Konu: [02.01.2022 Curtis Blackrose (66. East Colinas)] DM - İllegal Kural İhlali  (Okunma sayısı 416 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.01.2022 00:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Curtis Blackrose @Parts  & Dwayne Blackrose @Batyouone & Rais Walker @raisko

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ronald Hoffman @SATIROĞLU ve ekibi.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntüleri.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi forumlar. 66. East Colinas birliği yönetici Curtis Blackrose olduğundan başlığa bu şekilde ekledim. Olmayan oluşuma oluşum şikayeti açamazdım. Ekran görüntülerinde görüldüğü üzere Vincente Camaron karakteri, bakkaldan ciklet alır gibi işletme satın almak isteyen, uzun bir süredir rol yaptığımız bölgeye her yolu deneyerek konmak isteyen dostlarımızla bir sorun yaşıyor. Rolsel yaşanıyor. Sonuçta bir bölge var ve bu bölgeye gelmeden önce daha OLUŞUM TANITIMI DAHİ OLMAYAN BİR EKİP, "sizden onlar haraç alacak" gibisinden rollere girebiliyorlarsa, Vincente Camaron karakteri de gider, konuşur. Konuşabilir en azından. Çünkü o bölgede bir çete, bir de karanlık işlerin adamları olamaz. Çete orada açık açık iş yapabiliyorsa, bu karanlık işler yapan adamları tehlikeye atar. Fotoğrafını çekerler, polisler görür. Olay yine karanlık adamlara patlar doğal olarak. Dolayısıyla "rolsel" açıdan baktığımızda bu adamlarla sorun yaşayabiliriz ve ON NUMARA ROL ÇIKAR! Yemin ediyorum çok güzel rol çıkar, düşünsenize bir bölge için kavga eden iki grup var, çok güzel ya. Bu olayın sınırlarını aşıp tüm eğlencenin suyunu çıkarmak bambaşka boyut arkadaşlar. Yine de kurallar çok önemli. Oluşum tanıtımı dahi olmayan bir ekip var, belki de anlaşmalı olarak geçecek brawl rolünü parçalayıp geçiyorlar. Muhtemelen Deathmatch için kullanacağı silahı Corazon ve onun arkadaşlarına doğrultuyor. O sırada Hoffman ve ekibi de arkadan sıkıştırmak maksatlı ilerliyor. Zaragoza ise Hoffman'ların, siyahi gruba silah doğrultacağını düşünüp, "arkana bak" gibisinden Dwayne'i uyarıyor. Ancak o silah ele alındı mı patlamak zorundaymışçasına arkadaşımız herkesi kurşuna diziyor. Eminim büyük keyif almıştır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
-
Başlangıç: Bir SMS üzerine Corazon ve hasbihal ettiği arkadaşları rahatlarını bozar, dışarıya fırlarlar.

-
Bölüm 2: Rais... O kadar adamın geldiğini görünce 'şaşırdığı için' küfür ediyor. Belki de silahları olduğu içindir, bilemeyiz.

-
Bölüm 3: Dwayne herkesi kurşuna diziyor. Şimdi bir şey eklemem gerekiyor, af buyrun. O kadar adam geliyor, kimisi takım elbiseli, birinin sağ gözü kör, diğeri desen vatana millete faydası olmayan bir adam gibi gözüküyor. Böyle insanları gördüğünde silahına mı sarılacaksın gerçekten? Mantıklı düşün sadece, o silahı daha belinden çekmeden vururlar seni. ÜSTELİK OLUŞUM TANITIMINIZ YOK, NEREDEN BULABİLİYORSUNUZ BU ÖZGÜVENİ diye de eklemek isterim. Çünkü orada anlaşmalı bir brawl rolü de dönebilir. Ne hakla bizim iş yaptığımız bölgede bizden haraç alacağınızı söylersiniz? Ama haklıyız? AFK iken yanıma gelip bu adam dalmış demekle oluyor mu? Kime güvenebilirsiniz arkadaşlar? Mantıklı düşünerek rol yaptığınızda böyle sorunlar olmaz, bakın olmaz. Her zaman en güçlüsü olmalıyız diye bir şey yok Allah aşkına anlayın. Çok edebiyatçı bir karakterin ağzını da kırabilirler, çok babayiğit bir adamı öldüredebilirler. Burası Roleplay, burada hiçbir şey gerçek değil ya. Orada en fazla kavga ederdik akşam akşam eğlenirdik, hayır kas olarak güçlüsünüz zaten döverdiniz. En azından rol yapmış olurduk anladınız mı? Oluşum tanıtımıma bile atardım ben o rolü ya. (sağ olsun Corazon'a sıkmadı)

-
Bölüm 4: Rais "neye gülüyordun" deyip Corazon'u evire çevire dövüyor. Neden? Bilmiyorum. Corazon ve arkadaşları bu adamlara saldırmaya gitmiyordu, sonuçta oluşum tanıtımı olmayan bir ekip için /pm'den konuşarak anlaşıp öyle kavga başlatılırdı diye düşünüyorum. Silah çekilmemeliydi, halen ordayım çok kafaya takarım üzgünüm.

-
Bölüm 5: Bari PM kapatmasaydınız da gönlümüzü falan alırdınız, yakışmıyor inanın.

İşte böyle...

Ek açıklamalar(varsa): Bu bölgede uzun süredir rol yapıyoruz, arkadaşların bana gerek PM'den, gerek rolden ettiği mekan satın alma tekliflerini atmama gerek yok. Yeni gelen sisteme güvenerek böyle bir şey yapmış olabilirler, ancak birlikleri bile olmamasına rağmen "sizden haraç alacaklar" denmesi iyi bir şey değil, bunun yanısıra birlikleri olmasa bile ben rol yapardım güzel güzel atışırdık bir mekan için. Corazon'un ayakçıları, onların çetesi derken güzel kareler çıkardı fena mı? Siyahi kültürü Türk dizileri gibi değil, en azından bunu bilecek kadar gördüm siyahi rollerini. Ben hood konusunda artık iyice endişeliyim ve bu arkadaşlarıma güvenmiyorum. Yetkili inisiyatifine ve kararına bağlı olarak tamamen her şeyi yetkiliye bırakıyorum. Aynı şekilde tarafımızca hatalar vardır, varsa dikkate alınıp işlem yapılması konusunda da hiçbir itirazım yok. Sağlıkla, sağlıcakla.

#1 - 03.01.2022 00:12
Savunmamızı yapacağız bekletiyorum gerekli kanıtları topluyoruz.

#2 - 03.01.2022 00:20
Öncelikle savunmaya şöyle başlayayım, elimdeki videoyu sildim fakat atacağım videonun chatlogunu okursanız anlarsınız, olay şöyle başladı kardeşim yanlışlıkla şahıslardan birine bisikletle çarptı ardından iyi misiniz diyemeden adam ne yapıyorsun orospu çocuğu dedi direkt ve siz de bilirsiniz ki bir beyaz zenciyle bu şekilde konuşmaya cürret edemez, her şeyi geçtim devamında ise bir ıslıkla üç dört tane adam çağırıyor sopalarla geliyor ÇUKUR dizisi mi bu? Neyse atacağım videonun chatloguna bakabilirsiniz adamlara silah doğrultuyorum özellikle sıkmıyorum tehdit ediyorum fakat adamlar bu silah mı hahaha amını yamulturum senin tarzında rolsel ithamlarda bulunuyorlar. Sırf bisikletle yanlışlıkla sana çarptı ve iyi misin diyen bir zenciye ananı sikeyim dersen, mermiyi kafana yersin dostum hiç kusura bakmayacaksın barbi bebek giydirmece oynamıyoruz, bir rol sunucusu ve siyahi rolü canlandırıyoruz. Discordda arkadaşlarınla muhabbet etmiyorsun.
Ateş açmamızın sebebi ise hem adamlar topluca gelmeye çalışıyor biz üç kişiyiz fakat silah doğrultmama rağmen hala korkup gitmiyorlar ki burada fear rp ihlali var bize karşı yapılan. Yine de sorun yok diyip rollerine sorun çıkartmamak için şikayet açmadık. Fakat oluşum şikayeti açacağımı bildirmek isterim kanıt da videoda buyrun izleyin. Sohbet loguna dikkatinizi çekerim.

« Son Düzenleme: 03.01.2022 00:23 Batyouone »

#3 - 03.01.2022 00:36
İyi günler ilk önce şunu belirtmek isterim oluşum tanıtımı yolladık ve onay sürecinde, onaylanmasını bekliyoruz. Kendi savunmamı şöyle yapacağım Dwayne_Blackrose karakteri silah çekmesine rağmen kahkaha atıyor ve hiçbir şekilde fear rp sergilemiyor, ardından herkes kaçtıktan sonra bu arkadaş hood'da hiçbir şey olmamış gibi durmaya devam ediyor ve bunu fark ettiğim zaman adama saldırıyorum.
Spoiler: GösterGizle

#4 - 03.01.2022 00:44
Oluşumun yok, silah da çekemezsin. Islıkla orada bekleyen adamları çağırıyorum ne dizisi arkadaş? Senin aklına ne yazacağın gelmemiş saçmalamışsın gibi geldi bir tık. Olmaz böyle. Siz DM videosu çekmek istiyorsanız yardım ederiz yeter ki yapmayın böyle :) Hayır komik olan taraf, çok özür dilerim ki adam DM attığı videonun başlığına savunma yazmış. Ya sabır, ya sabır...

Aslında bakarsanız FEAR RP konusunda haklısınız, bir anda donakaldık silahı görünce. Burada rolü devam ettirmek gerekirdi, ama siz dalga geçtiğiniz için rol falan kalmadı ortada orada da bana hak vermelisiniz. Ben size üç kez hak verdim, üçünde de üzdünüz beni. Uzlaşma sağlanmayacak, hakkımı isterim. Sonuçlanabilir.

#5 - 03.01.2022 00:47
Merhaba herkese iyi geceler.
Öncelikle böyle bir forumun açılmasına çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum kendi adımıza değil karşı taraftaki arkadaşlarımın adına üzülüyorum.Çünkü kendileri kurgu bir şekilde gelip planlanmış bir dizi bölümü gibi role gelmişler.Şimdi olayı kısaca özetliyorum.Mekanımızın önünde bmx ile geziyordum ve tam zıpladığım esnada arkadaş mekanın köşesinden çıktı ve üzerine düştüm ardından iyimisin yazacakken hatta yazdıktan sonra chate baktım ve arkadaşın küfürlü konuştuğunu gördüm ve ardından bende agresif rp ye başvurdum.Ondan sonra arkadaşla biraz küfürleştikten sonra benzettiğim çukur dizisinin bir sahnesinde ki gibi ıslık çalarak bir anda yirmi kişiyi bir araya topladı buna bakarak bir süre rol yaptık arkadaşlar sopayla falan geldi ve arkadaşımda fazla kişi olduklarından dolayı silahına davrandı.Ardından arkadaşım karşıda ki kişilere yaklaşmayın diyerek kendini ve beni güven altına aldı ben onların önündeyken arkama geçti ve silah doğrulttu bu sırada arkada da 5-6 kişi vardı yani silahına davranması çok normal.Burada zaten kurgu var üstüne birde arkadaşın birlik listesine bakmıştım galiba başka arkadaşları da çağırmış kendi birliğinde olmadan yani olayı pek çözemedim.Bundan önce bir konuşma geçmişti aramızda ben sadece burayı hood yapacağımızı ve ileride birliğimiz de çok fazla kişi olacağını ve bu durumda onları zor duruma sokabileceğimizi sokacağımızı tehdit vs. yoktu.Sokabileceğimizi ooc platformlardan değilde ic olarak belirtmek istedim.Burada tehdit etmedim zaten orada kendiside normal karşıladı.Hatta kendisi pm üzerinden yutoalpha'nın ona birlik paketinden o mekanı verdiğini ve ic olarak satamadığını vs. belirtti yani kendiside normal karşıladığını bu şekilde belirtti.Açıkcası burada bir Dm konusu söz konusu değil vidio ilede destekleyeceğim.Birlik şikayeti olarak tanıtımımız onay sürecinde herhangi bir sorun yok biz size gelip agresif bir rp sergilemedik bizim burada yaptığımız kural ihlali değil.Sonuçta gelip kavga çıkartan ve kurgu yapan biz değiliz.Bu arada kurgu yapmaları arkadaşların güzel fakat sonuçlarını düşünmeden hareket edip buraya birde şikayet açmaları beni üzdü.Güzel bir rol oldu sadece genelde şikayet açan taraf karşı taraf oluyor fakat silah çektikten sonra "amını yamulturum" tarzı ifadeler kullanıp üstüne yürüyüp fear rp kuralını çiğnemek üzerine polise şikayet etmek hoş değil illegal illegali şikayet edemez dostlar bilginize bunu burada bilgilendirme amacıyla söylüyorum bu şikayette dikkate almayınız ayrı olarak şikayette bulunacağım.Yani kısacası arkadaşların şikayetinin düşmesini rica ediyorum kanıtlarımı video içinde sunacağım.Yeniden iyi oyunlar iyi roller iyi çalışmalar iyi geceler...... :vice: :colt: :manifdog
Ayrıca gelip üzerimizde küfürlü ve baya bir agresif rol sergileyip düşünce buraya gelip şikayet açıyorsun kankam düşmesen biz silah çekmesek bizi düşürseniz hiçbirşey olmaz bu sonuçta oyun bu her oyuncuda var yani tamam şikayetini et ama böyle absürt şeyler için şuan kaç saattir uğraşıyoruz yani vakit israfı.

« Son Düzenleme: 03.01.2022 01:19 Parts »

#6 - 03.01.2022 00:55
Parts şikayeti alıp farklı boyutlara çekmiş, eyvallah. Şimdi şöyle bir şey var. Türk dizisi ne alaka sayın arkadaşlar? Arkadaşlarla dışarı fırlıyoruz yaptığımız konuşmayı bölüp, onlar da araçlarına gittiği için ıslık çalıyorum. /s GELİN LAA BİZİM ELEMANI SIKIŞTIRMIŞLAR mı diyeyim? Böyle daha karizmatik işte, ıslık çalıyosun 20 kişi sizi sıkıştırıyor. Silahı çek eyvallah, sen orada sana küfür ediliyor diye silah sıkıyorsun. Bundan sonra attığınız her bir iletiye cevap olarak "oluşum tanıtımınız yok, onay sürecinde olması oluşum tanıtımınızın olduğu anlamına gelmez" şeklinde yanıt vereceğim. Saygılar.

#7 - 03.01.2022 01:06
Oluşumun yok, silah da çekemezsin. Islıkla orada bekleyen adamları çağırıyorum ne dizisi arkadaş? Senin aklına ne yazacağın gelmemiş saçmalamışsın gibi geldi bir tık. Olmaz böyle. Siz DM videosu çekmek istiyorsanız yardım ederiz yeter ki yapmayın böyle :) Hayır komik olan taraf, çok özür dilerim ki adam DM attığı videonun başlığına savunma yazmış. Ya sabır, ya sabır...

Aslında bakarsanız FEAR RP konusunda haklısınız, bir anda donakaldık silahı görünce. Burada rolü devam ettirmek gerekirdi, ama siz dalga geçtiğiniz için rol falan kalmadı ortada orada da bana hak vermelisiniz. Ben size üç kez hak verdim, üçünde de üzdünüz beni. Uzlaşma sağlanmayacak, hakkımı isterim. Sonuçlanabilir.

04:30'dan izlemeniz tavsiye edilir, evet dostum Türk dizisiyle hiçbir alakası yok. Daha kaliteli roller istiyorsanız lütfen Türk dizilerinden özeneceğinize birçok mafya konseptine has dizi, film bulunmakta.
« Son Düzenleme: 03.01.2022 01:07 raisko »

#8 - 03.01.2022 01:08

04:30'dan izlemeniz tavsiye edilir, evet dostum Türk dizisiyle hiçbir alakası yok. Daha kaliteli roller istiyorsanız lütfen Türk dizilerinden özeneceğinize birçok mafya konseptine has dizi, film bulunmakta.
YA SABIR KURBAN OLDUĞUM RABBİM AUHAHAHAHA. GELMEYECEK YANIT TEŞEKKÜRLER SONUÇLANABİLİR.

#9 - 03.01.2022 01:24
Olayın bizzat içindeydim. Olay tamamen açıklamam gerekirse şöyle oldu.
Hoffman birliği mekanımıza geldiler ve aktif bir rol dönüyordu. Aniden Thomas Corazon'un telefonuna SMS geliyor ve yaklaşık 15-20 kişi dışarı çıkıyoruz. Biz önden gidiyoruz, Hoffman ve adamları arkadan dolanıyor ve siyahi karakterli araya alıyoruz. Hatta Ricardo Zaragoza karakterinin verdiği emotede silah doğrultan adama kafasıyla arkasını işaret ediyor. Belki içini ufak bir korku sarar, belki silahı beline koyup FearRP yapar diye düşündüm. Ama 15'e karşı 3 olan siyahi karakterlerde en ufak bir tedirginlik bile olmadı. Vincente'nin dediği yüzünden ateş açtı. Yaklaşık 4-5 kişiyi düşürüp oradan kaçtılar. Ardından biz yaralı durumdayken polisler bizi farketti ve birçok ekip bulunduğumuz konuma yöneldi. Ardından klasik pd rolleri sırasında siyahi karakterler hiçbir şey olmamış gibi yine geldi ve küfürler savurup tekrar uzaklaştılar. Bizim açımızdan yaralılar hastaneye götürülüp sorguları alındı ve rol sonlandı.

Bunun yanı sıra arkadaşların daha bir tanıtımları yok, onay bekliyormuş. Tanıtım açılmadan ve açıldıktan sonra 10 gün içerisinde hiçbir illegal faaliyet sergileyemezler. Anlaşmalı roller vesaire olmadığı sürece çatışma, brawl gibi roller döndüremezler. Bunları bilerek ve göz önünde bulundururak birlik açtıklarını düşünüyorum.
Ayrıca işin içinde kesin bir DM söz konusu. Karakterler arasında daha öncesinde laf atma, küfür ve sözlü atışmalar haricinde herhangi bir IC husumet gerektirecek rol dönmedi. Şahısın silahını çıkartıp ateş etmesi başlı başına saçmalık.

Arkadaşların yaptığı 'Çukur' benzetmesi zaten bir diğer saçmalık. Hayatımda bu diziyi açıp bir kere izlememişimdir, arkadaşın attığı sahneye bakacak olursak bu tür şey sadece bu dizide mi oluyor? Islık evrensel bir şeydir. Kimi zaman birisine yerini belli etmek için kullanılır, kimi zaman birisini çağırmak için kullanılır, kimi zaman planlı bir olayı başlatmak için kullanılır, kimi zamanda ıslık çalarak müzik yaparsın.
Türk dizilerinden özenecek olsak Kurtlar Vadisi ve Ezel izleyerek klasik bir mafya rolü yapar, Sıfır Bir ve Çukur izleyerek alışılmış bir çete rolü yapardık. Bizim de örnek alabileceğimiz bir Türk dizisi yok malasef çünkü klasik mafya rolleri dışında alışılmışın dışında bir şey yapıyoruz.

Keşke bu bölge için savaşmayı ve çabalamayı bu şekilde değil de başka yollarla çözseydik, iki taraf içinde güzel roller çıkabilirdi.

Mobil üzerinden yazdım, herhangi bir yazım hatası olduysa affola.

« Son Düzenleme: 03.01.2022 01:29 Troubadour »