Konu: [12.11.2021 - Sean_Morphine, Jowuan_Murray] İzin gerektiren ve yasaklanmış rol  (Okunma sayısı 250 defa)

#0 - 12.11.2021 02:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sean_Morphine @Wasp , Jowuan_Murray @Schrei

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Anastasia_Malkova @Reznov

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.11.2021 - 00:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.
Bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri, ergin olmayan bireylerin cinsel ilişkiye girmesi (18 yaş altı)

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

Alıntı
12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Alıntı
Yazım ve noktalama işaretlerine uymamak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 12.11.2021, gece 00:55 sularında Anastasia Malkova karakteriyle rol yaparken kendileri birden role dahil oldular ve karakterlerimize alaycı bir şekilde "LGBT'li misiniz?!" gibi bağırarak yazılar yazdılar. Karakterim, Anastasia Malkova karakteriyle ciddi bir rol döndürdüğü için ve sinirli olduğu için gitmelerini belirtti. Gitmeyip karşı geldiler, sürekli sözlü tacizde bulundular. Rolsel olarak Desert Eagle karakterimi araç içersinden doğrultsamda karşı taraf direkt olarak bize UZI model silah ile saldırmaya başladılar. Kullandıkları silahın normal şartlarda, 3.yazılım kullanılmadığı durumlarda sekmesi gerekiyor ancak Jowuan Murray karakteriyle aramda on beş metre fark olmasına rağmen ıskalamadan ateş açtı. Canım 140'dan 23'e düştü. Sonrasında Sean Morphine karakteri arabasıyla karakterimi sürükleyip bölgeden uzaklaştırdı, araç üstündeyken aşağıya atladım çünkü CR yaptı. Sonrasında karakterimi UZI model silah ile Jowuan Murray isimli karakter düşürdü. Buraya kadar gayet sakin kaldım, rolüme devam ettim. Sonrasında Sean Morphine isimli karakter benden erp izni istemeden ve karakterimi aşağılayacak rollerde bulunduğu için kendisine pm'den durumu belirttim. Beni dinlemeyip karakterimin yüzüne işedi ve bunun olması midemi bulandırdı. /q çekme düşüncem vardı ancak ss almak amaçlı /q çekmeyip rolüme devam ettim. Sean karakteri böyle birşeyin yasak olmadığını söyledi. Bende şikayet açma gereksiniminde bulundum. Son olarakta karakterimi sistemsel yere düşürdüklerinde "YOL AL YOL AL YOL AL" gibi cümleler diyerek sıfır bir, Cihat Sarsılmaz rolleri yaptılar. Yazım ve noktalama kurallarına uymadılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Jowuan Murray karakterinde 3.yazılım programı bulunuyor olabilir, hasarlarımı yukarıya bıraktım. Loglara adminler tarafından bakılabilir, ıskalamadan UZI marka silah ile ateş açtı. Sürekli bu tür rol yapan insanların "LGBT" adı altındaki kişileri dışlamaları ve millete bu tür etiketleri giydirmeleri morelimi bozmaya başladı, yetkililer buna bir önlem alırsa sevinirim.

#1 - 12.11.2021 16:49
 :vays:  :nays: Ek açıklamalara kükredim.  :D

#2 - 12.11.2021 16:50
Kişinin üzerine işeme rollerinin ERP rollerine girdiğini bilmiyordum, onun haricinde bunu kendisine belirttim tekrardan iyi forumlar.

#3 - 12.11.2021 21:37
Platformda bulunan herkesin kuralları okumuş olarak varsayıldığını belirtmek isterim.

#4 - 13.11.2021 00:37
Haklısın, bunun için özür diledim iyi forumlar.

#5 - 17.11.2021 12:24
Karakterler ceza alacak.