Konu: [29.04.2022] - MİX & YKI..  (Okunma sayısı 272 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.04.2022 17:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Laymore Hodges @kozlov & Vartavar Karapetyan @Sidelya & Tony Basmajian @Senseii & Arslan Avtomatian @Khanex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Molly Bridges @Anomaly & Sonny Blanchard @notoriousR0GUE & Mahon Brochky & Darnell Langston @eyeser6

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.04.2022 - 01:00 - 01:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 29.04.2022 tarihinin akşam saatlerinde başlayan birlikler arası savaş içerisinde VCPD birliği de bulunuyordu ve hem savaş öncesi hem savaş sonrasın birlik bölgelerini ve kişilerini takip etmek ile ilgileniyordu. 29.04.2022 tarihinde saat 00:50 sularında; Jefferson bölgesinde olan silahlı çatışma sırasında havadan gelen helikopteri gördük ve hem karakterim, hem de diğer memurlar, M4 model silahlar ile beraber helikopteri etkisiz hale getirmeye başardılar. Olay yerindeki tüm memurlar helikopterin düştüğü yere yönelim sağladı. Olay yerine geldiğimizde kişiler herhangi bir emote vermeden direkt hasarlı helikopterden inip, silahlarına davrandılar ve memurlara ateş etmeye başardılar, bununla beraber Tony Basmajian adlı karakter, herhangi bir rol ve emote vermeden direkt helikopterden inip kendini daha güvenli bir alana geçmesi, daha iyi bir ateş pozisyonunu ayarlaması için helikopterden inip koşarak evlere doğru koştu. Helikopter süren ve yanında bulunan tüm kişiler etkisiz hale getirilip olay yerinde silahlarına el konuldu ve telsiz üzerinden destek talebi istenildi. VCPD birliğindeki bir çok memur yaralı durumda olduğundan dolayı pek fazla ve hızlı bir şekilde destek sağlanamadığı için bir süre içerisinde bölgede sadece 4-5 memur olarak bölgenin kontrolünü sağladık. 1-2 dakika geçmeden bölgeye bir çok araç ve bunlarla beraber evin çatısına bir helikopter yanaştı. Bölgeye araçların gelmesiyle beraber bir çok memur yaralandı. Jefferson bölgesine gelen bir çok araç ve helikopter, memurları yaralandıktan sonra  Laymore Hodges & Vartavar Karapetyan & Tony Basmajian  & Arslan Avtomatian adlı kişileri alıp hep beraber olay yerinden kaçtılar.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/qw93e1 & https://streamable.com/c5o3eu

Ek açıklamalar(varsa): Olay bölgesindeki yaralanan kişilerin ve birlik üyelerinin ceza almasını istiyorum.

#1 - 30.04.2022 17:24
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 30.04.2022 17:30
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 30.04.2022 17:34
Videolarda görüldüğü gibi, yüksekten uçuş yaptıktan sonra alçalıyorum. Üç helikopter sahada ve ek olarak orası savaş bölgesi. Downtown, Las Colinas @Justice detaylı açıklamayı yapmıştı. Savaş bölgesinde MIX yapıyor olsak düşmemiş olurduk? Polislerin geldiğini gören diğer arkadaşlar bizi uyarıp yükselmemizi söyleyebilirdi. Fark ediliyorsa ateş ediliyor ve farkına bile varmadığım için motor ömrü düşük diye motor kapanıyor diye düşünüyorum. Vurulduğumuzun farkında bile değilim. Savunma bu kadar, yetkililer incelerse MIX gibi bir kural ihlali olmadığını görecektir. Ek olarak çatılarda silahlı arkadaşlarımız vardı ve bölge kontrolümüz altındaydı. İyi roller.

#4 - 30.04.2022 17:35
Diğer arkadaşlara ulaşıp ellerinde video varsa buraya kanıt olarak bırakırım.

#5 - 30.04.2022 17:44
YKI yaptığımız yerin kanıtını atarsan eğer ona göre bir savunma/gerekli ssleri atarız. Bunun dışında ben ortada MİX göremiyorum çünkü MİX yapsaydık eğer sizin olduğunuzu söylerlerdi ve Vartavar helikopteri aşağıdan sürmezdi. Ayrıca o bölgede aktif bir çatışma zaten dönüyordu (?) Bölgede sadece siz yoktunuz bro, orada bizden helikopterler araçlar da bulunuyordu.

#6 - 30.04.2022 17:49
Mix ile ilgili bir durum yok, etraf zaten çatışma ortamı. SS ile ilgini savunmaları bırakacağız, geceye doğru.

#7 - 30.04.2022 17:56
Yaralı kural ihlali diye bir durum yok. Üstünlük sizde, emote vermekle mi uğraşacak sıkan arkadaşlar? Savaşa devam mı edecek? Arkadaşlar lütfen karşılıklı anlaşalım. Burası forum olduğundan dolayı role göre değil tamamen oyunu rahat oynayan kafayla yazıyorum. Kasmamıza gerek yok, rahatımıza bakalım. Eğlence için oynuyoruz bu oyunu. Bu aşağıda bıraktığım kanıtlar yukarıdan izlediklerinin kanıtları;

#8 - 30.04.2022 17:56
Ek savunma gelmeyecek, yapılan savunmanın üzerine yeni kanıtlar gelebilir. Sonuçlanabilir.

#9 - 30.04.2022 18:07
Sidelyanın yaptığı savunma ile sonuçlanabilir, savunma bitmiştir, bütün her şey burada, mix den de açmazsın ne bileyim  :)