Konu: Yeni Bilgisayar  (Okunma sayısı 565 defa)

#0 - 17.01.2022 11:07
Herkese merhaba..

Uzun süredir bu oyunu oynuyorum son zamanlarda modlarla falan tanıştım oyun zevkim daha çok arttı fakat eşimin bilgisayarı ile oynuyorum haliyle eski ve sadece film izlemek için kullanılan bir bilgisayar sürekli kasmalar hiç mutlu etmiyor. O yüzden yeni bir bilgisayar siparişi verdim bir süre araştırdım tabi sizlere de danışmak istiyorum bu konuda bu bilgisayarı alan kullanan var mı ilerde sorun yaratır mı yoksa 5 6 sene rahat götürür mü?

Abra A5 V16.7 15,6" Oyun Bilgisayarı
Intel® Tiger Lake Core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.7GHz > 4.5GHz; 45W; 10nm SuperFin
Nvidia GTX1650 4GB GDDR6 128-Bit DX12
15,6" FHD 1920x1080 144Hz Mat LED Ekran
16GB (1x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
500 GB CRUCIAL P2 SSD
FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır.
3 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD + 1x 2.5" Disk)
RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
24.9mm Kalınlık
2.2Kg Ağırlık
Alüminyum İle Güçlendirilmiş Kasa
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.01.2022 11:30
Günlük işleri halledebilecek bir yandan şu anki günümüze kadar çıkmış oyunları ortamala medium-high grafiklerde rahat seviyelerde oynatabilecek kapasitede olan bir sistem. Oyun severlerin laptop'a karşı  masaüstücüler fanboyluk gösterse de laptop'un ayrıcaklıları da onu özel kalıyor. Şu an aldığın sistem ve diğer sistemler hiç biri fiyatını hak etmiyor, mecbur alıyoruz. Umarım memnun kalırsın lakin oyun sektörü çok hızlı gelişiyor, oyun konusunda istediğin seviyelerde götüreceğini pek tatmin kalacağını düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: 17.01.2022 11:32 AlyX »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.01.2022 11:54
Yani, her sene güçlü bir bilgisayar almanı gerektirecek AAA oyun zaten çıkacaktır, bunları kap dışına alırsak bence işine yarayabilir bu PC, baksana o kadar güçlü PC'm var SAMP oynuyorum, buna bir örnek ve zevk alacaksındır yani kafan serin olsun. Ama bu demek değil ki senin saydığın sistem dandik. Hayır değil, Ortalama.
Her yıl sadece ultra süper derece grafikli oyunları çıkarırken bizleri de düşünüyorlar. "Settings" bölümü artık daha teknolojik, her tür bilgisayarın kaldıracağı cinsten ayarlamaya sahip oyunlara şahit oldum, bence asıl önem arz eden monitör, ekran vs. 144 hz olsun gerisi fafafifi, 5 yılı boşver ölümüne devam et hatta
« Son Düzenleme: 17.01.2022 11:56 Myrtle »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.01.2022 12:03
Selam, aynı modele sahibim. Bilgisayarı alalı bir ay oldu, Witcher, GTA V tarzı oyunlar oynuyorum ve performans açısından her şey gayet iyi fakat bu tür oyunlarda birkaç saat sonra bilgisayarın fanı süpürge gibi çalışabiliyor. Ona dikkat etmen gerekiyor, bazen bu fan sesi insanı bayağı rahatsız ediyor. Kulaklık takılı olmasına rağmen (şarkı da açık oluyor) fan sesi yine de rahatsız ediyor. Laptop olduğu için yapacak hiçbir şey yok, belki birkaç ayar ile bunu düşürebilirsin ama o zaman da fps kaybı yaşanabiliyor. İlk 15 gün her şeyi dene eğer memnun değilsen direkt iade edip masaüstü toplamanı öneririm.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.01.2022 12:10
Günlük işleri halledebilecek bir yandan şu anki günümüze kadar çıkmış oyunları ortamala medium-high grafiklerde rahat seviyelerde oynatabilecek kapasitede olan bir sistem. Oyun severlerin laptop'a karşı  masaüstücüler fanboyluk gösterse de laptop'un ayrıcaklıları da onu özel kalıyor. Şu an aldığın sistem ve diğer sistemler hiç biri fiyatını hak etmiyor, mecbur alıyoruz. Umarım memnun kalırsın lakin oyun sektörü çok hızlı gelişiyor, oyun konusunda istediğin seviyelerde götüreceğini pek tatmin kalacağını düşünmüyorum.

Yani, her sene güçlü bir bilgisayar almanı gerektirecek AAA oyun zaten çıkacaktır, bunları kap dışına alırsak bence işine yarayabilir bu PC, baksana o kadar güçlü PC'm var SAMP oynuyorum, buna bir örnek ve zevk alacaksındır yani kafan serin olsun. Ama bu demek değil ki senin saydığın sistem dandik. Hayır değil, Ortalama.
Her yıl sadece ultra süper derece grafikli oyunları çıkarırken bizleri de düşünüyorlar. "Settings" bölümü artık daha teknolojik, her tür bilgisayarın kaldıracağı cinsten ayarlamaya sahip oyunlara şahit oldum, bence asıl önem arz eden monitör, ekran vs. 144 hz olsun gerisi fafafifi, 5 yılı boşver ölümüne devam et hatta

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ben biraz klasik takılıyorum bu konuda en iyi oynayacagım oyun Samp'tır onuda youtube da falan gördügüm modlarla güzeleştirip oynamak istiyorum. Bazen de gta 5'dir. Benim kafamda bu pc'i alma amacım birazda fazla eskiyen bilgisayarımı yenilemekti en iyi sistem 10 sene götürüyor bizim dandik dell bile 8 sene eşim 2 sene beni götürdüyse bu pc de diğer arkadaşın da dediği gibi ölümüne götürür.

Selam, aynı modele sahibim. Bilgisayarı alalı bir ay oldu, Witcher, GTA V tarzı oyunlar oynuyorum ve performans açısından her şey gayet iyi fakat bu tür oyunlarda birkaç saat sonra bilgisayarın fanı süpürge gibi çalışabiliyor. Ona dikkat etmen gerekiyor, bazen bu fan sesi insanı bayağı rahatsız ediyor. Kulaklık takılı olmasına rağmen (şarkı da açık oluyor) fan sesi yine de rahatsız ediyor. Laptop olduğu için yapacak hiçbir şey yok, belki birkaç ayar ile bunu düşürebilirsin ama o zaman da fps kaybı yaşanabiliyor. İlk 15 gün her şeyi dene eğer memnun değilsen direkt iade edip masaüstü toplamanı öneririm.

Masaüstü toplayacak bir hayat tarzım yok daha çok birkaç yıla bir şehir ev değiştiren biriyim. Akşam iş çıkışı birkaç saat kafa dağıtmak için aldım ses konusunda yorumlarda çok fazla şikayet okudum, söylediklerinizi dikkate alıp test edicem umarım beni rahatsız etmez.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.01.2022 21:26
Bilgisayar iyi, işini görür. Ben zamanın da sırf rust oynuyacağım diye topladım bilgisayarı, içimden de geçiriyordum bir daha samp oynamam falan filen diye neyse 1-2 hafta geçti rust sarmamaya başladı döndük yine bu çöplüğe
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.01.2022 21:37
Çok ekstrem oyunlara bulaşmadığın sürece(rdr2 full grafik vs.) 5-6 yıl muhtemelen işini görür.

Hayırlı olsun şimdiden, Vice'da nice ENBler denemen dileğiyle.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Myrtle, piperslittlecigar,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 17.01.2022 22:24
bosch süpürge bile böyle üflemiyo, onun dışında gayet iyi.
Haha
4
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
millionenimperium, marcus61, Realin, Layshe,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 18.01.2022 13:31
Tüm oyunları rahatça oynarsın. Yeni çıkan oyunları da medium düzeyde akıcı bir şekilde oynarsın. Seni 5-6 sene boyunca da rahatlıkla götürür. Yalnız eğer güncel ve grafikleri yüksek oyunlar oynuyorsan, senede 1 kere de olsa termal macunu ihmal etme. Laptoplarda hava girişi az olduğu için fazla ısınır. Termal macundan yer ve bilgisayarında takılmalar başlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 18.01.2022 21:26
Bilgisayarı teslim aldım pazartesi sipariş ettim salı geldi. Kendi sitesinden almıştım ama dediğiniz gibi gayet iyi ses de ben nerdeyse hiç duymuyorum oyunu da kurdum hemen gayet kaliteli sanırım uzun süre kafam rahat edicek şimdiden iyiki almışım diyorum inşallah hep böyle demeye devam ederim  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok