Konu: Öve öve bitiremediğimiz V2 dönemi hakkında konuşalım  (Okunma sayısı 2297 defa)

#40 - 05.06.2022 21:12
Yeni gelen birileri için şimdiler iyidir, daha eskiler için o zamanlar iyidir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 05.06.2022 21:38
Bir ayda birden fazla forum iletisi paylaştığım(son 1 ayda 2 post atmışım?) güncelleme, yenilik dolu yeni bir başlangıcın yapıldığı güzel dönem.

Her dönemin kendine göre güzellikleri oluyor, şu anda içinde olduğumuz ve yeni gireceğimiz dönemlerin de ayrı güzellikleri var. Şu an göremesek de onları da bir süre sonra fark edip değerini bilemediğimizi düşüneceğiz muhtemelen.

O yüzden... eskiyi bu kadar özleyip "güzel günler eskide kaldı" olaylarına girmeye gerek yok. Ülke olarak iyi durumda olamasak da en azından Vice topluluğu olarak şu anda gayet iyi durumdayız, daha da iyi olmamak için bir engel yok gibi.

Güzel günler bizi beklesin.  :-X
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Estron, Chadellin, Manifesto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 06.06.2022 02:13
Bir ayda birden fazla forum iletisi paylaştığım(son 1 ayda 2 post atmışım?) güncelleme, yenilik dolu yeni bir başlangıcın yapıldığı güzel dönem.

Her dönemin kendine göre güzellikleri oluyor, şu anda içinde olduğumuz ve yeni gireceğimiz dönemlerin de ayrı güzellikleri var. Şu an göremesek de onları da bir süre sonra fark edip değerini bilemediğimizi düşüneceğiz muhtemelen.

O yüzden... eskiyi bu kadar özleyip "güzel günler eskide kaldı" olaylarına girmeye gerek yok. Ülke olarak iyi durumda olamasak da en azından Vice topluluğu olarak şu anda gayet iyi durumdayız, daha da iyi olmamak için bir engel yok gibi.

Güzel günler bizi beklesin.  :-X

güzel günler, yönetimin izlediği yanlış politikalar(binlerce hata yapmasına rağmen ilah gibi korunan oluşumlar gibi) yüzünden eskide kaldı. sunucuda rol yapmaya çalışan değerli insanların yerini forumda mafyacılık oynayanlara bıraktırırsanız, güzel günler hep eskide kalır. vice v2 de hem yönetim hem de oyuncu olarak Vice'ın en kaliteli dönemleriydi. v2den ne yönetim ekibi üyesi kaldı(sayılı) ne de oyuncu.

ve bu sitem dolu cümlelerimi sunucu açıldığından beri oynayan, daha önce ekipte ve fmde bulunmuş, birlik açmış/yönetmiş, sunucuya yenilikler katmış, 3 yılda 3 ceza almış birisi olarak söylüyorum. vice, bana göre 'viceseason2022' döneminde bitti. nice viceV'ye. yksden harap olmuş bir şekilde ayrıldığımda da aynı olayları V'de yaşamamak ümidiyle.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 06.06.2022 04:42
güzel günler, yönetimin izlediği yanlış politikalar(binlerce hata yapmasına rağmen ilah gibi korunan oluşumlar gibi) yüzünden eskide kaldı. sunucuda rol yapmaya çalışan değerli insanların yerini forumda mafyacılık oynayanlara bıraktırırsanız, güzel günler hep eskide kalır. vice v2 de hem yönetim hem de oyuncu olarak Vice'ın en kaliteli dönemleriydi. v2den ne yönetim ekibi üyesi kaldı(sayılı) ne de oyuncu.

ve bu sitem dolu cümlelerimi sunucu açıldığından beri oynayan, daha önce ekipte ve fmde bulunmuş, birlik açmış/yönetmiş, sunucuya yenilikler katmış, 3 yılda 3 ceza almış birisi olarak söylüyorum. vice, bana göre 'viceseason2022' döneminde bitti. nice viceV'ye. yksden harap olmuş bir şekilde ayrıldığımda da aynı olayları V'de yaşamamak ümidiyle.

Bahsettiğin prime dönem zaten pandemi zamanıydı ve eski samp oyuncularının geri dönmesi ve gerek yönetim ekibi gerek de diğer oyuncuların sadece eğlenmek için oyuna girdiği dönemlerdi. Şu anda yeni SAMP jenarasyonundan ötürü bu gibi durumlar -üstte saydığın- mevcut. İlerde açılacak x ya da y sunucularında da şu anda Vice ya da diğer sunucularda olan sorunlar olacak. Buradaki x kişisi tarzında oyuncu profilleri sadece burada yok. Sorun Vice değil, pandeminin bitmesi ve sadece rol yaparak oyunu oynayan kitlenin çoğunun iş/akademik kariyer ve çeşitli nedenlerden ötürü sunucuya veda etmesi ya da çok az zaman ayırmasından kaynaklı.

Şu anda güncel aktif 5K oıyunculu bir sunucudan söz ediyoruz, senin bahsettiğin zamanlarda da saydığın sorunlar vardı. O zamanları dün gibi hatırlıyorum, buralarda; '' eski güzel günler '' ya da '' eski 2015 vs sampı daha iyiydi '' konuları dönüyordu. Her zaman öyle olmaz mı zaten? İleride olduğun zaman geriyi över/özlersin.  Bu kadar çok oyuncunun oynadığı bir sunucuda oluşum/oyuncu profillerden ötürü bir sunucuyu baz alıp eleştiri yapmak benim tarafımca yanlış bir davranış.
Haha
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mihawk,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 09.06.2022 19:23
bu oyunu oynadığınız dönemde bir an en çok zevk aldığınız zamanları yaşadınız ama farkında değildiniz. çevrenizdeki kişiler olsun, sunucudaki oyuncular olsun, yönetimin getirdiği bazı şeylerle her geçen gün, o zevk aldığınız dönemi özlemeye başladınız ve benim gibi belki de bıraktınız. en önemli şey anı yaşamak eskiden şöyleydi böyleydi dememek lazım
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 10.06.2022 11:36
güzel günler mazide kaldı, artık svdeki çoğu kişi ego tatmini için oynuyor

kendimizi avutmaya gerek yok eski roller hiçbir zaman geri gelmeyecek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#46 - 11.06.2022 15:47
Her şey çok sistemsel ve eski samp ortamı hiçbir yer de kalmadı. Eskiden insanlar aralarında sohbet ederdi, gündelik konular, politikalar hakkında konuşurdu. İnsanlar IC olarak birbirlerini misafir edip değişik rollere imza atardı. Şimdi ise insanların çoğu sistemin el verdiği kadar rol yapıyor ve kendisi bir şey katmak istemiyor. Ayrıca insanlar da artık sokakta gezmek ya da bir yerlerde dolanma kültürü kalmadı. İlla bir bar ya da kafe reklamı olacak ve oralarda toplanacaklar. Bu durumu da kötü buluyorum. Keşke bunların hepsi yoluna girse ama bunun yönetimle alakası yok. Oyuncuların düşüncesi değişmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#47 - 11.06.2022 16:56
Yaklaşık 10 yıldır veya daha fazla oynayan insanlar bilir ki, 2 yılda bir tüm samp forumlarında konu açılır, eski oyuncular bir şeyler sallar gider, 2016'da role başlayan insan, 2018'e gelindiğinde 2016'dakilerin efsane olduğunu, o zamanki adamların gittiğini, o zamanlar herkesin rol için oynadığını(bir şeyi ilk kez tadıyorsanız o an size her şey harika gelir. dünyanın tüm olaylarında böyledir. ilk sevgili vb) söylerler. evet bazı konuda değişimler yaşanmış olabilir, 2013 yılındayken de 2009'daki herkesin birbirini vurduğu, Türkçe konuşanın olmadığı (virgül nokta bilen yoktu mesela, trollün trollü bir ortamdı) dönemleri över dururduk süperdi abi harikaydı diye. 2016-17'lere gelince fark ettik ne kadar troll zamanlardan geçtiğimizi.

Özetle, eskiye hasret/sizin ilk başladığınız dönemlerin size harika gelmesi genel bir yanılsamadan ibaret. Şu anki büyüklere sorsanız 80-90lar harika yıllardır derler ama karanlık, sefalet, faili meçhuller, terör olayları gırlaydı örneğin.

Bunu parantez dışında bırakarak, gerek roller, gerek ilk etkinlikler, gerekse de düzen nedeniyle v2 dönemini ben de severim. Bu dönem de ona yakın bir şeylere dönüş yapacağız. Yukarıda da birkaç kere değinildiği gibi, daha çok oyuncu/rol merkezli olup sistemsel şeyleri/bağlılıkları azaltıyoruz bu sefer.  Bu kadar spoiler olsun.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Unexpec0,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#48 - 12.06.2022 02:53
Eski eski diyenlere inat ben diyorum. Şu anki Vice eski Vice'dan daha iyidir net.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#49 - 12.06.2022 03:48
 pandeminin baş-orta kısımlarında başlamıştım. Herşey çok güzeldi. Eski tadı alamıyorum, sorunu karşıda da aramıyorum. Belki de sorun bendedir  :manifdog
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok