Konu: Toplu taşıma sistemi (Metro, tramvay vb.)  (Okunma sayısı 549 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.11.2021 02:54
Herkese selam!
Eminim ki sunucu içerisinde çoğu zaman özellikle bir mekanda eğlendikten ve mekanı terk ettiğiniz anda otoparkınızda aracınızı göremediğiniz olmuştur.
Ya respawn olmuştur, ya çalınmıştır. Benim düşüncem ise şu yönde; Şehir içerisine, farklı noktalara bir metro sistemi yapılabilir.

Nasıl olacak bu? Şöyle: Santa Maria taraflarına bir metro istasyonu, Vice Mall tarafına, Iddlewood tarafına, East Beach tarafına, Vinewood tarafına, Commerce tarafına ve benzeri aklıma gelmeyen bir çok kısıma böyle bir sistem getirilebilir.
Bu sistemin sunulması şöyle bir avantaj sağlayacak bize, artık kaldırımlarda koşturmayacağız, otostop çekmek zorunda kalmayacağız.
Bir çok kişi diyecek ki; "Hiç mi arkadaşın yok? Taksiciler boşuna mı var?" Evet, haklılar. Ancak gece saatlerinde, sabah saatlerinde ne aktif taksici var.. Ne de aktif arkadaş. Ya da kimi zaman aktif arkadaşın olsa bile başka bir yerde olabilir, meşgul olabilir vesaire. Metro istasyonlarına girişler elbette ücretli olmalı.
Konumdan konuma ücret değişkenliği gösterilebilir.
Örneğin; Ocean Bar'dan kalkan bir metro East Beach'e 50$'a gidiyor ise, Jefferson'dan kalkan bir metro Commerce'a 25$ dolara gitmeli. (Fiyatlar elbette kaba taslak.)
Şöyle bir şey de denilebilir rol arkadaşlarım tarafından; "Olmaz, VCPD'den kaçan bir adam metroya atlar, East Beach'e ışınlanır ve ona avantaj sağlar."
Evet, bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Bunun önüne bir kaç farklı yolla geçilebilir tabii.
Örneğin; Metro zamanlı gelsin. Beş dakikada bir, on dakikada bir metro gelsin. Bu sayede mecburen aracı olmayan bir suçlu ya koşacak, ya da metroyu bekleyecek.
Diğer bir örnekse şu; Aynı gişeler gibi metro durakları bir süreliğine VCPD'nin elinde olan bir kontrolle girişlere kapatılabilir. (Elbette VCPD'nin duyarlı olması gereken konu; Suçlu herhangi bir metro istasyonuna yakın mı? Olmalı.
Ya da yine bir sistemle suçlunun eşkali sanki metro güvenliğine aktarılmış gibi, o metro durağına girmeye çalıştığında sistem buna izin vermesin.

Aklıma gelen kaba taslak örnekler bunlardı. Bu konuyu açma sebebim sunucuda fazlasıyla araç respawnlanma sorunu var, bu sorun tatlı bir metro sistemiyle giderilebilir diye düşünüyorum. Benimle aynı fikirde olan & olmayan tüm rol arkadaşlarımı konu altına destekledim ya da desteklemedim mesajlarında görmek isterim. İyi forumlar! :sampanya:
« Son Düzenleme: 09.11.2021 15:40 Mithra »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 09.11.2021 09:38
Benimde aklıma önceden böyle bir şey gelmişti, fakat hiçbir yerde böyle bir sistem görmedim. Nasıl olur çok merak ediyorum. Destekliyorum..  :sampanya:
Mutlu
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mithra, finxyy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 10.11.2021 09:43
Kesinlikle sunucuya eklenmesi gereken bir sistem. Söylediklerinin hepsi çok doğru. Gerçekten de yeri geliyor hiç aktif birilerini bulamıyoruz. Sistem zaten geniş yollara eklenmeli ve en kalabalık noktalara gitmeli, Market Caddesi veya Star Caddesi gibi. Maden ocağındaki teleferik gibi işleyen bir teleferik de olabilir. İçerisine birden fazla insan binebilir, şehrin üstünde seyahat ederken akabinde rol de döndürülebilir. Sosyal roller sunucuda fazla evet, ama bu sistem belki de daha önce SAMP camiasında görülmemiş olacak; ki zaten Maden Ocağındaki teleferik sisteminden bunu biliyoruz. Teleferik yavaş yavaş gider, bu sayede varılacak noktaya kadar şehrin üzerinde çok tatlı roller dönebilir. Teleferikte kitap okuma, yada şehir manzarasında muhabbet eden çiftler, yada 4 kişinin eğlenceli maç muhabbetleri gibi.. kesinlikle bu ARGE'yi DESTEKLİYORUM.
Mutlu
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mithra,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 10.11.2021 19:05
Şimdi, bu konuya şöyle bir açıklık getireyim. Aslında tamamen böyle bir şey olması güzel olurdu, fakat SA-MP ve MTA'nın harita editör lerinde ne yazık ki Tramvay için uygun objeler bulunmuyor. Los Santos'a uyarlanacak şekilde tramvay imkansız diyebilirim. Fakat, meslek olarak otobüs şoförlüğü eklenebilir. Her ne kadar güzel bir düşünce olsa da, ne yazık ki tramvay kısmı imkansız.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
B.Pekea,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 10.11.2021 20:29
Şimdi, bu konuya şöyle bir açıklık getireyim. Aslında tamamen böyle bir şey olması güzel olurdu, fakat SA-MP ve MTA'nın harita editör lerinde ne yazık ki Tramvay için uygun objeler bulunmuyor. Los Santos'a uyarlanacak şekilde tramvay imkansız diyebilirim. Fakat, meslek olarak otobüs şoförlüğü eklenebilir. Her ne kadar güzel bir düşünce olsa da, ne yazık ki tramvay kısmı imkansız.

Teleport mantığıyla sunulabilir belki. Yani metro sistemi olarak gidip bir durakta paneli açıp gideceğin yeri seçerek oraya teleport olabilirsin.
Tabii teleport olurken belirli bir süre bekleyeceksin kaba taslak söylemek gerekirse 3 dakika civarı falan ya da 2 artık o gideceğin yere göre zamanı ayarlanır.
Uygulanabilirse eğer sinematik de kullanılabilir yani seyahat ederken bir ekranı izleyebiliriz vesaire. Hayal gücü kullanılarak çok tatlı bir sistem ortaya çıkartılabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 10.11.2021 20:51
Sunucuda hemen hemen herkesin arabası var. Arabası olmayan da meslek yaparak en kısa sürede araba ediniyor. Sunucuda fazlasıyla sistem var. Yeni başlayan oyuncunun birkaç GB cache yüklemesi gerekiyor. Bu sistemin de cache kalabalığı yapmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Desteklemiyorum.
« Son Düzenleme: 11.11.2021 20:32 karizmatik devrimci »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Sullivan, marcus61,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 10.11.2021 21:35
gereksiz olduğunu düşünüyorum, onun yerine otobüsçülük mesleği gelmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 10.11.2021 23:09
Arabalarımızdan indiğimizde arabalarımız park noktasına spawnlanmasa, en kötü adminler geri verse yeterli aslında
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 11.11.2021 19:42
Sistemleri bahane edip sürekli onaylamayan arkadaşları kınıyorum. Gayet desteklenmesi ve en yakın süreçte gelip, rollere özellikle illegallerin rollerini bir nebzede olsa arttıracak bir arge. Gayet başarılı, gayet iyi düşünülmüş. Eğer gerçek hayatı öne çıkartıp rolümüzü yapıyorsak arabası olmayan bir ton insan var. Elbette 1-2 saat meslek yapıp araç alabilirler. Ama toplu taşıma bu sunucuda en gerekli bir sistem. Destekliyorum.
Mutlu
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mithra,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 11.11.2021 20:29
Taksici rolleri yapan insanlar var. Bana göre onların rolünü bitirecek bir sistem bu. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok