Konu: Sakuraty Multi Account şüphesi ve metagaming  (Okunma sayısı 454 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.05.2022 16:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jelena_Betancourt @sakuraty, Vera_Betancourt @Miwa

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dobrin_Dzhurov @ukicik (forum mutesi var, onun adına ben açıyorum), Esther_Argueta @knoojew

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.04.2022, saatler ekran görüntülerinde görünüyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
13-) MULTIACCOUNT

Vice platformu üzerinde oyun ve forum hesabı olarak her hesabın tek bir kullanıcısı olmalıdır. Forum ve oyun hesaplarını birden fazla kişi kullanamaz. Hesaplarınızı bir başkasına devredemez, aktif bir oyun hesabınız varken yeni bir hesap oluşturamazsınız. Forum hesabınız yasaklandığı zaman SAMP üzerindeki hesabınızda benzer şekilde yasaklanacaktır. Platform olarak oyun ve forum şifrelerinizin yeterli şekilde güvenliğinizi sağladığımızı belirterek, oyun ve forum hesaplarınızın güvenliğinin size ait olduğunu unutmamalısınız.

Alıntı
— Aynı ağ üzerinden bağlanan kişiler, ticket yoluyla bunu bildirerek onay geldiği taktirde giriş yapabilirler. Aksi taktirde çoklu hesap kullanımından yaptırım uygulanır.
— Çaldırılan hesapların sizlerin sorumluluğu olduğunu unutmayın.
— Aynı adres üzerinden iki ya da üç kişi katılım sağlayacaksa, ticket üzerinden yetkililere bunu bildirmelisiniz.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Küba oluşumuyla aktif savaş içerisindeyiz, bahsi geçen oluşumun üç üyesini esir aldık. Ne hikmetse iki ay önce açılan, sekiz iletisinden yedisi Hammarskjold'ün oluşumlarının tanıtımdan, diğer bir iletisi de bize açılan bir oluşum şikayeti olan @sakuraty forum hesaplı arkadaş ihbar vermiş(multiaccount şüphesi). Bizi görmemesine rağmen sayımıza, dilimize kadar söylemiş. OOC'den elde edilen bilgiler olduğuna eminiz, gördüğüne dair kanıtı varsa göndersin. Yoksa Metagaming'den işlem görmeli. Oluşum üyelerimizin kaybettikleri silahların iadesini istiyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

gönderdiği ihbarın chatlogu: GösterGizle
[22:09:40] ------------------------[911 ÇAĞRISI]------------------------
[22:09:40] İhbar: Soul of Sofia isimli işletmede silahlı şahıs şüphesi.
[22:09:40] İhbar Sahibi: Vera Betancourt (Telefon Numarası: 2621963)
[22:09:40] Konum: Soul of Sofia isimli mekanda gördüm.
[22:09:40] Telefon Konum: Mulholland
[22:09:40] İhbar Numarası: #5410

[22:17:43] ------------------------[911 ÇAĞRISI]------------------------
[22:17:43] İhbar: İşyeri 1078 Soul of Sofia'da bir sürü silahlı adam var. Çatışma çıktı
[22:17:43] İhbar Sahibi: Jelena Betancourt (Telefon Numarası: 6562146)
[22:17:43] Konum: 1078 Soul of Sofia
[22:17:43] Telefon Konum: Richman
[22:17:43] İhbar Numarası: #5414

[22:18:52] Jelena Betancourt: Hey.
[22:18:59] Jelena Betancourt: İhbari ben verdim.
[22:19:04] Jelena Betancourt: İçeride sekiz tane silahlı bulgarca konuşan adam var.
[22:19:04] Logan Brooks: Evet, neredeler?
[22:19:13] Jelena Betancourt: Çatışma çıktı.
[22:19:26] [CH: 990 S: YAKIN] Logan Brooks: İçeride sekiz tane silahlı bulgarca konuşan adam olduğunu söylediler.
[22:19:30] [CH: 990 S: YAKIN] Victor Woods: İçerisi kontrol edilecek operatörler kapıya gelin.
[22:19:31] [CH: 990 S: YAKIN] Logan Brooks: İhbarı yapan kişi söyledi.

Ek açıklamalar(varsa): Nereden geldiği belli olmayan bir hesap, metagamingle elde edilen bilgilerle verilmiş bir ihbar. Çok sayıda silah kaybettik. İade istiyoruz.

#1 - 01.05.2022 16:33
Şu şikayete metagaming ile alakalı savunma yaptım.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=129036.msg774277#msg774277

@Miwa ile dolaşırken içeriye silahlı adamların girdiğini gördük, o sırada ss almadık çünkü böyle bir şikayet ile karşılaşacağımızı hiç düşünmedik. Küba birliğine yorum attık diye metagaming mi yapmış oluyoruz. Gerçek rol bu değil, Platform içerisinde yeniyiz ve bize rolü öğreten ve platforma kazandıran @ballantine  ancak sizin ithamlarınıza göre oyun dışı tanıdıklarımı koruyup kollamamız mı gerekiyor? Kişi kendinden bilirmiş işi.

Multi account bildirimimde mevcut, ticket listemde görünüyor. @yutoalpha ticket'a bakan kişi.

#2 - 01.05.2022 16:36
@ukicik adına

Bildirimli multiaccount yapıyorsan daha kötü zaten, kendin itiraf ettin. Aynı evde oturduğun adam odana dalıp "BİZİ DÜŞÜRDÜLER, ACİL İHBAR VERMEN GEREKİYOR. İŞYERİ 1078'DE, SEKİZ KİŞİLER. ÇABUK İHBAR VER." demiş olmalı ki sen de ihbar vermişsin. Açık açık itiraf ettin, sonuçlanabilir

#3 - 01.05.2022 16:40
İçeride kaç kişi olduğunu, oyuna girmemene rağmen işyerinin isminden kişilerin konuştukları dile kadar her şeyi biliyorsun. Arkadaşların biz tarafından yakalanınca ihbar gönderdiğini düşünüyoruz, sana o izni tanıdıkların esir alındığında ihbar gönder diye verilmediğini biliyorsundur umarım.

#4 - 01.05.2022 16:40
@ukicik adına

Bildirimli multiaccount yapıyorsan daha kötü zaten, kendin itiraf ettin. Aynı evde oturduğun adam odana dalıp "BİZİ DÜŞÜRDÜLER, ACİL İHBAR VERMEN GEREKİYOR. İŞYERİ 1078'DE, SEKİZ KİŞİLER. ÇABUK İHBAR VER." demiş olmalı ki sen de ihbar vermişsin. Açık açık itiraf ettin, sonuçlanabilir
Ukicik adına konusamazsın şikayet reddedilmistir

#5 - 01.05.2022 16:44
Hiç bir suçlamayı kabul etmiyorum. Savunmam linkini attığım şikayette olduğu gibi. @Miwa ile rol yapıyorduk ve silahlı kişileri görüp ihbar verdik

#6 - 01.05.2022 16:49
@ukicik adına

Hiçbir birleşik yazılır.

Suçlamaları kabul etmemen hiçbir şeyi değiştirmez. Ben de aire kalkıp şikayet yiyince suçlamayı kabul etmiyorum yazayım, bandan kurtulayım. Olur mu öyle şey?

Bizi silahlı gördüğüne dair kanıtın yok. O saatlerde oyunda olduğunu bile kanıtlayamıyorsun daha. OOC olarak elde ettiğin bilgilerle verdiğin ihbar ortada, sana verilen multiaccount iznini bu şekilde suistimal ettiğin ortada. Sonuçlanabilir.

#7 - 01.05.2022 16:52
@ukicik adına

Özür dilerim.

@Pyrex adına

:D ?

#8 - 01.05.2022 21:24

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  01.05.2022- 23:50/ 00:00

Alıntı
N/A

Ek açıklamalar(varsa): Dediğim gibi, internetim gidiyor 00:30 zaman aralığında rolde olanlardan yüksek rütbeli arkadaşa PM aracılığı ile ulaşıp rolün devamlılığını sağlıyorum. Silahımızı da ben ve arkadaşlarım kaybediyoruz benim kaybettiğimin screnshootları;
-) https://cdn.discordapp.com/attachments/778972670590189629/970313702198898748/Silah_kaybetme_1.png
-) https://cdn.discordapp.com/attachments/778972670590189629/970313716228845678/Silah_kaybetme_2.png

« Son Düzenleme: 01.05.2022 21:36 4EVO »

#9 - 02.05.2022 12:47
Arkadaşın ihlalleri ortada. Silah iademi talep ediyorum.

Spoiler: GösterGizle