Konu: Arsen Krisdosaser "Ghugas Margorasyan" - Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 1141 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.02.2022 00:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Arsen Krisdosaser (Ghugas Margorasyan) - @Vortex

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda bulunuyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Merhaba, kişi ile uzun bir süredir IC ve OOC olarak da tanışıyorum. Bu yüzden kendisine güvendim.  05.01.2022 tarihinde eski karakteri "Ghugas Margorasyan" ile silah ticaretimiz vardı. Sürekli olarak benden silah parçası alıyordu, birlik üyelerine ekstra ücretle satıyordu. Yani aramızda bir ticaret dönüyordu. O sıralarda savaşa girecekleri bir tarihte bana şöyle geldi, iki adet AK-47 parçası lazım, birini arkadaş alıp ödeyecek. "Öbürü bana lazım, fakat borç olarak bir haftaya öderim." Tarzı geldi, ben de ona onay verdim. Fakat o borç hiç bir zaman gelmedi, kendisine AK-47 parçalarını verdim. Bana sadece $10.000 para geldi, parçaların karşılığında $145.000 ödeyecekti, yani hala ödenmemiş olan $135.000 borcu var. Beni sürekli oyaladı, mesajlarda zaten göreceksiniz.  Başkası olsa bu şikayeti ilk hafta açardı ama sabrettiğim kadar sabrettim, sırf şu konuyu şikayete taşımamak adına çok yazdım kendisine ama ne yazık ki geri dönüş alamadım. Bu arada ekleyecek bir şey daha var, bana vereceği borç parasını gidip kumar oynayarak da sıfıra düşürdü. Ben o sırada IC hapisteydim, banka hesabıma at dedim fakat kumar oynayıp parasını sıfırladı.
Bahsettiğim olay;(Borcunuz var, onu ödemek yerine gidip kumarda tüm parayı kaybediyorsunuz.) 08.01.2022?
Spoiler: GösterGizle
Parayı aktarıcam diyip, aynı gün gidip kumarda tüm parayı sıfırlamak...

08.01.2022'de kendisine açılan o şikayet.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=120970.msg662823#msg662823

Ben yeteri kadar katlandığımı düşünüyorum, bir hafta dediğim olaydan 2 ay geçti, kendisine son bir şans daha vermiştim. Fakat ödemeyeceği aşikar her seferinde karşıma bir bahane ile geri döndü.
Ekleyeceğim son şey, o gün kendisi dışarı çıkacağı için önce PM üzerinden borçla alacağını belirtti bir sorun var mı diye. Ben de onaylayınca gelip parçaları acele şekilde aldı. Uzun bir rol dönmedi o yüzden kişi zaten sonrasında savaş rollerine girdiği için kendisine ulaşamadım bir süre. O yüzden sürekli olarak OOC irtibat haline geçmeye çalıştım, oralardan da sürekli olarak bahaneler ile geri dönüş aldım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Paramı aldığım takdirde şikayeti geri çekeceğim, onun dışında diyecek bir şey yok.

« Son Düzenleme: 26.02.2022 15:08 meriawam »

#1 - 26.02.2022 11:28
@Vortex Savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 26.02.2022 12:44
Savunma yapacağım akşam

#3 - 27.02.2022 17:08
Savunmanızı 24 saat içerisinde şikayet konusuna ekleyin. @Vortex

#4 - 27.02.2022 20:21
Arladaşa olan borcum ve olaylar doğrudur. Hastane vs. gibi olaylardan oyuna zaman ayıramadım. Yakın zaman içerisinde kişiye olan borcumu ödeyeceğim. O süre vaktine kadar şikayet kalabilir. Bir ceza verilecdğini sanmıyorum, ödeyeceğim.

#5 - 02.03.2022 12:00
@Vortex En kısa sürede borcunuzu ödeyin lütfen. Ödediğinize dair gerekli ssleri sunduğunuzda şikayet son bulacaktır.

#6 - 07.03.2022 07:25
Ödemeyi en kısa zaman içerisinde yapacağım, teşekkürler.

#7 - 08.03.2022 20:39
@breackner teslim aldım, kapanabilir.

#8 - 08.03.2022 20:44
Buradan da çıktık, alnımızın akıyla. İyi forumlar :sampanya: