Konu: [20.11.2021 - Tarreion Snyder] ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q), VCPD'YE KARŞI KURALLAR  (Okunma sayısı 305 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.11.2021 18:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Karakter Adı: Tarreion Snyder, Forum hesabı: @Azovski36

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Nick Watts, Roseanna Lavinia, Conroy Grannell, Duke Maevefield, Alina Malkova

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Tarih: 20.11.2021, Saat: 17.32

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kasım 21, 2021 tarihi saat 17.26'da GOMEZ-LIMA-8 ekibinin destek çağrısı üzerine bölgeye yönelim sağladık. Birinci "spoiler"da gerekli chat log kaydını bıraktım. Kişinin kanalizasyonda olduğunu öğrenince, kanalizasyonun çıkışına yöneldik ve orada eşkal bilgisine uygun kişiyi (Tarreion Snyder) fark ettik. Kişi bizi fark edince başta /quit seçeneğini kullandı, bölgede bir süre bekledik ve tekrar oyuna giriş sağladı. Sirenlerimiz açık bir şekilde yanına yaklaştığımızda ise tekrar /quit seçeneğini kullandı. İkinci "spoiler"a gerekli ekran görüntüsünü bıraktım, üçüncü "spoiler"da ise kişinin 5 dakika sonra oyuna girmediğini kanıtlayacak ekran görüntüsü yer almaktadır. Kişi, silahına el konulmasını önlemek için /quit attığını düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle
[17:26:36] [CH: 911] Roseanna Lavinia: G-LIMA-8, silah görüldü, Deagle, destek gerekiyor.
[17:26:37] [VCPD] Roseanna Lavinia destek talep ediyor. Yönelmek için '/dk 186' - Bölge: Idlewood
[17:26:39] [CH: 911] Ryan Wade: L-ECHO-4, kod3
[17:26:40] [VC] {C8C8C8}Roseanna Lavinia adlı kişinin destek talebini yanıtlıyorsun, GPS üzerinde işaretlendi.
[17:26:41] [CH: 911] Diana Grant: L-BECKETT-3, KOD3.
[17:26:42] [CH: 911] Alina Malkova: L-GEORGE-6, KOD3.
[17:26:44] [CH: 911] Nick Watts: L-BECKETT-2, KOD3
[17:26:44] Nick Watts (telsiz): L-BECKETT-2, KOD3
[17:26:44] [CH: 911] Edmond Montagne: L-BECKETT-1, KOD3.
[17:26:45] [CH: 911] Roseanna Lavinia: G-LIMA-8, yerde yatan bir IC2E, burada kavga ediyorlar.
[17:26:49] [CH: 911] Albert Caserich: L-BECKETT-5, KOD3
[17:26:53] [CH: 911] Ryan Wade: L-ECHO-4, son dediğimi dikkate almayın.
[17:27:01] Dedektif Ryan Phelps G-WASHINGTON-9 ekip koduyla sahaya çıkıyor, '20 CHQ, '08.
[17:27:01] [MEGAFON] Roseanna Lavinia: Polis aracına yaklaşmayın, o adamın başından çekilin.
[17:27:06] [CH: 990 S: YAKIN] Nick Watts: B2 hatta.
[17:27:06] Nick Watts (telsiz): B2 hatta.
[17:27:06] [CH: 911] Ryan Phelps: G-WASHINGTON-9, destek sinyaline yöneliyor, KOD3.
[17:27:08] Noumouke Nox (bağırır): KIZIM GÜREŞİYORLAR SORUN YOK.
[17:27:11] [CH: 990 S: YAKIN] Diana Grant: B3 hatta.
[17:27:11] Diana Grant (telsiz): B3 hatta.
[17:27:14] Noumouke Nox: Kimse şikayetçi değil birbirinden.
[17:27:17] Roseanna Lavinia: Çekilmelisin, elinde bir silah var. Onu almalıyım.
[17:27:19] Michael Kent: Ciddi misiniz? Dört ekip mi?
[17:27:21] Noumouke Nox: Kimde?
[17:27:22] Michael Kent: Kafayı yemişsiniz siz.
[17:27:26] Roseanna Lavinia: Yerde yatanda Nox, çekilmelisin.
[17:27:27] [CH: 990 S: YAKIN] Alina Malkova: GEORGE hatta.
[17:27:29] Rahil Winston: Silah mı?
[17:27:37] Rahil Winston: Ne silahı?
[17:27:37] [CH: 990 S: YAKIN] Roseanna Lavinia: Kaçtı, montu var. IC2E, dağılın.
[17:27:37] Roseanna Lavinia (telsiz): Kaçtı, montu var. IC2E, dağılın.
[17:27:37] ** HQ: Memur Matt Fagiana tarafından tüm barikatlar temizlendi.
[17:27:41] Joseph Mark: Silah kimde?
[17:27:49] [CH: 990 S: YAKIN] Roseanna Lavinia: Kanalizasyonda olmalı, taktiksel ekip oraya baksın.
[17:27:53] [VCPD] Roseanna Lavinia destek çağrısını iptal etti.
[17:27:55] [CH: 990 S: YAKIN] Alina Malkova: Bakıyor.
[17:28:06] [CH: 911] Roseanna Lavinia: G-LIMA-8, silah görüldü çağrııs için 10-21, yerde yatan bir yaralı IC2E, bölgeden kayboldu.
[17:28:13] Lucas Shoffner: Kanalizasyon çıkışını kontrol edelim.
[17:28:15] [CH: 911] Roseanna Lavinia: G-LIMA-8, muhtemelen kanalizasyona kaçtı, GEORGE araştırıyor. Üzerinde bir montu vardı.

Ek açıklamalar(varsa): Gerekenlerin yapılmasını diliyorum, iyi forumlar dilerim.

« Son Düzenleme: 21.11.2021 15:28 Sazly »

#1 - 20.11.2021 18:04
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 20.11.2021 18:05

#3 - 20.11.2021 18:12
Şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 20.11.2021 20:34
Selam, /q ile alakası yok. Beni alıcağınızı bile bilmiyordum. İşim çıktı arkaya gidip /q attım, bu kadar.

#5 - 20.11.2021 20:47
Selam, /q ile alakası yok. Beni alıcağınızı bile bilmiyordum. İşim çıktı arkaya gidip /q attım, bu kadar.

:D

#6 - 20.11.2021 20:49
kusura bakma dostum, söyleseydin keşke gelmezdik. Şaka bir yana, seni alacağımızı zaten bilmemen gerekiyor herhangi bir kanaldan ya da yerden, sürekli roleplay diye bir kural var. İşinin aciliyetini seni gören arkadaşa bildirdiğinde rolünü ve yapacağı işlemleri hızlandırabilirdi.

#7 - 20.11.2021 20:50
kusura bakma dostum, söyleseydin keşke gelmezdik. Şaka bir yana, seni alacağımızı zaten bilmemen gerekiyor herhangi bir kanaldan ya da yerden, sürekli roleplay diye bir kural var. İşinin aciliyetini seni gören arkadaşa bildirdiğinde rolünü ve yapacağı işlemleri hızlandırabilirdi.
Ne yapabilirim? daha hızlı yapsaydınız  :D

#8 - 20.11.2021 20:54
savunman bu kadarsa admin karar verebilir.

#9 - 20.11.2021 20:57

Yaralıdan kurtulduktan sonra kanalizasyona koştun, bu durumda polisten kaçmış oluyorsun. Üstelik yaralı kural ihlalini de çiğnedin. Polisten kaçtıktan on beş dakika geçmeden /quit atmanın yasak olduğunu bilmiyor musun? Bunların hepsi sunucu kurallarında mevcut, bilmiyorsan da bir şeyi değiştirmez. Herkes, kuralları okumuş olarak kabul edilir.

Yetkili kararı bekleniyor, karşı taraftan ileti gelmediği sürece diyaloğa girmeyeceğim.