Konu: [04.11.2021 - Kejuan_Carter] OOC kin, NON-RP araç k. ,Gereksiz maske kullanımı  (Okunma sayısı 216 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.11.2021 19:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kejuan_Carter @AgahBrian

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jazeel_Lovato @Gizlidavet

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.11.2021 - 18:48

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Alıntı
39- ) Maske Kullanımı / Sürekli Maske Takmak

Karakteriniz özel durumlar hariç hiçbir şekilde maske takamaz/maskeyle gezemez. Hem sistemsel olan maske hem de aksesuar ile takılan maskede bu durum geçerlidir. IC olarak yasaklardan birisi olmasına rağmen son zamanlarda artan suistimal nedeniyle OOC olarak da yasaklandı. Bu durumda öncelikle kuralı bilmediğinizi varsayarak uyarılacaksınız ancak devamında 150-200 dakikadan yüksek miktarlarda cezalandırılabilirsiniz.

Özel Durumlar:
- Anlık bir çatışmaya/hit atmaya girerken takılabilir.
- İllegal rol yaparken, diğer insanlarla(sivillerle-kalabalık rol alanında değilseniz) iletişimde değilken kanıt bırakmamak için takılabilir.

Bu iki durum dışında maske kullanımınız tamamen yasaklanmıştır. Günlük rollerinizde, insanlarla sohbet ederken maske kullanılması durumunda ceza alabilirsiniz. Buna şahit olan kişiler, maske takan kişinin maske ID'siyle şikayet oluşturabilir.

CEZASI: Öncelikle kuralı bilmediğinizi varsayarak uyarılacaksınız ancak devamında 150-200 dakikadan yüksek miktarlarda cezalandırılabilirsiniz. Bir karakter bu ihlalden 3 defa cezalandırılırsa, 4.de yönetim kararıyla karakter kapanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterim birliğinin hood bölgesinde rol yaparken hood bölgesinden 2-3 kere sistemsel olarak maskeli, gri Premier'e sahip birisi geçti. Şahıs sokağın başında arabasıyla durdu. Jazeel karakteri ve benim karakterim maskeli kişiye devam etmesini belirtiyoruz ancak dinlemiyor. Pm üzerinden kişiye üslubumu bozmadan sakin bir şekilde sistemsel maskeyi ne amacıyla kullandığını soruyorum ve birden sinirli/atarlı bir şekilde cevap verdiğini gördüm. Sonrasında da benim karakterimin hood bölgesinde olduğunu anlayıncada bana non-rp şikayeti açacağını belirtti. Sebebini sorduğumda birlikte benim gibi birisinin ne sebepten ötürü bulunduğunu sordu. Cevap olarak, birliğin kurucusu buna karar verir dedim. Sonrasında da role devam etmesini belirtip pm'i kapattım. Beni dinlemeyip arabasıyla Jazeel Lovato karakterini ve benim karakterimi emote vermeden ezdi, ezmesiyle birlikte sürekli rp kuralına uyarak silahımı çekip ateş açtım. Bölgeden uzaklaştığı gibi ara sokağa geçiş yaptım. Maske takma sebebim ise karakterim 04.11.2021 tarihinin 02:00 sularında birlik içerisinde olan bir rolden ötürü yüzünün sağ tarafı sargıya alındı. Sargıdan dolayı yüzü tanınmaz halde. Sargı rolü istenirse yönetim ekibine ss'leri forum pm yoluyla ulaştırabilirim, malum mixing yapan çok oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 04.11.2021 19:37
Şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 04.11.2021 19:41
Rol sonlandıktan sonra karakterimi rol olmayan bir yere bırakıp şikayet açmak için afk bırakmıştım. Oyuna döndüğümde Kejuan Carter isimli karakterin bu emotesi ile karşılaştım.

Yapılan yeni ihlalin alıntısı;
Alıntı
43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
« Son Düzenleme: 04.11.2021 19:43 NOVA »

#3 - 05.11.2021 00:56
Çok sığ bir rolden emote vermeden araçla ezme gibi bir olaya geçmesi tamamen mantık dışı. Retarded RP ve Car Ramming sebebiyle cezalandırılacak.