Konu: DM-Emotesuz silah ateşleme.  (Okunma sayısı 366 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 20.03.2022 00:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Aharon Khamoyan(maske-31875) @Elysif | Sevana Natanian (maske-31754) @Ranedal

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.03.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM
Emotesuz silah ateşleme

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Savaş vb durum olmadığı halde şahıs gelip sebepsizce ateş ediyor, SS'da da gördüğünüz gibi bir arkadaş beni oyalarken, Sandking'de bulunan şahıslar gelip ateş ediyor.  Ayrıca  Aharon adlı şahıs emote vermeden direkt olarak ateş ediyor, emote verme gereği bile duymamış.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):  Gereken yapılır.
« Son Düzenleme: 20.03.2022 00:37 sXe »

#1 - 20.03.2022 03:20
Merhaba, şikayette adım geçmiyor fakat mesaj atmamı gerektiren bir durum mevcut. Stocker karakteri için savaştan bağımsız bir şekilde birlik içi bir hotline verilmişti. Bu birlik hotline görevinin içeriği; Stocker karakterinin Social'da Başkan Kasparov ve birkaç göçmen ile yazdığı birtakım ters cümleler yüzündendi. Verilen görev sadece outsider ve asso karakterlerine verilmişti, birlik içerisinde sık sık bu tarz hotlinelar gerçekleştiriyoruz ve bu görevde de sizin karakteriniz kaçırılması ve telefonunuzdan o yazıların silinmesiydi. Yaşanan rolde durduk yere ateş etme ya da benzeri hiçbir şey yoktur. Silah emotesuz ateşlendiyse bu konuda şikayete devam edebilirsiniz. İyi forumlar, iyi roller.

Ek olarak böyle bir hotlineın olduğunu direkt olarak hotlien mesajını atarak kanıtlayamıyorum çünkü uzun bir yazı ve mix yapılmasını istemeyiz o yüzden geçmiş tarihli bir mesajı bırakıyorum.
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 20.03.2022 03:25 Gaki »

sXe

*
#2 - 20.03.2022 11:00
Hotline bahanesiyle birlik üyelerine DM izni vermişsiniz muhteşem. Kendi uydurduğunuz bir hotline için şehirde kaos yaratamazsınız, adam vuramazsınız. O zaman ben de kafama göre bir hotline oluşturayım önüme gelene ateş edeyim, kulağa hoş geliyor değil mi?

Başkan eleştirdi diye adam vurmak da tam Türk rpsi olmuş. Komik bir hotline Allah yardımcınız olsun.
Gereken yapılır, sonuçlanabilir.

#3 - 20.03.2022 12:23
Tekrar selam, üst mesajda söylediğim gibi tam olarak görev mesajını paylaşamıyorum fakat yine üst mesajda dediğim  gibi görevin amacı '' Stocker'ı vurun, ölsün, DM atın'' ve türevi şeyler değildi. Telefonunuzdan bu mesajların kalkmasıydı, evet Türkiye'de yaşamıyoruz fakat Ermeni kültürü batı kültürüne nazaran daha cahil ve varoş bir kesimde kalıyor bu yüzden böyle bir tutum sergilendi. Mesajınızda, diğer bu tarzlarda olan şikayetler gibi bel altı vurmuşsunuz fakat burada sadece oyun oynuyoruz, Stocker Ruffo karakteri vuruldu, siz OOC'de vurulmadınız yani kısacası '' Siz, sizin karakteriniz değilsiniz'' o yüzden bu tutumlardan uzak durmaya özen gösterelim. Siz IC'de illegal bir oluşumdasınız ve savaşa da dahil olan bir karaktersiniz. Aynı zamanda Alycia Kasparov'un bir mafya babası ile evli olduğunu da IC olarak biliyorsunuz. Fear RP yapmadan Social üzerinden ağzınıza geleni söylerseniz bedelini katlanırsınız, bu kadar net. Bu mesajımdan sonra ekstra bir mesaj göndermeyeceğim. DM ya da saçma ateş etme konusu dışında şikayetçi olduğunuz bir konu var ise şikayet ettiğiniz karakterler üzerinden devam edebilirsiniz.

