Konu: [06.03.2022 ] Quillin Rees - Jamerrell Cobb Powergaming  (Okunma sayısı 461 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.03.2022 02:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Quillin Rees  - @Solomon Jamerrell Cobb - @misteriothegreatest

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Machai Naeve - @Pyth

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 6.03.2022 - 01:20 & 01:25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

a) Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.

b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: VCPD telsiz üzerinden GUN çağrısı bildirmeleri nedeniyle birlikte Machai Naeve ile beraber Jefferson sokağına, destek alanına yönelim sağladık. Bölgeye geldiğimiz zaman Quillin Rees  adlı kişi yaralı bir şekilde yerde yatmaktaydı ve yanında Dedektif bulunuyordu. Bölgeye geldikten sonra yakın telsiz üzerinden dedektif, kişiyi direkt alıp, departman içerisinde üst araması gerçekleşmesini söyledi ve kişiyi olay yerinde ters bir şekilde kelepçelendi. Kişi yaralı olduğundan dolayı, kalkması için gereken süreyi beklerken PM üzerinden kaç saniye kaldığını söyledim fakat cevap vermedi. 5-10 saniye bekledikten sonra yanımıza Jamerrell Cobb geldi ve Quillin Rees ayağa kalkar kalmaz /me üzerinden emote'unu verdi ve Jamerrell Cobb ile birlikte olay yerinden ayrıldı. PM üzerinden kişinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu belirttiğime rağmen kişi olay yerine dönmedi ve bahaneler uydurdu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Machai Naeve ile beraber KOD3 durumuna yönelim sağlıyoruz ve Dedektifin telsiz üzerinden bildirmesiyle birlikte yerdeki şahısı kelepçeliyorum.

Quillin Rees adlı kişi, PM üzerinden arkadaşınızı kaçması için çağırıyor ve arkadaşı geliyor.

Quillin Rees, elindeki shotgun model silah ile motora koşmaya çalışıyor.

Ek açıklamalar(varsa): Her iki tarafın mixing kural ihlalinden dolayı ceza almasını ve Quillin Rees adlı kişinin elindeki shotgun model silahının silinmesini istiyorum.

#1 - 06.03.2022 02:30
Merhaba öncelikle, iyi günler.

Eklemek istediğim şey iki tarafın da mix kural ihlalinden ceza almasını talep ediyorum, herhangi bir sms veya başka bir türlü olay gerçekleşmeden motor geldiği sırada ayaklanıp motora bindi ve olay bölgesinden uzaklaştı, partnerimle beraber onu pm üzerinden role geri dönmesini aksi taktirde şikayet oluşturacağımı söyledim fakat bana geri dönüş sağlamadı, eğer bu süre içerisinde silahına el koyuluyorsa el koyulma menüsünden silahının silinmesini talep ediyorum. İyi eğlenceler dilerim.

#2 - 06.03.2022 02:42
Savunma yaparım sabah

#3 - 06.03.2022 03:04
Merhaba öncelikle, iyi günler.

Eklemek istediğim şey iki tarafın da mix kural ihlalinden ceza almasını talep ediyorum, herhangi bir sms veya başka bir türlü olay gerçekleşmeden motor geldiği sırada ayaklanıp motora bindi ve olay bölgesinden uzaklaştı, partnerimle beraber onu pm üzerinden role geri dönmesini aksi taktirde şikayet oluşturacağımı söyledim fakat bana geri dönüş sağlamadı, eğer bu süre içerisinde silahına el koyuluyorsa el koyulma menüsünden silahının silinmesini talep ediyorum. İyi eğlenceler dilerim.
Çatışma Jamarell Cobb adlı karakter ile beraberken gerçekleşti ve o kaçtı ben çatıştım. Yani o bölgedeydi, kendi de savunmasını yapar. Gerekli kanıtları yarın akşam atacağım.

