Konu: Red Dead Redemption 2 Online  (Okunma sayısı 433 defa)

#0 - 23.02.2022 16:13
Herkese selam bilindiği üzere 2018 yılının başlarında aksiyon-macera-gerilim temalı yayınlanan RDR 1899 Yıllarında ABD'nın kurgusal bir temsilinde geçmektedir. Oyun Steam'da iki farklı şekilde satışa sunuluyor.
Birinci: Red Dead Redemption 2 299TL
İkinci: Red Dead Online 159TL
İkisinin arasındaki tek fark şudur. Red Dead Online satın alırsanız sadece Online'da oynayabilirsiniz, hikayesel modunda oynayamıyorsunuz, Red Dead Redemption 2 olarak alırsanız hem hikaye modunda hem de online olarak oynayabiliyorsunuz.

Online'da neler yapabiliyoruz kısmına gelecek olursak, oyunun size sunduğu beş (5) farklı meslek sistemi mevcut. Her birinin ayrı kazanç değeri, türü mevcuttur. Bu meslekleri açmak bir miktar altın ödemeniz gerekiyor, altın oyun içerisinde görevler yaparak veya bazı mesleklere sahip arkadaşınız varsa beraber altın kasabiliyorsunuz. Biraz da meslekler hakkında bilgi verelim.

Bounty Hunter (Kelle avcılığı)
Oyun haritasında kasabalarda dışı kırmızı içinde beyaz bir insan olan blipe gelerek görevi alabiliyorsunuz. Görevde sizden suçlu olarak yargılanan firari bir NPC'nin canlı veya ölü bir şekilde getirmenizi istiyor. Görevi aldıktan sonra haritada işaretli olan yere gidip, suçluyu koruyan NPC'leri öldürdükten sonra ister suçluyu öldürüp, isterseniz de ip atarak kişiyi yakalayarak etkisiz hale getirebilirsiniz. Yakalanan suçluyu sırtılayıp atınıza bindirdikten sonra haritada gözüken görevi aldığınız yere veya vagon ile bekleyen hapishane çalışanına teslim ediyorsunuz. Görevin sonunda bir miktar altın ve dolar kazanıyorsunuz.
Spoiler: GösterGizle

Trader (Tüccar)

Tüccar mesleğine sahip olmak için yine bir miktar altın ödeyerek kampınızda bulunan "Butcher Table" (Kasap masası) 'nı satın alarak mesleğe sahip olabiliyorsunuz.
Bu görevin amacı, kampınızda bulunan Butcher Table'a hayvanları avlayıp at sırtında, vagon ile veya sürükleyerek getirdiğiniz hayvan veya hayvan derisini teslim etmek. Evet, şu zamana kadar tüccarlık ile alakalı bir şeye değinmedik. Olay burada başlıyor işte... Kasap masasındaki deriler/hayvanlar dolduktan sonra (( 25/25 - 50/50 - 75/75 100/100 )) uzun veya kısa yol rotası seçerek vagon üstünde derileri teslim etmeye gidiyorsunuz. Kısa yol seçerseniz yaklaşık beş dakika gibi bir sürede teslim etmiş olacaksınız ve NPC ile oyuncu saldırısına maruz kalmayacaksınız. Uzun yolu seçerseniz alacağınız para yaklaşık olarak 250$ daha fazla olup, daha fazla trader ile normal EXP alarak kar etmiş olacaksınız. Uzun yol ile kısa yol arasındaki bir fark da şudur; ((En sevdiğim kısım)) Sizin Session'unuzdaki (Dünyanızdaki) oyuncular vagonu kaçırmak veya patlatmak için uğraşacaklardır. Eğer karşı taraf sizin vagonunuzu patlatırsa görev sona erer. Ya da sizi öldürüp vagonunuzu çalıp o teslim ederse kişinin Kasap Masasındaki deposu dolu olacaktır, sizin teslimat göreviniz iptal edilecektir.

Moonshiner (Kaçak İçki)
Oyun içerisinde kendi tavernanıza sahip olabiliyorsunuz. Online'da sizin Posse'nizdeki (Grubunuzdaki) oyuncular ile tavernada içki içip, dans edip, enstrüman çalabiliyorsunuz. Eğer içkiyi çok kaçırırsanız karşınızdaki kişiye de (Oyuncu) tokat atabiliyorsunuz. (Bunu yazarken kulak çınlamasını hissettim)
Taverna içerisindeki kadın NPC'den görev alarak çok kolay bir şekilde fazla EXP kazanabilirsiniz, tabi bu görevleri sınırsız alamıyorsunuz, fakat yaklaşık bir-bir buçuk saat kadar sürüyor. Görevler yormayacak şekilde kolaydır. Bir yerden bir yere gitmek, yolu kapatan dedektifleri vurmak, vagon kaçırmak gibi şeyler olabiliyor. Bununla da bitmiyor. Aynı tüccar mesleğinde değindiğim gibi teslimata çıkabiliyorsunuz.
Tavernanızın alt katında bulunan içki yapan NPC'den görevler alarak içki üretmesine yardımcı oluyorsunuz, üretilen içkiler dolduktan sonra vagona yükleniyor ve tüccar mesleğindeki gibi teslimata çıkıp bir miktar para kazanıyorsunuz. Aman dikkat! Samp'da Elegy kullanır gibi hızlı ve yanlayarak vagon kullanmayın... İçkiler kırılabiliyor. Teslim ettiğiniz kişiden "Bu ne birader dalga mı geçiyorsun? Paranı kesiyorum." gibi bir tepki alabilirsiniz.

Collector (Koleksiyoncu)
Haritanın belli başlı bölgelerinde saklanan fakat kolay veya zor bir şekilde elde edebileceğiniz tarot kartlar mevcuttur. Bu kartları toplayıp (Tanesinden) 100-1000 arası EXP kazanabilirsiniz. Haritada bulunan Madam Lazar NPC'sinden bu mesleği bir miktar altın ödeyerek açabilirsiniz. Bu meslek, size kolay para sağlayacaktır. Nasıl mı kazanıyoruz? İlk başta değindiğim gibi, haritanın belli başlarında olan kartları toplayarak Madam Lazar NPC'sine satabiliyorsunuz. Sadece kart toplayıp satarak da bitmiyor. Spoiler kısmına attığım videoda 4.11'nci saniyede gözüken nesnelerden gelir elde edebiliyorsunuz.

Naturalist (Doğa bilimci)
Oyun haritasındaki büyüteç işareti olan bölgedeki Harriet'den bu mesleği alabiliyorsunuz. Doğadaki hayvanlardan kan örneği almamızı gerektiren bir meslektir, hayvanları öldürmeden bayıltarak kan örneği almanız gerekiyor. Bayıltma işlemini Warmint Rifle ile yapabilirsiniz. Fakat mermiyi ablamızdan craftlayarak (üreterek) almanız gerekiyor, silahçıdan aldığınız mermi işe yaramıyor. Başka bir silah ile bunu yapıp hayvanı eğer öldürürseniz NPC'ye gittiğiniz zaman sizi bayıltıyor aman üstünüzde kan görmesin ::) adı üstünde işte... Doğa bilimci. 

