Konu: Toplu Ar-Ge.  (Okunma sayısı 365 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 24.11.2021 18:37
Sunucuda olması gerektiğini düşündüğüm bazı şeyler var, bunları toplu şekilde bir konuda toplayarak belirtmek istedim. Belirttiğim sistemlerde eksiklikler, eklenmesi gereken farklı şeyler olabilir, bunları da yorumlarda siz belirtirseniz iyi olur.

*VIP Mevduat Sistemi*

Normal/VIP oyuncular, mevduata en fazla 100 bin atabiliyor, haliyle faiz oranı düşükten başlıyor ve maksimum faize ulaşmak çok zaman alıyor.
VIP oyuncular, direkt olarak mevduat hesabına 200 bin atabilmeli ve mevduat sisteminden kolayca yararlanabilmeli.
Örnek olarak; VIP oyuncu, mevduatına 100 bin attı ancak VIP mevduat sisteminden yararlanması için(+200bin -400bin ulaşması) neredeyse her gün her saat oyunda olması gerekiyor, belki de o bir aylık süreç ona yetmeyecek bile. Bu yüzden VIP oyuncuların mevduat yatırma limiti 200.000 olması gerektiğini düşünüyorum.

*Patriot'a Nos Eklenmeme Sorunu*

Cool araç paketine sahip olan oyuncular, Patriot aracına sahip olabiliyor. Ancak buradaki sorun, araca nos eklenememesi. Test sunucularında vs. Patriot markalı araca nos eklenebiliyor, zaten bu sunucuda Burrito'ya bile eklenebiliyorken bu araca eklenilmemesi bana göre absürt kaçıyor.
Şimdi bazı arkadaşlar "Patriot askeri araç, nosun ne işi var?" diyebilir. O zaman bir sivilde o aracın ne işi var? Madem askeri aracı bir sivil kullanabiliyor, arkasında da görüleceği üzere minik bir kasası var, madem nos eklenemiyor BİR kişi ile sınırlandırılmak üzere Car Surfinge(arka tarafa oturma rolüyle) izin verilmeli ki cool araç paketinde olmasının bir avantajı olsun. Bu da olmazsa nos olayının gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

*Uyuşturucu Paketi*

Bu sistem bence en güzel sistemlerden biri. İşimiz falan çıktığında afk bırakarak az da olsa durduğumuz yerde para kazanmamıza olanak sağlıyor. Ancak, başına gelen var mı bilmiyorum ama bazen internet kopmaları olsun, crash olsun %80i dolmuş bir paketin ücretini, saydığım sorunlardan dolayı kaybedebiliyoruz. Buradaki önerim ise, uyuşturucu paketini aktifleştirdiğimizde  5-10-12 gram olarak saymaya başladığı zaman direkt olarak o gramın karşılığını almamız.  Böylelikle 45 dakika bekleyip de crash yiyen bir oyuncu, sattığı gramın karşılığını direkt almış olacak.

*Pay 'n' Spray'lerde Fiyat Arttırımı*

Kısa ve öz olacağım. Kesinlikle tamir fiyatlarının artması gerektiğini düşünüyorum.100 dolar verip de 5 dakika sonra aracı tekrar tamirlik hale getirip "100 dolar zaten bir şey olmaz" kafasıyla ilerliyor her şey. Ayrıca, Las venturas gişelerinin orda tamir ettirirseniz sadece 50 dolar tutuyor. Tamirhane firmaları sadece "modifiye" amacıyla kurulmaması gerekiyor. 750k+obje fiyatlarıyla beraber düşünüldüğünde rol ortamı (ne kadar dönüyor belirsiz) haricinde pek kazancınız olmuyor. İnsanlar modifiyelerini yaptırdıktan sonra garaja neden uğrasınlar? 400-500 bandına çekildiğinde insanlar biraz daha çekinir hale geleceklerdir ve garajda daha ucuz bir fiyata yapıldığında oyuncuların bir kısmı garajda tamir etmeyi tercih edeceklerdir. Eğer bu çok abartılı geliyorsa, motor bakım haklarının garajlara verilmesi mantıklı olabilir. (Aynı fiyat +500 ek çalışan ücreti, şuanki mevcut sistem gibi olacak. Gemi+uçaklarda nasıl işler bir fikrim yok, geliştirilebilir.)

*Ev/işyeri soygunu sistem düzenlenmesi*

Sunucudaki evlerin %85'i soyulmuyor. Giriş ücreti düşük olan işyerlerini de zaten patlatıyorlar. Diğer yerleri soymaya kalksanız zarar mı yoksa kâr mı edeceğiniz belli değil. Nasıl yapılır bilmiyorum ama ev stokları haftalık ya da her gece 00'da sıfırlanması gerekiyor ki yetenek puanlarını veren insanlar boş zaman kaybetmesinler. Eve giriyoruz "Çalacak bir şey yok" diyor, çalacak yer bulmakla zaman geçiyor.

*Zimmetten silah çıkarma*

Her zaman "sistemin kazanması" olayına karşı olan biriyim. Zimmetten silah alacağımız zaman sisteme "fazla" diyebileceğimiz paralar ödüyoruz. Silahı geri alma olayı madenler ile olmalı. Sistem konusunda belirttiğim gibi; yarı maden, yarı para da olabilir. Madencilik mesleğini öldürmeye gerek yok, sistem kazanacağına oyuncular kazansın.

*Skimmer'in(deniz uçağı) Sunshine'dan alınması*

Skimmer adlı uçak "Sunshine"dan alınıyor ve aldığımız zaman "/rapor" atıp denize çektirmek zorunda kalıyoruz. Direkt olarak, tekne alınan yerden  uçağı alarak bu sorunu ortadan kaldırabiliriz.

*Araç çıkartma*

Kaç tane aracımız varsa yarısı kadar da araç spawnlama hakkımız olmalı
Böyle bir ar-ge açtığım için detaya girmiyorum, linki buradan paylaşıyorum.
100
4
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9, Lethal, marcus61,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9, marcus61,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 24.11.2021 18:51
Tamir fiyatı arttırımı hariç yazan her şeye tam destek, güzel fikirler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 24.11.2021 19:04

Aslında tamir fiyatı konusunda arkadaşa katılıyorum, 400-500 çok fazla fakat 200 veya 250'e kadar arttırılabilir. Modifiyecilere gittiğimiz zamanda onlar 100 dolara tamir edebilirler. Hem rol hemde kazanırlar.

400-500 değilde 200-250 olursa kişiler daha düzenli araç sürerler ve paranın kıymetini anlayabilirler. 100 dolar olduğu için adam çarptığında sıkıntı etmiyor fakat 200-250 olursa sıkıntı eder, 100 dolarada gidip modifiyecilerde tamir ettirebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 24.11.2021 19:20
Tamir fiyatları ile biraz oynanmalı hak veriyorum, diğer isteklerede katılıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 24.11.2021 20:07
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Tüm maddelere aşina değilim fakat üzerine benim de düşündüğüm maddeler oldu. Bunlar hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım.

*Patriot'a Nos Eklenmeme Sorunu*

Spoiler: GösterGizle
Cool araç paketine sahip olan oyuncular, Patriot aracına sahip olabiliyor. Ancak buradaki sorun, araca nos eklenememesi. Test sunucularında vs. Patriot markalı araca nos eklenebiliyor, zaten bu sunucuda Burrito'ya bile eklenebiliyorken bu araca eklenilmemesi bana göre absürt kaçıyor.
Şimdi bazı arkadaşlar "Patriot askeri araç, nosun ne işi var?" diyebilir. O zaman bir sivilde o aracın ne işi var? Madem askeri aracı bir sivil kullanabiliyor, arkasında da görüleceği üzere minik bir kasası var, madem nos eklenemiyor BİR kişi ile sınırlandırılmak üzere Car Surfinge(arka tarafa oturma rolüyle) izin verilmeli ki cool araç paketinde olmasının bir avantajı olsun. Bu da olmazsa nos olayının gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Burrito gibi ticari bir araca nitro takılabiliyorsa Patriot'a takılmaması için bir sebep göremiyorum. Roleplay açısından herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ordunun ihtiyaç fazlası HMMWV (Humvee olarak bilinir) tipi araçlar 2014'te sivil satışa sunulmuştu. Bu araçlardan satın alıp modifiye eden siviller de var, örneğin:
Spoiler: GösterGizle

*Pay 'n' Spray'lerde Fiyat Arttırımı*

Kısa ve öz olacağım. Kesinlikle tamir fiyatlarının artması gerektiğini düşünüyorum.100 dolar verip de 5 dakika sonra aracı tekrar tamirlik hale getirip "100 dolar zaten bir şey olmaz" kafasıyla ilerliyor her şey. Ayrıca, Las venturas gişelerinin orda tamir ettirirseniz sadece 50 dolar tutuyor. Tamirhane firmaları sadece "modifiye" amacıyla kurulmaması gerekiyor. 750k+obje fiyatlarıyla beraber düşünüldüğünde rol ortamı (ne kadar dönüyor belirsiz) haricinde pek kazancınız olmuyor. İnsanlar modifiyelerini yaptırdıktan sonra garaja neden uğrasınlar? 400-500 bandına çekildiğinde insanlar biraz daha çekinir hale geleceklerdir ve garajda daha ucuz bir fiyata yapıldığında oyuncuların bir kısmı garajda tamir etmeyi tercih edeceklerdir. Eğer bu çok abartılı geliyorsa, motor bakım haklarının garajlara verilmesi mantıklı olabilir. (Aynı fiyat +500 ek çalışan ücreti, şuanki mevcut sistem gibi olacak. Gemi+uçaklarda nasıl işler bir fikrim yok, geliştirilebilir.)

İşte bu! Araçların 50 dolara hızlı bir şekilde tamir edilmesi tamamen gerçeklik dışı, mantık dışı ve tamirhane rollerini baltalıyor. Bu maddeyi düşünürken sağduyulu yaklaşmak, sadece kendimizi düşünmemek gerekiyor. Sunucuda tamirci rolü yapan çok fazla kişi var. Birisi de benim. Tamirhane işletiyoruz, tamirciyiz. Fakat tamir rollerini ne sıklıkla yapıyoruz derseniz, ayda bir falan malesef.

Aracı tamirhanede tamir ettirmek çok saçma bir şekilde zarar ettiriyor.
Pay 'n' Spray: $50
Tamirhane: $100 sistemsel ücret + işçilik

Rol yapmayı seven ve rol paslamak isteyen birkaç oyuncu Adam gibi adamlar dışında tamirhanede tamir rolü çıkmıyor.

Pay 'n' Spray'in 400-450 bandına çekilmesiyle birlikte insanlar oraya gidip 400 dolar vermektense tamirhaneye rol paslayıp 150-200 dolarla kurtulabilir. Hem böylece insanlar etrafa çarpmamaya özen gösterir ve daha gerçekçi bir araç trafiği doğabilir.

Pay 'n' Spray'in birincil amacı, görevde tamirci olmadığında oyuncuların mağdur olmasını engellemek olmalı. Fakat şu anki hali tam tersine tamirhane rollerini sadece araç modifikasyonlarından ibaret kılıyor. Aynı şekilde yol yardım rollerine de zarar veriyor.

Her zaman "sistemin kazanması" olayına karşı olan biriyim. Zimmetten silah alacağımız zaman sisteme "fazla" diyebileceğimiz paralar ödüyoruz. Silahı geri alma olayı madenler ile olmalı. Sistem konusunda belirttiğim gibi; yarı maden, yarı para da olabilir. Madencilik mesleğini öldürmeye gerek yok, sistem kazanacağına oyuncular kazansın.

Hangi açıdan bakarsak bakalım böyle olması en mantıklısı. Silahı geri almayı kolaylaştırmamak adına şöyle yapılabilir: Şu an UZI $42.500'e çıkarılıyor. Yeni sistemde zimmetten çıkarmak için örneğin değeri 45 bin dolara tekabül eden bir miktarda maden gerekebilir.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 24.11.2021 21:02
Hepsini destekliyorum. En çokta silah zimmet ve tamir olaylarının gerçekleşmesini isterim :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 24.11.2021 21:24
Tam destek. Pay 'n' Spray ler aynı hastaneler gibi rol yapan biri olmadığında mağdur olmamak için ya da o anlık rol yapmak istemeyen biri için 500 dolar bandından hizmet verebilir.
« Son Düzenleme: 24.11.2021 21:32 AlpUbay »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 24.11.2021 21:43

Aslında tamir fiyatı konusunda arkadaşa katılıyorum, 400-500 çok fazla fakat 200 veya 250'e kadar arttırılabilir. Modifiyecilere gittiğimiz zamanda onlar 100 dolara tamir edebilirler. Hem rol hemde kazanırlar.

400-500 değilde 200-250 olursa kişiler daha düzenli araç sürerler ve paranın kıymetini anlayabilirler. 100 dolar olduğu için adam çarptığında sıkıntı etmiyor fakat 200-250 olursa sıkıntı eder, 100 dolarada gidip modifiyecilerde tamir ettirebilir.

100 dolar sistemsel olarak bizden kesiliyor zaten. 50 dolara Pay 'n' spray varken biz 100 dolara tamir ettiğimizde kâr etmiş bile olmuyoruz. Durum bu kadar vahim.

Tamircinin 100 dolar kâr etmesi için Pay 'n' sprayin en az 350 dolar olması lazım ki sistem yerine tamirhaneye gitmek için bir neden olsun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 02.12.2021 12:33
Alıntı
Bu olaya çokça katılıyorum, zaten silahı tekrardan yapmak için yine sisteme para gidecek, depodan malzemesi, stoktan alınan madenler vs.
Ya da herhangi maden işi yapan kişilerin para kaynağını tamamen kesen bir durum, PD'nin yakaladığı silahın tamamen silinmesi gerek.
Zimmetten çıkarma olayı bana biraz garip geliyor, madencilik mesleğinin sonunu getiren bir durum.
Zaten kişi yeni bir silah yapmak isterse yine sistem kazanacak...
Bunun depodan alınan malzemesi var, stoktan alınan madeni var.
Craftı var, beklemesi var. Direkt olarak parasını verip siparişin şak diye gelmesi saçma. Yenilik gelebilir, madencilik gibi koca bir mesleğin sonu bu yüzden gelecektir.
Çünkü bu parçalar sürekli olarak dönmeyecek, sisteme satılmak zorunda kalacak. Oyuncular da madencilik mesleğini tamamen bırakacaktır.
(Piyasa öldükten sonra yeni oyuncuların sıfırdan bir silaha sahip olması çok daha ucuza gelecektir, çünkü piyasada parça arayan kişi çok azalacak  bu yüzden ıc'de silahçılık yapan kişiler müşteri azlığından dolayı parçaları çok ucuza satıp piyasayı daha da daraltacaktır. Çünkü sunucu geneli şu an zaten full olarak silahlanmış durumda. Bu piyasanın düşüklüğünden kaynaklı da dm sorunları sürekli olarak sürecek, silah bulmak çok basit.)
O kadar uğraşılan bir sistemin kaybolması üzücü olur, sürekliliği için bu sistemde PD'nin yakaladığı silahlar direkt olarak silinmeli.
« Son Düzenleme: 02.12.2021 12:50 meriawam »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 02.12.2021 21:22
Destekliyorum, hepsi küçük küçük sorunlarda gözükse hepimizin sıkıntısı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok