Konu: [03.02.2022 - Maske_30691] Metagaming, DM  (Okunma sayısı 254 defa)

#0 - 03.02.2022 17:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_30691

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02/02/2022 20:17

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şehirde kimseyi tanımayan 1 seviye bir karakterim var, aktif olarak rol yapmaya başlayacağım CASTUCCI birliğinde oyun seviyemin ilerlemesini beklerken birlik aktif olarak savaşa girdi. Seviyemin yetersizliği ve birlikte hiç rol yapmamış olmamın verdiği yetkiye dayanaraktan savaş olaylarına hiç burnumu sokmadım. Savaşların bitmesiyle birlikte aktif olarak rol yapmaya başlayacağım fakat bu bekleme sürecinde Metagaming yapılarak DM atılması üzdü.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/13855047/samp_02_02_2022_20_17_43.png

Ek açıklamalar(varsa): Büyük ihtimalle kişi foruma girip CASTUCCI birliğinin üyelerine bakıyor, oyun içinde de aktif olanları yakalayıp avlamaya çalışıyor.

#1 - 04.02.2022 14:03
@cosmopolitan Savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 04.02.2022 14:55
Selamlar öncelikle, seni vurduğum yer daha öncesinde castucciden olduğunu bildiğim Michael_Scarpelli karakterine ait, mekanı ona ben satmıştım zaten. Sizi orada birlikte daha önceden gördüm ve daha sonrasında o mekanda sen durmaya başladın. Castucciye çalıştığını ic olarak o zaman anlamıştım. Castucciye çalışmasan iş yerlerinden birini neden işletesin değil mi? Vurmamın sebebi budur savunmam bu kadar, yetkili kararı bekleyebiliriz.

#3 - 05.02.2022 23:59
Konuyla alakam olduğu için birkaç konuya değineceğim. Öncelikle evet mekanı senden aldım, fakat mekanı senden alırken Gerald karakteri benim yanımda yoktu. Orada gördüğün herkesi vuramazsın. Gerald karakterini 1 level hali ile vuruyorsunuz, İllegal kural ihlali. Orada bulunan her hangi bir karakter müşteri olabilir, veya normal bir sivil bir çalışan olabilir. (temizlikçi, danışman, satıcı vb.) Orada her gördüğünüzü vurmak DM atmaktır. Şimdi kalkıpta bana forumdan bakıp vurmadık diyemezsin.

#4 - 06.02.2022 08:47
Forumdan bakarak vursam 5 saat oynamış adamı vurmam dostum, oyundan soğumaması adına. İlk galeriye geldiğinde görmedim zaten sonradan birlikte geldiğinizde gördüm. Sonuç olarak sizi orada konuşurken gördüm ne düşünmemi bekliyorsun? Ayrıca aktif bir savaş ortamı olduğunda sivil bir karakter o bölgelerde durmaz zaten mantıken. Bir suç örgütüne üye adamın mekanında maaşlı bir çalışansın ve şehirde o adam ve örgütü savaşta. Gidip iş yerinde hala çalışır mıydın, çalışmazdın tabii.

#5 - 07.02.2022 12:01
Forumdan bakarak vursam 5 saat oynamış adamı vurmam dostum, oyundan soğumaması adına. İlk galeriye geldiğinde görmedim zaten sonradan birlikte geldiğinizde gördüm. Sonuç olarak sizi orada konuşurken gördüm ne düşünmemi bekliyorsun? Ayrıca aktif bir savaş ortamı olduğunda sivil bir karakter o bölgelerde durmaz zaten mantıken. Bir suç örgütüne üye adamın mekanında maaşlı bir çalışansın ve şehirde o adam ve örgütü savaşta. Gidip iş yerinde hala çalışır mıydın, çalışmazdın tabii.
Adam normal çalışan olsa, benim suç örgütü üyesi olduğumu nereden bilsin? Savaşta olduğumu nereden bilsin? Gelir işini yapar ne alaka?

#6 - 12.02.2022 23:51
Şikayeti geri çekiyorum.

#7 - 12.02.2022 23:51