OYUNDAN KARELER

TAVSİYELER:
Oyuna eğer yeni başlıyorsanız at almak için uğraşın. Oyunun ilk size verdiği at son derece kötü bir at, hemen yoruluyor. Arap atı almanızı tavsiye ederim ilk atınız olarak. Sürekli patpat'layıp (G) seviyesini arttırın, bir süre sizi idare edecektir. Bounty Hunter mesleğinde eğer ki 30 saniyenin altında hedefi teslim ederseniz "Riskli iş" kapsamında değerlendiriliyorsunuz ve daha fazla altın ile dolar kazanıyorsunuz. Trader görevini yaparken uzun yol mesafesinde seçerseniz tavsiyemdir Posse'niz (grubunuz) ile yapmanızdır. Çünkü itina ile PVP atmak isteyen insanlar ile dolu bir oyun. Paranızı hemen kılık kıyafete harcamayın, levelinizin yettiği silahlara almanızı tavsiye ederim fakat hepsini almayın. Sadece gerekli olanları ve kullandığınız, oynayacağınız duruma bağlı olan silahları alın. Daha demin dediğim gibi paranızı kozmetiğe harcamayın hemen, ESC'de "Ability" sekmesinde yer alan oynayacağınız şekile göre (PVP-PVE) perklerini (özelliklerinizi) satın alıp 3 seviyeye kadar yükseltmelisiniz. Doğa bilimci mesleğini açarsanız haritanın bazı yerlerinde bulunan Legendary Animal'ları (Efsanevi Hayvanlar) avlayıp haritada bulunan "Bus" adlı NPC'ye satıp karakterinizin kafasına "Oyundan Kareler" de attığım kürklerden geçirebiliyorsunuz. Bu mesleği açmadan da denk gelebilirsiniz fakat bu mesleği açarsanız veya grubunuzda bu mesleğe sahip olan arkadaşınız varsa haritada size denk gelme olasılığı artacaktır.
NOTLAR:
Eksik olarak gördüğünüz veya yanlış yazdığım yerler varsa oyunculara ek bilgi vermeniz açısından yorum atarsanız çok mutlu olurum  :)
Beraber oynamak isterseniz discord hesabım: Thorstéin#6842
« Son Düzenleme: 23.02.2022 17:22 BigBoss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 23.02.2022 16:20
9mm halilim ile puslu bir valentine gecesi...

40+ saat Collector rolünde oynadım. Kazanabileceğiniz paranın haddi hesabı yok ama belli bir zamandan sonra inanılmaz canınız sıkılıyor. İlk başlarda geceleri kahvemi sigaramı koyup haritada atımı sürerek eşyaları toplayıp sattım. İlk zamanlarda oldukça keyifliydi, hatta oynadıkça yeni ekipmanlarla daha fazla para kazanıyordum ama çok canım sıkılmaya başladı. Oyuna yeni başlayanlar için Collector rolünü öneririm. Hem level, hem kazandığınız para ile sizi oyuna hazırlayacak bir rol. Paranızla diğer rollerde işinize yarayabilecek ekipmanları alabilir, kıyafet-at gibi şeylerinizi halledebilirsiniz. İkinci rolü açana kadar sizi para konusunda şımartacak bir rol gerçekten.
Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
BigBoss,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.06.2022 12:11
Aahhh...

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.06.2022 12:20
İleriki dönemlerde textrpsini görsek hiç fena olmaz, oldukça sarar diye düşünüyorum 🙃🙃

Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
BigBoss,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.08.2022 22:35
Son Rockstar duyurusu ile birlikte mezara atılmış bir oyundur. (Evet gerçekten mezara, RDO topluluğu mezarlıkta oyunun cenazesini kaldırdılar.) 

Arada bir kafa dağıtmaya giriyorum. Şelale akan bir gölün başına gidip balık tutup dinleniyorum. Tek kırmızı çizgim atımı çalmaya çalışan veya sıkan adamlardır, onları affetmiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 24.08.2022 00:26
Oyunu yeni aldım geçen online girdim bir defa girdim adam hileyle beni yaktı fps 1 düştü oyunu kapattım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 28.08.2022 17:49
sistem olsa bi saniye durmadan alacağım oyun
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 27.01.2023 00:35
Online oynamadım fakat hikaye versiyonu son zamanlarda oynadığım en ama en iyi oyun. İlk defa "gerçek" bir karakter gördüm diyebilirim. Arthur Morgan, John, Dutch ve öbürleri, sevabıyla günahıyla harika hazırlanmış karakterler. Sürükleyici hikayesi sizi asla sıkmıyor. Açık dünyası bomboş değil, tonla yan görev ve aktivite ile dolu. Güzel oyun, oynayın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok