Konu: 09.12.2021 - Luiss_Huerta - Metagaming / OOC Kin  (Okunma sayısı 273 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.12.2021 00:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:    Luiss_Huerta @n0thing

Olaya dahil olan şahit karakter adı: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=119611.0, bu şikayete ek olarak açıldı.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.12.2021 / 19:51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=119540.msg640658#msg640658 ; bu şikayetteki rolün devamı olarak @n0thing , Shelby Huerta karakterinin intikam rollerini yapmaya başlıyor. Şikayet açarak çözemediği durumu yeni kardeş karakter açarak, rolü OOC'kine dönüştürüyor. Kan parası rolsel olarak North Park birliğine ödendi, ( @Nraxy doğrulayacaktır. ) Paul Spina karakteri bu olay yüzünden vuruldu. ( @Aureus  doğrulayacaktır.)  Bu CK rolü OOC'ye taşınıyor ve @n0thing OOC arkadaşlarına ulaşıp Shelby Huerta karakterinin intikam rollerine girişiyor. Yeni karakter şehre getiriyor, OOC arkadaşları ile OOC olarak iletişime geçiyor, intikam rollerine girişiyor ve OOC kin ile  hareket ederek  roleplay'e aykırı  tutum sergiliyor.

Bunlara ek olarak;

@n0thing  OOC arkadaşlarını birliğime karşı manipüle edip, kin beslenmesine yol açıyor. OOC olarak hırslanmışlar, Discord gibi kanallar üzerinden birlik üyelerime " Bu birlik sizi aşağı çekiyor." tarzında cümleler yazılmış.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

Oyuncu burada bir oyun oynadığımızın ve karakterinin kendisi olmadığının farkında değil. Rolsel olan şeyler yüzünden OOC kinlenmiş ve bunu etrafındaki herkese OOC kinini kusarak yaymaya devam ediyor.  Burada kendisine ne kadar ağır ceza verilirse verilsin OOC kinini sürdürmeye devam edecek ve diğer oyuncuların rol zevklerini elinden alacak.

#1 - 10.12.2021 00:29
Şikayette savunma yapmam gereken yeri anlamadım, herhangi bir ihlal göremiyorum. Şikayeti inceleyen yetkiliden savunma yapacağım konuyu belirtmesini istiyorum. OOC kin beslediğimi söylemişsin, buna ne diyeceksin?

#2 - 10.12.2021 01:22
OOC kinimi asla role yansıtmadım, yansıtmam.Oyunda karakterimin ne yapması gerekiyorsa onu yaparım. Rol dışında / oyun dışında yaptıkların yüzünden sana kinli olabilirim, ortada rolsel bir şey yok ve bu bir kural ihlali değil.

Savunma yapman gereken konu,

CK olmuş karakterinin kardeşini şehre getirerek intikam rolleri yapamazsın. Shelby karakterini kimin öldürdüğü bilinmiyor, nerede olduğu bilinmiyor. Shelby öldükten sonra ortaya bir anda kardeşi çıkıyor ve benim kardeşim öldü, onun intikamını alacağım diyor. Shelby Huertta'nın kan parası North Park birliğine ödendi, rolde Shelby karakteri için Paul Spina kurşun yedi, gereken cezalar ödendi. Rolsel olarak bu olay kapandı.

Sen OOC hırsa ve kinine kapılıp, açtığın şikayet ile istediğin sonucu elde edemedikten sonra karakterinin kardeşini şehre bir şekilde getiriyorsun ve OOC kurduğun arkadaşlıklar ile intikam rollerine başlıyorsun.

#3 - 10.12.2021 01:35
Kin rollerine giren kişi ben değilim, herhangi bir şekilde Luiss karakteri abimi şu şu öldürdü, bundan dolayı öldürdü demedi. Zaten kanıtın bulunuyorsa bekliyorum.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=119611.0

bu şikayette gerekli SSler bulunuyor, dediğim gibi "Luiss_Huerta karakteri" hiç bir şekilde bu konulara dahil olmadı.

Gibi örnek SSler. Eğer girdiğimi gördüğün bir rol varsa buraya atabilirsin, şikayeti iyice kavrayabileyim.

#4 - 10.12.2021 11:25
Savunma yeterli görüldü, ceza verilmeyecek.

Discord mesajlarını içeren ssler kanıt niteliğinde sayılmaz.