Konu: [24.01.2022 - Toplu şikayet] GBİ, retarted rp, yetersiz rol bilgisi  (Okunma sayısı 534 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.01.2022 23:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ronald_Hoffman (etiketlenmiyor) https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=9984 , Leo_Hoffman @ErenTryki , Ararad_Azatyan @Bozkus , Arzouman_Hovsepian @grovyye ,  Hannah_Rosenthal @Valdez

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
Güvenli bölge ihlali, retarted roleplay

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Herkese selam. Şikayet açmayı seven birisi değilim, fakat bu yaşanan olayları çözmek için ne yazık ki şikayet açmaktan başka bir çare kalmıyor. Geçen günün geç saatlerinde gözaltına girdim, 2 gündür gözaltındayım. Dün akşam saatlerinde savaşta olduğumuz karşı ittifak oluşumların (Kasparov, Castucci ve Hoffman) üyeleri de gözaltına girip, benimle aynı kodese girdi. Hiç biriyle diyalog halinde olmamaya çalıştım, çoğunluğuyla afk kaldım ve ara, ara oyuna dönüp role giren var mı diye kontrol ettim. Kontrol ettiğim sırada ise garip bir (1)rol ile karşılaştım. Kodeslerde benim zenci karakterimden başka bir zenci karakteri yoktu. Böyle bir rolden sonra Hoffman üyeleriyle karşılıklı role girdik ve rolün devamında (güvenli bölgede) şöyle bir (2)chatlogla karşılaştım. Diyaloğa girdiğim kişilerle daha önce hiçbir role girmedim ve yanılmıyorsam düşman olduğumuz oluşumun ittifağı oldukları için böyle bir rol sergilediler. Onaylı bir oluşuma karşı yapılan bu roller sonucu, kodeslerde olsak bile karakteriniz daha sonradan CK olabilir. Bunun bilincinde olmaları gerekirdi. Aşama 2 bir oluşum oldukları için yeni sayılmazlar, bu kuralları bileceklerini düşünüyordum, yanılmışım. Güvenli bölgede böyle bir tutum sergilemeleri de bir hayli şaşırttı. Onaylı bir oluşumun verdiği ağırlık sayesinde güvenli bölgede olsak dahi altta kalmamam gerekiyor ve bana yapılan küfürlere, hakaretlere doğal olarak cevap veriyorum. Veriyorum ki güvenli bölgedeyiz, böyle saçma bir rol sergileyip saldıracaklarını düşünmezdim bile. Karşılıklı atışmalar sonucu afk atıp süremizi bekleriz diye düşünmüştüm. :garip: Atışmaların sonucunda Leo karakteri saldırdı ve (3)yaralıya düşürdü.(?) Yaralıya düşürdükten sonra hakaretlerine tam gaz (4)devam ettiler. Evet, hakaretlerine devam ederlerken sıfır bir (5)repliklerini de ihmal etmediler. Bu olanlar yetmezmiş gibi bir de chatloga bakınca Ronald karakterinin (6)randomlarını da görüyoruz.

Yine gözaltında Kasparov oluşumunun r8 üyeleriyle garip bir role daha giriyorum. Burada ise Arzouman karakteri güvenli bölgeyi hiçe sayıp, rollerini ona göre şekillendiriyor. Atacağım (7)sste de pmden bilgilendirdiğimi görebilirsiniz, ona rağmen bu rolüne devam etti. Bu rollerden sonra bir gelişme yaşanmadı ve ben de quit attım. Bugün akşam saatlerinde tekrardan oyuna girdim ve afk atıp sorgumun alınmasını bekliyordum. Ara ara oyuna bakıyordum ve yine şaşırtmayan görüntülerle karşı karşıya kaldım. Hannah karakteri emote kullanmadan tekrar (8)yaralı konumuna düşürmüş, emote kullansa bile bu yaptığı bir ihlal. Güvenli bölge olduğunu tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var. Yaralıdan kalktıktan sonra afk atıyorum ve tekrardan oyuna döndüğümde Hannah karakteri (9)saçma bir şekilde yine role girmiş. Gözaltından çıkıp hapise gönderildiğimde ise yine süremi beklemek için afk atmıştım, ara ara oyunu kontrol ettiğimde yine böyle bir (10)görüntüyle karşılaştım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
(1)
[/b]

(2)
[/b]

(3)
[/b]

(4)
[/b]

(5)
[/b]

(6)
[/b]

(7)
[/b]

(8.)
[/b]

(9)
[/b]

(10)
[/b]

Ek açıklamalar(varsa): Savunma yaparken olabildiğince az ileti atabilirseniz ve o iletiler açıklayıcı bir şekilde yazabilirseniz şikayeti inceleyen adminlerimize kolaylık sağlamış olursunuz. Sizden ricam bunun bir oyun olduğunu unutmadan savunma yapmanızdır. Keyifli günler.

#1 - 25.01.2022 00:01
Öncelikle merhabalar. O gece çatışmadan çıkmışız ve herkes içeri alınmış durumda sen orada alay edici bir şeyler kurduğun andan itibaren böyle agresif rol yapmamız gayet normal ve gerçekçi. Sana hiç kimse bir şey olmadan laf yapmıyor, savaştığımız taraftaysan eğer sana böyle tavır almamız olağan bir şey. Demem o ki öncesinde kışkırtıp sonrasında böyle roller sergileyince üstüne üstlük şikayet açman yakışı kalmıyor. Her şey rol çerçevesinde ilerledi.

#2 - 25.01.2022 00:03
Dikkat edersen benden sana herhangi bir fiziksel bir hamle gelmiyor. Sözel olarak agresiflik yapmam seni döveceğim anlamına gelmiyor. Sadece laflarının altında kalmak istemedim, sonuçta birlik lideriyim. O randomuma gelecek olursam, yanlışıkla yaptım ve dellemeyi unuttum. Diyeceğim o kadar eğer sen davanda haklı olduğunu düşünüyorsan eyvallah, kusura bakma diyip geçerim.

#3 - 25.01.2022 00:08
Öncelikle merhabalar. O gece çatışmadan çıkmışız ve herkes içeri alınmış durumda sen orada alay edici bir şeyler kurduğun andan itibaren böyle agresif rol yapmamız gayet normal ve gerçekçi. Sana hiç kimse bir şey olmadan laf yapmıyor, savaştığımız taraftaysan eğer sana böyle tavır almamız olağan bir şey. Demem o ki öncesinde kışkırtıp sonrasında böyle roller sergileyince üstüne üstlük şikayet açman yakışı kalmıyor. Her şey rol çerçevesinde ilerledi.
Bana karşı kışkırtmada bulunanlar sizlersiniz, kanıtlarımda da öyle gözüküyor zaten. Eğer varsa hiçbir şey ortada yokken sizi kışkırttığımının ssi, chatlogun üst taraflarını da atarak atabilirsin. Ki ortada sizi kışkırtmak için bir sebebim yok, bu olaylar yaşanmadan önce IC olarak Hoffman oluşumunun Kasparov oluşumuyla ittifak olduğunu bilmiyordum/bilmiyorduk bile. Neden size durduk yere bulaşayım?

#4 - 25.01.2022 00:16
kendi attığın sslerden yola çıkıyorum dostum, ilk olarak bu var:

ikinci olarak, üçüncü attığın ekran görüntüsünde "Senin bilmem ne kadar Ermeni vurmuşluğum var."

bu sözler kışkırtmaya yeterde artar bile dostum, burada sende hatalı olduğunu bilmeni istiyorum.

#5 - 25.01.2022 00:23
Tekrar ediyorum ben sana sadece sözel olarak agresif yaptım, hiçbir şekilde ne vurdum ne de fiziksel bir zararım dokundu. O yüzden şikayeti daha doğru kişilere açsan güzel olur, dostum.

#6 - 25.01.2022 00:30
kendi attığın sslerden yola çıkıyorum dostum, ilk olarak bu var:

ikinci olarak, üçüncü attığın ekran görüntüsünde "Senin bilmem ne kadar Ermeni vurmuşluğum var."

bu sözler kışkırtmaya yeterde artar bile dostum, burada sende hatalı olduğunu bilmeni istiyorum.

Yönetimi kandırmaya çalışman üzücü bir durum, attığın ss'in tam halini atıyorum. Bu chatlogdan daha önce bulaşmaya zaten siz başladınız. Önceki iletimde de dediğim gibi size laf atmak için sebebim yokken, daha safınızı belli etmemiş olmanıza rağmen böyle bir role neden gireyim? Eğer bu dediğimi inkar edicek olursan şikayeti inceleyen adminin logları kontrol etmesini istiyorum. Önceki yerleri maalesef ss alamadım. Sen aldıysan atmanı bekliyorum. Ss'i kırpılmış bir şekilde atarsan doğru yolu bulamaz kimse.

Ek açıklamalar kısmında da belirttiğim gibi, tek ileti halinde anlaşılabilir yazarsan süper olur. Lütfen dikkat edelim, karışıklık olmasın.

#7 - 25.01.2022 00:32
Ortada bir savaş söz konusu ve savaşın olacağı gün polisler tarafından onca insan tutuklanmış ve sinirli bir şekilde göz altına atılmış durumda, orada bir zenci karakterini görüp ona sataşmam normal GBİ olduğunu o rolden sonra polis arkadaş uyardı, onca insanın içinde olmana rağmen sen hala onca Ermeni vurdum gibi terimler ve tehdit gibi kelimelerine devam ettin, eğer benim lafıma laf vermeyip olduğun yerde otursaydın ve tehdit kelimelerini söylemeseydin orada kimse seni dövmezdi. Kimin yetersiz rol bilgisinin olduğunuda görmüş olduk. Savunmam bukadar daha fazla ileti göndermeyeceğim.

#8 - 25.01.2022 02:09
Ortada bir savaş söz konusu ve savaşın olacağı gün polisler tarafından onca insan tutuklanmış ve sinirli bir şekilde göz altına atılmış durumda, orada bir zenci karakterini görüp ona sataşmam normal GBİ olduğunu o rolden sonra polis arkadaş uyardı, onca insanın içinde olmana rağmen sen hala onca Ermeni vurdum gibi terimler ve tehdit gibi kelimelerine devam ettin, eğer benim lafıma laf vermeyip olduğun yerde otursaydın ve tehdit kelimelerini söylemeseydin orada kimse seni dövmezdi. Kimin yetersiz rol bilgisinin olduğunuda görmüş olduk. Savunmam bukadar daha fazla ileti göndermeyeceğim.
Evet, ortada bir savaş söz konusu ama o savaşta siz söz konusu değilsiniz IC'de. Biz sadece Kasparov oluşumuyla savaştayız diye biliyorduk, gözaltında ittifak olduğunuzu öğrendik. Demek istediğim "orada bir zenci karakterini görüp ona sataşmam normal" gibi bir cümle kabul etmiyorum. Üstelik 22 level olmuşsun ve roleplay'e yeni başlayan biri olsan bile tahmin etmeni beklerdim kodeslerin güvenli bölge olduğunu.

eğer benim lafıma laf vermeyip olduğun yerde otursaydın ve tehdit kelimelerini söylemeseydin orada kimse seni dövmezdi.
NPC falan olduğumu mu düşünüyorsun yoksa? "benim lafıma laf vermeyip olduğun yerde otursaydın" cümlesi oldukça garip. Bu dediğin, "sana ateş eden birine sen niye karşılık verdin?" ile aynı şeye çıkıyor ve oldukça saçma bir durum. Gerek görmedikçe, yanlış bir durumu ortaya sürmediğiniz sürece daha ileti atmayacağım.

#9 - 25.01.2022 09:06
Evet, ortada bir savaş söz konusu ama o savaşta siz söz konusu değilsiniz IC'de. Biz sadece Kasparov oluşumuyla savaştayız diye biliyorduk, gözaltında ittifak olduğunuzu öğrendik. Demek istediğim "orada bir zenci karakterini görüp ona sataşmam normal" gibi bir cümle kabul etmiyorum. Üstelik 22 level olmuşsun ve roleplay'e yeni başlayan biri olsan bile tahmin etmeni beklerdim kodeslerin güvenli bölge olduğunu.

eğer benim lafıma laf vermeyip olduğun yerde otursaydın ve tehdit kelimelerini söylemeseydin orada kimse seni dövmezdi.
NPC falan olduğumu mu düşünüyorsun yoksa? "benim lafıma laf vermeyip olduğun yerde otursaydın" cümlesi oldukça garip. Bu dediğin, "sana ateş eden birine sen niye karşılık verdin?" ile aynı şeye çıkıyor ve oldukça saçma bir durum. Gerek görmedikçe, yanlış bir durumu ortaya sürmediğiniz sürece daha ileti atmayacağım.
Söz konusu olmadığımız savaşta yakalanıp içeri atılıyoruz doğru sende haklısın, levelim 22 diye rollere yeni başlayan biri değilim yıllardır bu platformun içinde rol yapıyorum eğer levele göre kıyaslayacaksak orda onca insanın içinde nasıl bir şey sergileyeceğini rol bildiğin için bilmen gerekiyor. Kendi savunmamı yaptım daha da bir şey demeyeceğim.