Konu: 10.04.2022 Vincenzo Bertuzzi  (Okunma sayısı 419 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.04.2022 15:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vincenzo Bertuzzi @SATIROĞLU

Olaya dahil olan şahit karakter adı: SS'te gözüken Dyakonov ekibi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.04.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI, POWERGAMING, ROLDE Q

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 2 Ayrı şikayetim mevcut, ayrı ayrı anlatacağım. Gerekli roller sağlanıyor ve Bertuzzi hoodunda Bertuzzi ekibini düşürüyoruz, Ek 1'de göreceğiniz üzere kişi düşüyor ve düştükten hemen sonra maske takıyor. Bunu PG olarak tanımladım fakat tam olarak hangi kural ihlaline girdiğini bilmiyorum. 2. Şikayetime gelecek olursak hooddan geçerken Bertuzzi karakteri yerde, elinde de silahı var. 2 Araç ile kişinin üstünü kapatıyorlar, büyük ihtimal polis arabası vesaire geçiyordu. Görmemeleri için yaptılar. EK2

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
EK1
Spoiler: GösterGizle

EK2

Ek açıklamalar(varsa): Her iki kural ihlalini bu video destekliyor, elinde silahının olup düşmesi vesaire. Her türlü kanıtı sunabilirim, lütfen desteklenmeyen bir ihlal varsa yönetici bana etiket atarak bildirsin. [Video yedeklendi] 

« Son Düzenleme: 10.04.2022 17:04 Meercimek »

#1 - 10.04.2022 15:55
@SATIROĞLU Savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 10.04.2022 16:20
Açıkçası bu şikayetin sadece ooc kin ile açılmış olduğunu düşünmekteyim. Orada sıcak bir çatışma yaşanıyor ve arkadaşlarım beni siper ediyor. Bunda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Maske takmam ile ilgili herhangi bir PG durumu yok çünkü orada vurulmuşum ve kendimi göstermemek adına elimi cebime atıp maskemi alıyorum. Sonuçta abartılı, realistik olmayan bir şey yapmadım.

O araba ile yanıma siper olma durumları ise NON RP değil, orada zaten sıcak bir çatışma durumu vardı. Hemen sonrasında arabalar öyle kaldı, düştükten sonra yerde yatıp, ambulans bekleyecek işim yok. Enselenmemek için arkadaşlarımı yanıma çağırdım ve Federico karakterine kapısını açtırdım, rollü olarak bindim ve oradan uzaklaştım.

Birbirimizi yemiyelim arkadaşım. Aynı durumda sen veya başka birisi de olsa aynı mevzuatı uygulardı. Orada yerde yatıp, polis veya ambulans bekleyemezdim. Savunmam bu kadar.

#3 - 10.04.2022 17:04
Açıkçası bu şikayetin sadece ooc kin ile açılmış olduğunu düşünmekteyim. Orada sıcak bir çatışma yaşanıyor ve arkadaşlarım beni siper ediyor. Bunda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Maske takmam ile ilgili herhangi bir PG durumu yok çünkü orada vurulmuşum ve kendimi göstermemek adına elimi cebime atıp maskemi alıyorum. Sonuçta abartılı, realistik olmayan bir şey yapmadım.

O araba ile yanıma siper olma durumları ise NON RP değil, orada zaten sıcak bir çatışma durumu vardı. Hemen sonrasında arabalar öyle kaldı, düştükten sonra yerde yatıp, ambulans bekleyecek işim yok. Enselenmemek için arkadaşlarımı yanıma çağırdım ve Federico karakterine kapısını açtırdım, rollü olarak bindim ve oradan uzaklaştım.

Birbirimizi yemiyelim arkadaşım. Aynı durumda sen veya başka birisi de olsa aynı mevzuatı uygulardı. Orada yerde yatıp, polis veya ambulans bekleyemezdim. Savunmam bu kadar.

Arkadaşın savunması sonrası şikayete rolde Q da eklendi, 13:29'da kişiler vuruluyor. 13:39'da Bertuzzi karakteri hala yerde, 10 dakika boyunca yaralı konumunda kalamaz. EK 2'de attığım görüntüler bunu destekleyecektir. Elinde shotgun model silahı var, gözükmemek için iki kişi araçlarla etrafını kapatıyor. Görüntülerde bu gayet açık. OOC kin diyorsun seninle bir kere bile role girmedim, her açılan şikayete boş boş ileti atmayın. Maske takma olayında da aynı şey birçok kez başka savaşlarda yaşandı, düştükten sonra maske takmak diye bir şey yok.
Aynı şekilde açılan maske takma şikayeti https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=124699.msg710237#msg710237
Rolde Q ile ilgili video uploadlanıyor, bu yanıtın altına düzenlenerek eklenecek.
&feature=youtu.be&ab_channel=scienly

Yaklaşık 10 dakika sonra yani çatışma bitince oyuna giriş sağlıyor, sanırım arkadaşları etrafın boş olduğunu söyledi. Giriş yaptıktan sonra da EK2'deki gibi etrafını araçlarla kapatıyorlar silahı gözükmüyor.
« Son Düzenleme: 11.04.2022 01:22 Meercimek »

#4 - 11.04.2022 03:25
düştükten sonra yerde yatıp, ambulans bekleyecek işim yok. Enselenmemek için arkadaşlarımı yanıma çağırdım ve Federico karakterine kapısını açtırdım, rollü olarak bindim ve oradan uzaklaştım.

@SATIROĞLU bu rolü yaptığınıza dair ekran görüntünüz var mı? Log değil, rol görüntüsü. Varsa iletiyi alıntılayarak ulaştırın.

#5 - 11.04.2022 11:45
Elimde maalesef öyle bir görüntü mevcut değil. Alma fırsatım olmadı fakat gerçekten böyle bir rol var ve olaya tanık olanlar doğrulayabilir.

@bilallsahan oradaki bana yardımcı olan karakterlerden birisi. Birlik lideriyim ve rollü ilerlettiğim bir şeyden OOC ceza almak istemiyorum, insiyatifinize kalmış. Size kanıtlayacağım herhangi bir delilim yok ama bu arkadaşım da şahitliğini doğrulayacaktır.

#6 - 11.04.2022 11:51
@SATIROĞLU ve ekibimiz orada çatışma içerisindeydi, Vincenzo Bertuzzi karakteri düşünce arabanın kapısını açıp, onu bir an önce kaldırıp, kaçırmak istedim. Her şey rollü ilerlendi. Burada NON RP'lik, PG'lik bir şey olduğunu düşünmüyorum. Olay sıcak yaşandığı için o dakikalarda ekran görüntüsü alma fırsatım olmadı. Fakat böyle bir rol var. Vincenzo Bertuzzi karakteri *yavaşça doğrulur ve kapısı açık arabaya biner.* emotesi vermişti. Bende ona yardımcı olup, kaçırdım. Olay bundan ibaret.

#7 - 11.04.2022 17:05
SS'lerimde her şeyin net olduğunu düşünüyorum, savunması bittiyse sonuçlanabilir.

#8 - 11.04.2022 22:08
@SATIROĞLU ve ekibimiz orada çatışma içerisindeydi, Vincenzo Bertuzzi karakteri düşünce arabanın kapısını açıp, onu bir an önce kaldırıp, kaçırmak istedim. Her şey rollü ilerlendi. Burada NON RP'lik, PG'lik bir şey olduğunu düşünmüyorum. Olay sıcak yaşandığı için o dakikalarda ekran görüntüsü alma fırsatım olmadı. Fakat böyle bir rol var. Vincenzo Bertuzzi karakteri *yavaşça doğrulur ve kapısı açık arabaya biner.* emotesi vermişti. Bende ona yardımcı olup, kaçırdım. Olay bundan ibaret.

Şikayeti incelerken fark ettiğim ayrı bir nokta, arkadaşı da çatışmada vuruyoruz. Attığı savunma da bunu destekliyor, Bertuzzi karakterini kaldırıp aracına koyuyormuş. 10 Dakika içerisinde vurulan bir karakter nasıl araç sürüp adam taşıyor bunu da pek anlamış değilim.  :-\ [EK 1 destekleyecek]

OOC kin demeyin arkadaşlar, ben ihlal yapmadan oynayabiliyorsam sizin de ihlal yapmadan oynamanızı beklerim. Şikayeti incelerken fark ettiğim için ekledim. Hepinize iyi roller dilerim.
« Son Düzenleme: 11.04.2022 22:12 Meercimek »

#9 - 12.04.2022 12:43
Merhabalar, video kesik kesik olduğu için /q konusuna müdehale etmemiz mümkün değil.

Ek 1 için yaralı durumdasınız, maske takmanız zor daha önceden takabilirdiniz. Karakter ceza alacak.

Ek 2 için bunu yapmaları doğal bir şey, yerde yaralı yatan bir kişi gerçek hayatta da hemen kalkamaz, oyunda da belli bir süre yerden kalkılmıyor ve polis, sivil görmesine karşın siper etmeleri sorun yaratmaz.

Federico karakterine gelecek olursak, bu seferlik uyarıyorum sizde RKlı iken yaralı taşıma rolü yapmayın lütfen.