Konu: [05.05.2022 - Wo_Lyles] DM  (Okunma sayısı 198 defa)

#0 - 05.02.2022 14:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Wo_Lyles @scox

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Hannah_Schiller @Civciv

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.02.2022 21.16

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracımı çaldılar ve uzun bir süre kovaladım. En sonunda sıkıştırdım ve yollarını engellemeye çalıştım. Arkadaşlar hem aracımı çalıyorlar, bilerek benden kaçıyorlar. Hem de DM atıyorlar. Kısaca DM atmak için yer arıyorlar. Ayrıca videoyu çektiğim sırada herhangi bir sıkışmış durumları yok. Kaçma şansları var, ama onlarr beklemeyi tercih ediyorlar. Çünkü DM atacaklar.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): DM atmak için yer arayanlar rol  sunucularında oynamamalı.

« Son Düzenleme: 06.02.2022 11:40 heast »

#1 - 06.02.2022 00:15
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 07.02.2022 02:45
Olaylarin oncesini cekmemissin koprunun alt kisminda polisi falan ariyorsunuz bu kisimlari atlamissin aracini calmisiz israrla takip ediyorsunuz uyarilara ragmen bize carpip araci kullanilmaz hale getiriyor, bizi sikistiriyorsunuz normal bir olay oldugunu dusunuyorum biri aracini caldiysa bir problem vardir zaten siz cekici araci ile takip edip polise haber verip ayni zamanda uyarilara kulak asmassaniz olabilecek bir senaryo.

#3 - 07.02.2022 02:59
//Şikayet edilen karakter olan Wo'nun yanındaki kişi Silas benim, bu yüzden yorum bırakıyorum.//

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracımı çaldılar ve uzun bir süre kovaladım. En sonunda sıkıştırdım ve yollarını engellemeye çalıştım.

Cümlen bence şikayetinin boşuna açıldığını açıklıyor. Ayrıca polisi aramaya kalktığın kısmı koymaman ironik.
Chatlog'a bakarsanız kişinin kendi attığı videoda ölmek istemiyorsa yolu açması gerektiğini de IC olarak kendisine bildirdim. Sıkıştırmaya devam etti, giderken geri geri yaparak bize çarptığı açık ve net görülüyor. Vuruldu.
Bir yorum bile daha atmamı gerektirecek bir şikayet olduğunu düşünmüyorum, yönetici ek bir şey sormadığı sürece tek savunmam bu olacak, admin kararı bekliyoruz.
« Son Düzenleme: 07.02.2022 03:02 batugordo »

#4 - 07.02.2022 07:58
Arkadaşlar benim arabamı çalıyor. Sizi polise şikayet ettiğim için bana sıkmak zorunda mısınız? Bence sizi polise şikayet ettiğim için arabayı kenara bırakıp kaçmanız lazımdı. Videoda göründüğü gibi önünüz açık ve kaçabilirsiniz. Ancak kaçmamayı tercih ediyorsunuz. Benden çaldığınız aracı kullanıyorsunuz ve size yol açmamı mı bekliyorsunuz?

#5 - 07.02.2022 09:25
Merhaba. Silahı çekip sıkmasaydınız FearRP yapıp kaçabilirdik. Ama bize fırsat vermeden direkt düşürdünüz.
« Son Düzenleme: 07.02.2022 09:53 Civciv »

#6 - 07.02.2022 17:39
Merhaba. Silahı çekip sıkmasaydınız FearRP yapıp kaçabilirdik. Ama bize fırsat vermeden direkt düşürdünüz.

Arkadaşın dediği gibi. "Kendi arabamı" kurtarabilmek için sıkıştırıyorum. Bunu yapabileceğimi de düşünüyorum. Senden sayıca üstünüz, fearrplik bir durum yoktu. Sizin bizden kaçmanız gerekirdi. Silahın olduğunu bilmiyorduk. Araçtan inip sadece silah doğrultsaydın fearrp yapabilirdik.

Ayrıca ortada Retarded RP'lik bir durum da var. Arkadaşlar araba çalıp şehirde geziyor. Sahibi peşlerinden kovalıyor ve siz kaçıyorsunuz. Bu retarded rp'dir. Bir araç çalıyorsan ya parçalatırsın, ya da düşmanın diye denize falan atarsın. Sahibi kovalasın ben de öyle hem gezeyim hem kaçayım diye bir rol olacağını sanmam.

#7 - 07.02.2022 17:54
Konuyu pek dolandırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, arabanız çalındı, çalınan arabanın peşine düştünüz, sıkıştırıyorsunuz, aracı neredeyse kullanılmaz hale getiriyorsunuz, sizi IC kanaldan öleceğinize dair uyarıyorum "biz kaçardık niye hemen ateş ettiniz?" diyorsunuz. Aracı çaldıktan sonra istediğim her şeyi yapmak bana ait, istersem gezmek için kullanırım ve polise yakalanabilme riskini alırım, istersem kaçarım, istersem parçalatırım, denize atmam, o pek gerçek hayatta olabilecek bir şey gibi gelmedi bana ama dediğim şeyi anlamışsındır, istediğimi yapabilirim, gerçek hayat kurallarına aykırı olmadığı sürece. Bunun dışında, yanımızda polisi aramaya çalışıp, araçla sıkıştırıp videonda chatlog'da görüldüğü gibi "ŞİKAYET EDİLDİNİZ POLİSE." vs. yazılar yazıp, sonra kenara kadar dayayıp arkadan çarpıp, ÖLÜM TEHDİDİNE rağmen kaçmadıysanız, silahı çektiğinizde niye ateş ettiniz diye sormanız bana saçma geliyor. Şikayet konusunu boşu boşuna sürdürüyorsunuz sadece, admin kararı bekleyelim diyorum ben, ekstradan şikayetleriniz için farklı konu açarsınız isterseniz.

#8 - 08.02.2022 13:40
Bir karakteri vurmak için ciddi bir nedeniniz olmalı, havadan sudan veya ufak bir araba kavgası yüzünden bir karakteri vurmanız sunucu kurallarına aykırı. Wo_Lyles karakteri DM kapsamın ceza alacak.