Konu: Maske_20555 PG-Car Jacking [Oyuncu Şikayeti]  (Okunma sayısı 233 defa)

#0 - 27.01.2022 20:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_20555

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Dimitri_Semyenow @babaking12

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.40 suları.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Öncelikle, aracım benim yanımdayken çalınıyordu düz kontak yapıldı. Sonrasında ise aracımı geri aldım, fakat karşımdaki player "/me kişiyi arabadan atar" gibi bir komut verdi. Bu olay /dene kullanmadan yaşandı ve beni Car Jacking ile araçtan attı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/933080878761005176/936319216938807366/sa-mp-046.png

Ek açıklamalar(varsa): En kısa sürede ceza almasını istiyorum, teşekkürler.

#1 - 27.01.2022 21:54

#2 - 27.01.2022 21:59
müsait olunca savunma yapacağım

#3 - 27.01.2022 22:27
Jack Wei ile hırsızlık rollerine giriştik. Düz kontak ile arabayı çalarken Christabel karakteri geliyor ve bizi arabadan atıyor. Rolde incele yaptım ve karakterimin fiziksel özellikleri onunkinden güçlü olduğu için /dene komutu kullanma gereği duymadım. Eğer kullanacaksak kas yapmanın bir anlamı yok. Doğal olarak bizde onun çalışan arabasına oynadık ve elemanı zorla arabadan atıp arabasını gasp ettim. Eğer ki kas gücü bu tarz durumlarda önemsizse ve /dene komutunu kullanma zorunluluğum varsa özür dilerim. Ek olarak biz düzkontak yapmamıza rağmen arkadaş bizi araçtan attı, aslında kendisi haksız. Yaptığımız rolde bir hata bulmuyorum.
« Son Düzenleme: 27.01.2022 22:30 knarre »

#4 - 27.01.2022 22:27
@Unexpec0 de bunu doğruluyacaktır. Ayrıca Dimitri_Semyenow @babaking12 olaya şahit olduğunu belirtmişsin bu olaylar yaşanırken arkadaş yoktu. Nasıl şahit olabiliyor?  :)
« Son Düzenleme: 27.01.2022 22:31 knarre »

#5 - 27.01.2022 22:46
Olaylar yaşanıyorken o şahısta oradaydı, soygun rolü yapıyorduk. Ben oradayken gelip düz kontak atmanız ayrı bir şey artı olarak aracımdan inin diye bağırdığımda kaçmak yerine saldırmaya başladınız bu da ayrı bir mevzu.

#6 - 27.01.2022 22:54
Olaylar yaşanıyorken o şahısta oradaydı, soygun rolü yapıyorduk. Ben oradayken gelip düz kontak atmanız ayrı bir şey artı olarak aracımdan inin diye bağırdığımda kaçmak yerine saldırmaya başladınız bu da ayrı bir mevzu.
Bunu destekleyen kanıtın var mı? Ayrıca istersem kaçarım ya da saldırırım buna ben karar veririm dostum bu seni ilgilendirmiyor. IC olarak arabanın sana ait olduğunu bilmemem kadar doğal bir şey olduğunu da düşünmüyorum.

#7 - 27.01.2022 22:56
Şikayeti uzatmaya gerek yok sen şikayetini açtın bende savunmamı yazdım. Yeterli olduğunu düşünüyorum iyi geceler.

#8 - 27.01.2022 23:28
Bunu destekleyen kanıtın var mı? Ayrıca istersem kaçarım ya da saldırırım buna ben karar veririm dostum bu seni ilgilendirmiyor. IC olarak arabanın sana ait olduğunu bilmemem kadar doğal bir şey olduğunu da düşünmüyorum.

Sorun o değil, IC olarak apartman sakinleri var, gerektiğinden fazla bir sesle size bağırıyorum aracımdan, araçtan inin diye. Sürücü arkadaş inince aracı alıp gitmek istiyorum fakat arkadaşımı unutuyorum araca doğru koştuğunda yaralı rolüne girmen için araçla çarpıyorum, fakat koşuşturmaya devam ediyorsun. Arkadaşımı tam alacakken ise "/me araçtan atar." yazarak PowerGaming + Car Jacking yapıyorsun.
« Son Düzenleme: 27.01.2022 23:33 Beagle »

#9 - 28.01.2022 00:04
Ben gerekli savunmayı yaptığımı düşünüyorum tekrar söylüyorum uzatmaya gerek yok dostum, daha fazla ileti tarafımca gelmiyecek.