Tekme attığım emotede bile refleks rolleri gerçekleştirip ondan kaçtığını iddia ediyor, böylesine rolümü kısıtlayan. Kendi kafasında kurduğu senaryoya beni zorlayan bir adamla yaptığım roller ne yazık ki iç açıcı olmadı. Aramızda geçen rollerin eli öpülesi, güzel roller olmadığının farkındayım.
Yinede savunmacı taraf olarak kalmıyacağım, yakalanmadan önce pursuit başlamıştı ve aramızda sürekli isimlerin gözükmeyeceği derecede mesafeler vardı. Bir süre sonra maskemi takıp aracımı terk ettim, plakadan beni bulmalarını engellemek için 911'i arayıp aracımın çalındığı ihbarını verdim.
Memur Litvinova karakterimi arayıp aracımın east beach yolu üzerinde bulunduğunu, oraya gelerek aracı teslim alabileceğimi ve suçlunun kaçtığını söyledi. Bunun üzerine Marco karakteriyle East Beache gidip aracımı alıyorum, o sırada gelen bu iki arkadaş. Muhtemel skinimden tanıyıp kaçan kişinin ben olduğum kararına varıyorlar. Ortada metagaming olduğunu iddia ediyorum, defalarca PM'den kanıtlarını istedim, agresif olarak bana kanıt sunma zorunluluğunun olmadığını söyleyip bu talebimi reddettiler. Bu da beni oldukça sinirlendirdi. @Efkan (Marco Tone) da anlattıklarımdan kendi olduğu kısmı onaylıyacaktır.
Öncelikle polis araçlarında pushbar bölümünde dashcam olur ve aracın burnunun gördüğü noktaları görür. Buna ek olarak polis memurlarının üzerinde (yaka/VCPD rozeti) bölgesinde bodycam yer alır. Bodycam aktif olarak dashcame göre daha kullanışlıdır. Çünkü
araç içerisinde daha geniş bir perspektiften bakar, araçtan bağımsız noktalara gittiğinde, pushbarın görmediği noktaları kayıt almana yardımcı olur. Bu bodycamin genel özellikleri.
Vicemall'n önünden -Market caddesinde batı istikametinde- geçip devriyemize düz devam ettiğimiz esnada Rodeo dört yol kesişimine geldik. Orada drift atan
YI7 Q17583 plakalı, kırmızı bir Elegy'nin drift attığını gördüm. Sürücüsü ise
"Departman Direktörü - Marcon Tone" ve arkasında sürücülüğünü yaptığınız
FL3 D30368 plakalı paintjoblu Sultan fırladı. Öncelikle Elegy kayan bir araç, buna tamamız. Atılan drifti rolsel olarak bu kılıfa sokabilirsiniz, normal karşılanır. Cezadan kurtulursunuz veya kurtulmazsınız. Ancak Sultan güçlendirici ile ters şerit, drift ve tehlikeli sürüş gerçekleştirdi. Biz de doğal olarak sirenlerimizi yaktık ve karakterini kovalamaya başladık. İlk başta araban ile yanımdan geçtiğin esnada yüzün, giyimin ve ismin önüme/bodycamime düştü. Bir süre aramız açık kovaladık, Skate Park'ın orada seni ilk defa tampon yapacak kadar yakaladım. Maske takmıştın, bu doğru. Ancak iş işten geçmişti maskeni taktığın esnada. Bununla beraber rolde yaptığın savunmada söylediğin:
[17:59:07] Jared Roy: Elbette, kısaca anlatacağım.
[17:59:20] Jared Roy: Jeffersondaki kilisenin oradaydık, arkadaşlarla takılıyoduk.
[17:59:35] Jared Roy: Araç toplantısı gibi bir olay vardı, müzik ve dansda vardı. Baya eğlenceli bir ortam.
[17:59:48] Jared Roy: Arkamı döndüğümde aracımın olmadığını farkettim, dokuz yüz on biri arayıp ihbar verdim.
[18:00:02] Jared Roy: Daha sonra memur Litvinova diye bir kadın beni arayıp aracımı bulduklarını, East Beache gelip teslim almam gerektiğini söyledi.
[18:00:19] Jared Roy: Marco abiyle East Beache geldim, sonrada buradayım. Ne diye tuttukları hakkında en ufak bir fikrim yok.
Sözleri otomatik olarak bizde düşüyor, ihbar verildiğinde Jefferson Kilisesindeydik. Bunlara ek olarak gözden kaybolman ve ihbarın arasında bir dakikalık bir süre var.
[16:55:17] Albert Caserich: Ne oldu Paul?
[16:55:19] Kevin Paul: Paintjoblu Sultan.
[16:55:22] Kevin Paul: 2.8 ve 2.13.
[16:55:30] Kevin Paul: Megafon duyup duymadığından emin değilim ama kaçtığı bariz.
[16:55:32] Albert Caserich: Onda bir bok olduğunu tahmin ediyordum, 1.26 mı şimdi?
[16:55:36] Kevin Paul: İki megafon verdik.
[16:55:42] Albert Caserich: Sirenler yanık mıydı?
[16:55:47] Christian Lingard: Evet.
[16:55:47] Kevin Paul: Evet, duydu. Bariz.
[16:55:50] Albert Caserich: Kaçmış o zaman.
[16:56:04] Kevin Paul: Paintjoblu, BOLO geçerim birazdan.
[16:56:07] Albert Caserich: A'ight, sıkı.
[16:56:29] Christian Lingard: Plakasına bakacağım, kayıtlardan.
Biz bu rolleri gerçekleştirirken Jefferson Kilisesindeydik, kayıtları mevcut. Ve o ihbarın 16:57'de bize düştü. Söylediğin kelime ihbarda aynen şu şekilde:
"Aracım çalındı! Yardım edin! Plakası FL3 D30368"
"Şuan eastbeach yolu üzerinde gözüküyor, tek başıma hareket etmek istemiyorum."
Evet, rolsel olarak baktığında güzel düşünülmüş ancak eksik bir rol. Çünkü telefon sinyalin Hankypanky Point noktasından geliyordu. Ve bizim aracı bulduğumuz yere gelin hep beraber bir bakalım.
Bunlara ek olarak bir şey düşecek olursam, legal bir birimde yer alan "Departman Direktörü" rütbesinde birinin şehirde Elegy ile yanlaması, kolluk kuvvetlerine direnme suçuna yardım ve yataklık yapması gülünç olmuş.
Gelelim FORCE-RP konusuna. Açıkcası ben ortada karakterine karşı yapılmış orantısız bir rol göremiyorum. İşi yokuşa sürdün, memurlar işi yokuş sürdü. Kısasa kısas bir konu. 16 yaşında bir çocuğun memurlara karşı korkusuz olması da yine bizde olan bir soru işareti. Tabi nasıl bir karakter gelişimine sahipsin, bilemeyeceğim. Bu nedenle bu konu yorumuma açık değil. Şimdi ise kanıtlarımıza gelelim:
Bize döndüğün ilk an ile başlayalım.
Seni bu kısımda ilk uyarıya maruz bırakıyoruz ve artık işin dozajını kaçıracağını farkettiğimiz için sertleşiyor karakterlerimiz.
İlk uyarımız hiçe sayıldı, konuşmayı karakterin sürdürdü. İkinci uyarın veriliyor.
Karakterin hala kendinden emin, konuşmayı sürdürüyor. Üçüncü uyarın.
Sana bu alana kadar yeteri kadar rol hakkı tanıdığımızı düşünüyoruz.
Ve sana karşı kuvvet kullanılan yere gelelim. Ne yaptın? Gelin hep beraber izleyelim karakterinin başına buyruk hareketlerini.
VICE ile kalın.