Konu: Modloader nedir? Nasıl kullanılır?  (Okunma sayısı 338 defa)

#0 - 09.03.2022 01:11
Öncelikle belirtmek isterim ki yüksek kalitede modlar, temiz bir oyuna genelde hatalar verdirir, crashler alırsınız ve oyun zevkiniz hiç olur. Bunun için modloaderın hatalarının çoğunluğunu yok eden "SAMP Addon" öneriyorum. Genellikle modlardan oluşabilecek çökmeleri engelliyor. En azından bende öyle oluyor.

Ayrıca modloader kurabilmemiz için bir de CLEO'ya ihtiyacımız var.

Modloader .exe gibi dosyaları desteklemez. Genel olarak .txd, .dff ve .dat uzantılı mod dosyalarında kullanabilirsiniz.

Modloader nedir?
Modloader, adından da anlaşılacağı üzere oyunumuza mod yüklememizi sağlayan, oyunun orjinal dosyalarına zarar vermeyen bir GTA:San Andreas eklentisidir.

Modloader nasıl kurulur?
Link üzerinden .rar dosyasını indiriyoruz.

İndirdiğimiz .rar dosyasını açıyoruz. İçerisindeki "modloader" adındaki klasörü ve "modloader.asi" dosyasını oyunun ana dizinine, yani oyunumuzun kurulu olduğu dosyaya atıyoruz. .txt dosyalarını atmanıza gerek yok.
samp.exe'ye sağ tıklayıp "dosya konumunu aç" diyerek oyununuzun ana dizinine ulaşabilirsiniz.
Spoiler: GösterGizle

Kurulumu tamamladık, işlem bu kadar. Şimdi modlamaya geçelim. Ana dizine attığımız dosyalardan "modloader" adındaki klasörü açıyoruz ve içerisine kuracağımız modlara ait ayrı klasörler açıyoruz.
Örnek klasör adı "Silah Modları". Bu kısım tamamen tercih ve düzen meselesi aslında. Tek bir klasör açıp tüm modlarınızı o klasöre de kurabilirsiniz. Gördüğünüz gibi ben "Araba Modları" adında bir klasör açtım ve tüm araba modlarımı bu klasöre attım.
Spoiler: GösterGizle

Oyuna giriyoruz ve keyfimize bakıyoruz.

İyi forumlar
-Rone

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 09.03.2022 03:00
Yararlı, eline sağlık.
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rone,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.03.2022 13:50
kanka çok iyi olmuş eline sağlık, elimde sigara modu var onu kuramıyorum kurabilmeme yardımcı olabilir misiniz? kurulumu yaptıktan sonra burada da yayınlarım dosyaları.
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Rone,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 12.03.2022 17:13
kanka çok iyi olmuş eline sağlık, elimde sigara modu var onu kuramıyorum kurabilmeme yardımcı olabilir misiniz? kurulumu yaptıktan sonra burada da yayınlarım dosyaları.

Kurmaya çalıştığın dosyanın uzantısı nedir?
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Rone,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok