Konu: 28.04.2022 - Ghazar, Barkev, Arslan ve Tysean - MG  (Okunma sayısı 547 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.04.2022 05:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ghazar Karabekian @Lakoip Arslan_Avtomatian @Khanex Barkev_Kinosyan @my life nato Tysean_Devonish @rollinpeace

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Caine_Blackhand @lencarst Katya_Miro @Jewellery

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28/04/2022 - 04:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, bugün Elyisum için reklam verdim. Arkadaşlar ne hikmetse karakterimi daha açalı bir ay olmuşken, hiç bir türlü benim ismimi bilmeden tanımadan foruma göre hareket edip gelip mekan basıp benim karakterimi vurmaları garibime gitti. Ayıretten Tysean_Devonish karakterinin ise ismimi bilmeden rolde bana seslenmesini MG yaptığından şüpheleniyorum.  :-\

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://cdn.discordapp.com/attachments/963955069559136306/969054162937610250/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/963955069559136306/969054571777368074/samp_28_04_2022_04_26_48.png

Ek açıklamalar(varsa): Kanıtlar yetersiz olursa, video atabilirim. İyi forumlar. İyi günler.

#1 - 28.04.2022 05:17
Şahitliğimi onaylıyorum; Pizzori karakteri ilk defa benim mekanımın reklamını attı, ardından eli silahlı yedi kişi mekana girip kişileri taradı.

#2 - 28.04.2022 06:02
Rolün gidişatı benimle ilgili değildi, pizzori karakteriyle ic husumetleri vardı sanırım bilmiyorum. Mekana reklamdaki isimden görüp geldikleri çok netti, direk pizzoriyi hedef alıp vurdular ve benim karakterime de mermi gelip düştü karakterim, extra  benim karakterime de sıktılar yaralı durumdayken. Onlar gittikten sonra hedef benim karakterim olmadığım için hadi aimleri kaydı sıktı diyelim, öyle olsun... Ben hafif yaralı rolümü yaptım, sonrasını bilmiyorum.

#3 - 28.04.2022 08:12
ilerleyen vakitlerde savunma yapaçağım

#4 - 28.04.2022 08:14
Ocean taraflarında Vartavar karakteriyle rol yapıyoruz, artık ne kadar kinlendiysen bizi gördüğün gibi kışkırtıcı bir emote atıp Little İtaly gelin falan diyorsun, vurulunca şikayet açıyorsun. Anlamıyom. Gün içinde detaylı savunma gelir.

#5 - 28.04.2022 13:29
Sunucu ekibinde olan @Jewellery ve arkadaşı @Skysurge gece boyunda sesli iletişim kanallarında kalarak Mixing ile Katya Miro karakteri RK'lı olmasına rağmen bisikletle 4. Seviye Onaylı birliğin hood bölgesi içerisine girmekle kalmayıp garaja (ağzımıza kadar) geliyor. Gerekli şikayete adım geçtiği için yazıyorum şikayet edilen tarafın savunmasına ek olarak kanıt niteliğinde sunulacak. İyi forumlar.

#6 - 28.04.2022 14:43
Sunucu ekibinde olan @Jewellery ve arkadaşı @Skysurge gece boyunda sesli iletişim kanallarında kalarak Mixing ile Katya Miro karakteri RK'lı olmasına rağmen bisikletle 4. Seviye Onaylı birliğin hood bölgesi içerisine girmekle kalmayıp garaja (ağzımıza kadar) geliyor. Gerekli şikayete adım geçtiği için yazıyorum şikayet edilen tarafın savunmasına ek olarak kanıt niteliğinde sunulacak. İyi forumlar.
Kişiyi hiç bir türlü tanımam etmem. Ortada sesli iletişim felan yok. Zaten beni kaçırdığınız yer zaten dağ başı değil bir şey değil. Ayrıca kişinin gelmesi ile rolünüzün çok etkilendiğini sanmıyorum.

#7 - 28.04.2022 14:47
Ocean taraflarında Vartavar karakteriyle rol yapıyoruz, artık ne kadar kinlendiysen bizi gördüğün gibi kışkırtıcı bir emote atıp Little İtaly gelin falan diyorsun, vurulunca şikayet açıyorsun. Anlamıyom. Gün içinde detaylı savunma gelir.
Aynen ben kışkırtıyorum. https://cdn.discordapp.com/attachments/656057504052150272/969203265445187594/samp_26_04_2022_04_46_46.png

#8 - 28.04.2022 16:42
Ortada sesli iletişim yok, ben sesli iletişime kendi discordumda bile ne zaman girdim hatırlamıyorum. Rol pizzori karakteri için dönüyorsa onunla rol yapmalısınız, mg yaparak ooc bilgiler doğrultusunda pizzori karakteriyle uğraştıysanız ihlale girer. Ben rk'lı değildim, beni vurmuş olman dm ihlaline girer. Sizden sonra mermi sıyrığı rolümü de yaptım.

#9 - 28.04.2022 17:26
Merhaba, Katya karakteri Kasparov Bulvarı'na bisikletiyle girip Pizzori'nin tutulduğu yere mix yaparak giriş yaptı. Ayrıca, Chirstian Pizzori karakterini karakterim Vice Social'da daha önce gördüğünden ötürü o ismi söyledi. Reklamda'da onun adı yazıyordu. Vice Roleplay sunucusunda sürekli roleplay kavramı var, OOC reklam atılmıyor. Reklam IC ve ''Reklam Veren'' kısmı rolün bir parçası olmalı. Savunmam bu kadar, iyi roller.