Lastik izlerinden ve dumandan belli oluyor çarpıp çarpılmadığı, ek olarak kanıtlarınız varsa lütfen süre geçmeden karşı savunmanızı yapın bende ona göre karşı argüman oluşturayım; "Şöyle oldu, böyle oldu" gibisinden cevaplarla savunma yapmayınız sadece uyarı amaçlı söylüyorum bu şikayetlerde somut kanıtlarla savunma yapılır ve değrlendiren kişide taraflardan gelen somut kanıtlarla şikayeti sonuçlandırır, karakterin girdiği animasyondan tutun lastik izleri ve dumanlara kadar car ramming yaptığınız aşikar, iyi niyet diyorsunuz; rolde beni polise ihbar ediyorsunuz, sonrasında yaptığınız rol kanıtlarda da sunduğum gibi
(https://i.hizliresim.com/iahfvpe.png); ben bunun neresine dayanıp arabanıza bineyim, agresif rol dönüyor savunmada şirinlik yapmak için iyi niyet vesaire diyorsunuz, karakteri kaçırma çabası içerisinde olduğunuz aşikar. Aptal değilim, kusura bakma, umarım bir ders çıkarılır.
https://cdn.discordapp.com/attachments/824264512588873760/934586087987367936/unknown.png bu SS'i fark etmemiştim bunu da göndermen iyi oldu, rolü bölmene gerek yoktu sonrasında eğer mağdur olduğunu hissediyorsan taraf veya taraflara şikayet açabilirdin, neden defalarca rol bölmeye devam ettin ve OOC anlatma isteği duydun anlam veremiyorum. Eğer rolde bir aksaklık olduğunu düşünüyorsan defalarca /b kanalından role müdahale etmek yerine şu yolları izleyebilirsin;
/rapor üzerinden yetkili çağırıp destek olmasını rica edebilirsin,
/soru üzerinden eğer şikayet oluşturmak isteyip hangi politika üzerinden şikayet oluşturacağını bilmiyorsan o konu hakkında bilgi alabilirsin.
Bu komutları kullanarak işlerini halledebilirsin, ek olarak kanıtlarını alıp forum üzerinden oyuncu şikayeti de oluşturabilirsin. Ama sen bunları tercih etmeyip, altı kişinin olduğu aktif rol ortamını /b kanalı ile bölüp apaçık "Sürekli Roleplay" kuralını ihlal edersen ne oyuncunun zevki kalır, ne rolü yapan kişinin. Burada amaç keyifli bir şekilde rol yapmak, 500mb lık bir oyun oynuyoruz, burada kimseye kinlenmiyorum sadece yaptığınız bir politika ihlali ve bende kanıtlarımla birlikte şikayet oluşturuyorum, eğer sizde bir hakszılık olduğunu veya rolde yapılan bir yanlış olduğunu düşünüyorsanız sadece kanıtlarınızla birlikte şikayet oluşturmanız yeterli, discord'dan pm'den oradan buradan, tabiri caizse (agresifleşmek) yerine
(bunu yaptınız demiyorum, misal veriyorum) gerekli kanıtlarla birlikte şikayet açılır, altına karşılıklı savunmalar yapılır, savunmalar doğrultusunda ilgilenen görevli bir karara varır; kara bağlı karakter/karakterlere ceza-i işlem uygulanır. Olay budur.
Şikayet oluşturmak sunucu içerisinde barınan oyuncuların temel haklarından biri, hakkınızı şikayet oluşturarak arayabilirsiniz, bunu sizde yapabilirsiniz. Bende altına savunmamı yaparım ve değerlendirilir, bunu siz yapsaydınız ben bunu kin olarak algılamazdım. Mağdur olduğunuzu hissediyorsunuz ve hakkınızı aramaya çalışıyorsunuz der geçerdim. Olay basit, dediğim gibi umarım bir ders çıkarılır.
/pmkapat mevzusuna gelirsek, yayında olduğumu biliyorsunuz, /pmkapat komutunun amacı nedir? Rahatsız edilmemek, yayında bu tarz şeylerle uğraşacak vaktim yok. Kusura bakmayın, eğer gerçekten bana ulaşmak istiyorsan forum üzerinden (mesajlar) aracılığı ile ulaşabilirsin, bende bakarım vaktim varsa cevaplarım. Olay budur.. "Simple is simple " İyi forumlar.
Ek olarak, rolü böldüğünü olgunluk yapıp; kabul ettiğin içinde teşekkürler.]