Konu: [30.03.2022 - Jaymore Patton] Gözaltı rolünden kaçınmak için NC atmak  (Okunma sayısı 485 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 31.03.2022 19:57
Yönetici kararını bekleyebiliriz pekala.

Alıntı
Alıntıladiğim kurali lutfen tekrar okuyun. Sizin ne zaman gördüğünüz değil, kural ihlalinin işlendiği günden itibaren bu kural geçerli. Savunmamdaki sste ne zaman nc attiğim yaziyor. Bir haftayı doldurmuş ve zaman aşımı gerçekleşmiştir.
Bence de öyle yapalım, sonuçta uzatmaya gerek yok. Yeterince kanıt sunduk ikimizde. Gerisi yönetici kararı.
« Son Düzenleme: 31.03.2022 20:02 Silent0 »

#11 - 31.03.2022 20:15
@Silent0 İsimli kullanıcı benim OOC olarak arkadaşım olur ve bu şikayet öncesinde gözaltına alındığı sırada sesli olarak sohbet ediyorduk. İlk başta ikimiz de minimum bir saat bekleyip gözaltından çıkarılacağını düşünmüştük fakat düşündüğümüz gibi olmadı maalesef ki. Arkadaşım zaten sınav haftasının yaklaştığını, bu yüzden kafa dağıtmak istediğini, fazla beklemek istemediğini bana söylemişti ben de "Bir şey olmaz, beklersin hapse girip çıkarsın." diye teselli etmiştim. Keşke dediğim gibi olsaydı, sınav haftasında kafa dağıtmak için oyuna giriş yaptığında maalesef ki halen gözaltındaydı. VCPD mensubu oyuncuların 7/24 oyunda olmaları gerektiğini ima etmiyorum fakat, aynı durumu ben de yaşadım. Rol sırasında avukat talebimin karşılanması için talepte bulundular fakat talebi karşılayabilecek yetkide bir memur bulunduğumuz bölgeye giriş yaptığında beni gözaltından çıkarıp ilgilenmediler bile. Arkadaşım silahını kaybetme korkusundan dolayı NC atmadı, aksine bulunduğu konumdan ve durumdan çok sıkıldığı için bunu yaptı. Rol sırasında bunu yapmış olması belki de doğru değil fakat PD oyuncularının da insanların rolünü kısıtlaması bir yandan hoş olmayan bir durum. Pekala, ne kadar gerçekçi bir şekilde rol yapmaya çalışsak ta, hepimizin reel hayatta, gün içerisinde yaşadığı gerek iyi-gerek kötü olaylar oluyor ve kendini ister, istemez kafa dağıtacağı aktivitelere yöneltiyor. Oyuna girip kafa dağıtmak istediğinde ise karakterini halen kodeslerde görüyor ve bu durum empati yoluyla düşünülürse cidden sinirleri geren bir durum. Yukarıda yazdığım gibi "Avukat talebiniz yetkili memur geldiğinde karşılanacak" olayında yetkili kişi geldiğinde beni gözaltında tutmaya devam ettiler. Zamanında VCPD'de rol çevirdim ve işleyiş şeklini az-çok biliyorum fakat insanların rollerini istismar edip kısıtlamak, hiç hoş olmayan bir durum. Bu durumu departman içerisinde zevk alarak yapan oyuncular var olduğunu gördüm ki görmeye de devam ediyorum, bunun olmaması gerek. Hepimiz burada rol çeviriyoruz ve yaptığımız bu rollerden eğlenmemiz gerek.

#12 - 02.04.2022 00:19
Görüşlerinizi ar-ge kanalında bir konu açarakta paylaşabilirsiniz fakat buna da bir yanıt vereyim, ortada bir rol var polis soruşturması rolü ve bu rol bitmeden sırf silahınızı kaybetmemek için ya da kendi tabirinizle uzun süreler beklememek için sistemsel bir yöntemi kullanarak bu rolden kaçınmanız doğru bir şey değil eğer gözaltı rolü görmemek istiyorsanız karakterinizle suç işlemeyip temiz bir hayatta yaşatabilirsiniz ama yasadışı bir şeyler yapıyorsanız bu rolleri de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Hatamı kabul ediyorum. Sınav dönemimin başında gelip VCPD'ye apb kaydimdan dolayi teslim oldum iyi niyetli bir sekilde yardimci olmaya calistim sorgumu aldilar vs. Daha sonra tam hapse atacaklarken gozaltina atip beklememi soylediler. O gun uzun bir sure bekledim ve kimse gelmeyince artik gercekten sinirlendim ve çıktım ertesi gün 2 haftalık sinav haftamın başlangiciydi. Kafa dagitmak icin 1 saat civari oyuna girmek istiyordum fakat ilgilenen yok, bu durumu 3 gün boyunca denedim fakat olumsuz bir sonuçla karşılaştım. Yani kısaca fazla daraldım ve şikayet açmakla falan uğraşmak istemedim ve NC attım. OOC hapsimi kabul ediyorum, atabilirsiniz. İyi günler.
Şikayetle yakından veyahut uzaktan hiç bir alakam bulunmamaktadır, " Oyuncu şikayetleri " bölümünde gezinirken buraya rastlandım. Ve bu arkadaşın yaşadığını bende yaşadım defalar boyunca üst üste saatler/dakikalar ve günler bekledim fakat göz altındaki oyuncuları oyundan soğutuyorlar cidden. Bu durumun göz önüne alınması gerek. Arkadaşın yerinde olsaydım ve NC atma hakkına sahip olsaydım aynı hareketi bende yapardım. Bu yüzden arkadaşa hak veriyorum bence arkadaş ceza almamalı. (Şikayetle alakam bulunmamaktadır, rahatsızlık veya şikayettde bir sorun oluşturduysam kusura bakmayın.)
Dostum merhabalar, öncelikle iyi geceler dilerim. Göz altında kalan kişiyi de herhangi bir suç veyahut başka bir neden olmaksızın bu kadar bekletmek saçma. Arkadaşın yaptığını doğru birşey demiyorum. Yanlış birşey evet fakat karakterimin İl-Legal olmasıyla birlikte hiç bir türlü İl-Legal rol yaptığımızda yakalandığımızda göz altına alındıktan sonra, günler/saatler bekliyoruz. Bu durum gerçekten can sıkıcı bu durum rol yapmamızı engelliyor. Kendimden örnek vermek gerekirse yakalandığım zamanlar fazla hapis süresi yemeyi tercih eder beklemeyi tercih etmem. Bu durum göz altından kaçmak veya göz altındayken rol yapmak istemediğimi ortaya koymaz. Sorun herhangi bir eşyayı kaybetmek değil. İlgilenilmemesi bu durum can sıkıcı bunu demek istiyorum teşekkür ediyorum. (Şikayetle alakam yoktur, kişi alıntı yaptığından ötürü cevap verme gereği duydum. İyi forumlar. :) )

#13 - 05.04.2022 03:22
Jaymore karakterinin alacağı IC hapis süresini beni etiketleyerek gönderir misiniz? @oldreligion

#14 - 05.04.2022 19:31
@Nraxy  1.23 ve 1.4 suçlarından 400 dakika

#15 - 05.04.2022 20:00
Ceza alacak, OOC hapis süresine IC hapis süresi eklenecek. İyi forumlar.