Konu: [17.02.2022 - Kasparov] DM, Metagaming, İllegal Kural İhlali, Emotesiz Silah  (Okunma sayısı 1208 defa)

#0 - 18.02.2022 12:06
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: David Rahmani @ciotheking , Daron Krisdosaser @bakhtiyaryaveri , Garbis Kherlakian @k242at , Vagharshag Pakradounian @criptappin
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Andeyev Organize Suç Örgütü oluşumu üyeleri.
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.02.2022 - 23.30~

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Spoiler: GösterGizle
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

1.1) GENEL KURALLAR (Legal ve İllegal)

1. Yeni bir oluşum kurabilmek için, sunucuya adapte olmanız açısından, minimum beş (5) seviye olmanız gerekmektedir. on ve üstü seviyeye sahip ana karakteriniz varsa, birlik oluşturabilirsiniz.
2. Yeni açılan oluşumlara on (10) gün boyunca hiçbir şekilde agresif rol girişimi, haraç, savaş, baskın ve silahlı rollerle birlikte, söz olarak da baskı kurma işlemi yapılamaz. Aynı şekilde yeni açılan oluşumlar bu süreçte aynı tutumu diğer hiçbir birliğe karşı sergileyemez. (bkz. 1. Aşama Suç Örgütleri Kuralları)
3. Forumda gönderdiğiniz iletiler içerik türü fark etmeksizin herhangi bir birliği veya oyuncuyu hedef alıyorsa "Flaming" kapsamında cezalandırılabilirsiniz. Atılacak rol görüntülerinde karşı tarafın üzerine yaptığınız rollerde sansür uygulamanız gerekmektedir. Bu tarz post içeriklerini "Moderatöre rapor et." yöneticilere rapor edebilirsiniz.

Aynı şekilde birlik tanıtım konularına, konsept ve rolden alakasız iletiler göndermek yasaktır. (Örnek: Türk mafya/çete dizilerinden repliklerini ileti olarak göndermek veya bunlara paylaşılan ekran görüntüsü ya da videolarda yer vermek)
4. Aşama 2 ve üstü birliklerin R20 ve R19'ları birliklerine alt karakterlerini sokabilir fakat illegal rol sergileyemez.
5. Tanınmış mafya veya çetelerin rolleri yapılamaz.

43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 16.02.2022 tarihinde oluşum olarak kendi aramızda rollerimize başladık. Nikolay Andeyev bizden şehirde iş yürüten ekipleri araştırmamızı ve onlar hakkında öğrendiklerimizi anlatmamızı istedi. Şehirde uzun süredir bulunan, mimli ve karakterlerimizin daha önceden duyduğu/bildiği oluşumların (Kasparov, Idlewood ve Buffalo) bölgelerine uzaktan bakarak bildiklerimizi konuşacak ve kısa süre izleyecektik. Kasparov'un bölgesine otoparkın en üst katından bakıp bir süre kendi aramızda lafladık (EK 1). Daha sonra araçlarımıza atlayıp aşağı inerken orta katlarda David Rahmani emote vermeden silahını çekti ve bir süre doğrulttu. EK 1in ikinci ekran görüntüsündeki diyalog döndü aramızda. Daha sonrasında David Rahmani "Siktirin gidin." dedi. Kısa süre duraksadıktan sonra tekrardan devam edip aşağı indik ve otoparktan tam çıktığımız anda "Salak herif." minvalinde bir cümle kurduk. Oradan ayrılıp rolümüze devam ettik ve geceyi sorunsuzca geçirdik.

Ertesi gün (17.02.2022) birlik içinde bir guest rol yapıyorduk. Guest bir karakteri şehirdışına kaçırıp orada 15-20 dakika tuttuktan sonra şehir içine Flint County gişelerinin yanındaki yokuştan girip doğruca Ocean View oteline gittik. Şehir dışından direkt olarak geldik ve şehrin içine girmedik bile. Otelin üst katına çıkıp Andeyev'in odasına girdik ve kendi aramızda konuşmaya başladık (EK 2). Ne hikmetse rolümüz bittiğinde aşağı inerken David Rahmani ve arkadaşlarının bizi bekliyor olduklarını fark ettik (EK 2). Bizi takip etmeleri imkansız. Hiçbirimizin ismini dahi bilmiyorlar. Araçlarımızı ve yüzlerimizi sadece o gece karanlığında otoparkta gördüler, realistik açıdan bakarsak yüzlerimizi hatırlamaları bile imkansız. Hepsini geçtim, bizim otelin üst katında olduğumuzu bilmelerine imkan yok. İki ihtimal var. Ya yoldan geçerken chatloga düşen bir ismi gördüler (otelin üst katındayız, cam ve kapılar kapalı olmasına rağmen) ya da 3. parti bir yazılım kullanıp bizi buldular. Bariz bir metagaming söz konusu.

Sırf laf arasında duyamayacağı bir mesafeden salak dediğimiz için bilinmeyen bir şekilde bulunduktan sonra EK 2de görülen konuşmalar oldu. David ona neden aptal dediğimizi sordu ve biz de duymasına şaşırıp aptal değilse sorun yapmaması gerektiğini belirttik. David Rahmani hakaret etmeye başladı ve biz de aynı dille karşılık verdik. Güvenli bir bölgede küfür etmek agresif bir rolü başlatabileceği için yasak zaten. Ekran görüntülerinde görülebileceği gibi iki taraf da oradan ayrıldı. Araçlarımıza binip ilerlerken takip edildik ve bir yokuşu tırmanırken aptal dediğimiz için vurulduk. Hasar kayıtları ve emotelar gözüküyor ekran görüntülerinde. Maske_36847 emotesiz sıkmış, Leonid Bragin'in hasar kaydında verdiği hasar gözüküyor. EK 4'te kanıtları mevcut. Hiçbirimizin chatine sıktığına dair emote düşmüyor. Verilen silah emoteları karşı tarafın chatine düşmezse ihlale girer, hiç vermemiş de olabilir. 3 kişi düştükten sonra bir daha dönüp düşmeyen Yefim Dmitriyev'i de düşürüyorlar. EK 3'teki ekran görüntüleri dikkatli incelenirse 2 defa geldikleri fark edilebilir.

Aptal dediğimiz için peşimize düşüldü ve vurulduk. Tamamen DM, başka hiçbir açıklaması yok. Gerçek hayatta kimse kimseyi aptal dediği için çekip vurmaz. Saçma sapan bir rolün ve dmin içine çekildik. On günlük illegal yasağımız hala duruyor. Oluşumun ikinci günü. Buna rağmen bize ateş edildi. İki tane sorum var. Bizi nasıl buldunuz? Bize neden sıktınız?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Bir buçuk senedir Vice'da oynuyorum. Oluşumda bulunan bir çok arkadaşım da benim gibi uzun süredir sunucuda rol yapan kişiler. Şimdiye kadar hiçbir ooc jail almadım. Şikayet açmayı seven insanlar değiliz. Şimdiye kadar açtığım şikayetler toplasanız bir elin parmaklarını geçmez, bana açılan şikayetler de öyle. Kuralları biliyoruz, neyin ne olup olmadığını da. İlk defa birine aptal dendiği için sıktığını görüyorum demek isterdim ama ilk defa görmüyorum. Dm için sunucuya giren insanlar artık bitki örtüsü oluşturmuş durumda. Saçma sapan roller çevirip ne idiği belirsiz karakterlerle insanların rol zevklerinin içine ediyorlar. Sunucuya akşam keyifli vakit geçirmek için giriyoruz. Bu şikayet vurulduğumuz için açılmadı. Vurmak da vurulmak da bir roldür. Sebepsiz, saçma bir şekilde vurulmak insanın canını sıkıyor. Onaylı bir oluşumda bulunuyorsunuz. Bu sunucuda neredeyse 2 yıldır açık olan bir onaylı oluşumun R18'i ve R15 soldierına yakışacak hareketler değil. Onaylı oluşumların rollerine iki kat dikkat etmesi gerek. Silahınız olması, rolde imtiyazlı olmanız istediğinizi yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Herkes kendine yakışacak hareketleri yapar. Sizin bu sunucuya ne için girdiğiniz belli. Bugün ceza alırsanız yarın aynı rolleri yapacağınızı biliyorum çünkü hep öyle yaptınız ve yapmaya devam edeceksiniz. Onlarca şikayet açıldı size, oluşumunuza. Hala daha böyle şeylere cesaret edebiliyorsanız bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Umarım gerçekten caydırıcı bir ceza alırsınız. Ayrıca şikayete savunma yaparken ne yazdığımızı iyi anlayıp düzgün şekilde savunma yapmanızı bekliyoruz. Bizim kanıtlarımız belli, sizden de kanıtlarla konuşmanızı bekliyoruz.
« Son Düzenleme: 18.02.2022 17:00 Thoros »

#2 - 18.02.2022 18:36
İki senedir bu sunucuda oynadığını ve arkadaşlarının da uzun süredir oynadığından bahsetmişsin bu beni biraz güldürmedi değil. Şikayete gelelim, birlik chatinden "şaşırtmadı, hoodları boşver uğraşıcaktım" gibi kelimelerde bulunup bundan yola çıkarak ic de onaylı bir birliğin hooduna gelip bahsi geçen r15 karaktere sallayıp "Garip tür." "Çok garipler, siktir et." ve "İncelenmesi gerekiyor, belgeseli çekilebilir." gibisinden roller ile aksiyon aradığınızı belli ediyorsunuz. Daha sonra hotel içinde sizinle düzgünce konuşmaya çalışmasına rağmen korkusuzca rolünüze devam edip birkaç haftalık birliğinizde ooc arkadaş grubunla toplanıp rol yapıyorsunuz. Daha sonrasında iki arabaya binip oralarda dolaşıyorsunuz, kendinizi bilerek yem etmek için bir ara peşimizden gelip yanımızda bile durdunuz. Amacınızın bu birliğe ooc kin besleyip sırf şikayet açabilmek için bu tarz roller sergilediğinizi açıkça f chatten ve rolünüzden belli ettiniz ve bildiğiniz büttün ihlalleri yazarak "Nasıl olsa birinden yerler." gibi bir düşünceyle açılmış bir şikayet, umarım iki senede öğrenemediğin kurallara bu saatten sonra daha net bakarsın.

Bu arada attığın ekran görüntüsünde de belli olduğu gibi car ramming ile üstümden geçiyorsunuz, iki senede öğrendiğin sana rolde silah çeken birisinin üstüne araba sürmek mi?  ::)

Tarafımdan daha fazla ileti gelmeyecek.  8)

#3 - 18.02.2022 22:13
İki senedir bu sunucuda oynadığını ve arkadaşlarının da uzun süredir oynadığından bahsetmişsin bu beni biraz güldürmedi değil. Şikayete gelelim, birlik chatinden "şaşırtmadı, hoodları boşver uğraşıcaktım" gibi kelimelerde bulunup bundan yola çıkarak ic de onaylı bir birliğin hooduna gelip bahsi geçen r15 karaktere sallayıp "Garip tür." "Çok garipler, siktir et." ve "İncelenmesi gerekiyor, belgeseli çekilebilir." gibisinden roller ile aksiyon aradığınızı belli ediyorsunuz. Daha sonra hotel içinde sizinle düzgünce konuşmaya çalışmasına rağmen korkusuzca rolünüze devam edip birkaç haftalık birliğinizde ooc arkadaş grubunla toplanıp rol yapıyorsunuz. Daha sonrasında iki arabaya binip oralarda dolaşıyorsunuz, kendinizi bilerek yem etmek için bir ara peşimizden gelip yanımızda bile durdunuz. Amacınızın bu birliğe ooc kin besleyip sırf şikayet açabilmek için bu tarz roller sergilediğinizi açıkça f chatten ve rolünüzden belli ettiniz ve bildiğiniz büttün ihlalleri yazarak "Nasıl olsa birinden yerler." gibi bir düşünceyle açılmış bir şikayet, umarım iki senede öğrenemediğin kurallara bu saatten sonra daha net bakarsın.

Bu arada attığın ekran görüntüsünde de belli olduğu gibi car ramming ile üstümden geçiyorsunuz, iki senede öğrendiğin sana rolde silah çeken birisinin üstüne araba sürmek mi?  ::)

Tarafımdan daha fazla ileti gelmeyecek.  8)

Kasparov oluşumunun genelinin sunucuda nasıl 'rol' yaptığını herkes biliyor. Bulunduğunuz oluşum sunucunun (muhtemelen samp'ın) en mimli oluşumu. Otoparka girip kimseye bulaşmadan, salça olmadan kendi rolümüzü yaptık ve aşağı inerken bize emotesiz silah çekildi/doğrultuldu. Arkadaşım da doğal olarak şaşırtmadı yazmış. Bunun nesi yanlış? Şaşırmaması mı? Neyden yola çıkıp neye varmışız? Orası hoodunuz ve hoodunuz olmasaydı bize "siktir git" diyen, durduk yere silah çeken David Rahmani'yle uğraşabilirdik. Hoodunuz olduğu için arkadaşlarımı uğraşmamaları için uyarıyorum. Orada daha fazla durmadan ayrılıyoruz akabinde. Birine garip demek vurulma sebebi değil, agresif bir sözcük söylemek isteseydik başlangıçta daha yaratıcı kelimeler bulabilirdik. Devamında David'in verdiği cevabın ne kadar masum olduğuna da ekran görüntüsünden bakabilirsiniz.

Bizim agresif rol aradığımız yok. Kendi yağımızda kavrulup aramızda rolümüzü çeviriyoruz. Siz keyfimizi kaçırana kadar da böyle devam ettik. Otel içinde korkusuzca yapılan ne rol varmış? Ayrıca orada sizden bir kişi fazlayız ve güvenli bölgedeyiz, korkmamızı gerektirecek bir sebep yok. Andeyev oluşumu iki haftalık bir birlik değil. Keşke bir şey söylemeden önce iki defa düşünseniz. Sunucunun ilk hood onaylı oluşumlarından birinin açılma tarihini aşağıya bırakıyorum.

Kendimizi bilerek yem etmek istiyormuşuz. Bizim size kendimizi yem etme gibi ne bir niyetimiz ne de bir sebebimiz var. Sanırım kendi kafanızda kurduklarınıza fazla bağlanıyorsunuz. Size biraz okuduklarınızı anlamanızı, özümsemenizi ve bir şey yazarken 15-20 defa düşünmenizi öneriyorum. 3. ekteki ekran görüntülerinde nasıl takip ettiğiniz gözüküyor zaten. Biz başkalarının aksine kimseye ooc kin gütmeyiz, o dönemleri geçtik. Keşke sizin için de aynısını söyleyebilsem. 14 mesajınız var, %90'ı şikayet yanıtı. Burada gelmiş bana şikayet açmaya yer arıyor diyorsunuz. 624 (silinen 150-200 ileti daha var) iletim var forumda, toplasanız şikayetlere attığım ileti sayısı 10-15'i geçmez. Sunucuya kayıt olalı bir ay olmamış ama beni geçmişsinız, congrats.

Yazdığım ihlallerin hepsi kanıtlı. Hiçbir ihlali boş yere oraya yapıştırmadım. İki senede kuralları öğrenememişim, swh. 39 levelim, bir tane a-jail yaptırımı almadım. Kayıt olalı bir ay olmamış, 10 levelsiniz ve metagamingden 800 dakika ceza yemişsiniz. Kimin kuralları öğrenip öğrenemediği belli. Kurallardan ve sunucu politikalarından bihabersiniz, bunu inkar edip başkalarını suçlamadan önce dönüp kendinize bir bakın.

Üslubunuzu beğenmedim. "Siz" diye hitap ediyorum ve aynı karşılığı bekliyorum. Kahvehanede değilsiniz, ben de sizin arkadaşınız değilim. Car ramming olayına gelecek olursak, arkamızdan gelip iniyorsunuz ve sıkıyorsunuz. Sürücü doğal olarak gaza basıyor. Hareket halindeki bir aracın önüne geçerseniz ezilirsiniz. Gerçek hayatta hiçbirimiz araçların önüne atlamıyorsak oyunda da aynı şeyi yapmalısınız, yapmazsanız bilinçsiz şekilde size çarpılabilir. Ekran görüntülerinde görüldüğü üzere önümüze koşarak geçip bize sıkmaya başlıyorsunuz. Zaten araç yediği mermilerin etkisiyle patlıyor, kayıyor ve en sonunda yok oluyor. Car ramming bilerek, isteyerek birini düşürmek/hasar vermek için yapılan bir eylemdir. Burada olan olay bilinçsizce ve 1-2 saniyeden fazla sürmüyor, tamamen sizin hatanız ve ihmalkarlığınız.

