Konu: Birden fazla kişi, birden fazla ihlal.  (Okunma sayısı 946 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.11.2021 23:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Briceson_Ward @night , Joaquin_Shaw @BigDrill Tyrone_Dashawn @Froxy0 Rashad_Winston @Leriwonas

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ernesto Enrique @Ferplex Chris Casillas @MrJoe Gervasio Casillas @meriawam Pedro Rojas @CnrSrl1

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran Görüntüsü.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deatmatch
Trolling
Oluşum liderine aşağılayıcı rol. {R20)
Chicken Run / Bunny Hop
Mixing.
Emotesiz İşlem.
Yaralı Kural İhlali.
Non-RP.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi akşamlar. Geçtiğimiz saatlerde yeni karakterimle El Corona'da rol yapıyordum. Tyrone Dashawn karakteri Sadler model bir araçla El Corona'da turluyor, gördüğü karakterlere " Arkaya atla, çok sıkıcı herifsin, eğlenelim biraz. " tarzında cümleler kuruyordu. Karakterim yeni ve henüz karakter gelişimi hiç oturmamış olduğundan o karakterden korkup/çekinip karşılık vermedim lakin daha sonra El Corona'da sadece OG karakterlerin girebildiği locaya gittiğini ve o karakterlerin bazılarıyla konuştuğunu gördüm. Ernesto Enrique karakterini de aracın arkasına çağırıyor, reddedilince ise ona birlik liderini aşağılayacak cümleler kuruyordu, bunları aşağıda kanıtlayacağım. Bir brawl rolü başladığını gördüm, koşup brawl rolüne dahil oldum. Tyrone karakterini bir süre kovaladım, kovalarken Bunny Hop yaptığına şahit oldum, ekran görüntüleri aşağıda. Brawl rolü sonucu karakteri yaralıya düşürdüm ve diğer F-13 üyelerini çağırmak için yanlarına koştum. Geldiğimizde Tyrone karakteri yerde yatıyordu, karakterlerimiz yanına gelince bir anda kalkıp " Gidin artık aa! " dedi ve koşmaya başladı. OG karakterlerle Agustin'i yakın tutmak adına tekardan Tyrone karakterini kovalamaya başladım fakat çok geçmeden karakterim vuruldu. Hiç birimizin chatine herhangi bir emote düşmedi. Mixing söz konusu olduğunu düşünüyoruz, PM'den sorduğumuzda onu yolda gördüklerini, kurtarmak için ateş ettiklerini söylemişler... Dört kişi silahlı bir şekilde Sultan'a doluşup El Corona'da mı geziyorlar? Bize pek inandırıcı gelmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Tyrone karakteri set lideri karakteri kışkırtıyor/aşağılayıcı ithamlarda bulunuyor ve kavga başlıyor.

Tyrone karakterini kovalarken Bunny Hop yapıyor(Normalde daha fazla yaptı lakin kovalamacada olduğum için sadece iki tanesini ekran görüntüsü alabildim.)

Tyrone karakterini yaralıya düşürüp defalarca karnını tekmeliyorum.

Emote verilmeden (verilse bile chatimize düşmüyor, düşmek zorunda.) yaralıya düşürülüyoruz.
Ek olarak, Tyrone karakteri arkadaşları tarafından vuruluyor ve OOC sinirine yenik düşüp " BENİ VURDUN, BENİ VURDUN! " tarzında spam textleri atıyor.

Emote vermediklerine dair bir kanıt daha.[/img]

Ek açıklamalar(varsa): Olabildiğince şikayet konularından uzak durmaya çalışıyoruz, oluşumu geri aktif hale getirdiğimizden beri adımızın geçtiği ilk şikayet olabilir. Bu tarz durumlar gündelik tabii ki başımıza geliyor lakin yapıcı ve anlayışlı olmaya çalışıyoruz. Profillerini incelediğimde bu arkadaşların art niyetli olduğunu, rol bilgisi eksikliğinden böyle bir hareket yapmadıklarını düşünüyorum. Karakteriyle kurduğu cümleler, tepkiler ve hareketleri realistik değil, troll davranışlar. Gerekli cezayı almalarını rica ediyorum, yeni karakterimle diğer karakterler arasında geçen tatlı rollerin hepsini mahvettiler. Ne yazık ki bu tarz durumlar başımıza gelince rol yapma isteği kalmıyor, oyun oynama şevkimiz kırılıyor.

« Son Düzenleme: 25.11.2021 23:44 Cross »

#1 - 25.11.2021 23:33
Bu gece 1 saatlik videoyu uploada koyacağım, o videoyu üzerinden yarın savunmamı ileteceğim iyi geceler.

#2 - 25.11.2021 23:45
Arkadaşlarla buna biz çok güldük, yarın savunmamı yazarım.

Olaylarda görüldüğü gibi, orada bulunan kişilerden biriyim.
Arkadaş ile yaptığımız pm konuşmamız, şans eseri yolda onu görmüşler konuşmuşlar falan, bana rolde sıktı dendi falan yazdı.
Emote verdik diyorlar fakat emote sıkılan kişilerin hiç birinin chatine düşmedi, birimizin bile chatinde verilen bir emote yok. Tüm kanıtları detayları ile sunarsa iyi olur, Mix yaptıkları zaten ortada, diğer karakterden hiç bahsetmiyorum. IC'de dayak yediğini görüp gelip bana ateş ettiler diye rol yaptı dedi, ki öyle bir rol de yok.
Forumda bu tür yazılara gerek yok, kanıtlarını atıp şikayetin onaylanmasını bekleyebilirsin. Şikayetin tek kişiye açılmadığının da farkındasın, ortada yapılan kural hataları var. Kendinin kusursuz şekilde suçsuz olduğunu düşünüyorsan kanıtlarını sunabilirsin, iyi bir gece geçir.

#3 - 25.11.2021 23:48
Öncelikle merhabalar, DM konusuna gelecek olursak Tyrone Deshawn adlı karakter bizim birliğimizde gelişmiş ve sokakta sözü geçen birisi halinde vurulduğunu ve siyah kapşönlü ile yanlarındaki kişilerin ona ateşli silahla saldırdıklarını belirtti bizde bu yüzden şahıslara ateşli silah ile karşılık verdik. Trolling konusuna gelecek olursak benim yaptığım roller ortada yok ve troll yapmadığım ortada. Oluşum liderine aşağılayıcı rol o konuylada bir ilgim bulunmuyor. Chicken Run/Bunny Hop konusuna gelecek olursak yine benimle ilgili bir durum söz konusu değil. Mixinge dağir bir kanıt @night  adlı dostumda videolu şekilde mevcut biz dolaşırken Tyrone karakterini yerde gördük ve başında bekleyen birisi vardı durumu anlatması amacıyla kendisine sorduk ve başta söz ettiğim gibi onların ateşli bir silahla vurduğunu belirtti. Emotesiz işleme gelecek olursak videolar mevcut emote verdiğim belirgin küçük ekran görüntüsü ile aşağıya bırakırım. YKİ konusunda da yine benlik bir durum söz konusu değil. NonRP kavramında ise yine benli bir durum bulunmuyor, iyi forumlar dilerim olaylarla dahil olduğum şahısın belirtmek istedikleri ekran görüntülerini aşağıya ekleyeceğim iyi görevler dilerim kolay gelsin.

Emotesiz işlem konusunda emotelerimizi verdiğimize dair bir adet ekran görüntüsü: Not: Çoğul kullanılmış tüm etiketlenen arkadaşların verdiğine dair kanıt için değiştirme attım.
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 25.11.2021 23:50 Leriwonas »

#4 - 26.11.2021 17:57
Selamlar! Arkadaşlarımın attığı savunma benim içinde geçerli onaylıyorum ve 1 saatlik video atıcağız o konyla ilgili.

#5 - 26.11.2021 20:25
Öncelikle "Deathmaching" ihlalini yalanlıyorum, birliğimizdeki R15; yani sözü geçen biri ve onu sokakta düşmüş şekilde buluyoruz...- neye "Trolling" dediğinizi anlayamadım açıkçası? "Oluşum liderine aşağılayıcı rol. {R20)" bu suçuda kendi üzerime alınmıyorum. "Chicken Run / Bunny Hop" bu ihlalide yalanlıyorum, koşarken aralıklar ile sprint atmadığım sürece 1 kere zıplamak bunny hopping'e girmiyor. "Mixing" ihlalinin savunmasını aşağıdaki videoyu kanıt olarak kullanıp destekliyorum. "Emotesiz İşlem" ihlalinin savunmasını aşağıdaki videoyu kanıt olarak kullanıp destekliyorum, ayrıca @Leriwonas yukarıda bunun savunması dördümüz adına; yapmış. "Yaralı Kural İhlali" üzerime alınmıyorum, rol sırasında yaralanmadım. "Non-RP" bunuda üzerime alınmıyorum ve videoyu aşağıya bırakıp savunmamı sonlandırıyorum.

3 saatlik kayıdın tamamını dün gece yüklemeye koymuştum fakat %99'da takıldığı için rolün kısa öncesi ve bitişini kırpıp yükledim, bunu yüklemem bile tam 48 dakikamı aldı, upload hızım 0.3, iyi forumlar. :sampanya:
« Son Düzenleme: 26.11.2021 22:01 night »

#6 - 27.11.2021 12:49
Öncelikle "Deathmaching" ihlalini yalanlıyorum, birliğimizdeki R15; yani sözü geçen biri ve onu sokakta düşmüş şekilde buluyoruz...- neye "Trolling" dediğinizi anlayamadım açıkçası? "Oluşum liderine aşağılayıcı rol. {R20)" bu suçuda kendi üzerime alınmıyorum. "Chicken Run / Bunny Hop" bu ihlalide yalanlıyorum, koşarken aralıklar ile sprint atmadığım sürece 1 kere zıplamak bunny hopping'e girmiyor. "Mixing" ihlalinin savunmasını aşağıdaki videoyu kanıt olarak kullanıp destekliyorum. "Emotesiz İşlem" ihlalinin savunmasını aşağıdaki videoyu kanıt olarak kullanıp destekliyorum, ayrıca @Leriwonas yukarıda bunun savunması dördümüz adına; yapmış. "Yaralı Kural İhlali" üzerime alınmıyorum, rol sırasında yaralanmadım. "Non-RP" bunuda üzerime alınmıyorum ve videoyu aşağıya bırakıp savunmamı sonlandırıyorum.

3 saatlik kayıdın tamamını dün gece yüklemeye koymuştum fakat %99'da takıldığı için rolün kısa öncesi ve bitişini kırpıp yükledim, bunu yüklemem bile tam 48 dakikamı aldı, upload hızım 0.3, iyi forumlar. :sampanya:
Emote vermiş olma alanınız çok uzak ve hiç birimizin chatine düşmedi, bu kural sunucuda olan bir şey. Karşınızda duran oyuncuların hiç birinin chatinde silah çektiğinize dair bir emote yok.
Videoda kendin de göstermişsin, emotenin hiç birimize ulaşmadığını kendin kanıtlamışsın. O emoteleri bizim yakınımıza gelince atmak zorundasın dostum, orada olan hiç bir oyuncunun Chatine düşmedi. Ekstra olarak /hasarlar 'da  hiç bir silah izi yok nasıl bir rol sergiliyorsun? Vurdular dememiş, kendi kendine role girişmişsin bana özelden Tyrone_Dashawn beni vurdular diye rol yaptı dedin? Videoda hiç bir şey göremiyorum, /do 'dan da vurulduğu ile alakalı bir durum belirtisi vermemiş. Kendin bile hasarlarda 1,5,6 hasarları görüyorsun. Nasıl vurdular diye rol yapıyorsun? Yani yaptığınız tüm kural ihlalleri de ortada, bahsettiğin R15 arkadaş şikayet açılınca R15'e yükseltildi nedense. Her neyse, bunu da geçtim. R15 yetkili arkadaşınız mahallemizde R20 konumuna sahip olan Ernesto karakteri ile alay etti onu uyarmamıza rağmen sürdürdüğü için brawl rolü döndü ve dayak yedi. Şimdi sana durum belirtisi vermeden, vuruldum diye bir şey söylemeden kendi kendine seni kim vurdu oğlum diyip,  /do'dan Tyrone_Dashawn'ın durumu ne diye bile sormadan maskeni takıp silahını çekerek DM aradığını kanıtlamış oldun. İyi forumlar.
Bana attığı mesaj, videoda hiç bir şekilde Tyrone_Dashawn beni vurdular diye bir rol yapmamış, hasarlarda da silah görmemesine rağmen rolü sürdürmüş. Tyrone_Dashawn karakteri zaten hiç bir durum belirtisi vermemiş, nasıl böyle bir role giriş yapabilirsiniz?

#7 - 27.11.2021 12:53

oynanmış videolar maalesef savunma olarak kabul edilmiyor ve elinizde pompali, deagle ile şans ezeri geziyorsunuz yani kesinlikle mix yok  ::) ::)

+ olarak verdigin emotenin chatimize düşmesi lazım biz nerdeyiz sen nerde emote vermişsin
« Son Düzenleme: 27.11.2021 12:58 Ey3s »

#8 - 27.11.2021 12:59
Arkadaşın videosunda ki chat, kalite biraz kötü ama buyrun.

Adamın durumunu bilmeden kim sıktı oğlum diye role girmek? Sen ona sıkıldığını nereden görüyorsun, orada herhangi birinin elinde bir silah gördün mü?
Yerde olan herkese silah mı sıkılmış oluyor?
/do 'dan durum sormak yok.
Tyrone_Dashawn karakteri durum belirtmemiş, vuruldum diye bir şey dememiş.
Arkadaşın ekstra olarak Vurdu mu? Diye bir soru sormuş, diğer arkadaş indirelim mi? 
HİÇ BİR DURUM YOK, ADAM VURULDUM DEMEMİŞ, DURUM BELİRTMEMİŞ.
Sana özelden soru soruyorum neden vurdunuz diye Tyrone_Dashawn vuruldum dedi diyorsun? Hani , göremiyorum göstersene bana.
Tek sen suçlusun demiyorum, orada bulunan 4 kişi de rol yapmadan direkt olarak silahlarına sarılmaya kalkıyor. Böyle bir role girişecekseniz, orada yapacağınız eylemin sebebini bilmeniz gerekir. Olayın öncesini bilmeniz gerekir, Kim vurdu kanka diyerek kafanızda vurulma rolü yürütemezsiniz.
Videoda ne hikmetse pompalı ile arabaya binen arkadaş mevcut, kesinlikle bahsettiğiniz gibi olmuştur da. Creenshaw'dan bulvara, oradan dönüp tam bahsi geçen sokağa nasıl kusursuz bir sürüştür bu? Konum atsaydı bu kadar çabuk bulamazdınız bence adamı.
« Son Düzenleme: 27.11.2021 13:53 meriawam »

#9 - 27.11.2021 13:42
Merhabalar, biz de arkadaşlarımızla neye güldüğünüzü anlamadık. Ek olarak şikayeti okuyup okumadığınız konusunda şüpheliyim.
Silahlı şekilde Sultan'ın içine doluşmanız ve yolda " saygın karakteri " görüp ona kimin yaptığını sorduktan sonra ateş etmeniz hala ortada bir mix olduğunu düşündürüyor ne yazık ki.
DM yok demişsiniz fakat olaya bakış açınızı değiştirmenizi istiyorum. Gelişme aşamasında olan silahsız bir oluşumuz. Her önüne gelen mahallede kavga çıkarıp sonrasında ateş ederse nasıl rol yapacağız? Bu tarz şeyler dediğim gibi rol yapma şevkimizi kırıyor ve doğal olarak oluşumun gelişmesini engelliyor. Bu yüzden küfür edip, kavga çıkarıp daha sonrasında ateş etmeniz hala DM niteliği taşıyor. Arkadaşımla aranızda geçen PM konuşmasında ve savunmanızda saygın karakterin size vurulduğunu söylediğini belirtmişsiniz. Lakin videoyu izlediğimde böyle bir şey göremiyorum. Trolling ve Chicken Run konusunda Froxy'den şikayetçi olduğumu zaten şikayetimde dile getirdim, bu yüzden şikayeti incelemediğinizi düşünüyorum. Emote konusuna gelecek olursak, şikayetimde bahsettiğim gibi, emote vermiş olabilirsiniz ama vurulan hiç bir karakterin chatine düşmedi. Düşmek zorunda, oyun kurallarında açıkça belirtiliyor.
İyi roller.