Konu: [22.01.2022 - Christian_MacGanon] Emote İhlalleri, Sürekli Roleplay, Powergaming  (Okunma sayısı 180 defa)

#0 - 22.01.2022 20:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Christian_MacGanon | @bekointhehood

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.01.2022, 18.14 - 18.20 arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY
b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

c) Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (Chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire) ağır cezalara sebebiyet verebilir.

43-) Emote İhlalleri
Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

3-) POWERGAMING
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, öncelikle Shane Muldowney karakter isimli oyuncu beni taksi olduğum için arıyor, o bölgeye taksi olarak çağırıyor. Peki iyi güzel, yanına gidiyorum arkadaşı Christian_MacGanon; IC olarak "Tekrar ara" diye role giriyor sonrasında yanlarına geldiğimi anlayınca hemen /do kanalı üzerinden tak diye karakter baygındır vs rollere giriyorlar, tabi benim bu konuşmalar chatime yansıyor, hatalı /do kullanımı ile "Sürekli Roleplay" kuralının /b - /c maddelerini ihlal ederek rolü taraflarına göre şekillendiriyor. Ek olarak POWERGAMINIG kuralını ihlal ederek durduk yere karakterini bayıltıyor. Bu bayılmayı da hatalı /do kullanımı ile destekliyor. Bir diğeri ise (2) numaralı kanıtta görüldüğü gibi rolün ortasında hatalı kanal kullanımı gerçekleştiriyor, yine "Sürekli Roleplay" kuralını aktif rol bölgesi içerisinde ihlal ediyor. Umarım bu şikayetten bir sonuç çıkarır ve tekrarlamaz, iyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: (1) https://www.hizliresim.com/ck9nz4h - (2) https://www.hizliresim.com/2k9dyp5

Ek açıklamalar(varsa): Değerlendiren yetkiliye; "Vakit ayırdığının için teşekkürler, iyi forumlar."

« Son Düzenleme: 22.01.2022 20:31 marta »

#1 - 22.01.2022 21:07
Öncelikle merhaba marta, iyi akşamlar.

Konunun şikayete kadar uzamasına şaşırdığımı söyleyerek savunmama başlamak istiyorum, birkaç yanlış anlaşılma yüzünden şikayete gidilmesini /kendimce/ doğru bulmuyorum. Tabii ki şikayet açmaksa özgürsünüz, bu bir gerçek. Rolde bir problem olmadığı için screenshot almaya gerek duymamıştım, bu yüzden savunmayı yazılı olarak, adım adım yapmayı deneyeceğim.

Açık konuşmak gerekirse yazdığın şikayetten fazla bir şey anlamadım. ''hatalı /do kullanımı ile "Sürekli Roleplay" kuralının /b - /c maddelerini ihlal ederek rolü taraflarına göre şekillendiriyor. '' Anlatmak istediğini pek anlamamakla birlikte, hatalı /do bulunmadığını söyleyebilirim. Shane Muldowney karakteri ile aynı oluşumda rol yapıyoruz, beraber roldeydik. Bu esnada, Ocean View köprüsünde aracımızın benzini bitiyor. Benzin bidonu almak için markete gitmeyi planlayıp geçenlere otostop çekme rolüne giriştik. Bir Sultan oradan geçerken bize sataştı, bir brawl rolü döndü. Brawl rolünü yenildik, karakterimin ağzı yüzü kanadı, baygın haldeyken siz geldiniz. Chatlogunuza yansıyan ''Tekrar ara.'' konusunda haklısınız, beklerken Shane Muldowney'e OOC yazmıştım. Size yansıdığı için üzgünüm, tekrarı olmayacak. Sürekli Roleplay kural ihlali, hatalı emote ya da powergame ile ilgili hiçbir şey bulunmamakta.

İkinci screenshotınıza gelirsek, orada IC'den atılan randomu yanlış chatten attım. Sonrasında /b kanalından wg. verdiğimi de mutlaka görmüşsünüzdür. Gerekli screenshotum bulunmadığı için gerekirse inceleyecek yetkili log kayıtlarıma bakabilir. Bunu bile şikayet ediyorsanız, /bence/ açığımı arıyorsunuz gibi. Rolü etkilemeyen, yanlışlıkla yapılmış bir şey.
Spoiler: GösterGizle
Log kontrolü için: [18:18:57] (( [187] Christian MacGanon: wg. ))

Savunmamın sonuna geliyorum, eğer yapılan yanlışlar canınızı sıktıysa üzgünüm, tekrarı olmaz. Pek fazla şikayet açan bir kişilik değilim -olmam da-, sizin de bu kafada ilerlemenizi isterim. Size karşı OOC hiçbir şekilde kinimiz yoktu, sadece rol yapıyoruz, fazlası yok. Sonrasında bize yayın yapıyorum dediğinizde de PM atmıştım; [18:34:49] (( << Lyudmilla Palvin (235): Merhaba, rol bir yana Vice yayıncılarına destek olmayı seviyoruz. Hangi platformda yayın y ...
[18:34:49] apıyorsunuz? )) Karşılığında cevap alamamıştım... Bunları sadece belirtmek için yazdım, keyifli roller ve iyi akşamlar dilerim.

#2 - 22.01.2022 22:28
Savunmanızı inceledim, yapılan rolden rahatsız oldum ve şikayet oluşturdum söylediğiniz gibi bu konuda özgürüm. IC'den yazı yazıyorsunuz "Tekrar ara" diye madem baygınsınız neden tekrar diyorsunuz, ilkini nasıl duydunuz ve bunu role yansıttınız her neyse polemiğe girmeyeceğim. Bunun keşkesi vesaire yok, chatime yansıyan mesajlara göre rol yapıyorum ve buna göre şikayet oluşturuyorum, keşke bunu yapmasaydınız ki bunu yaparak rolü devam ettirdiniz dakikalarca. Sadece hakkımı aramaya çalışıyorum. PG yaparak /do kanalı üzerinden ortada hiçbir şey olmadan karakterinizi bayıltıyorsunuz. Savunmada kavga ettik vesaire diyorsunuz, kanıtlarsanız sevinirim ortaya bir iddia attınız. Bunun doğruluğunu sorgulamak istiyorum, kanıtlar olmadan sadece yazarak savunma yapılsaydı ohoo. Ek olarak PM'inize gelince neden yayını istediğini ve o şekilde yazdığını tahmin edebiliyorum, teşekkürler destek için bu mesajı görmedim yazmış olman yeterli desteğe gerek yok. İyi forumlar dilerim.

Şikayetin değerlendirilmesini talep ediyorum.

#3 - 23.01.2022 01:09
Beni ya da bizi tanıyor olabilirsin, bilmiyorum. Fakat /biz/ seni tanımıyoruz, neden bu kadar ön yargılı davrandığını anlamış değilim. Elimde somut kanıt bulunmuyor, loglar incelenebilir. Tarafımca başka savunma gelmeyecektir, şikayet sonuçlanabilir. 

#4 - 23.01.2022 12:36
Şikayet oluşturmak sunucu içerisinde barınan oyuncuların temel haklarından biri, hakkınızı şikayet oluşturarak arayabilirsiniz, bunu sizde yapabilirsiniz. Bende altına savunmamı yaparım ve değerlendirilir, bunu siz yapsaydınız ben bunu kin olarak algılamazdım. Mağdur olduğunuzu hissediyorsunuz ve hakkınızı aramaya çalışıyorsunuz der geçerdim. Olay basit, umarım bir ders çıkarılır. Burada amaç birinin tanınıp tanınmaması değil, sizi neden tanıyayım? Tanısaydım yaptığınız rol ihlaline arkadaşınız gibi ses çıkarmamalı mıydım? Ortada bir ön yargı yok, ilk cümlelerimde de vurguladığım gibi; sunucudaki temel haklarınızı bir oyuncu olarak sizlerde kullanabilirsiniz, bundan çekinmeyin lütfen. Somut kanıtlarınız varsa buyrun, eğer karşı argüman oluşturabileceğim bir olay varsa desteklerim yoksa kanıtlarınızı sunmuş olursunuz. Şikayeti değerlendirecek olan yetkilide "Öyle oldu, böyle oldu" türünden laflara dayanarak şikayet sonuçlandırmaz, somut kanıtlara dayanarak şikayeti sonuçlandırır. Eğer somut kanıtlarınız var ve haklı olduğunuzu düşünüyorsanız benim gibi, lütfen sizde süre geçmeden iletin.

#5 - 23.01.2022 12:59
Öncelikle Tekrar Ara dedikten sonra baygın olduğunuzu, ağzınızın yüzünüzün kan içinde olduğunu belirtmeniz kural ihlali olarak nitelendirilebilir. Yanınızdaki arkadaşınız bile olsa herşeyin Roleplay çerçevesinde kalmasına önem veriyoruz.

Toplu bir rol ortamında etraftaki insanları rahatsız edecek şekilde IC veya OOC kanaldan yazı yazıp sonrasında bunu hatalı yaptığınızı belirtmenizin hükmü yok zira buna tölerans gösterseydik insanlar her istediğini yazar, istediği şekilde IC&OOC kavramlarının dışına çıkar sonrasında hatalı olduğunu belirterek ceza almadan devam ederdi.

İki ihlal için de ceza verilecek.