#2 - 03.05.2022 13:55
Arkadaşlar sabah  da aynısını yaptı, sürekli aynı şeyi yapıyorlar. Buritto'da olan hırsızlık yapıyor, motorlu gelip kaçırıyor. En ağır cezayı alsınlar. O:-)

#3 - 03.05.2022 15:27
Arkadaşlar sabah  da aynısını yaptı, sürekli aynı şeyi yapıyorlar. Buritto'da olan hırsızlık yapıyor, motorlu gelip kaçırıyor. En ağır cezayı alsınlar. O:-)
Sabah da aynı şeyi yaptık, akşam da, yapmaya da devam edeceğiz. Fakat kaçırdığınız bir nokta var, hırsızlığı yapan hiçbir zaman Buritto olmadı, motosiklet sürücüsü oldu. Sizde her zaman Buritto sürücüsünü kovaladığınız için sizin dikkatinizi dağıtıyor. Yani kısacası şu, IC olarak olayları yanlış değerlendirip bize suç atıyorsunuz, her neyse, savunmaya geçelim o zaman. "En ağır cezayı alsınlar, kinini başka yerde kus."

#4 - 03.05.2022 15:28
Öncelikle selamlar, olayın başından ufak bi' özet geçicem. Sabah saatleri bu olayı tekrar yaptık, kaçış yeri olarak belirlediğimiz bir yer orası, bu işi sadece iki kişi olarak yapıyoruz ve arkadaşların bilmediği diğer şey ise soygun başında bile iki kişiydik, birazcık zekilik yapıp evin önünde bekleseler evi soyan kişiyi yakalama olasılıkları vardı. Ama o kişiler direk buritto'yu kovalamaya geçiyor. Beni kaçıran motor ise evin içinde paket almaya devam ediyor, zaten videonun en başında aracın yanında motosiklet gözükmekte.

Soygunu yapan kişinin motoru: Aracın hemen sol arka kısmında gördüğünüz motor Benjamin Ramsey'e ait. Videoda belli oluyor motorun açık bir şekilde durduğu.

Arkadaşın şikayette değindiği bir olay var. "Hırsızlık yapan arkadaş" Bu arkadaş ben değilim, zaten olayı anlatırken bu konuya değindim.
Dediği yerin ss'i:

Ek açıklamalar(varsa): Ek olarak videonun sonunda boş duran bisiklette çarpıp PİT denilen olayı yiyorlar. Kaza sonu ise hemen /t komutuna geçiyor, 6 metrelik bir yerden düşüp telsize sarılmak biraz saçmalık.
Bisiklete takılıp 6 metre düştüğü an.

#5 - 03.05.2022 17:56
Motorla hırsızlık zor, çuval koyamazsın. Buritto bu nedenle kovalanıyor olayı sen çok farklı anlamışsın. Hırsızlık olayını diyelim ki sen yapıyorsun, okey. Buritto için ihtar veriliyor ve durmuyorsa Buritto 1.26 suçlusu olur, polis tarafından kovalanır ve tutuklanır, sende arkadaşın tutuklanmadan gelip kaçırıyorsun. Kuralı dikkatli oku, VCPD'e karşı kural ihlali çok net bir şekilde belli, gelip arkadaşını kaçıramazsın, kovalamacaya dahil olamazsın. Kısaca, şikayet sonuçlanabilir, en ağır cezayı alsınlar.  O:-)

#6 - 03.05.2022 18:05
Şikayet sahibi olarak

1. Öncelikle merhaba. Evin önünde bekleyecek kadar zeki olmadığımız için özür dileriz, senin zeka olarak bizden üstün olduğunu kabul ediyoruz. Şöyle bir nokta var, hırsızlığı yapan motorlu olsa bile araç kovalamacasının ardından gelerek bir diğer arkadaşını kaçırmak yaptığınız ihlalin üstünü kapattığını zannetmiyorum zeka küpü kişi, bunuda düşük IQ'ma bağlayabilirsiniz.

2. İkinci olarak "Sonrasında kovalamacayı takibe alan kişi geldi ve hırsızlık yapan arkadaşını kurtardı videoda görüldüğü üzere. IC hiçbir şey olmadığı ortada, VARSA BİLE BİZ GÖREMİYORUZ." Altını çizdiğim yeride dahil edebilirsin. Sizi direkt bir suçtan hitam etmek yerine sizede açık kapı bıraktığımı zekana rağmen fark etmemen beni şaşırttı. Tabi belki de işine geleni seçiyor olabilirsin.

3. Üçüncü olarak ise kaza sonunda "görüş kaybı, kaza yaptık, memur yaralı" gibi telsizler verilmesi çok doğaldır. Bunu bildirerek bir diğer ekipten yardım istiyor olabiliriz. Fark ettiyseniz kazadan sonra sizi kovalamaya bile uğraşmadık ki uğraşmış olsaydık videoda mutlaka yer alırdı ya da siz bunu kanıt olarak önümüze sunabilirdiniz. Bildiğin gibi telsiz bir polisin en önemli ve güçlü silahından bir tanesi ama zaten videoda da telsiz verildiğine dair bir şey gözükmüyor gibi.

Ortada OOC kin olduğunu düşünmüyorum, en azından kendi açımdan. Sadece düşük IQ'mla birlikte yapılan ihlallerin üstünün farklı zeka dolu hamleler ile kapatılma çabasına karşı şikayet açmak istedim. Bunun bir tartışmaya dönüşmemesi ve birbirimizin hedefi olmama adına sonuçlanmasını bekleyebiliriz eğer yaptığınız ihlal değilse gerçekten güzel düşünülmüş, bravo.  :nays:
« Son Düzenleme: 03.05.2022 18:19 crnozk »

#7 - 03.05.2022 18:54
Ben de cevaplarınızı tek tek cevaplayayım.

1. yanıta cevap olarak: Olayı iki kişi yapıyoruz, ve iki kişi olarak bitiriyoruz. Bunun anlaşılmaması biraz garip olmuş ama neyse.

2. yanıta cevap olarak: Ekibin illegal kısmının yaptığı bu işlerde ortak belirlediğimiz noktalar ve taktikler var, bunları sürekli her kaçışta telsiz veya telefon üzerinden bildirmiyoruz. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor zaten, kaçılan yere göre konumlanıyoruz. O nokta da kullandıklarımızdan birisi, araçların rahat geçemeyip motorların rahat geçtiği bir nokta bu sebeple seçildi.

Bu yapılan bir ihlal değil, kaçtığımız zaman paketleri satamıyoruz zaten, bize tek getirisi polislerden kaçmamız. Belirttiğim gibi de VCPD'e karşı kurallar kısmındaki kovalamacaya dahil olma olayı zaten yok, kovalamacanın son kısmında arkadaşım beni kaçırıyor olay bu, herhangi bir şekilde ekip araçlarına müdahale edilmiyor.

3. yanıta cevap olarak: Video kaydının hemen bittiğini düşünmüyorum, devamı vardır. Devamını atarsanız bize daha iyi bir yol açarsınız.

Oynadığım oyun ENB'li olursa 1gb filan oluyor, ve OOC kin tutucak kadar bu durumlara düşmedik. Zeka dolu hamleler yaptığımız doğrudur, ama bu kuralları ihlal eden hamleler değildir. Ama tabikide şikayet açmak en doğal hakkınızdır.

#8 - 03.05.2022 20:04
Tamam, şikayet sonuçlanabilir. En ağır cezayı alsınlar.  O:-) :vice:

#9 - 03.05.2022 21:51
Tamam, şikayet sonuçlanabilir. En ağır cezayı alsınlar.  O:-) :vice:
Yeterince haklıyım, ceza alıcağımı sanmıyorum. Ama son kararları biz değil adminleri verir. Şimdiden adminlere kolay gelsin.