Konu: [19.11.2021 - Nuritsa_Vartuhi] - Fear RP, Refuse RP, Sürekli Roleplay  (Okunma sayısı 563 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.11.2021 02:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Nuritsa_Vartuhi ( @Venna )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Damir_Javonovich @wercheg John_Barnato @zift in kift

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18/11/2021 - 02:10-30 suları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

c) Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (Chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire) ağır cezalara sebebiyet verebilir.

CEZASI: Hapis.

-

42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olay Damir'in kendisiyle alakalı bir role dayanıyor. Alvaro Salazar karakterine laf atıyor ardından cevabı Nuritsa karakteri veriyor. Alvaro karakterini yöneten oyuncu crash alıyor, oyuna kendi problemlerinden ötürü giremiyor. Bu sırada Nuritsa karakteri bizi muhatap almaya devam ediyor, bu sırada da üçe tek bir şekilde Fear Rp kurallarını ihlal ediyor. Birinci SS'te görülebilir. Devamında ise Damir karakteri ona saldırıyor, saldırı rollerinden kaçıyor, Star Caddesinde sistemsel düşürülüyor, araca bindirme rolü yapıyoruz. Oyuncu araca binmiyor, rolü bölüyor. Devamında bir şekilde biniyor, China Town yolu üzerinde ilerlerken araç kilitli durumdayken kendisini araçtan atma rolü yapıyor. Sistemsel olarak araç kilitliyken içeriden iniş yapılabiliyor, sanırsam bunu bilmiyordu. Sorguladığımızda ise bizi tersliyordu. Bunu yaparken şikayet açarsak kendisinin de açacağını söyleyip tehditlerde bulundu. PM tartışmalarının ardından kendi discordunu attı, uzlaşma amacıyla sese girdik. Sesli sohbette bana küfür ettiği ve forumda da olduğu gibi zorbalık yaptığı için şikayet açma kararı aldım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): İlginiz için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

« Son Düzenleme: 19.11.2021 02:09 AllMighty »

#1 - 19.11.2021 02:07
Sanırım herkesi tehdit edip şantaj yapıyorsun, bu çok kötü bir davranış. Zorbalara burada yer yok  :garip:
Spoiler: GösterGizle

#2 - 19.11.2021 02:11
Kendisine, OOC Yalan - OOC Tehdit - OOC Dolandırıcılık - MultiAccount'tan açtığım şikayetim mevcuttur. Şahsın artık bir ceza alması gerekmekte.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=118649.0

#3 - 19.11.2021 02:12
Savunma eklenecek.

#4 - 19.11.2021 02:15
Kendisine, OOC Yalan - OOC Tehdit - OOC Dolandırıcılık - MultiAccount'tan açtığım şikayetim mevcuttur. Şahsın artık bir ceza alması gerekmekte.

Şikayetle alakan yok, burnunu sokmamalısın ufaklık.
Bu seni hiç alakadâr etmez. Bir sorun görürse yetkili arkadaşlar ilgilenir.

#5 - 19.11.2021 02:16

Neden yarım saattir karşındaki oyuncuya "ufak kardeşim, ufaklık" tarzı kelimeler kullanıyorsun? Bu yaptığın flame'e girer. Atmış ki atmış. Şikayeti açan ben bir şey demiyorum, sana mı laf düşüyor? Hakkında açılan şikayetlere savunma yapmalısın. Gerisine kulp bulmayı başka zamana ayırmalısın.

#6 - 19.11.2021 03:11

Neden yarım saattir karşındaki oyuncuya "ufak kardeşim, ufaklık" tarzı kelimeler kullanıyorsun? Bu yaptığın flame'e girer. Atmış ki atmış. Şikayeti açan ben bir şey demiyorum, sana mı laf düşüyor? Hakkında açılan şikayetlere savunma yapmalısın. Gerisine kulp bulmayı başka zamana ayırmalısın.
Uğraşmayarak onun ile aynı seviyeye düşüp, yaşımı sürekli tekrarlamayacağım. Gerek yok  :)

#7 - 19.11.2021 03:37
Şikayetteki şahitleri tanırım, kolay kolay ihlal yapmazlar. ve rolleri güzel insanlar. Karşı taraf yaklaşık iki gün önceye kadar aynı şekil bizede bulaşıp duruyordu, legal karakter olup bize pompalı vesayre çekiyordu. Alt tarafı bi övgü aldı diye kendisini sanırım rp dahisi sanıyor. Bir ceza alması gerekiyor bence, sunucuya zararlı birisi.

#8 - 19.11.2021 03:38
IC olarak atışmalarımızı buraya yansıtman senin ne rp dahisi olduğunu gösteriyor başka şikayetlere zıplama, rolüne bak.

#9 - 19.11.2021 03:42
IC olarak atışmalarımızı buraya yansıtman senin ne rp dahisi olduğunu gösteriyor başka şikayetlere zıplama, rolüne bak.
IC atışmayı buraya taşımak yasak mı? Adam akıllı rol yapmazsan taşınır kusura bakma seni rol dahisi.