#4 - 06.03.2022 13:30
Kanıtları & detayları 24 saat içerisinde şikayet konusuna ekleyin. @Solomon @misteriothegreatest

#5 - 06.03.2022 14:43

Rolde mix bulunmuyor, iyi forumlar

#6 - 06.03.2022 16:11

Rolde mix bulunmuyor, iyi forumlar
Verdiğin numara yerde olan arkadaşın bilie değil ayrıca diyelim ki şans üzeri gördün (?) ve bir motor geçtiği sırada arkadaşın hemen yerden kalkıp koşarak motora biniyor ve herhangi bir emote vesaire de yok, arkadaşın vurulduğunu biliyor olmalı, şikayete yaralı kural ihlali de ekleyebiliriz. Gerekli kanıtlar aşağıda bulunuyor, inceleyecek admin bunları göz önünde bulundurabilir.
Savunman için teşekkürler, iyi günler.
Spoiler: GösterGizle

#7 - 06.03.2022 16:20
Kanıtları & detayları 24 saat içerisinde şikayet konusuna ekleyin. @Solomon @misteriothegreatest
Başka sehire yolculuktaydim. Akşama savunmami yapacağım.

#8 - 06.03.2022 16:54
Selamlar, iyi forumlar. Fazla uzatmadan savunmama geçeceğim. Mix yapıldığımız söylenmiş, şöyle başlayayım. Öncelikle silahımı aracıma bırakıp, oyundan çıkmak için aktif rol yaptığımız sokağımıza doğru gidiyoruz ve Jocquise_Rose ( @sipeace  )  isimli karakterin çatışma rolünde olduğunu görüyoruz. Daha sonrasında motordan iniyorum ve destek veriyorum. Karşımda ki bana ateş açan 4 kişinin vurmasıyla yaralıya düşüyorum, motorumu süren Jamerrell Cobb ( @misteriothegreatest ) isimli karakter çatışma sırasında ateş yiyor ve bölgeden kaçıyor, etrafta dolanıyor. Çatışma anına beraber geldiğimizin kanıtı; https://imgyukle.com/i/EX8xaN

PowarGame kısmına gelecek olursak; Memur arkadaşlar Quillin_Rees isimli karakterim yerdeyken kelepçe takma emotesi veriyor, evet. Silah boynuma asılı, ellerim kelepçeli. Yerde iken silahıma sistemsel el konulabilirdi, bunu yapmadılar. Her neyse, sürem bitiyor ve 1-2 saniye sonra emote verip çevremde ki araca koşturuyorum, Jamarell denk geliyor. Ve motora atlıyorum. Kolumdan tutup, sürükleme rolü yapılmadığı için koşturuyorum ve bunun yasak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ellerim kelepçeli, ayaklarım kelepçeli değil. Bunun için kaçma rolüne girişiyorum ve kaçıyorum. Kovalayıp, tekrardan yakalama rolüne girişilebilirdi. Kaçmak için emote verdiğimin kanıtı (arkadaşın ss'inde görünüyor, kabul sayılmaz ise kendi ss'imi de bulup, atabilirim):   https://imgyukle.com/i/EX8mJU

Ek olarak şöyle bir şey eklemek istiyorum; Başka şehirdeydim ve 9:30'da otobüsüm vardı, memleketime dönecektim. Normalde böyle bir role girişmeyecektim fakat zoraki erken çıkmam gerekiyordu ve böyle bir role sürüklendim. Kaçma rolünden sonra yinede oyundan rolsüz çıkış yapmadım, saklanma rolümü yaptım ve oyundan çıktım. Bunu Discord üzerinden @Tempest isimli arkadaşa belirttim, inkar etmeyecektir. Eğer ki rolde bir ihlal var ise, silahımın silinmesindense "ROL TEKRARI" talep ediyorum. Böylelikle ortada bir sorun kalmayacaktır.

İyi forumlar, iyi roller.  :sampanya:

#9 - 06.03.2022 17:04
Bu arada yukarıda sadece yazılı savunma yapmadım, resimli kanıtların linkini yolladım. Gözden kaçabilir, görünmeyebilir. Onun için buraya link yerine fotoğrafı da ekleyeyim;

Mix olmadığının, çatışma bölgesine beraber geldiğimizin kanıtı: 

Emote verdiğimin kanıtı:

Bu iletimde ki "... kanıtı" diye yazdığım şeyler pek açıklayıcı olmadı, kısalttım. Üstte ki savunmamın daha detaylı incelenmesini rica ediyorum.

İyi forumlar, iyi roller.  :sampanya: