Konu: Makedon Bağlantısı - Kozarovska'nın takımı  (Okunma sayısı 6808 defa)

#0 - 24.01.2022 16:55

Zibrecki'nin anı defterinden bir sayfa
Peeh! Yine aynı sayfaları karalamaktan sıkıldım, farklı şeyler ne zaman yapacağım ben? Lanet olsun, her işim neden bu kadar kötü gidiyor? Bugün yine eve geldim ve annem ile babamın kavgasını dinledim, canım sıkıldı ve dışarıya tekrardan çıktım. Gece geç saatlere kadar yürüdüm.... yürüdüm ve yürüdüm. Cedric ile takılıyordum, o sağlam bir herif! Cedric ile o kadar eskiden beri tanışıyoruz ki, bugün yirmi yaşıma onla beraber girdiğim için mutluyum. Ne yani? Sadece sevgililer mi doğum günü kutluyor? Sikeeyim, dün gece yaşlı amcam, diğer amcamın doğum gününü kutlarken midem bulanmıştı evet fakat Oliver ile çok yakın kardeşiz, ölene kadar kardeşiz! Oliver demişken, aklıma hep eski yaşanmışlıklar geliyor, o sekiz yaşında veya ne sekizi, altı yaşında yaptığımız şeyler dün gibi aklıma geliyor. O bir birimizi korumamız, kaçak sigara içmelerimiz, beni alkole başlatması daammn! Cidden o zamanlar ne iyidi bee! İşte, gerçekten çok mutsuzum, hep güneş doğmadan bu kalem ile yıpranmış kağıda yazı yazarak kendimi tanıyorum, ne oldu bana? Bu yaşımda millet parklarda eğleniyordu, ben ise karamsarlık dönemine girdim amına koyayım Göt herifler! Ne olduğunu aslında çok iyi biliyorum, babam ve annem. Bu ikili yüzünden artık kafama sıkıp buradan gitmek istiyorum, kimseye bir bok söylemeden buradan uzaklaşıp, hayal ettiğim hayatı yaşamak istiyorum.

Yine ben ve Cedric başarısız bir okul hayatı geçiriyorduk, o ilk sınıflarımızı hatırladım, ne kadar gülüyorduk ve dünyayı sikimize takmıyorduk. Cedric yine göbekliydi, yanımda gezerken bütün erkekler bana karışamazdı, kızlar ise ona bakmayıp direk bana bakardı. Eeee! Kardeşimin üstünden çok iş yaptım ahahaha! Fakat bunu kabul etmem gerek, göt herif Cedric'in hiç bir zaman okulda başarılı olamayacağını biliyorduk. Kendisi zaten, en son babasının yakın dostu Sonny'in yanında çalışırken bunu kendi ağzıyla söylemişti. İyi para kazanıyordu ama o ve Mikey gerçekten sağlam paralar kazanıyordu. Sağlam para dediğim, öyle motor alacak kadar yada bir sürü et alacak kadar değildi, bizim kafamızda en büyük paraları alıyordu. Cebine ne kadar girerse girsin, bizim için çok paraydı. Neden mi? Çünkü biz eğlenmeyi para ile hesaplamıyorduk, gazoz ve kaçak sigara paketleri zaten bize yetiyordu.Hem Derrick'in kuzenini hatırlıyorum, sigara içerken babasına yakalandığı zaman ona harçlık vermeden sokaklara sokuyordu, göt herife o kadar kıl oluyordum ki, bir ara babasının gözünün önünde sigara içerek kuzenine para vermiştim. Lanet herif orada kaktüs gibi kaldı, ağzından bir kelime bile çıkaramadı.

Hadi, gerçekten hadi bugün en alt zamanlara gidelim. Altı yaşında ben, Cedric ve Mikey gerçekten bomba gibiydik. En son hatırlıyorum, bir parkta bir cüzdan bulmuştuk ve içinden çıkan dolarlıklarla ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bir... iki... lanet olsun saymayı unutmuştuk sağlam para vardı o cüzdanda. Ne yaptık peki? Tabi o paraları en iyi yere harcadık, kendimize bir tane motor almıştık ve o motora sıra sıra binip kızlara hava atardık. Küçük, kırmızı ve tık tık tık diye ses çıkaran motor, lanet olsun onu umarım Cedric onu saklar! Neyse, o günler ise yavaş yavaş bizi aldı, sonra ise Mikey'in yeni okul arkadaşları ile tanışmıştık, o kendini bir bok sanan arkadaşları mahallede gelip bizle sik yarıştırıyordu, bilmiyorlardı ki mahallenin berberi benim babamın olduğunu. O zamanlar ne bileyim, herkes babamın makas altına yattığı zaman korkardı, herif kötü biri değildi ama o kadar iğrenç gülerdi ki, bütün hergeleler korkarak traş olurdu. Oradan tabi havam vardı, keşke babam biraz kendini korusaydı, hergelelere güldüğü kadar anneme gülseydi, neeyse! bu anı defterimi böyle saçma yazılarla doldurmayacağım. *karalanmış yazılar* Güneş doğarken, ufak kokulu çayımdan içiyordum ve bu çay gerçekten beni ayakta tutuyordu. Derin ve uzun fikirlerim ile yıpranmış hayatlarımı bu lanet olası sayfaya yazmak, neeeden bilmiyorum ama gerçekten bugün fena sıkıldım!

