Konu: [22.01.2022 - Shane Muldowney] Rolde /b - CR  (Okunma sayısı 276 defa)

#0 - 22.01.2022 19:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Shane_Muldowney @littlebitofthis 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.01.2022, 18.15 - 18.30 arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
9-) CAR-RAMMING / CAR-PARK

11-) SÜREKLİ ROLEPLAY
b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, Shane Muldowney karakterine sahip olan @littlebitofthis forum isimli şahıs oyun içinde tarafıma karşı bazı ihlaller sergiledi;
İlk olarak şundan başlayayım; birinci kanıtta ilettiğim üzere aktif rol ortamında /b bölüyor, yaptığım role /b ile müdahale ediyor, bu kanal vasıtası ile sorgulama yapıyor. Bu durumdan rahatsızım buna gerek yoktu bir şikayeti varsa şikayet açabilir ek olarak aracı ile tarafıma CR politikasını ihlal edecek şekilde çarpıyor, bunu da göz önünde bulundurarak şikayetime ekledim. Yapılan rolü bu şekilde baltalaması adına üzgünüm, umarım en yakın sürede hatasını anlar ve tekrarlamaz. İyi forumlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: - -
-

Ek açıklamalar(varsa): Değerlendiren görevliye; "Vakit ayırdığın için teşekkürler, iyi forumlar."

« Son Düzenleme: 23.01.2022 13:56 marta »

#1 - 23.01.2022 01:45
Merhaba, öncelikle söylenilen ithamlara yanıt vereceğim.

Car Ramming konusundan başlayalım. Sunduğunuz video kaydı iki saniyelik ve içeriğinden ortadaki durum net anlaşılabilir değil. Fakat ben asıl olayı açıklayayım. Polisler ile birlikte yaptığımız rol sonu siz taksiden indiğinizde aracınız spawnlandı, bu sırada yanımdaki karakter ise sizi taksi durağına bırakabileceğimizi söyledi. Sonuç olarak polise ihbar veren de, sizi bu role dahil eden tarafta biz olduğumuz için, bizim yüzümüzden yolda kalmanızı istemedik. Ben de aracı tam size yakınlaştıracakken o sırada koşuşturdunuz ve araç size çarptı. Anlayacağınız ortada kasıtlı çarpma yok. Aksine iyi niyet var. Belki dönüp dolaşıp çarpsaydım veya ezerek hiçbir şey olmamış gibi devam etseydim, evet bu Car Ramming ihlali olurdu.

Diğer konuya değineyim. Normalde rol esnasında ne olursa olsun bölünmesini seven birisi değilim. Evet, o sırada oyun dışı kanalı kullandım ve rolü devamlı olmasa da anlık böldüm. Bunun sebebi ise dalgınlığım ve kullandığınız hatalı durum belirtisi. Orada polisler tarafından CCTV Kayıtlarında ne görüldüğü soruluyor, durumu anlattığımda da(hem de hiçbir şekilde düzeltmeyip, ekleme/çıkarma yapmayarak) direkt reddediyorsunuz, yalancı konumuna düşürüyorsunuz. Yanlış anlatıldıysa en azından düzeltme yapmanızı beklerdim.

Düzenleme: Görsellerinizde bir üst kısımda bahsettiğim hatalı olduğunuz tarafı eklememişsiniz. Christian McGanon'ın bana ilettiği görüntüyü bırakıyorum:
Ekran Görüntüsü: GösterGizle

Son olarak: Bu tür durumlarda soluğu oyuncu şikayetlerinde almak yerine konuşabiliriz. Ben rol sonu size özel mesaj gönderdiğimde /pmkapat yaptınız. Açıkçası biraz irite oldum, lütfen yapmayın. Gerek yok. İyi akşamlar.
« Son Düzenleme: 23.01.2022 02:20 littlebitofthis »

#2 - 23.01.2022 11:53
Lastik izlerinden ve dumandan belli oluyor çarpıp çarpılmadığı, ek olarak kanıtlarınız varsa lütfen süre geçmeden karşı savunmanızı yapın bende ona göre karşı argüman oluşturayım; "Şöyle oldu, böyle oldu" gibisinden cevaplarla savunma yapmayınız sadece uyarı amaçlı söylüyorum bu şikayetlerde somut kanıtlarla savunma yapılır ve değrlendiren kişide taraflardan gelen somut kanıtlarla şikayeti sonuçlandırır, karakterin girdiği animasyondan tutun lastik izleri ve dumanlara kadar car ramming yaptığınız aşikar, iyi niyet diyorsunuz; rolde beni polise ihbar ediyorsunuz, sonrasında  yaptığınız rol kanıtlarda da sunduğum gibi

(https://i.hizliresim.com/iahfvpe.png); ben bunun neresine dayanıp arabanıza bineyim, agresif rol dönüyor savunmada şirinlik yapmak için iyi niyet vesaire diyorsunuz, karakteri kaçırma çabası içerisinde olduğunuz aşikar. Aptal değilim, kusura bakma, umarım bir ders çıkarılır.

https://cdn.discordapp.com/attachments/824264512588873760/934586087987367936/unknown.png bu SS'i fark etmemiştim bunu da göndermen iyi oldu, rolü bölmene gerek yoktu sonrasında eğer mağdur olduğunu hissediyorsan taraf veya taraflara şikayet açabilirdin, neden defalarca rol bölmeye devam ettin ve OOC anlatma isteği duydun anlam veremiyorum. Eğer rolde bir aksaklık olduğunu düşünüyorsan defalarca /b kanalından role müdahale etmek yerine şu yolları izleyebilirsin;

/rapor üzerinden yetkili çağırıp destek olmasını rica edebilirsin,
/soru üzerinden eğer şikayet oluşturmak isteyip hangi politika üzerinden şikayet oluşturacağını bilmiyorsan o konu hakkında bilgi alabilirsin.

Bu komutları kullanarak işlerini halledebilirsin, ek olarak kanıtlarını alıp forum üzerinden oyuncu şikayeti de oluşturabilirsin. Ama sen bunları tercih etmeyip, altı kişinin olduğu aktif rol ortamını /b kanalı ile bölüp apaçık "Sürekli Roleplay" kuralını ihlal edersen ne oyuncunun zevki kalır, ne rolü yapan kişinin. Burada amaç keyifli bir şekilde rol yapmak, 500mb lık bir oyun oynuyoruz, burada kimseye kinlenmiyorum sadece yaptığınız bir politika ihlali ve bende kanıtlarımla birlikte şikayet oluşturuyorum, eğer sizde bir hakszılık olduğunu veya rolde yapılan bir yanlış olduğunu düşünüyorsanız sadece kanıtlarınızla birlikte şikayet oluşturmanız yeterli, discord'dan pm'den oradan buradan, tabiri caizse (agresifleşmek) yerine (bunu yaptınız demiyorum, misal veriyorum) gerekli kanıtlarla birlikte şikayet açılır, altına karşılıklı savunmalar yapılır, savunmalar doğrultusunda ilgilenen görevli bir karara varır; kara bağlı karakter/karakterlere ceza-i işlem uygulanır. Olay budur.

Şikayet oluşturmak sunucu içerisinde barınan oyuncuların temel haklarından biri, hakkınızı şikayet oluşturarak arayabilirsiniz, bunu sizde yapabilirsiniz. Bende altına savunmamı yaparım ve değerlendirilir, bunu siz yapsaydınız ben bunu kin olarak algılamazdım. Mağdur olduğunuzu hissediyorsunuz ve hakkınızı aramaya çalışıyorsunuz der geçerdim. Olay basit, dediğim gibi umarım bir ders çıkarılır.

/pmkapat mevzusuna gelirsek, yayında olduğumu biliyorsunuz, /pmkapat komutunun amacı nedir? Rahatsız edilmemek, yayında bu tarz şeylerle uğraşacak vaktim yok. Kusura bakmayın, eğer gerçekten bana ulaşmak istiyorsan forum üzerinden (mesajlar) aracılığı ile ulaşabilirsin, bende bakarım vaktim varsa cevaplarım. Olay budur.. "Simple is simple " İyi forumlar.

Ek olarak, rolü böldüğünü olgunluk yapıp; kabul ettiğin içinde teşekkürler.]
« Son Düzenleme: 23.01.2022 14:03 marta »

#3 - 23.01.2022 14:43
Yaptığım savunma benim açımdan gayet yeterli, tekrar yanıtta bulunmamayı düşünüyordum. Şikayet konusunu değerlendirecek olan yöneticinin yanlış anlamasını istemiyorum. Bu, konuya atacağım son ileti olacak.

Maalesef gereksiz kine kapılmışsın. Sana dün oluşturduğun şikayet ardından forumdan özel mesaj, discord üzerinden arkadaşlık isteği ve oyun içi mesaj gönderdim. Her üçünü de göz ardı etmişsin. Demek ki sorunlarını sadece şikayet üzerinden çözebiliyorsun. En azından ben böyle anladım.
Alıntı yapılan: marta
Lastik izlerinden ve dumandan belli oluyor çarpıp çarpılmadığı, ek olarak kanıtlarınız varsa lütfen süre geçmeden karşı savunmanızı yapın bende ona göre karşı argüman oluşturayım; "Şöyle oldu, böyle oldu" gibisinden cevaplarla savunma yapmayınız sadece uyarı amaçlı söylüyorum bu şikayetlerde somut kanıtlarla savunma yapılır ve değrlendiren kişide taraflardan gelen somut kanıtlarla şikayeti sonuçlandırır, karakterin girdiği animasyondan tutun lastik izleri ve dumanlara kadar car ramming yaptığınız aşikar

Madem sadece somut kanıtlar delil niteliği taşıyor, neden video kaydının tam halini atmıyorsun? Sunduğun kanıtların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Kasıtlı defalarca kez çarpmadım veya üzerinden geçip devam etmedim. Üstte yazdığım iletideki bir kısmı alıntılıyorum:
Alıntı yapılan: Car Ramming savunması:
Polisler ile birlikte yaptığımız rol sonu siz taksiden indiğinizde aracınız spawnlandı, bu sırada yanımdaki karakter ise sizi taksi durağına bırakabileceğimizi söyledi. Sonuç olarak polise ihbar veren de, sizi bu role dahil eden tarafta biz olduğumuz için, bizim yüzümüzden yolda kalmanızı istemedik. Ben de aracı tam size yakınlaştıracakken o sırada koşuşturdunuz ve araç size çarptı. Anlayacağınız ortada kasıtlı çarpma yok.

niyet diyorsunuz; rolde beni polise ihbar ediyorsunuz, sonrasında  yaptığınız rol kanıtlarda da sunduğum gibi
Çünkü seni ihbar etmemiz rol dahilinde, aracının spawnlanması ise oyun dışı bir durum.

(https://i.hizliresim.com/iahfvpe.png); ben bunun neresine dayanıp arabanıza bineyim, agresif rol dönüyor savunmada şirinlik yapmak için iyi niyet vesaire diyorsunuz, karakteri kaçırma çabası içerisinde olduğunuz aşikar. Aptal değilim, kusura bakma, umarım bir ders çıkarılır.
Sistemsel meslek yapan bir oyuncuya karşı illegal rollerde bulunulamaz. Bunun kuralı var.

Hatta bu kuralı sen de biliyorsun...
Alıntı yapılan: marta'ın başka bir şikayet konusundan iletisi, #112453.0
Belirtmek isterim ki kişi İKİ KEZ Meslek Çalışanlarına Karşı İhlaller politikasını çiğnedi. Kanıtlarımda ve videomda sundum. En üst seviye cezanın uygulanmasını istiyorum, müşteriymiş gibi yapıp beni pusuya düşürüyorlar ve gasp ediyorlar taksici sistemini kötüye kullanıyorlar ve bu bildiğiniz gibi Yasak!

https://cdn.discordapp.com/attachments/824264512588873760/934586087987367936/unknown.png bu SS'i fark etmemiştim bunu da göndermen iyi oldu, rolü bölmene gerek yoktu sonrasında eğer mağdur olduğunu hissediyorsan taraf veya taraflara şikayet açabilirdin, neden defalarca rol bölmeye devam ettin ve OOC anlatma isteği duydun anlam veremiyorum. Eğer rolde bir aksaklık olduğunu düşünüyorsan defalarca /b kanalından role müdahale etmek yerine şu yolları izleyebilirsin;
Sohbet kanalında anlık göz merceğine giren 4 cümlenin, orada bulunan 6 oyuncunun rolünü baltaladığını düşünüyorsan yanılıyorsun. Evet, senin de söylediğin gibi oyun oynuyoruz. Fakat bu ufak olay için şikayet açman, cümlelerinde söylediğin /kin yok/ tabirini ortadan kaldırıyor. Bunun yerine rahatsız olduğunu belirtebilir, beni ilgili konudan dolayı uyarabilirdin. Sana PM attığımda da: "yayındayım, rahatsız etme!!111" bahanesiyle cevapsız bırakıp /pmkapat yapmayabilirdin.

Bu hareket rolün akışını engellemedi, kimse rahatsızlığını belirtmedi. Sadece merceğine ufak mat görünümlü yazılar belirdi ve kayboldu.
« Son Düzenleme: 23.01.2022 15:11 littlebitofthis »

#4 - 23.01.2022 15:51
Dostum tarafından şikayetçi olduğum konular yukarıda açıkça belirttiğimi düşünüyorum, konuyu saptırıyorsun tüm kanıtlarım ortada duruyor. Eğer kanıtlarımı feshedebilecek nitelikte delillerin varsa lütfen ekle yoksa daha önce de belirttiğim gibi, "Şöyle oldu polis geldi, ihlal oldu, şu oldu gibisinden cevaplardan lütfen kaçın delillerin varsa gönder lütfen. Beklemedeyim karşı savunma için. Eğer savunma yapamazsam ve delillerin varsa zaten haklısındır. Yapma iyiliğin için söylüyorum bunlar kanıt niteliği taşımaz, atmış olduğun car ramming in videosu izleyicim tarafından alınan bir klipten ibaret, onu da ekledim çünkü ramming yapıyorsun. Bu hoş değil, rolü bu şekilde baltalamaya gerek yok cidden hoş bir durum değil takındığın durum. Tekrar altını çizeyim, ben kimseye kin beslemiyorum bu temel bir hak bende bunu kullanıyorum. Discord hesabımı kullanmıyorum. YKS öğrencisiyim bu tarz konuşmalara ayıracak ne vaktim var ne de zamanım, vakit değerlidir tüm gün bilgisayar başında oyun oynayıp insanlarla konuşacak durumda değilim normalde bunu açıklamama gerek yok ama ısrarla benimle konuşmuyor diyorsun eve çünkü vaktim yok. Herkesin hayatı bir oyundan ibaret değil, biraz empati lütfen.

Ek olarak taksi aracımın spawnlandığını biliyorsun, meslek başında olan oyuncuyu kaçıramam diyorsun evet bu bir ihlal; ama sen şunu biliyorsun aracım spawnlanmış meslek yapmıyorum yani o esnada beni aracınıza bindirip rol yapacaksın; ki benim şikayetçi olduğum nokta bu da değil sadece ben agresif rolü gösterme çabası içindeyim o yüzden o SS'i kullandım. Şirinlik yapmaya çalışıp;

"Aksine iyi niyet var." diye attığın mesajına ithafen bu; (https://i.hizliresim.com/iahfvpe.png)  SS'i gönderip iddianı çürüttüm.. Gerçekten bayağı iyi niyet var,  çarptıktan saniyeler sonra küfür edip IC'de aranıza arabaya binmemi istiyorsunuz. Ve gerçekten binmemi bekliyorsunuz, ilginç. Bunun neresi iyi niyet? Lütfen "nasıl olsa kanıtı yoktur" diye kantısız bir şekilde olayları çarpıtmaya çalışmayın.

Alıntı
(Sana PM attığımda da: "yayındayım, rahatsız etme!!111")
Demişsiniz bunu kanıtlar mısınız lütfen, sadece yayındayım dedim. Durun siz şimdi kanıtlayamazsınız, hemen onuda somut kanıtlarımla aradan çıkartarak iddianızı çürüteyim; buyrun efendim: Parantez içine alarak özellikle belirttiğiniz sözü söylemiş miyim? -> (https://www.hizliresim.com/dle6anu) Evet sadece yayındayım diyorum ve tamamdır diyorsunuz. Neden yalan söyleme gereksinimi duyuyorsunuz anlamıyorum? Yayında olduğumu biliyorsun ve bunu onaylıyorsun PM üzerinden. Sonra geliyorsun savunmaya /pmkapat komutunu kullanıyor, kin besliyor diyorsun. Ben sizin mesajlarınıza anlam veremiyorum, bir yaptığınız bir yaptığınızı tutmuyor.

Yani ortada dönen bir rol var, CR atıp defalarca /b'den rolü sorguluyorsun bunun yeri chat değil, belirttiğim gibi /rapor ve /soru komutlarından faydalanabilirsin. Tatmin etmediyse veya hala haklı olduğunu düşünüyorsan kanıtlarınla birlikte şikayet oluşturabilirsin. Şöyle böyle diyerek bu gemi yürümez, üzgünüm. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 23.01.2022 16:06 marta »

#5 - 25.01.2022 17:10
Merhabalar, karakter ceza alacak.