Konu: [24.01.2022 - Scott Fischer & Jonathan Groff] Metagame & Powergame & OOC küfür  (Okunma sayısı 86 defa)

#0 - 24.01.2022 19:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Scott Fischer - @ALONES / Jonathan Groff - @serhan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Axel Felix - @Lure / Marcus Clifford - @cadeus

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Belirtilecek ekran görüntüsünde ve görüntülerinde belli.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Polis rolünde trafik çevirmesine mor Elegy model aracı alıyorduk. Bir çok kez etrafımızda iken "gidin" ihtarlarına uymadılar. Mor Elegy ile kovalamaca yaşandıktan sonra Scott Fischer adlı arkadaş bilerek kolluk kuvvetlerini oyaladı ve takibi bozdu. Bundan dolayı kendisini tutuklayıp departmana sevk edeceğimiz sırada Jonathan Groff adlı arkadaşımız birden motoru ile belirdi, aracımızın yanına yaklaştı. Scott Fischer elleri kelepçeli olmasına rağmen powergame yaparak araçtan indi ve motora binmeye çalıştı. Başarılı olamadıktan sonra departmana götürdüğümüz sırada Axel Felix adlı arkadaşa OOC olarak PM'den küfürler etti, rollere ve emotelere uymadı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle
-- Meta ve Powegame.
-- Role uymadığı an
  -- Role uymadığı an

Ek açıklamalar(varsa): Normalde çok fazla şikayet açmam, arkadaşlar rol zevkimizi tamamen alt üst etti. Hadi kovalamacayı dağıttı IC olarak, onda sorun yoktu. Meta ve Powergame yapıp üstüne PM'den küfür etmesi hoş olmadı. Arkadaşların en ağır cezayı almasını istiyorum.

#1 - 24.01.2022 20:06
İlk önce merhabalar

Fazla uzatmak istemiyorum

#2 - 24.01.2022 20:09
Ben Suçsuz oldugumu söylüyorum bu sucu yaapıp kaçsam kaçarım zaten ama ne oldugunu anlamaya calısrıyorum bunlar bana kapa cenenı deyıp karakola getiryior avukat çağırma hakkına sahipsin diyorlar e çağırayım diyorum fast rp geçip rolsüz bir şekilde beni ic jaile atyorlar. Zaten suçsuz jaile atılıyorum ben bir şey yapmadımki yolda giderken bir anda kovalamacanın ordasında buldum sol şeritteydim onlara yol vermek için sağ şeride geçtim neymiş önüne kırmışım polislerin geçişini engellemişim hakkımın ağır bir şekilde yendiğini düşünüyorum.

#3 - 24.01.2022 20:10
İlk önce merhabalar

İlk önce merhabalar

Fazla uzatmak istemiyorum yakalanan şahıs benim arkadaşımdı ve kural ihlali ortada yok arkadaşımı polisler durdurana kadar oradaydım uzaktan izlemekteydim araca bindirdikleri an motorumla yanlarına gidip arkadaşımı kurtarmak istedim olayın en başından beri uzaktan izlemekteyim zaten nasıl bir kural ihlali var burada anlamış değilim.

Suçlu durumda olduğumu kesinlikle düşünmüyorum telefonla haberleşmeme gerek yok zaten olan biteni uzaktan  seyrediyordum.

RVN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 20242022 Yılbaşında Oyundaydı
#4 - 24.01.2022 20:13
Şahittim, yazılanlara bir bir katılıyorum üstüne ek olarak Scott Fischer'in şahsıma yönelik gerek normal gerek ailevi küfürleri ekte bırakacağım lnklerde görüntüler mevcuttur ;

https://imgyukle.com/i/oqSrNP
https://imgyukle.com/i/oqSTr6
https://imgyukle.com/i/oqSh4U
https://imgyukle.com/i/oqSBhA

RVN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 20242022 Yılbaşında Oyundaydı
#5 - 24.01.2022 20:14
İlk önce merhabalar

İlk önce merhabalar

Fazla uzatmak istemiyorum yakalanan şahıs benim arkadaşımdı ve kural ihlali ortada yok arkadaşımı polisler durdurana kadar oradaydım uzaktan izlemekteydim araca bindirdikleri an motorumla yanlarına gidip arkadaşımı kurtarmak istedim olayın en başından beri uzaktan izlemekteyim zaten nasıl bir kural ihlali var burada anlamış değilim.

Suçlu durumda olduğumu kesinlikle düşünmüyorum telefonla haberleşmeme gerek yok zaten olan biteni uzaktan  seyrediyordum.

Arkadaşın bir polis aracının arkasından hiçbir emote bir şey olmadan inip senin arkana binmeye çalışıyor bu zaten başlı başına bir saçmalık dostum.

#6 - 24.01.2022 20:39
@serhan sizi tek seferlik uyarıyorum zaten kaçırma işlemi başarısız olmuş. Kelepçeli adamı kaçıramazsınız.

@ALONES Bir yanlış işlem uygulanır ise ve sunucu kuralımızı ihlal eder ise VCPD OOC şikayet oluşturabilirsiniz, oyun içi haklarınızı ihlal ediyor ise VCPD IC şikayet açabilirsiniz forumdan. Kelepçeli bir şekilde de öyle tak diye kaçamazsınız. NonRP & RefuseRP ve OOC küfür üzerinden cezai işleme tabii tutulacaksınız.
« Son Düzenleme: 24.01.2022 20:41 AlyX »