Şehirdeki bütün işletmeleri gezmiş bile olabiliriz. Hepsiyle olan görüşmemizde ilk baştan iyiydi ardından mülteci kimliğimizi görünce herkes bizi gönderdi. O kimliğe sahip herkes hırsız, mafya oluyor sanki amına koyayım. O gün iş bulamadık, tekrardan fakirlikle karşılaşacağımızı düşünüyorduk. Ardından Simeon Sugarev adında birini bulduk ve herif gerçek bir psikopat. Bir boklar yaptığı belliydi, bize işler sundu bize birşeyler öğretti. Ne yani? Birşeyler öğrenemez miyiz? Hepimiz annesinin karnından suçlu mu doğuyor? Yapmayın işte... hikayenin sonu böyle bitmeyecekti. Şimdi ise fikirlerim değişti, bu yazdığım herşey değişti ve en önemlisi ben DEĞİŞTİM BEN! Şimdi geliyorum ve tekrardan bu hikayenin aynısını ve bana dönük tarafını yazıcam. Görüşmek üzere.

Zibrecki'nin ekibi "Little Skopje"

John Zibrecki, işte kendisi bir Makedonyalı. Amerika'da iş yapıp artık kendini geliştiren bir herif. John ise bu duruma her zaman "Ben çalıştım! Sizde çalışın!" diyerek devam eder. John'un parayı, bir sürü dvd kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaparak elde etti. Bu kadar para elde etmesi ise ona bir güç kazandırdı, kirlik bir güç. Tony Kozarovska, Stoyan Vidimce, Marin Iloski ve diğer grup üyelerini ekibine katan John, iyi bir para avına çıktı. Eskiden yaşadığı ve son sayfasında belirttiği gibi olan bir hayat hikayesi, güçlü ol! birlikte ol!

John'un bu ekibi öyle herkes gibi bir anda, bir tanrı gücü ile kurulmadı! Kendisi zorlandı ve parçalanmış bir grubunu tekrardan toparladı. Grubunu kurduktan sonra, kaptan takma adını alarak ekibine ticaret ve parayı nasıl elde edeceğini öğretti. Grubunun kuruluş zamanlarında, diğer ünlü "Şirket örgütleri ve Suç örgütlerine" bulaşmayan ve onlardan uzak olarak kendi çapında bir iş bağlantısı kurdu. Bir süre yazılan metinleri okuyup, güvenliğin sertleştiği zamanlar ise kendi güvenilir evinde ufak çarpta uyuşturucu satışı yaptı. Bu ona yetecek kadar para biriktirdi ve tekrardan ayaklandılar. Güçlü bir grubu yoktu fakat, iş ve ticaret konusunda çok zekilerdi. Her boka silah patlatan bir ekip değildi ki, en son ki yaşadığı Brezilyalı çete ile anlaşmazlığını sıyrılarak ve para elde ederek götünü kurtardı.

Evet yıl 2022 ve modern bir kurgu üzerinde devam eden bir grup hikayesi. Zibrecki'nin ekibi, bu isim ile şuan bile ayakta kaldılar. Kendileri güçlendi, para kazanıyorlar ve en önemlisi kendilerine ayıracak zamanları var. Zibrecki, biraz sert ve disiplinli bir kaptan. Bu ise, diğer yeminli ve ayakçıların canını sıkıyordu. Evet! Zibrecki bize yardım etti bize para kazanmayı öğretti fakat, Zibrecki'nin kalbi yok! Biz artık büyük adamlar olduk. Bu ekibin kaptanı Zibrecki ve onun yeminli üyeleri. Bu yeminli üyelerden sadece Tony Kozarovska'yı bahsedelim. Tony! Tony, bir yeminli üye. Kendisi ile beraber dört tane daha yeminli üye bulunmakta. Kendilerini John'a gösterdiler ve John onları kendi ailesi gibi saydı. Tony onlardan farklıydı, kendisi araçlar ile ilgilenirdi ve ondan önce bir taksi durağında çalışırdı. Evet taksi durağı, bir taksi ile kaç tane müşterisine istedikleri kaçak malzemeyi verdi sizce? Beş müşteri, on müşteri HAYIR! tamamen yirmi müşterisine böyle pazarlık yaptı. Bunun için Tony, ticaret işinde çok iyi.

Atanas Kadrievski.
Atanas! İşte bu yeminli üye, kadınlar ile arasını her daim iyi tutuyor. Atanas! Nerede kaldı kadınlar? İşte olay tamamen bu, Atanas bu işi her daim yapıyor. Kızların Atanas'a duyduğu özel ilhamdan dolayı, özel danscıları mevcut. Kendisi bu danscıları kullanarak pastaya pay ekliyor. Sadece kadınlar mı? Hayır, Atanas gerçek bir para canavarı. Eski bir kasa araç mı? Onu her daim bulur ve satar. İşte, bu yüzden John, Atanas'a güveniyor ve onu ailesinden biliyor.

