Maden yeteneğin yüksek olduğu için bu işten sen kârlı çıkarsın. Benim de yüksek, bende kârlı çıkarım. Fakat yine de söylediklerini desteklemiyorum. Rütbe ile sınırlandırılması yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Katıldığımı söylüyorum fakat bu olay rütbelere yansıtılsa bile önüne geçileceğini düşünmüyorum. Onaylı hoodlara zaten o silahlara sahip olmak isteyenlerin girdiğini biliyoruz.
Yapılması gereken şeyin piyasanın arttırılması ve birlik liderinin belirli kişileri seçerek silah alma hakkının tanınmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum.
(kalan kişiler shoutgun, tec9, uzi gibi silahlara yönelmeli)
Silah için gereken parçaların diaz ve vercettiden satın alarak bir çok kişi kolaylıkla sahip oluyor.
En azından fiyatlar yüksek bir mevlaya çekilseydi bence sunucuda silah sayısı azalabilirdi. Şu an ıcde silahçılık yapan kişiler ucuza parça satıyor çünkü stoklar dolu.
Stok fiyatları 700 dolardan yüksek bir fiyata çekilmeli. Her oyuna başlayan ortalama bir iki gün para kasarak bir deagle yapabiliyor.
Piyasanın artması lazım, PD'ye kaptırılan silahların da silinmesi gerek bence bu da maden sistemini kapatıyor mesela.
Umarım önüne geçilebilir, silah için hood onaylı birliklere giren çok oyuncu görüyorum.
R1 adamların ellerinde Deagle ve ak-47 çekip kafalarına göre dm atmasını her gün şikayetlerde görüyoruz.
Kesinlikle önüne geçilmeli, bu silahları birliğin liderleri seçerek ve sayısının kısıtlı olmasının gerektiğini düşünüyorum.
Mesela ak-47'yi birlikten max 20 kişide olmalı.
(birlik oranlarına göre değişebilir) Yoksa kalabalık olan birlikler fazlasıyla üstün olduğu için silahların anlamı olmaz.
Kesinlikle bir düzenleme gelmeli.
Alakası yok, bahsettiğim şey tek kişiyi kapsamıyor, onca madenciliğe yetenek puanı basan bir ton oyuncu var. Piyasayı öldüren sebep bu. Bu mesleğin sonunu getiren şey bahsettiğin zimmeten çıkarma olayı, ekstra OOC'de de düşünürsen. Hangi silah kaptırıldıktan sonra para verilip geri alınıyor? Yani madencilik gibi bir mesleğin bile sonu olursa bu oyuncular nereden para kazanacak? Onu da geçtim, rütbe sistemi diyorsun. Birlik lideri istediği kişiyi o anlık gider yeterli seviyeye ulaştırır, silah siparişini verdikten sonra yine aynı muhabbet. Bunun önüne geçilmesi için silahların silinmesi, yenilenmesi şart. Piyasa da ekstra pahalılaştırılırsa DM olayları daha da azalacaktır. Sistemsel olarak da söylediğiniz şeylerin yapılması mümkün mü emin değilim ama kalıcı bir çözüm olacağını sanmıyorum.
Silah fiyatları çok ucuz, stok fiyatları arttırılabilir. Kişiler silah kaybettikten sonra tekrardan parçaları bulup sipariş vermeli ki DM girişimleri minimuma düşer. Kişi silahını kaybetmekten ya da kaptırmaktan daha da çekinir. Girişiminde silahını kaybetse bile nasılsa IC para ile geri alırıma güvenmeyi bırakmalı.
Şöyle düşün, eskiden bir deaglenin değeri en az 400 bindi. Bu kadar çok şikayet görüyor muyduk? Hayır, neden çünkü kişiler gereksiz şikayetlerde adı geçsin istemiyordu ve silah ekstra çok pahalı ve zor bulunan bir şeydi. Şimdi öyle mi? Yine hayır, bunun önüne piyasa düzenlenirse geçilebilir bahsettiğim durum bu.
Stok fiyatları arttırılabilir, PD'nin yakaladığı zimmet silahları da silinirse oyuncular DM girişiminde bulunmaktan bir nebze olsun çekineceklerdir.
Her gün DM'den açılan şikayetleri görüyorum, silah bu kadar kolay bulunuyor. Önüne geçilmeli.
(Ölü olan madencilik mesleği de ekstra canlanacaktır. Bu mesleğe yetenek puanı basan kişiler para kazanmak için bastılar. Şu an alıcı bulamıyorlar çünkü şehirde herkes silaha sahip, PD'ye kaptırsalar bile sisteme para ödeyerek silahlarını geri alabiliyorlar yani maden bulmak için uğraşmıyorlar. Bahsettiğim şey de bu.)