Konu: [19/11/2021 - Non RP, DM, Reaterd RP, Trafik ve Araç] Dejerius Reeves - Carl Lee  (Okunma sayısı 376 defa)

#0 - 19.11.2021 15:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dejeris Reeves ( @Angeras1910 ), Carl Lee ( @mertcan1910 )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alina Malkova @Hudayfa

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'te mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
16-) TRAFİK VE ARAÇ

a) Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
b) Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
c) Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
d) Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
e) Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.
f) Bir oyuncunun açtığı gişeden geçmek yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıs ile trafik kazası gerçekleşti, gerekli kontroller için araçtan indik, rolümüzü gerçekleştirirken birden motorlu şahıs bölgeye geldi, MİX olmadığına dair kanıtları bekliyorum. Şahıs direndiği için tutuklayacaktım, kolundan tuttum ve araca yaslamaya çalışıyordum o sırada alakasız ve gereksiz bir şekilde Alina Malkova karakteri ile bana sıkmaya başladılar, Carl Lee adlı şahsın pompalısı gövdesinde gözükmüyordu, motora da silah koyulmadığını biliyorum koyulsa bile "sanchez markalı motorundan/aracından pompalı markalı silahını alır" gibi bir emote düşerdi, düşmedi ve buradan anladığımız üzere arkadaş samp'ın fiziklerini kendi leyhine kullanarak non rp yapmış kısaca elinde shotgun ile motora binmiş. Ayrıca trafik kazası sonrası silah çekmek, çatışmaya girmek yasak, ihlal edilen kurallar içinde "spoiler" olarak bulunmakta, şahısların savunması yetersiz bulunursa ceza almasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kaza yaptığımıza dair kanıt:

Motorlu arkadaşın gövdesinde silah olmadığının ve alakasız bir şekilde bölgeye geldiğinin kanıtı:

Verilen emote'lar, görüldüğü üzere arkadaş boynunda asılı duran Shotgun emote'unu veriyor fakat üstteki kanıtta da görüldüğü üzere göğüsün de pompalı bulunmuyor, kanıtı:

Alina Malkova adlı karakterin hasarları:

Ek açıklamalar(varsa): VCPD'ye karşı sürekli bir DM atma havası var, bu ne zaman son bulacak ya da son bulacak mı bilemeyiz ama bu tarz durumlarda her zaman kanıtlarımızı alıyoruz ve durum şartlar ne olursa olsun şikayet açmaya devam edeceğiz.

« Son Düzenleme: 19.11.2021 15:16 Ryzex »

#1 - 19.11.2021 15:21
Matt Fagiana karakterinin sahibinin dediklerini ve şahit olduğumu kabul ediyorum. Daha ilk dakikalardan böyle bir şeyin olması hem rol zevkimin hem de rollerimin zevkini kaçırdı. Artık bıktım, gerekenin yapılmasını istiyoruz. Sadece rol yapmaya çalışıyoruz. Karşı taraftan savunma gelmediği sürece savunma yazmayacağım.

#2 - 19.11.2021 15:32
Selamlar, öncelikle telefon konuşmalarının ve smslerin ss'ini atacağım eski bir oyun oynuyoruz senkron hataları var. Arkadaş bana pit attı ve aracımı söndürdü, arkadaşımı aradım ve gelmesini söyledim, aracımı durup dururken çekiceklerini söylediler bende direndim en son üstümü aramaya kalktı direndim ve üzerimde silah vardı. Ne yapacaktım silahımı size mi vericektim? Ortada mix durumu yok, Pit atıp hileden elimde silah olduğunu görüp üstümü aramaya çalışıyorsun, kusura bakma silahımı sana veremezdim. O sırada aracımda AK-47 vardı ve silahımı kurtarmak için size sıktım.
« Son Düzenleme: 19.11.2021 15:36 Angeras1910 »

#3 - 19.11.2021 15:46
Selamlar, öncelikle telefon konuşmalarının ve smslerin ss'ini atacağım eski bir oyun oynuyoruz senkron hataları var. Arkadaş bana pit attı ve aracımı söndürdü, arkadaşımı aradım ve gelmesini söyledim, aracımı durup dururken çekiceklerini söylediler bende direndim en son üstümü aramaya kalktı direndim ve üzerimde silah vardı. Ne yapacaktım silahımı size mi vericektim? Ortada mix durumu yok, Pit atıp hileden elimde silah olduğunu görüp üstümü aramaya çalışıyorsun, kusura bakma silahımı sana veremezdim. O sırada aracımda AK-47 vardı ve silahımı kurtarmak için size sıktım.
Dostum açıkçası ilk defa elinde silah olup olmadığını gösteren bir hile olduğunu senden duyuyorum, gerekli kontroller (chatlog kontrolü vs..) yapılabilir, üzerini arama ve aracını çekme sebepleri ise aşağıdadır, okursan anlayacaksın.

Alıntı
2.8 Yasaklı Performans Arttırıcı Bulundurmak veya Kullanmak
Para Cezası
 Aracında yasaklı performans arttırıcıya rastlanan faillere uygulanacak para cezası $6.000 olarak belirlenmiştir.
Alıntı
2.23 Trafikte Tehlike Arz Eden Manevralarda Bulunmak
Para Cezası
Araç sürücünün keyfi bir şekilde yaya ve diğer araçları, akan trafiği engelleyecek şekilde kuralları yok sayarak keyfi şekilde manevralarda bulunmasıdır ve uygulanacak para cezası $4.000 olarak belirlenmiştir.

Hapis Cezası
 Bu suç için hapis cezası 180 ve 220((dk)) olarak belirlenmiştir.

[!] Bu suçta avukat tutma hakkı tanınmaz.
[!] Bu suçta kişiye sicil kaydının girilmesi zorunludur.

Araç Cezası
Bu ihlal yapıldıysa araç beş gün boyunca çekilir.

Bu yasalara dayanaraktan seni tutuklayıp aracını çekecektim, NoS basıldığında egzozdan çıkan mavi dumanı görmüş rolü yapabiliyoruz, aracın da hareket halindeydi.

Ek olarak, yasalara erişmek istiyorsan https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=1158.0 bağlantıyı inceleyebilirsin.
« Son Düzenleme: 19.11.2021 15:50 Ryzex »

#4 - 19.11.2021 15:51
Dostum açıkçası ilk defa elinde silah olup olmadığını gösteren bir hile olduğunu senden duyuyorum, üzerini arama ve aracını çekme sebepleri ise aşağıdadır, okursan anlayacaksın.

Alıntı
2.8 Yasaklı Performans Arttırıcı Bulundurmak veya Kullanmak
Para Cezası
 Aracında yasaklı performans arttırıcıya rastlanan faillere uygulanacak para cezası $6.000 olarak belirlenmiştir.
Alıntı
2.23 Trafikte Tehlike Arz Eden Manevralarda Bulunmak
Para Cezası
Araç sürücünün keyfi bir şekilde yaya ve diğer araçları, akan trafiği engelleyecek şekilde kuralları yok sayarak keyfi şekilde manevralarda bulunmasıdır ve uygulanacak para cezası $4.000 olarak belirlenmiştir.

Hapis Cezası
 Bu suç için hapis cezası 180 ve 220((dk)) olarak belirlenmiştir.

[!] Bu suçta avukat tutma hakkı tanınmaz.
[!] Bu suçta kişiye sicil kaydının girilmesi zorunludur.

Araç Cezası
Bu ihlal yapıldıysa araç beş gün boyunca çekilir.

Bu yasalara dayanaraktan seni tutuklayıp aracını çekecektim, NoS basıldığında egzozdan çıkan mavi dumanı görmüş rolü yapabiliyoruz, aracın da hareket halindeydi.

Ek olarak, yasalara erişmek istiyorsan https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=1158.0 bağlantıyı inceleyebilirsin.
Dostum vurulduğun için OOC kinini, anlıyorum. Sana diyorum 203 ile geçiyorum yanından, nos'u görme ihtimalin yok. pit atıyorsun arabadan indirip üstümü araman gibi saçma bir rol yok, polis ile kaza yapanların arabasını mı çekiyorsunuz? Canınız sıkıldı galiba yanınızdan geçen insanlara pit atıp üstünü aramanız saçma.

#5 - 19.11.2021 15:52
Olayın hile veya üstündeki silahla alakası yok. Aracında yasadışı hızlandırıcı var ve bu yüzden çekmemiz gerektiğini söylediğimizde sen arkadaşını arayıp bulunduğun yere gelmesini söylüyorsun. Telefonu kapatınca polislere karşı tehditkar söylemlerde bulunuyorsun(sslerde oldukça bariz: mahalleyi toplayın zenci?). 1.13 tehdit yasası gereği tutuklanmak üzere seni kelepçeliyoruz, kaza yaptığın için değil.

Silahı teslim etmemek vb. konusunda kararı yöneticiye bırakıyorum. Sunucu politikası gereği trafik kazası sonrası tartışmalarda silah kullanmak yasak. Anlaşılmayacak bir nokta olduğunu sanmıyorum.

Ayriyeten kanıtım olmasa da dikkatimi çeken bir noktadan bahsedeceğim. Matt Fagiana departmana beni almak üzere geliyor ve o esnada kırmızı Infernus'un polis aracı etrafında tehlikeli sürüş yaptığını, yasadışı hızlandırıcı bulundurduğunu ve yüksek hız ile birlikte "polis karakterinin gözü önünde" yasaları çiğnediğini görüyorum ki Matt Fagiana bunu onaylayacaktır. Karşı tarafın DM atacak birilerini bulup vakit geçirmeye çalıştığını düşünüyorum. Polisi peşine taktıktan sonra yine silahla sıkma niyetinde olduğunu düşünüyorum.

#6 - 19.11.2021 15:56
Olayın hile veya üstündeki silahla alakası yok. Aracında yasadışı hızlandırıcı var ve bu yüzden çekmemiz gerektiğini söylediğimizde sen arkadaşını arayıp bulunduğun yere gelmesini söylüyorsun. Telefonu kapatınca polislere karşı tehditkar söylemlerde bulunuyorsun(sslerde oldukça bariz: mahalleyi toplayın zenci?). 1.13 tehdit yasası gereği tutuklanmak üzere seni kelepçeliyoruz, kaza yaptığın için değil.

Silahı teslim etmemek vb. konusunda kararı yöneticiye bırakıyorum. Sunucu politikası gereği trafik kazası sonrası tartışmalarda silah kullanmak yasak. Anlaşılmayacak bir nokta olduğunu sanmıyorum.

Ayriyeten kanıtım olmasa da dikkatimi çeken bir noktadan bahsedeceğim. Matt Fagiana departmana beni almak üzere geliyor ve o esnada kırmızı Infernus'un polis aracı etrafında tehlikeli sürüş yaptığını, yasadışı hızlandırıcı bulundurduğunu ve yüksek hız ile birlikte "polis karakterinin gözü önünde" yasaları çiğnediğini görüyorum ki Matt Fagiana bunu onaylayacaktır. Karşı tarafın DM atacak birilerini bulup vakit geçirmeye çalıştığını düşünüyorum. Polisi peşine taktıktan sonra yine silahla sıkma niyetinde olduğunu düşünüyorum.

Kırmızı infernus ile hızlı giden DM atmaya gidiyor, anlıyorum dostum. Her kırmızı infernus Dm atmaya çıkıyor, arkadaşın kendi dediği gibi. Ortada MİX yok mahallekileri arıyıp konum bildiriyorum, arkadaş kendi eklemiş.

#7 - 19.11.2021 16:00
Asıl sorun şu, sen mahallendeki şahsı aradığında yanında zaten 2 kişi var. MIX olarak bahsettiğimiz olay orada zaten.

Kırmızı Infernus ile polisin gözü önünde trafik kurallarını çiğneyerek copbait yapıyorsun. Polisle etkileşime girip taşkınlık çıkartma ve sonrasında silahını ateşleyip DM atma peşindesin.

#8 - 19.11.2021 16:00

Arkadaşların neden PİT attığı belli oldu, kafalarında IC kin gütmüşler, pit atıp araçtan indirmek güzel.

#9 - 19.11.2021 16:03
 :garip:

Ooc kin yok, dönüş yolunda araba solluyorsun. Sonra 200le bize çarpıp takla attırıyorsun. İc roller ne zamandan beri ooc kin oluyor? Kaç gündür karakterine karşı yaptığın roller bundan daha çok ooc kin sayılabilecek roller.