Zlatko Tatarchev. Zlatko'nun yaptığı iş aslında biraz sorun. Kendisi araçların her bokunu biliyor ve bilmemekle kalmıyor onlara kadın gibi bakıyor. Bundan iki yıl önce, toplamda üç tane aracın kaçak satışını yapıp, pastaya büyük pay ekledi. Ekip içerisinde araçların her bakımını yapan ve bu araçları her daim uzun ömürlü tutan Zlatko, John'un gözüne girdi ve onu aileden biliyor. Hey Zlatko! Araçları satma vakti. Kendisi bir yamyam, öyle yamyam dediğim araç yamyamı. Kendisi araç motorları ve buna benzer bir sürü parçayı satabilen bir tip. Bu ne demek mi? Aracınızı ona emanet etmeyin ve ona sakın aracınızı göstermeyin. Eğer beğenirse, aracınızda sadece kalan şey vites kolu olur.

Vukan Micevska. Vukan! İşte o tam bir sanatçı. Resim falan çizmiyor sakın yanlış anlama, kendisi silahlar üzerinden sanat yapıyor. Tam tamına üç tane ünlüye özel silah tasarımı yaptı, bunu biliyor musun?
Vukan silahlardan ve silah tasarımdan çok iyi anlıyordu. Özel kişisel silah tasarımları bir yana, silahlara olan bakımları ve kullanım tarzı takdir edilesi. Silah alt-üst malzemelerini küçük yoldan satıp, pastaya pay ayıran Vukan'ı herkes seviyor, herkes. Vukan'ı sevmezsen ölürsün, seversen sana özel bir tasarım yapacağından emin olabilirsin.

« Son Düzenleme: 13.04.2022 06:31 Cowboy »
100
20
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
littlebitofthis, Stygian, Chechen, goatcalifas, ichbinaybo, mikekyler, StamKral, cuban gangster ashlex,
Elpatron, Cigaratte, reooNa, lonewolf97, Steiner, balvenie, sadakat, SCARFACE242,
Sakulta, RespecTS, Cowboy, ogecedolunaydi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 24.01.2022 16:55
Little Skopje

Little Skopje, Konstantin Kovachev'in adıyla kurulup Makedonyalıların iş ağını sürdürdüğü bölgedir. Bu bölgeyi aktif ve ticarete açık kılan isim Kovachev'in en önemli kozu Zibrecki'dir. DVD, sigara, alkol ve dergi gibi birçok ticaret ağının öncülüğünü çekmektedir. Bunların yanında araç parçaları için açılmış garaj ve otoparkların çizelgesinin komuta edildiği merkez olmakla birlikte, ekibini bir arada tuttuğu göz bebeğidir.

« Son Düzenleme: 07.02.2022 16:31 Cowboy »
100
9
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
StamKral, Elpatron, lonewolf97, mrtcn, Leone, rockermafia, Sakulta, Cowboy,
ogecedolunaydi,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 24.01.2022 16:56
Rehber

Alıntı
Kuzey Makedonya
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kültür
((Ana maddeler: Culture of North Macedonia, List of Macedonians (ethnic group) ve Music of North Macedonia))

Kuzey Makedonya, sanat, mimari, şiir ve müzik alanlarında zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Birçok antik, korunan dini mekana sahiptir. Şiir, sinema ve müzik festivalleri her yıl düzenlenir. Makedon müziği tarzları Bizans kilise müziğinin güçlü etkisi altında gelişti. Kuzey Makedonya'da, esas olarak 11. ve 16. yüzyıllar arasındaki döneme ait önemli sayıda korunmuş Bizans fresk tablo vardır. Büyük bir kısmı çok iyi durumda olan ve Makedon dini resim okulunun şaheserlerini temsil eden binlerce metrekarelik fresk resmi korunmuştur.

Ülkedeki en önemli kültürel etkinlikler, klasik müzik ve drama yaz festivali, dünyanın 50'den fazla ülkesinden şairleri bir araya getiren Struga Şiir Akşamları, Manastır'daki Uluslararası Kamera Festivali, Açık Gençlik Tiyatrosu ve Üsküp'te Üsküp Caz Festivali vb. dir. 1947'de açılan Ulusal Opera, daha sonra Branko Pomorisac yönetiminde Cavalleria rusticana performansıyla "Makedon Operası" adını aldı. Her yıl Üsküp'te Mayıs Opera Akşamları yaklaşık 20 gece düzenlenir. İlk Mayıs Operası performansı Kiril Makedonski'nin Mayıs 1972'deki “Çar Samuil” performansıydı.[38]

Mutfak
((Ana madde: Makedon mutfağı))
Ülkenin mutfağı, Akdeniz ve Orta Doğu (Osmanlı) etkilerini ve daha az ölçüde [ [İtalyan mutfağı|İtalyan]], Alman ve Doğu Avrupa (özellikle Macar) yansıtır.[39] Kuzey Makedonya'daki nispeten sıcak iklim, çeşitli sebzeler, otlar ve meyveler için mükemmel büyüme koşulları sağlar. Bu nedenle, Makedon mutfağı özellikle çeşitlidir.

Makedon mutfağı, süt ürünleri, şarapları ve rakija gibi yerel alkollü içeceklerin çeşitliliği ve kalitesiyle de tanınır. Tavče gravče ve mastika sırasıyla Kuzey Makedonya'nın ulusal yemeği ve içeceği olarak kabul edilir. Diğer bazı önemli yemekler arasında Šopska salatası, ana yemeğe eşlik eden meze ve garnitür, ajvar, biber dolması, pasrmajlija ve diğerleri sayılabilir.

Ekonomi
((Ana madde: Kuzey Makedonya ekonomisi))
2009'da Dünya Bankası tarafından sıralanan 178 ülke arasında dördüncü "en iyi ıslahçı devlet" olarak gösterilen Kuzey Makedonya, bağımsızlıktan bu yana önemli bir ekonomik reform geçirdi. Ülke, son yıllarda GSYİH'nın %90'ından fazlasını oluşturan ticaretin olduğu bir açık ekonomi geliştirdi. 1996'dan bu yana, Kuzey Makedonya, GSYİH'nın 2005'te %3,1 oranında büyüdüğü, yavaş olsa da istikrarlı bir ekonomik büyümeye tanık oldu. Bu rakamın 2006–2010 döneminde ortalama %5,2'ye yükselmesi bekleniyordu. Hükümet, 2006'da yalnızca %3 ve 2007'de %2'lik bir enflasyon oranı ile enflasyonla mücadele çabalarında başarılı olduğunu kanıtladı, ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) gelişimini teşvik etmek ve yabancı yatırım çekmeye odaklanan politikalar uyguladı. Mevcut hükümet, ülkeyi yabancı yatırımlar için daha çekici hale getirmek amacıyla bir sabit vergi sistemi getirdi. Sabit vergi oranı 2007'de %12 iken 2008'de %10'a düşürülmüştür. Bu reformlara rağmen, 2005 itibarıyla Kuzey Makedonya'nın işsizlik oranı %37.2 ve 2006 itibarıyla yoksulluk oranı %22 idi. Bir dizi istihdam önlemlerinin yanı sıra çok uluslu şirketleri cezbetme sürecindeki başarılı süreç nedeniyle ve Kuzey Makedonya Devlet İstatistik Ofisi'ne göre, ülkenin 2015'in ilk çeyreğinde işsizlik oranı %27.3'e geriledi. Hükümetin doğrudan yabancı yatırımlara ilişkin politikaları ve çabaları, özellikle otomotiv endüstrisinden dünyanın önde gelen birçok imalat şirketinin yerel yan kuruluşlarının kurulmasıyla sonuçlandı, örneğin: Johnson Controls Inc., Van Hool NV, Johnson Matthey plc, Lear Corp., Visteon Corp., Kostal GmbH, Gentherm Inc., Dräxlmaier Group, Kromberg & Schubert, Marquardt GmbH, Amphenol Corp., Tekno Hortum SpA, KEMET Corp., Key Safety Systems Inc., ODW-Elektrik GmbH vb.

GSYİH yapısı açısından, 2013 itibarıyla, madencilik ve inşaat dahil imalat sektörü, 2012'deki %21,1'den %21,4 ile GSYİH'nın en büyük bölümünü oluşturdu. Ticaret, ulaştırma ve konaklama sektörü, 2013'te GSYİH'nın %18,2'sini temsil eder, 2012'de %16,7 iken, tarım bir önceki yıla göre %9,1'den %9,6'yı temsil etmektedir. Dış ticarette 2014 yılında ülke ihracatına en fazla katkı sağlayan sektör %21.4 ile "kimyasallar ve ilgili ürünler" olurken, bunu %21.1 ile "makine ve ulaşım ekipmanları" sektörü izledi. Kuzey Makedonya'nın 2014 yılındaki ana ithalat sektörleri, toplam ithalatın %34.2'si ile "esas olarak malzeme bazında sınıflandırılan mamul mallar", %18.7 ile "makine ve ulaşım teçhizatı" ve toplam ithalatın %14.4'ü ile "maden yakıtlar, madeni yağlar ve ilgili malzemeler" olmuştur. Hatta 2014 yılındaki dış ticaretin %68.8'i, Avrupa Birliğini açık ara Kuzey Makedonya'nın en büyük ticaret ortağı yapan AB ile yapıldı (Almanya ile %23.3, İngiltere ile %7.9, Yunanistan ile %7.3, İtalya ile %6.2 vb.). 2014 yılında toplam dış ticaretin yaklaşık %12'si Batı Balkan ülkeleriyle yapılmıştır.

Kuzey Makedonya, Hırvatistan ile birlikte Kuzey Makedonya, hane halkının gelirini yalnızca "zorlukla" veya "büyük güçlükle" idare edebileceklerini belirterek, vatandaşlarının %72'si ile mali açıdan zor durumda olan en yüksek paya sahip ülkelerden biridir. Kuzey Makedonya, Hırvatistan ile birlikte Batı Balkanlar'da bu istatistikte artış bildirmeyen tek ülke oldu. Yolsuzluk ve nispeten etkisiz bir hukuk sistemi de başarılı ekonomik kalkınma üzerinde önemli kısıtlamalardır. Kuzey Makedonya hala Avrupa'daki en düşük Kişi başına düşen GSYİH'ye (PPP) göre ülke listesi Avrupa'daki en düşük ülkelerden birine sahiptir. Ayrıca, ülkenin gri pazar GSYİH'nın %20'sine yakın olduğu tahmin edilmektedir. Kişi başına düşen PPS GSYİH, 2017'de AB ortalamasının %36'sı seviyesinde gerçekleşti. Atın alma gücü paritesi'nde 9,157 ABD $'lık kişi başına GSYİH ve 0.701 İnsani Gelişme Endeksi ile Kuzey Makedonya, diğer eski Yugoslav devletleri ülkelerinin çoğundan daha az gelişmiştir ve çok daha az bir ekonomiye sahiptir.

Din
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde en yaygın din %64,7 ile Makedon Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Ortodoksluk, %34,3 ile en yaygın ikinci din İslam'dır. Makedonya Cumhuriyeti oran açısından Türkiye, Kosova, Arnavutluk ve Bosna-Hersek'ten sonra Avrupa'daki en büyük Müslüman nüfusu barındırır.[kaynak belirtilmeli]

Ülkede Müslümanlar'ın büyük çoğunluğunu Arnavutlar oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra Türkler, Boşnaklar ve 40.000 - 80.000 kadar nüfusa sahip oldukları tahmin edilen bir Müslüman Makedon topluluğu da vardır. Müslüman Makedonlar, Hristiyanlardan ayırt edilmek için kendilerine Torbeş demektedirler. Ülkede 1200 kilise, 750 cami bulunur.[kaynak belirtilmeli] Üsküp'te Ortodoks ve İslam dinine mensup insanlar için değişik okullar vardır.

Tarih
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti topraklarında antik çağlarda Payonya krallığı yer almaktaydı. Bu krallık Makedonya krallığının kuzeyindeydi; Paeonia halkıysa Traklara mensuptu. Kuzeybatıda Dardani, güneybatıda Enchelae, Pelagones ve Lyncestae adlı kabileler yerleşikti. Bunlardan ilk ikisi İliryalıydı, diğer ikisiyse kuzeybatı Yunanların Molosyalı kolundandı.

MÖ 6. yüzyılın sonlarında I. Darius komutasındaki Pers Ahameniş İmparatorluğu bölgeyi ele geçirdi. Yunanistan'a ikinci Pers saldırısının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Persler günümüzün Makedonya Cumhuriyeti toprakları da dahil olmak üzere Avrupa'daki topraklarını terk etti.

MÖ 356 yılında II. Filip Yukarı Makedonya ve güney Paeonia'yı Makedonya krallığına kattı. Oğlu Büyük İskender Paeonia'nın geri kalanını Scupi bölgesine ulaşacak şekilde ele geçirdi; ancak Scupi ve çevresi Dardani hakimiyetinde kaldı.

MÖ 146 yılında Roma İmparatorluğu Makedonya eyaletini kurdu. Diocletianus dönemine gelindiğinde, bu eyalet güneyde antik Makedonya krallığını kapsayan "Macedonia Prima" ("İlk Makedonya") ve kuzeyde Paeonia'nın tamamıyla Dardania'nın bir kısmını, yani günümüzde Makedonya Cumhuriyeti topraklarının çoğunu kapsayan "Macedonia Salutaris" bölgelerine bölünmüştü. Stobi şehri bölgenin başkentiydi. Domitian döneminde (MS 81-96) Scupi bölgesi Roma egemenliğine geçti ve Moesia Superior eyaletine bağlandı. İmparatorluğun doğu bölgesinde Yunanca egemen dil olarak statüsünü korusa da Makedonya'da Latince yayılım gösterdi.

MS 6. yüzyılda Slavlar Kuzey Makedonya'ya yerleşti. 580'lerdeki Bizans kayıtları Ön Bulgarların yardımıyla Kuzey Makedonya'daki Bizans yerleşimlerine akın eden Slavlardan bahseder. 680'lerde Kuber liderliğinde Ön Bulgarlar, Slavlar ve Bizanslılardan oluşan bir grup Manastır civarına yerleşti. Bulgar hanı I. Presyan döneminde Kuzey Makedonya'daki Slavlar Bulgar yönetimine girdi. I. Boris döneminde bölgedeki Slavlar Hıristiyanlığı kabul etti.

1014 yılında Bulgaristan çarı Samuil'in ordusunu yenen II. Basileios komutasındaki Bizanslılar dört yıl içinde Kuzey Makedonya da dahil olmak üzere Balkanlarda kontrolü sağladı. 12. yüzyıl sonlarına gelindiğindeyse bu kontrol zayıflamıştı. 13. yüzyılın başlarında İkinci Bulgar İmparatorluğu bölgeyi ele geçirdi. Bizans İmparatorluğu iç çekişmeler nedeniyle yıkılan bu imparatorluktan bölgeyi 14. yüzyıl başlarında geri aldı. 14. yüzyılda kendilerini Bizans zulmü altında ezilen Slavların kurtarıcısı olarak gören Sırp İmparatorluğu bölgeyi ele geçirdi. Üsküp Stefan Dušan'ın krallığının başkenti oldu.

1389 yılındaki I. Kosova Muharebesi'nde Sırp ordusunu yenen Osmanlı İmparatorluğu, muharebe sonrasında Makedonya'yı ele geçirdi. Osmanlı idaresinde Makedonya adı kullanımdan kayboldu.

Osmanlı İmparatorluğu, Balkanlar’da topraklarını doğudan batıya olarak belirtilecek bir şekilde genişletmiş, bu bölge de Osmanlı idaresi için ilk büyük duraklardan olmuştur. İmparatorluğun içinde yüzyıllarca yer alan verimli, nüfuslu bir bölge özelliği kazanmıştır. Bu bölge 1912-1913 Balkan Savaşları sırasında Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrılan son bölgedir.

Balkanlar, Müslüman Osmanlı İmparatorluğu ile Hristiyan Avrupa devletleri arasında geçiş bölgesiydi. Bu sebeple etnik köken ve din açılarından homojen bir yapı oluşamamıştır. Bu durum, Balkanlar’ın bir kesimi olan Makedonya için de aynı şekilde geçerli olmuştur.

Osmanlı idaresi altında bölge Makedonya adıyla anılmamıştır. İlk fetihler döneminde Rumeli Eyaleti içinde yer alan bölgede en son Kosova Vilayeti, Manastır Vilayeti, Selanik Vilayeti adlı idari bölgelerin bazı kısımları ve tamamı yer almıştır.

Osmanlı döneminde Türk nüfusu bakımından oldukça yoğun olan bölge, Osmanlı idaresi sonrasında yaşanan siyasi ve toplumsal sıkıntılar sebebiyle büyük göçlere sahne olmuştur. Bütün göçlere rağmen, Makedonya bölgesi içinde özellikle Kuzey Makedonya içinde ciddi bir Türk nüfusu bugün de yaşamaktadır.

600 yıla yakın süre Osmanlı egemenliğinde kalan bölge, 20. yüzyılda Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti'nin en güney kısımlarını oluşturmuştur.

1991 yılında özerk cumhuriyet Kuzey Makedonya, Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti’nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Alıntı
@cuban gangster ashlex
Merhabalar, rehberime hoşgeldiniz. Rehber tamamen bana aittir, yeni-eski fark etmeksizin tüm oyuncuların yararlanması adına yapılmıştır. Soruları karakterinizin ağzından yanıtlamalısınız. Unutmayın ki karakterinizi ne kadar iyi tanırsanız o kadar iyi rolünü yapabilirsiniz. Karakterinizi detaylandırmak sizin rol zevkinizi arttıracağından emin olabilirsiniz. Eğer size bunu sağlayabilirsem ne mutlu bana.

10 temel soruda detaylandırma.
Spoiler: GösterGizle

1)Hobilerinizi yazınız, Yapmaktan zevk aldığınız şeyler nedir?

2)Nasıl bir çocukluk geçirdiniz, sizi büyük yönde etkileyen bir olay yaşadınız mı?

3)Okul hayatınızı nasıl geçirdiniz, sakin, çalışkan bir öğrenci mi oldunuz yoksa okulun serserisi mi?

4)Ebeveynleriniz şuan nerede? yaşıyorlar mı? bir ilişkiniz var mı? ya da evli misiniz? onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

5)Kültürlerinizi devam ettiriyor musunuz?

6)Sizi hangi 3 duygu özetler?

7)Bir insanı sevmenizde büyük rol oynayan 3 özellik ve nefret etmenizde rol oynayan 3 özelliği yazınız.

8 )Doğup büyüdüğünüz şehri kısaca anlatınız, dini inancınız nedir?

9)3 tane becerinizi, iyi olduğunuz alanı yazınız.

10)İletişim tarzınız nasıldır, kaba ve sert mi olursunuz yoksa sakin, anlaşılır bir insan mı?

20 soruda ince detaylandırma.
Spoiler: GösterGizle

1)En sevdiğiniz yemek nedir?

2)Bildiğiniz bir dans var mı?

3)Uyuşturucu bağımlılığınız oldu mu? yada şuanda var mı?

4)En sevdiğiniz araba modeli, klasik mi seviyorsunuz yoksa modern mi?

5)Farklı milletten insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

6)Okulda en iyi olduğunuz ders neydi? Okulu seviyor musunuz?

7)Ailenizin maddi durumu nedir? iyi-orta-kötü

8 )Bir dövmeniz var mı? varsa ne dövmesi?

9)Vice şehrini seviyor musunuz? sizce eğlenceli mi yoksa sadece gürültü mü?

10)En sevdiğiniz film nedir?

11)Ne sıklıkla kitap okursunuz, nasıl kitaplardan hoşlanırsınız?

12)Ülkenin yönetim biçimi hakkında ne düşünüyorsunuz?

13)Silah taşıyor musunuz?

14)En sevdiğiniz alkol markası nedir?

15)Sizce bir tatil nasıl olmalıdır, sıcak bir yerde deniz kenarında mı? yoksa kimsenin olmadığı sesiz ormanlarda mı?

16)En büyük pişmanlığınız neydi?

17)Ne sıklıkla spor yapıyorsunuz?

18)Yaşamak istediğiniz hayatı mı yaşıyorsunuz? hayatınızdan memnun musunuz?

19)Hiç ağır yaralandınız mı?

20)Hayatınızda yaşadığınız en kötü olay neydi?

Herkese selamlar, bugün farklı bir rehberle karşınızdayım, öncelikle bu rehber hiçbir birliğe, hiçbir oyuncuya yönelik yapılmamıştır. Genel olarak çok sık karşılaştığım bir durumdu zamanında da çeteci rolü fazla yaptım. Bu yüzden lütfen son zamanlarda bana uyuşturucu satmaya çalışan arkadaşlar üstüne alınmasınlar genel olarak sunucumuzda yeni/eski olan herkesin yaptığı hatalardan. Eğer size katkısı olabilecekse ne mutlu bana dilerseniz rehbere geçelim.

