Konu: [Oyuncu Şikayeti] Carl_Fester, FEAR-RP+Birlik Kural İhlali.  (Okunma sayısı 240 defa)

#0 - 17.04.2022 13:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Erensy Carl_Fester

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Aledrka Rahil_Morningstar

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16/04/2022 15:27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 

Alıntı
Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
Yeni açılan oluşumlara on (10) gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Aynı şekilde yeni açılan oluşumlar bu süreçte aynı tutumu diğer hiçbir birliğe karşı sergileyemez. (bkz. 1. Aşama Suç Örgütleri Kuralları)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birliğimiz yeni açılan bir birlik. Başka birlikten olan ama aynı zamanda arkadaşımız olan birisi bu kişiyle atışmış. Sonrasında, bu kişi hood bölgemize geliyor. Atıştığı kişi de orada, neredeyse on kişilik bir ekip ile orada duruyoruz. Gelip herkese ateş açması imkansız, birimizde silah olabilir veya herhangi bir şey. Sadece Atıştığı kişiyi vurmak yerine olayı bütün birliğe döküyor ve bütün birliğe ateş ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/964578224875110460/965186842376958012/Ekran_Goruntusu_142.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/964578224875110460/965186842649559040/Ekran_Goruntusu_141.png

VİDEOSU:https://youtu.be/O_X0-BtOdm0

Ek açıklamalar(varsa): En hızlı şekilde ceza almasını istiyorum.
« Son Düzenleme: 17.04.2022 14:24 babyholdinglock »

#1 - 17.04.2022 13:12
Şahitliğimi onaylıyorum.  :-\

#2 - 17.04.2022 15:43
Selamlar, Olayı özetlemek gerekiyorsa şöyle anlatabilirim;"Arkadaşlar GYM'in oradaki mahallede [Tehtid SS'in deki mahalle mahallede] bizimle kavgaya karışıyorlar. Kavga'da galip geliyoruz ardından ayağa kalkıp bizi tehtid etmeye başlıyorlar ilk başta umursamadık sonrasında devam ettiklerinde umursamaya başladık. Bu kavga olayından 1 gün sonra bu kişileri ben tekrar aynı mahallede görüyorum ve bu mahallede gördüğümde kişilerin onlardan biri olduğunu düşünerek ateş açıyorum."

Savunma; Öncelikle birlik yasağınızın olduğunu bilmem imkansız, olay yerindeki Rico_Schwartz , Kylian_Lewis düşmanım. Bu arkadaşları 3 defadır sizin mahallede görüyorum, sizden olduğunu düşünerek yaşadığımız "KAVGA" gününden 1 gün sonra kişilere ateş açıyorum. Madem il-legal yasağınız bulunan bir birliksiniz bu SS'teki arkadaşlar sizin mahallenizde bizi nasıl tehtid edebiliyor? Ve bu yaşanan olaydan sonra [Bugün] bana ateş açıyorlar? Madem bir ihlal yapmış bulunmaktayım buna karşılık vermeleri bu rolü devam ettirmek istediklerini belirtir. Tehtid SS'indeki tüm kişileir düşmanım olarak belirledim şuan, il-legal yasağınız olan bi' mahalle iseniz bu il-legal ve agresif rol yapan kişileri mahallenizde bulundurmamanız gerekir gördüğünüz gibi size zararları dokunuyor. Savunmam bu kadardı.

Tehtid SS: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965229493956542504/unknown.png

Karşılık verdiklerinin SS'i: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965229748794032138/sa-mp-079.png

#3 - 17.04.2022 15:53
Selamlar, Olayı özetlemek gerekiyorsa şöyle anlatabilirim;"Arkadaşlar GYM'in oradaki mahallede [Tehtid SS'in deki mahalle mahallede] bizimle kavgaya karışıyorlar. Kavga'da galip geliyoruz ardından ayağa kalkıp bizi tehtid etmeye başlıyorlar ilk başta umursamadık sonrasında devam ettiklerinde umursamaya başladık. Bu kavga olayından 1 gün sonra bu kişileri ben tekrar aynı mahallede görüyorum ve bu mahallede gördüğümde kişilerin onlardan biri olduğunu düşünerek ateş açıyorum."

Savunma; Öncelikle birlik yasağınızın olduğunu bilmem imkansız, olay yerindeki Rico_Schwartz , Kylian_Lewis düşmanım. Bu arkadaşları 3 defadır sizin mahallede görüyorum, sizden olduğunu düşünerek yaşadığımız "KAVGA" gününden 1 gün sonra kişilere ateş açıyorum. Madem il-legal yasağınız bulunan bir birliksiniz bu SS'teki arkadaşlar sizin mahallenizde bizi nasıl tehtid edebiliyor? Ve bu yaşanan olaydan sonra [Bugün] bana ateş açıyorlar? Madem bir ihlal yapmış bulunmaktayım buna karşılık vermeleri bu rolü devam ettirmek istediklerini belirtir. Tehtid SS'indeki tüm kişileir düşmanım olarak belirledim şuan, il-legal yasağınız olan bi' mahalle iseniz bu il-legal ve agresif rol yapan kişileri mahallenizde bulundurmamanız gerekir gördüğünüz gibi size zararları dokunuyor. Savunmam bu kadardı.

