Konu: [17.01.2022 - Birden fazla kişi] İzin gerektiren roller, çatışma ihlali ve power  (Okunma sayısı 315 defa)

#0 - 19.01.2022 13:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Wolfgang Luthenferg @ahmetçtn - Tonny Souza @Yusuf78 - Alexander Alonso @Parzival37

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17 Ocak 2022 — 21:22 - 21:33 aralığı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING: GösterGizle

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER: GösterGizle

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.
— Bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri, ergin olmayan bireylerin cinsel ilişkiye girmesi (18 yaş altı)

22-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI: GösterGizle

2.1) BRAWL
Anlaşmalı Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA
Bir bölgede çatışma yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun çatışmaya katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir çatışma olduysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Angelina Laverty karakterim ile dağ yoluna girerken kaza yapıyorum. Çarpıştığımız karakterler ile aramızda agresif bir rol yaşanıyor ve daha sonrasında görüntülerde de görüldüğü gibi, karakterimi aracından indirip benim herhangi bir onayım olmadan taciz etme girişiminde bulunuyorlar. Bu esnada "Şahsın kurtulma imkanı yoktur" gibi bir emote vererek karakterimin hareket alanını tek taraflı kısıtlıyorlar ve powergame ihlali yapıyorlar. Hemen akabinde Karakterimin diretmesi üzerine karşılıklı bir kavga rolü gelişiyor ve bu rolün sonucunda benim karakterim diğer karakterleri yaralayarak galip geliyor (21:24). Kavganın sonlanmasının ardından karakterim kızıyla birlikte evine kaçıyor ve evine vardığı sırada kavga esnasında yaralanan Wolfgang Luthenferg tarafından Shotgun ile vuruluyor (21:32). Bu da 4 saat beklemediği için bir çatışma ihlalini doğuruyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Taciz ihlalleri: GösterGizle

Çatışma/misilleme ihlali: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 19.01.2022 18:19 Aivory »

#1 - 19.01.2022 13:26
Arkadaşım,keşke kavgayı bitirmek için sizi aracınıza bindirdiğim yeri de ss alsaydınız, ya da sonrasında sizin OOC haberleşme ile arkadaşlarınızı çağırdığınız ve bizi darp ettiğiniz kısmı. O kısımları da atarsanız memnun olurum.

#2 - 19.01.2022 13:28
Zaten açıklamaya '' karşılıklı bir kavga rolü gelişiyor '' diye ekledim.  ;) Bence susalım da yetkilimiz karar versin. Ek olarak üslubunu düzelt. İyi forumlar.

#3 - 19.01.2022 13:28
Birkaç şey daha ekliyorum,biz çatışma rolünü hatalı sürdürdüysek eğer, siz de /do üzeirnden ck izni istendiğinde birliğinizin olmadığı yönünde bir iddia ortaya atmıştınız.Bu şikayetin bana zararından çok size zararı olacaktır.

#4 - 19.01.2022 13:29
Üslüpta rahatsız olduğunuz yer nedir?

Herhangi bir yerde herhangi bir argo kullanılmamıştır. İyi roller.

#5 - 19.01.2022 13:30
 Beni orda ''CK'' edemezsin. Birliğim var ancak illegal değil. Orada ''Haberci'' dedim zaten. Anlaman lazımdı.  Lütfen kanıtlar ile konuşalım. İyi forumlar.  ;)

#6 - 19.01.2022 13:32
Ve eklemek isterim ki, IC olayı OOC'ye taşıyan sizsiniz.Üstüne gidip OOC şekilde arkadaşlarınıza haber verip bize yaptığınız darp girişimi ortada.Bu tip rollerde OOC haberleşilmeyeceğini çoğu kişiden daha iyi biliyor olmalısınız diye düşünüyorum.

#7 - 19.01.2022 13:34
Birliğinizin illegal olmadığı bana Allah tarafından gelecek değil.Oraya birliği yok ünlü yayıncı bilgisini veren sizsiniz.Birliğinizin olmadığı değil,illegal olmadığı anlamına gelir.Yetkililer gereken kararı verir.
İyi roller. ;)

#8 - 19.01.2022 13:36
Tamam. Eğer bir ihlal yaptığımı düşünüyorsanız ve kanıtlarınız varsa siz de şikayet oluşturun. Bu şikayet altında yaptığınız izinsiz taciz ve hatalı misilleme rolleri için savunmanız gerekiyor, farklı olaylardan şikayet etmeniz değil. Bu konu altında manasız ithamlarda bulunmanız şikayet etiğine uymuyor.  Bende eklerim ki madem beni vurmaya geldin neden orada yaralı rolü yapmadın? Seni ve arkadaşlarını darp ettiğim ss'lerde açık ve net. Daha fazla bir şey yazmıyorum arkadaşım. Ben yönetici kararı bekleyeceğim.  ;)

#9 - 19.01.2022 13:37
Şahısın olay anında araca bindirilmesi için kolunu tutulduğu kısım Angelina adlı şahsın işine gelmediği için ss alınmamıştır.Eksik ss'lerle savunma yapılmaz.