Yazdığım hiçbir ihlale savunma yapmamışsınız. Tek yaptığınız şey basit 1-2 ekran görüntüsündeki olayları uzatmak, konuyu sulandırmak. Başkalarını bir şeylerle suçlamak, bilginiz olmayan konular hakkında konuşmak, birbirinizle çelişmek ve yetkililerin işini zorlaştırmak yerine düzgün bir savunma yaparsanız hiç kimse uğraşmamış olur.

Birlikten çıkmak da iyiymiş.
« Son Düzenleme: 18.02.2022 22:47 Thoros »

#4 - 18.02.2022 22:59
Merhaba,
İlk başta da belirtmek isterim ki, ortada şahsımızca yapılan bir ihlal göremiyorum. Durumu düzgün bir şekilde izah etmek gerekirse; Bir grup KASPAROV bölgesi sınırları içerisinde bulunan bir otoparkın en üst katında toplanmış, bölgeyi kestiriyorlardı. David Rahmani karakteri otoparkın en üst katında toplanan grubun yanına gitti ve gittiği gibi sebepsiz yere kışkırtıldı, genellikle çoğul konuştular. Rol dahilinde arkadaşlara şahsıma yapılan role karşılık ilkte garip olan şeyin ne olduğunu alıntılamak istedim fakat tekrarında yine agresif bir cevap aldım. Karakter kendi bölgesinde kışkırtılınca mecburen agresif bir cevap vermek zorundaydı, verdi. Verdiği gibi karşıdan bir isim tekrar çoğul konuştu, salak herifler diye ithamda bulundu ve sonrasında bölgeden toplu bir şekilde ayrıldılar. Birlik birinci seviye ve yaptığı roller bir o kadar saçma, korkusuzca bir rol sergileniyor bölgede. Ki onlara karşı agresif yapılsa da çıtlarını çıkarmayıp yollarına devam etmeleri gerekirken, agresif bir rol seyri izlemeyi tercih ettiler.

İlgili ekran görüntüleri;

Bir üst metni alıntılamak gerekirse, şahıslar bulaşmak için kendilerince bir sebep arıyor. Kendi ekran görüntülerinde birlik chatinden yaptıkları METAGAMING ve garip yaklaşımları besbelli ortada.. şikayet metninde sırf kendilerini haklı çıkarmak maksadıyla yazılmış bir şikayet metni mevcut. Üstüne üstlük kendi ekran görüntülerinin bir çoğunda blur(bulanıklık) efekti kullanılmış. Şahsımca tarafların tekrardan efektsiz bir şekilde ekran görüntülerini
paylaşmalarını rica ediyorum, böylece yaptığınız ihlaller göz önünde durur. Ki foyamız ortaya çıkmasın diyorsanız, paylaşmayın. Problem yok, geçersiz nitelik taşıyor nasıl olsa. Yine de son söz yönetim ekibinde, bir şekil icabına bakarlar. ((Bildiğim kadarıyla efektli görseller geçersiz nitelik ve kanıt taşıyor.))

İlgili ekran görüntüsü;

Daron karakteri ile sahilde gerçekleşen bir partiye eşlik ettik, parti sona erdi ve Malibu otoparkına yürüdüm o esnada sorun yaşamış olduğum grubu Ocean Wiev'e girerken gördüm.. otoparkta karşılaştığım bir kaç göçmen ile Ocean Wiev'a girdim ve mekanın resepsiyonunda bir süre onları bekledim, amacım tamamen konuşarak anlaşmaktı.. fakat karşı taraf konuşarak uzlaşmaya meyilsiz bakıyordu ve aksine ilkte terslemeye çalışan taraf onlar oldu. Orada onların yaklaşıma hitaben bir kere argo kullandım ve Ocean Wiev'dan göçmen takımıyla beraber ayrıldım. Sonrasında yaşananlar bariz ortada.

Arkadaşın bahsine göre emotesiz silah çektiğimizi söylemiş, onların chatine düşmemiş bir kişi var, Vache Khamayon. Arkadaş emote verdi fakat karşı tarafın chatine düşmedi, benim chatime düştü, ekran görüntüsü mevcut.

İlgili ekran görüntüsü;

#5 - 19.02.2022 00:16
@Thoros  benlik problem ne dosdum?

#6 - 19.02.2022 12:05
Merhaba,
İlk başta da belirtmek isterim ki, ortada şahsımızca yapılan bir ihlal göremiyorum. Durumu düzgün bir şekilde izah etmek gerekirse; Bir grup KASPAROV bölgesi sınırları içerisinde bulunan bir otoparkın en üst katında toplanmış, bölgeyi kestiriyorlardı. David Rahmani karakteri otoparkın en üst katında toplanan grubun yanına gitti ve gittiği gibi sebepsiz yere kışkırtıldı, genellikle çoğul konuştular. Rol dahilinde arkadaşlara şahsıma yapılan role karşılık ilkte garip olan şeyin ne olduğunu alıntılamak istedim fakat tekrarında yine agresif bir cevap aldım. Karakter kendi bölgesinde kışkırtılınca mecburen agresif bir cevap vermek zorundaydı, verdi. Verdiği gibi karşıdan bir isim tekrar çoğul konuştu, salak herifler diye ithamda bulundu ve sonrasında bölgeden toplu bir şekilde ayrıldılar. Birlik birinci seviye ve yaptığı roller bir o kadar saçma, korkusuzca bir rol sergileniyor bölgede. Ki onlara karşı agresif yapılsa da çıtlarını çıkarmayıp yollarına devam etmeleri gerekirken, agresif bir rol seyri izlemeyi tercih ettiler.

İlgili ekran görüntüleri;

Bir üst metni alıntılamak gerekirse, şahıslar bulaşmak için kendilerince bir sebep arıyor. Kendi ekran görüntülerinde birlik chatinden yaptıkları METAGAMING ve garip yaklaşımları besbelli ortada.. şikayet metninde sırf kendilerini haklı çıkarmak maksadıyla yazılmış bir şikayet metni mevcut. Üstüne üstlük kendi ekran görüntülerinin bir çoğunda blur(bulanıklık) efekti kullanılmış. Şahsımca tarafların tekrardan efektsiz bir şekilde ekran görüntülerini
paylaşmalarını rica ediyorum, böylece yaptığınız ihlaller göz önünde durur. Ki foyamız ortaya çıkmasın diyorsanız, paylaşmayın. Problem yok, geçersiz nitelik taşıyor nasıl olsa. Yine de son söz yönetim ekibinde, bir şekil icabına bakarlar. ((Bildiğim kadarıyla efektli görseller geçersiz nitelik ve kanıt taşıyor.))

İlgili ekran görüntüsü;

Daron karakteri ile sahilde gerçekleşen bir partiye eşlik ettik, parti sona erdi ve Malibu otoparkına yürüdüm o esnada sorun yaşamış olduğum grubu Ocean Wiev'e girerken gördüm.. otoparkta karşılaştığım bir kaç göçmen ile Ocean Wiev'a girdim ve mekanın resepsiyonunda bir süre onları bekledim, amacım tamamen konuşarak anlaşmaktı.. fakat karşı taraf konuşarak uzlaşmaya meyilsiz bakıyordu ve aksine ilkte terslemeye çalışan taraf onlar oldu. Orada onların yaklaşıma hitaben bir kere argo kullandım ve Ocean Wiev'dan göçmen takımıyla beraber ayrıldım. Sonrasında yaşananlar bariz ortada.

Arkadaşın bahsine göre emotesiz silah çektiğimizi söylemiş, onların chatine düşmemiş bir kişi var, Vache Khamayon. Arkadaş emote verdi fakat karşı tarafın chatine düşmedi, benim chatime düştü, ekran görüntüsü mevcut.

İlgili ekran görüntüsü;

Biz kimseyi kışkırtmadık. Oraya gelme amacımızı da üstte açıkladım zaten. Sebepsiz yere silah çekip doğrulttuğunuz için size garip diyoruz. Agresiflik ve kışkırtma bunun neresinde? İlk hakareti siz ediyorsunuz, biz de uzatmadan aynı dilde karşılık veriyoruz. Bu kadar. Bizim yaptığımız rolleri eleştirmeden önce kendi yaptığınız rollere bir bakmalısınız. Korkusuzca sergilediğimiz rol sanırım 6 kişiyken ve araçtayken bize silah çeken kişiye garip demek, o siktirin gidin deyince de salak herif diye karşılık vermek. İlginç.

Aksiyon arayışında değiliz. Sunucuya rol yapmak için giriyoruz ve tek kaygımız benimsediğimiz konsepti/kültürü en iyi şekilde yansıtabilmek. Birilerini kışkırtıp, vurup ekran görüntüsünü almak ve foruma atmak gibi bir amacımız yok, olmadı, olmayacak da. Dediklerimin doğruluğuna oluşum tanıtımını ve profillerimizi inceleyerek emin olabilirsiniz. Üst iletide ve altta kalmamak için 'misilleme' olarak açtığınız şikayette metagaming ihlali dediğiniz şeye cevap verdim. Bu size açılan bir şikayet. Başkalarını suçlamak ve konuyla alakasız metinler yazmak yerine savunma yapmanız bekleniyor. Şikayet metnini sırf kendimi haklı çıkarmak için yazdığımı söylemişsiniz. Yazdıklarımın kanıtları bulunuyor, boş ithamda bulunduğumuz kimse yok.

Ekran görüntülerinde blurladığım yerler kişisel PM mesajlarım. Kimseyle paylaşmak zorunda değilim. Sizin ne istediğiniz ya da ne düşündüğünüz beni alakadar etmez. Kuralı aşağıda bırakıyorum.

Tesadüfen bizi sahildeki otoparkta görüyorsunuz, oradaki göçmenlerle gelip konuşmak istiyorsunuz. Buna inanmamı bekliyorsanız elinizde bir kanıt olmalı. Benim kanıtlarım belli. Sizden de kanıtlı şekilde konuşmanızı bekliyorum yoksa söylediklerinizin tek kelimesine dahi inanmayacağım. Oraya sadece konuşmak için geldiğinizi söylüyorsunuz. Size orada ters bir cevap vermiyoruz. Düzgünce konuşuyoruz. Ekran görüntülerine bakıp azıcık objektif yaklaşırsanız anlarsınız. Bir role girip sonrasında saçma ve alakasız şeyleri bahane edip küfürler ederseniz size de küfür ederler ki orası güvenli bölge zaten. Sonrasında da aracınıza atlayıp sıkıyorsunuz zaten. Göz var izan var. Şikayeti okuyup kanıtlara bakan ve objektif yaklaşan herkes bunun deathmatch arayışından başka bir şey olmadığını anlayacaktır.

Vache Khamayon emote vermiş olabilir ama emote bizim ekranımıza düşmediyse bu bir ihlaldir. Eğer öyle olmasaydı çatışmaya giderken rastgele bir yerde emote atıp ss alırdı herkes.
15-) SİLAH KURALLARI

a) Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.

b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Ayrıca aşağıdaki sste sadece konuşurken size göre 'agresif takıldığımız' için bizi vurduğunuzu itiraf ediyorsunuz. lol

#7 - 20.02.2022 05:24
Dostum neyin peşindesin? Komik misin? Belli ki anlamakta zorluk çekiyorsun, yönetici kararına bırakıyorum, tarafımca daha da ileti gelmeyecek.

#8 - 21.02.2022 15:06
Üç kişiyle oluşum şikayeti açmak doğru değil. Oyuncu şikayetine doğru lütfen.

#9 - 21.02.2022 17:06
Üç kişiyle oluşum şikayeti açmak doğru değil. Oyuncu şikayetine doğru lütfen.
Merhabalar, oluşum lideri olarak şikayete cevap verdiğiniz için ben de oluşum lideri olarak cevap verme durumundayım. İhlaller kişisel görünse de birliğinizde Street Boss olarak rol yapan R18 gibi yüksek rütbeli birisi tarafından yapıldığı için oluşum şikayeti açılmıştır.