Konu: DM - Laelim_Parks  (Okunma sayısı 184 defa)

#0 - 05.02.2022 10:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Laelim_Parks - @yasinsagin

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.02.2022 - 10:14

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahsı herhangi bir rol unsuru ile tanımıyor olmama karşın, yol ortasında motorundan inip silahı ile bana ateş açtı.
Chatlog'unda görüleceği üzere, herhangi bir dialog bulunmamakta.
+Hey!
-Hey.
+Dostum.
sonrası malum...

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://i.hizliresim.com/1konzmh.png
https://i.hizliresim.com/b1lak32.png

Ek açıklamalar(varsa): Kişi profilini olaydan sonra incelediğimde daha önce bir IC yada OOC ceza almadığını gördüm.
Kişiye PM yolu ile yaptığının sebebini sordum ve neyle sonuçlanacağını bilip bilmediğini sorduğumda, X Birlik ile savaş halinde olduklarını ve beni onlardan sandığı için beni vurduğunu söyledi.
Gerekçe olarakta; X Birliğin hooduna girdiğimi, bölgede bulunan motorları kullandığımı yazdı. Fakat ben ne o bahsi geçen birliktenim ne de orada bana sıkan arkadaşa karşı bir rol için bulunuyorum.
Bölgede bulunma sebebim;
Marina tarafında bulunan BurgerShot dükkanın sahibi olmam ve dükkana yiyecek stoğu eklememdi...

Bilinçsiz bir davranış ile kim olduğunu bilmediği birine 49 Seviye gibi yüksek bir seviyeye kadar sicil işlemeden gelmesine karşın DM attığı için şikayetin sonuçlanmasını rica ediyorum.

#1 - 05.02.2022 11:11
Merhaba,
bir süredir 40.Blocks isimli birlik ile savaştayız. Bu sabah bölgelerinin yakınlarında silahlı bir biçimde dolanıyordum. Bölgelerinden yeşil bir arabanın çıktığını gördüm ve bir süre takip ettim. Bahsi geçen yeşil arabanın sürücü koltuğunda da sen bulunuyordun. Bir süre kovaladıktan sonra 40.Blocks'un bölgesine geri döndün. Seni izlemeye başladım, bir süre park halinde durduktan sonra oradaki motorlardan birine bindin ve gezdin. Tekrardan bölgeye geldin, bölgeden çıkış yaptın ve bölge yakınlarında dolandın. Seni tekrardan takip ettim. Durmadan o bölgeye girip çıkman bende şüphe uyandırdı. Seni 40.Blocks birliğinden zannettim ve tekrardan kovaladım. Bir süre sonra aracınla durdun ve bende inip ateş açtım. Oradaki mekanın sahibi olduğunu bilmemin imkanı yoktu, rakip birliğin hood bölgesinde dolanıyorsun ve benden kaçıyorsun.

Söyleyeceklerim bu kadardı, yanlış anlaşılma için özür dilerim.

#2 - 05.02.2022 11:38
Birincisi;
X, Y, Z şahıs istediği bölgede dolaşabilir. Ben nerede gezeceğimi, hangi dükkana gireceğimi sizden izin alarak belirleyecek değilim.

İkincisi;
Kiminle savaş halinde olduğun da beni ilgilendirmiyor, daha doğrusu oyunda rol yapan herhangi bir oyuncuyu bağlayan bir sebep değil. Kim olduğunu bilmediğin birine ateş açamazsın.

Ben Burnout birliğinde bulunuyorum ve bahsettiğin bölgede ki BurgerShot benim dükkanım. Kapısının önünde ki motorlar da benim motorlarım. Ben nerede gezeceğimi size sormayacağım gibi, hangi araçla nerede gezeceğimi de size sorma zorunluluğunda değilim.
Eline silah alan kafasına göre X bölgeye girip çıkana ateş açsın o zaman? Kovboy musun sen yoksa dedektif mi?

Sivil olarak bölgede dolaşan herhangi birinden silah emotesi, silah kullanımı yada kendine bir agresif rol görmeden nasıl ateş açabiliyorsun?
Varsayalım ki bahsettiğin birlikteyim. Ben kendi hoodum çevresinde araçtan inip seni tarasam aynı şeyler benim için de geçerli. Tipini sevmedim hooduma girdi sıktım mı diyeyim?

Senin kim olduğunu bilmeden senden nasıl kaçacağım. Sıradan sivil bir oyuncu neden durup dururken X bir kişiden kaçsın.

Özrün bir yana yaptığın açıklamalar bile mantık ile uyuşmuyor.

#3 - 05.02.2022 23:21
Sonuç olarak iki set arasında bir düşmanlık rolü söz konusu ve iki birlik de birbirini çok kez vurmuş. Bölgelerinin yakınlarında, onların üyelerini ararken sen karşıma çıktın ve benden kaçtın. Onların bölgesinde dolandın, onların bölgesine sığındın. Ben seni o birlikten zannettim ve sana ateş açtım. Sonuçta bölgelerinde dolanan, sokak serserisi tipli birisin. Onlardan hiçbir farkın yok. Burada gelip de, yok o zaman herkes eline silah alıp sıksın falan tarzı kurbanı oynamaya gerek yok. Ne senin bir kaybın ne benim bir kazancım var, sana batan durum ne hala çözebilmiş değilim. Sana göre yazdığım savunma "senin mantığına" uygun olmayabilir. Bu beni ilgilendirmez, beni ilgilendiren şey bu şikayet ile ilgilenecek yetkilinin görüşü.

Şikayet altına daha fazla savunma yapmayı düşünmüyorum, yetkili kararına bırakıyorum.

#4 - 10.02.2022 21:47
Şikayet aktifliğini sürdürüyor, sonuçlanabilir.

#5 - 11.02.2022 13:23
Merhabalar,

Şikayet incelendi, yazdıklarınızın hepsi maalesef ki kanıtsız. Böylelikle karşıdaki karakteri hangi amaçla vurduğunuzu bilmiyoruz, bu tarz olaylarda bir karakteri takipliyorsanız kanıtlarınızla birlikte silahlı role girmelisiniz, karakter cezalandırılacak.