Konu: Birden fazla ihlal  (Okunma sayısı 254 defa)

#0 - 14.03.2022 18:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maddox_Rowan @Maddox

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Steve_McWayne @WolFox , Martin_Binaggio @AllMighty , Kolmogorov Vereshchagin @AygırBey

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13/03/2022 - 21:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

22-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI

2.1) BRAWL
Anlaşmalı Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA
Çatışma kuralları için Oluşum Kuralları konusunu inceleyin: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=92366.0

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gece saatlerinde gece kulübü açtık, normal şekilde roller devam ediyordu. Daha sonra rol esnasında ortam gerildi ve Martin Binaggio karakteri ile Maddox Rowan karakteri biraz tartıştı. Ardından dışarıda kavga çıktı ve Maddox Rowan karakteri emote vermeden sopayı çıkardı ve dalmaya başladı. Arkadaş sonrasında sistemsel yaralıya düştü, kendisini defalarca uyarmama rağmen yaralı süresi bittikten sonra ayağa kalktı ve yürümeye başladı. Sonrasında ise karakter'i yaya olarak takip ettim, sonrasında tekrardan RK ihlali yaparak emote kullanmadan sopa çıkardı ve dalmaya başladı. Bunun yanı sıra, karakter sopayı neresinden çıkardı onu da anlamış değilim , o ayrı konu. Gerekli cezayı almasını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın sırf kendisini eğlendirmek amacı ile rol baltayarak gereksiz agresif bir rol  yaptığını düşünüyorum.

#1 - 14.03.2022 18:50
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 14.03.2022 18:55
Şahitliğimi onaylıyorum. Kulüp içerisinde de arbede oldu, orada da karambol çıkınca düşürüldüler. (Maddox ve Tyler Rowan karakterleri) Ardından tekrar saldırdılar.

#3 - 14.03.2022 20:43
Şahitliğimi onaylıyorum. Sopa çıkardıklarına dair herhangi bir emote görmediğimi de eklemek isterim.

#4 - 16.03.2022 22:37
24 saat içerisinde savunmanızı ekleyin. @Maddox

#5 - 23.03.2022 02:58
Merhaba, şikayet incelendi.

İlgili karakterin RK yaptığına dair yeterli bir delil görünmüyor, yerdeyken çekilmiş fotoğrafı olmadığından dolayı.
DM kapsamında hakkaniyetli karar vermemizi gerektirecek olayın öncesine(başlangıcına) dair kanıtlar da yetersiz.

Kişi Guns out of Ass gerekçesiyle cezalandırılacak.