Tehtid SS: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965229493956542504/unknown.png

Karşılık verdiklerinin SS'i: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965229748794032138/sa-mp-079.png

Belirttiğin karakterler, Rico Schwartz ve Kylian Lewis bizim birliğe üye değiller, takılmaya gelen arkadaşlarımız. Ve o tehtid veya kavganın döndüğü mekan bize ait bir mekan değil. Rico ve Kylian isimli kişiler Idlewood birliğine dahil kişiler, onların agresifi maalesef ki bizi ilgilendirmiyor.

#4 - 17.04.2022 16:05
Madem sizin birlikten değiller, bu agresif kişilerin sizinle takılması uygunsuz zaten? Yeni açılan birliksiniz adamlar agresif rol sergiliyor sizin mahallenizde. Bu kişiler yüzünden başkalarıda size sıkabilir?

#5 - 17.04.2022 16:08
Madem sizin birlikten değiller, bu agresif kişilerin sizinle takılması uygunsuz zaten? Yeni açılan birliksiniz adamlar agresif rol sergiliyor sizin mahallenizde. Bu kişiler yüzünden başkalarıda size sıkabilir?

Hayır, sıkamaz. Sen mahalleye geldin birliği vurdun. Belirttiğin adamları değil, onların mahalleden çıkmasını bekleyebilirdin. Gelip hepimizi vurman saçma. Adamlar bizimle takılıyor, rol paslıyor. Bu seni ilgilendirmez kanka.

#6 - 17.04.2022 16:12

Hayır, sıkamaz. Sen mahalleye geldin birliği vurdun. Belirttiğin adamları değil, onların mahalleden çıkmasını bekleyebilirdin. Gelip hepimizi vurman saçma. Adamlar bizimle takılıyor, rol paslıyor. Bu seni ilgilendirmez kanka.

Onların orada konuştuğu kişileride vurdum, belirttiğim kişileride vurdum. Mahalleniz onaylı olmadığı için bekleme kararı almadım.

#7 - 17.04.2022 16:19

Onların orada konuştuğu kişileride vurdum, belirttiğim kişileride vurdum. Mahalleniz onaylı olmadığı için bekleme kararı almadım.

Yaptığın şey saçma, birliğimiz onaylı değil, Evet. Fakat Fear-rp kuralını bildiğini düşünüyorum. Burası önceden oynadığın sunucuya benzemiyor maalesef. Orada 10 kişiyiz gelip sıkıyorsun, bu bir kural ihlali ve konuştuğu kişilerde suç bulman saçma.

#8 - 17.04.2022 16:24

Yaptığın şey saçma, birliğimiz onaylı değil, Evet. Fakat Fear-rp kuralını bildiğini düşünüyorum. Burası önceden oynadığın sunucuya benzemiyor maalesef. Orada 10 kişiyiz gelip sıkıyorsun, bu bir kural ihlali ve konuştuğu kişilerde suç bulman saçma.

Pekala, Fear-Rp ihlali yaptığımı var sayalım. Sizin birliğiniz yeni olduğu için il-legal yasağı var. Bunu kendinde diyorsun, peki sizin birlikteki arkadaşlar bugün beni neden vurdu? Vurduklarına göre yaptığım ihlali hiçe sayıp rolü devam ettirmek istiyorlar ki bunu yaptıklarını düşünüyorum kanıt olarakta;

Sizden olduğuna dahil KANIT: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965239449497796648/unknown.png

Vurduğuna dahil KANIT: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965229748794032138/sa-mp-079.png

#9 - 17.04.2022 16:30

Pekala, Fear-Rp ihlali yaptığımı var sayalım. Sizin birliğiniz yeni olduğu için il-legal yasağı var. Bunu kendinde diyorsun, peki sizin birlikteki arkadaşlar bugün beni neden vurdu? Vurduklarına göre yaptığım ihlali hiçe sayıp rolü devam ettirmek istiyorlar ki bunu yaptıklarını düşünüyorum kanıt olarakta;

Sizden olduğuna dahil KANIT: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965239449497796648/unknown.png

Vurduğuna dahil KANIT: https://cdn.discordapp.com/attachments/959593048583569468/965229748794032138/sa-mp-079.png

Sen ceza alana kadar bu zaten rol olarak kalacak, uzatmanın bir nedeni yok. Adminlerin cevabını bekliyelim.