Konu: Maske_23941 Emotesiz İşlem - DM  (Okunma sayısı 215 defa)

#0 - 15.03.2022 20:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_23941

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @amrepo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.03.2022 - 20:08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Spoiler: GösterGizle
43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlik üyelerim, BAYZHANOV - The Sverdlovkskaya OPG oluşum üyeleriyle rol sergilerken IC yollarla yerlerini öğrenip yanlarına gidiyorum, yanlarına vardığımda tanımadığım bir kişi tarafından DM'e maruz kalıyorum. Kişi emote vermemiş ek olarak herhangi bir çatışma rolü olmadığı halde gelip karakterime ateş etti. Olay yerinden aracım bozulmadığı için kaçabildim çünkü silahım yok. Ayrıyeten kişinin shotgun marka silahını bisikletten inerek sıktığını da belirtmek isterim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Daha önce şahsıma açılan bir şikayette bu ihlaller kapsamında ceza almıştım, aynı şekilde kişininde bu ihlalleri tekrarlaması adına caydırıcı bir ceza almasını temenni ediyorum. İyi forumlar.

#1 - 15.03.2022 20:29
Şahitliğimi onaylıyorum, ortada tamamen DM bulunmaktadır.
« Son Düzenleme: 15.03.2022 21:21 amrepo »

#2 - 15.03.2022 21:21
Maske_23941 Benim 666 oluşumun da bulunuyorum, Castucci ve Burnout'n kurduğu koalisyon içerisinde yer alıyorsunuz, karakterinizi UnderGround Racers'ın garajında çokca gördüm ve karakterinize Star Caddesin de denk geldim ardından ateş açtım.
Karşı taraftasınız ve savaştayız bunun neresi DM'e giriyor anlamış değilim.
Bu arada emote verdim, kanıtını aşağı da size bırakıyorum.
Emote verdiğimin kanıtı: https://cdn.discordapp.com/attachments/871093599436165130/953365314387734638/unknown.png - https://cdn.discordapp.com/attachments/871093599436165130/953366313722576916/unknown.png
Kısaca anlatmak istediğim olay şu dostum ortada bir savaş var, garajınızı birkaç gün önce Kasparov üyeleri ile zaten basmıştık böyle şikayetlere gerek yok cidden, oyun oynuyoruz arkadaşlar. İyi forumlar dilerim  :sampanya:
« Son Düzenleme: 15.03.2022 21:57 Gustavo »

#3 - 15.03.2022 21:29
Maske_23941 Benim 666 oluşumun da bulunuyorum, Castucci ve Burnout'n kurduğu koalisyon içerisinde yer alıyorsunuz, karakterinizi UnderGround Racers'ın garajında çokca gördüm ve karakterinize Star Caddesin de denk geldim ardından ateş açtım.
Karşı taraftasınız ve savaştayız bunun neresi DM'e giriyor anlamış değilim.
Bu arada emote verdim, kanıtını aşağı da size bırakıyorum.
Emote verdiğimin kanıtı; https://cdn.discordapp.com/attachments/950803759292882954/953352071212585011/EMOTE_ATILIS_SS.png
Kısaca anlatmak istediğim olay şu dostum ortada bir savaş var, garajınızı birkaç gün önce Kasparov üyeleri ile zaten basmıştık böyle şikayetlere gerek yok cidden, oyun oynuyoruz arkadaşlar. İyi forumlar dilerim  :sampanya:
Verdiğin emote'nin benim chatlogumda gözükmesi gerekiyor ve benim chatlogumda gözüken bir şey yok, ek olarak madem rolleri bu kadar sıkı takip ediyorsun roller dahilinde oluşumumun tarafsız kaldığını bilmemen tuhaf geliyor. Oluşumum herhangi bir savaşa şuanda dahil değil. Savunmanızı gerçekleştirdiğiniz için kendi açımdan daha fazla ek bir yanıt gelmeyecek, sonuçlanabilir. Son olarak ekran görüntünde oynama yaptığın için kanıt niteliği taşımıyor, editsiz hâlini koyarsan memnun olurum, keyifli akşamlar keyifli roller.

#5 - 15.03.2022 21:41
Editsiz halini admin isterse koyarım, sizin istediğiniz emote attığımı görmekti bende emote attığımı size gösterdim. Sizin chatinize düşmemiş sanırım biraz uzakta atmışım o an yapabileceğim bir şey bulunmuyor adminin insiyatifine kalmış bir durum.
Savaşa girip çekilmek bu kadar kolay değil, bize karşı bir düşmanlık sergilediniz ve durum hala devam etmekte dost olduğumuz KASPAROV birliği Castucci ve Burnout'un kurduğu koalisyon ile savaş içerisinde ve bu koalisyon da sizde yer alıyorsunuz karakterim öyle biliyor garajını bastığımızın kanıtlarını da sunabilirim kaç gündür savaşıyoruz bölgemiz basıldı birlik üyelerimiz vuruldu. Olaylara biraz gerçekci bakmalısınız bir oyun oynuyor olsakta gerçekcilik ön planda yer alıyor bir oluşum savaşa birinci gün katılıp ikinci gün çıkamaz, mantıksız.

#6 - 15.03.2022 21:46

Şikayetlerin kurallarının yazılı olduğu kısmı incelemediğini düşünüyorum, senin için link bırakayım bence bir göz gezdirip bilgi sahibi olabilirsin.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93177.0

#7 - 15.03.2022 21:48
Birlik yetkililerim de bu durumu onaylayacaklardır, kimseye kafamıza göre sıkmıyoruz arkadaşlar bulun bilincin de olun.
Birlik içi yapılmış bir rol ssi;

#8 - 15.03.2022 21:56
@marshmallow Kanıt güncellendi, admin kararı bekleyebiliriz daha fazla ileti kirliliğine gerek yok. Her şeyi şikayet savunmasın da açıkladım admin savunmamı uzatmamı isterse uzatırım siz ileti atmadığınız sürece tarafımca başka bir ileti gelmeyecektir.

#9 - 15.03.2022 22:00
@marshmallow Kanıt güncellendi, admin kararı bekleyebiliriz daha fazla ileti kirliliğine gerek yok. Her şeyi şikayet savunmasın da açıkladım admin savunmamı uzatmamı isterse uzatırım siz ileti atmadığınız sürece tarafımca başka bir ileti gelmeyecektir.
Güncelleme için teşekkür ederim, ekran görüntüsünde birkaç yanıtım olacak sadece. Tokyo karakteri oluşumumun R19'u ve konuşma gerçekleşiyor. Madem ki birliğim hakkında bu kadar bilgilisin, yani benim Underground oluşumunda olduğumu biliyorsun, o sırada Tokyo karakteri ve etrafında Underground üyesi olan yaklaşık 4-5 kişi daha bulunuyor. Onlara ateş etmek yerine gelip direkt olarak bana ateş ediyorsun. Ayrıyeten tekrardan belirteyim emotenin düşürdüğün veya sıktığın kişinin chatlogunda gözükmesi gerekiyor. Bu durumda benim chatlogumda gözükmediği için hatalı konumda bulunuyorsun. Telsizde ise oradan çıksınlar gibi bir yazı geçmişsin ancak hâla BAYZHANOV - The Sverdlovkskaya OPG oluşumu hood içerisindeyiz. Bir ihlalde burada gerçekleştiriyorsun, seninde dediğin gibi tarafımca daha fazla bir yanıt gelmeyecek. Ekran görüntüleri ortada, şikayet sonuçlanabilir.