GİRİŞ
Bildiğiniz üzere çete tipi birliklerde ilk başta bir tanıma süreci bulunur her birlikte bulunduğu gibi. Ardından Outsider olursunuz ve part şeklinde gelen uyuşturuculardan size yaklaşık 5 gram düşer. Göreviniz bu 5 gramı satmaktır, ne kadar hızlı satarsanız o kadar hızlı itibarınız artar bunu böyle düşünüyorsunuz. Ancak cevap yanlış, eğer kaliteli bir birlik lideriniz varsa, bu işlerde bu rolü doğru şekilde gerçekleştiren adamları ayıklamak zor değil. Evet elinizdeki uyuşturucuları ne kadar hızlı erittiğiniz elbette önemli, ancak bunu sokaktan geçen insanlara "(fısıldayarak) Mari lazım mı?" şeklinde yaparsanız hiçbir anlamı kalmıyor. Roleplay kurallarına da sığmıyor bu olay, bahsettiğim diyalog Idlewood yada Jefferson bölgesi gibi ghetto bölgelerde de gerçekleşmiyor, bizzat Vice sahilinde GYM'de gerçekleşiyor. Yani size anlatmaya çalıştığım şey bu şekilde uyuşturucu satmaya çalışmanız size hiçbir şey kazandırmaz, rol zevki hiç vermez. Altın kuralınız bu haraketlerden kaçınmak olsun.

UYUŞTURUCUYU NASIL SATACAĞIM O ZAMAN?
Aslında bunun cevabını sabit bir kalıpların içine koymak yapacağımız en büyük yanlış olur. size bir kaç örnek vereyim. Örneğin ilk başta insanların bulunduğu Ghetto bölgeleri seçin, ana bağlantılarınızı yakalamaya çalışın (Hood bölgeniz de olabilir burası) ardından bağlantılarınızı(sabit müşteri) kazandıktan sonra kendinize bir bölge belirleyin, örneğin bir ara sokak yada bir garaj. Bu bölgede detaylı roller yapın tabi öncesinde, uyuşturucuyu bir yere saklayın uyuşturucuyu hiçbir zaman üstünüzde taşımayın bu bir amatörlüktür. Ardından bağlantılarınıza seçtiğiniz arasokağı yada bölgeyi bir başka deyişle dükkanınızın yerini onlara aktarın. Artık sizin isminiz o bölge demek olucak, birileri uyuşturucu almaya o bölgeye gelecek ardından sizi bulacak. Bu rollerinizi çok yönlü yapabilirsiniz sadece bununla kalmak zorunda değilsiniz. İnsanlara rol çıkartmayı deneyin, örneğin dahil olduğunuz birlikte bunu yaptığınız süreçte yükseleceksiniz. Ardından yeni gelen outsider'lardan güvendiğiniz birisini yanınıza alın. O kişiye rol paslamaya çalışın, örneğin iki kişi bölgenizde bekleyin yanınıza aldığınız çırağınıza da erketeye yada başka işlerde görevlendirin. Eğer bunları yapmak size zor geliyorsa en basitinden bu roller için hoodunuzda adam bekleyebilirsiniz. Bu şekilde bir düzenini kurmuş birliklere örnek gösterecek olursam Kingpin birliği en iyi örnek olacaktır. Sokağa girdiğinizde size mari lazım mı bruh diyenler çıkmıyor, aracınızla kalabalığa yaklaşıyorsunuz ardından birisi geliyor ve onunla alışverişinizi gerçekleştiriyorsunuz. Bu rolleri en basit şekilde böyle gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin oyunda telefon kulübeleri bulunuyor bunlardan faydalanabilirsiniz. Dediğim gibi, bahsetiğim ara sokak sadece bir örnek hayal gücünüzün ve yapabileceğiniz rollerin sınırı yoktur. Eski tip bir araç alabilirsiniz, rollerinize katkısı olmak amaçlı. çok basit bir BBCODE kullandım bunu fark ettim evet, neyse umarım bu durumu elimden geldiğince değiştirebilmişimdir /w Mari lazımmı rollerinden kaçın. polis olarak rol yapıyorum üstümde rozetim yokken bir yerde 5 dakika durayım 10 kişi soruyor be kardeşim.

KULLANABİLECEĞİNİZ DETAYLAR
    • Telefon numaranızı sürekli olarak değiştirin, unutmayın siz bir torbacısınız ve sabit bir telefonunuz olması sizi kolaylıkla polislere yakalatabilir!
    • Müşterilerinizi aramayın, onlara ulaşmaya çalışmayın. Bırakın onlar size ulaşsın. Unutmayın siz bir torbacısınız, müşterileriniz size muhtaç.
    • Polislere düşman olmaya çalışmayın, devletle yarışamazsınız. Polislerle aranızı iyi geçinmeye bakın ki rolleriniz daha iyi ilerlesin ve riskiniz azalsın.
    • En sağlam müşterinizin bile polise ötüceğini unutmayın, her zaman müşterilerinizle kontrollü bir yakınlık kurun.
    • Uyuşturucuları saklayacağınız yeri iyi seçin ve asla üstünüzde taşımayın. Her zaman zulanız olsun bir de ihtiyat akçeniz için bir kenarda uyuşturucu tutun.
    • Eğer bu rollere ilk defa girişiyorsanız, fiyat konusu hakkında MG yapmayın, piyasayı kontrol etmek için roller gerçekleştirin, farklı bölgelerden insanlardan satın alıp mallarını deneyin.
    • Uyuşturucuyu boxerınızın içinde taşımayın, eğer böyle rol yapıcaksanız sattığınız kişiye de bunu /do'dan belirtebilirsiniz kötü kokuyor diye, boxerdan çıkan uyuşturucuyu kimse içmez.
    • Rollerinizi sadece uyuşturucu satarak kısıtlamayın, örneğin bir müşteriniz x lakaplı Jefferson bölgesindeki satıcının malları senden daha iyi gidip ondan alıyorum derse, bahsettiği kişiyle bizzat kendiniz ilgilenin. Müşterinizin arkasından koşmayın ancak müşterinizi çalan satıcının önüne taş koyabilirsiniz, yada onun tüm uyuşturucuları polise yaklatabilirsiniz.
    • Uyuşturucularınızı paylaştırın, hiçbir zaman elinize 20 gram geçtiğinde direk 20 gramı tek bir kişiye satmayın. bir kişiye en fazla 5 gram satın ki çevreniz daha da genişlesin. Bir outsider iken başka bir birlikte yüksek rütbedeki adamla büyük meblalarda satış yapmaya çalışmanız rol yaptığınız birlik tarafından CK edilmenize bile yol açabilir. Büyüklerin işlerine karışmayın, siz sadece basit bir torbacısınız.
    • Müşterinize uyuşturucuyu klasik yollardan sağlamayın, yaratıcı olun, örneğin herkes gibi poşeti verir parayı alır değilde, ilk önce parayı alın. Ara sokağın sonunda seni bir eleman bekliyor olacak bunlardan en basit tipi. Yada işlerinizi müşterinizle yüzyüze gelmeden halledin, telefonla arayın bir yer belirleyin. Müşterinizin istediği malı bölgede bir yere saklayın uzaktan ona talimatlar verin kendinizi göstermeden. Yada sokaktaki küçük çocukları bu işe dahil edebilirsiniz, size kalmış.

Alıntı

« Son Düzenleme: 06.02.2022 14:38 Cowboy »
    100
    4
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    StamKral, lonewolf97, sadakat, Cowboy,
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok

#3 - 24.01.2022 16:56
    Silah Kaplama
    Küçük bir oda içinde silahlara şekiller veren grup, aksesuar satıcılarına bu yaptıkları modelleri yapıyor. Bir silahınızı bu gruba verin ve istediğiniz görseli söyleyin. Silahınız bir hafta içinde sizin elinizde olucak.

Doherty 1993 Storn Inc
    Storn yol çalışmaları, 1993 yılında kurulmuş ve bir kasabaya bağlı olan çalışma topluluğudur. Grubun;
    1- İnşaat
    2- Yol Çalışmaları
    3- İç Tasarım
    4- Kaynak
    5- Boya ve benzeri çözümler.

İş alanında bir sürü başvurulara imza atan özgür grup, yardımlaşma derneği kurarak bu işini uzun süreye çekiyor.

Köpek Dövüşleri
    Kozarovska'nın küçük gruplar ile belirli tarihlerde fazla kişi sokmadan bahislerin döndüğü köpek dövüşü. Kendisi yakalanmamak için bu işi yükseltmek istemiyor. Haftalık olarak aldığı beş bin dolar onun için çok iyi bir rakam.

Vodenica Restaurant

« Son Düzenleme: 06.02.2022 14:16 Cowboy »
    100
    5
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Chechen, lonewolf97, sadakat, SCARFACE242, Cowboy,
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok

#4 - 24.01.2022 17:43

OOC Bilgilendirme
    Herkese selamlar, öncelikle OOC alımlar bir süre AÇIKTIR.

İlk önce yapacağımız rolden ufak bir bahsetmek istiyorum. Bu yapacağımız rol üç aya kadar bir konu üzerinde ilerleyip, farklılık yaratan bir grup olucak. Ana karakterimiz Konstantin ve bu karakter guest olarak boss karakteridir. Bunun yanında ise planın ikinci adamı Zibrecki, birliğin guest capo karakteridir. Ana rol yapan ekip ise, soldier olarak rol yapacak. Burada tamamen olay, kaptanı bir süre sonra yere düşürüp, soldier arası yeni bir kaptan belirlemek olacak. Bunu yaparken, her anın paylaşımını yapacağız. Bu üç aya kadar kendi arasında rol yapacak olan ekip, yenilenmiş modern rol kurgusuna bağlı olacak. Bunu söylemem gerekirse, sadece gerçekten roleplay yapmak isteyenler alacağız. Oluşturacağınız karakter, ayakçı olarak rollerine başlayacak ve ilerleyerek büyümek sizin hayal gücünüz ve rolünüze bağlı olarak ilerleyecek.

SS editleme konusu ise bizim için ön planda olan bir konudur. Selam ahbap ne haber yazıp atılan ss'ler birlik tanıtımından silindirilecektir. Troll rol yapan, rol mantığın dışına çıkan, ooc yaptırımlara maruz kalan ve agresif rol yapan kişileri birlikte yer vermeyeceğiz.

Aktiflik konusuna gelirsek, bu sizin bileceğiniz bir durum. Burada sadece eğlenmek için varız  ve oyun oynuyoruz. Ne kadar boş vaktiniz varsa o kadar oyuna dahil olup roller yapabilirsiniz. Sadece ekip ile değil, kişisel rolleriniz olmalı!

((Birliğe katılım veya soru sormak için, discordlarımıza forum profilimizden ulaşabilirsiniz.))
    « Son Düzenleme: 11.02.2022 13:50 Cowboy »
    Mükemmel
    2
    Tepki yok
    Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
    RespecTS, Cowboy,
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok
    Tepki yok