sXe

*
#4 - 20.03.2022 12:45
Hiçbir zaman kimseye ooc kin beslemedim, diğer şikayetlerimde de olgunlukla cevap verdim. Beni, kendinizle karıştırmamalısınız. IC kaybettiğiniz şeyleri forumda şikayetle kazanmaya çalışan kişi de ben değilim. Bu zamana kadar hiçbir düşman karakterlerin rollerinden kaçmadım. “Stocker vuruldu siz değil” lafına sadece gülüyorum. Oyundaki karakterimle bağ kuracak kadar hayatımı oyuna adamıyorum. Socialdaki bahaneyle “DM” atıyorsanız ve buna işlem uygulanmıyorsa güzel, çünkü bundan sonra socialda “karşıt görüş” belirtildiğinde “DM” atma hakkı doğmuş oluyor.

Birlik içi hotlineler için daha yaratıcı olmanızı tavsiye ediyorum. Herkesin keyif alabileceği rol ortamında her zaman varım. Motorumu sürerken birkaç kişinin “DM”  atmasında tavrım görmüş olduğun gibi belli.
Sonuçlanabilir.

#5 - 20.03.2022 15:19
Arkadaşımızın attığı ss üzerinde emotemi verdiğim görülüyor, onun için herhangi bir ss atmama gerek yok diye düşünüyorum

#6 - 20.03.2022 15:33
Selamlar, Gaki'nin DM savunmasını gayet açıklayıcı şekilde yaptığını düşünüyorum. Emote konusunda ise sistemimin son 5 dakikayı kaydet özelliğine güvenerek ss almamıştım fakat chatlog kayıtlarından buldum. Son değiştirilme tarihlerini vesaire falan aşağıya bırakıyorum, beklentim yok inanıp inanmamak size kalmış.

https://imgyukle.com/i/EUDeOn (Ekran görüntüsü)

https://imgyukle.com/i/EUD4i1    (Son değiştirilme tarihi)

sXe

*
#7 - 20.03.2022 15:37
Arkadaşımızın attığı ss üzerinde emotemi verdiğim görülüyor, onun için herhangi bir ss atmama gerek yok diye düşünüyorum

Senin için sadece DM adı altında şikayet oluşturdum, emoteunu vermeyen diğer arkadaş.

Selamlar, Gaki'nin DM savunmasını gayet açıklayıcı şekilde yaptığını düşünüyorum. Emote konusunda ise sistemimin son 5 dakikayı kaydet özelliğine güvenerek ss almamıştım fakat chatlog kayıtlarından buldum. Son değiştirilme tarihlerini vesaire falan aşağıya bırakıyorum, beklentim yok inanıp inanmamak size kalmış.

https://imgyukle.com/i/EUDeOn (Ekran görüntüsü)

https://imgyukle.com/i/EUD4i1    (Son değiştirilme tarihi)

Emoteun bende gözükmesi gerekiyor, bunun yanısıra Chatloglar zaten kanıt niteliği taşımıyor.
 Savunmalarınız için teşekkürler, admin kararı bekleyebiliriz.

#8 - 20.03.2022 16:29
DM için gerekli savunmalar yapılmıştır, kalanını yetkililere bırakmak daha sağlıklı olur.

#9 - 21.03.2022 05:48
Merhaba,

Şikayet detaylı bir şekilde incelendi, ateş açan iki karakterden birinin emoteu halihazırda fotoğraflarda görünürken diğer karakterin verdiği emote mesafeden dolayı görünmemiş olabilir, bu gibi durumlarda şikayet açmak yerine tarafların uzlaşması daha doğru olur.

@Elysif Tekrarı halinde emoteu insanların görebileceği yakınlıkta vermeye özen gösterin.

DM konusunda da gerekli savunma yapılmış, herhangi bir sorun görünmüyor savunma geçerli.