Konu: [30/10/2021] DM-MG-CR - Maske 30280  (Okunma sayısı 199 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.10.2021 17:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Hans Eward - https://www.vice-rp.com/forum/panel?arama=Hans_Eward

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/10/2021 16:40 - 17:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING
Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

CAR-RAMMING / CAR-PARK

Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde, duvarlara - elektrik direklerine - bireylere çarparak araç sürmek. Karşı tarafta bulunan oyuncuların üzerine ara sürüp onları kilitleyerek öldürmek (Car-Parking) bu kurala aykırıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, bir savaş dönemi içerisindeydik ve buna 48 saat ara verildiğini söylediler. Bu karşılıklı veya karşılıksız bilmiyorum, aracımı satın aldım ve geri dönüyordum karşı taraftan kasalı bir araç ve içerisinde bir oyuncuya rastladım. Sonra yoluma devam ederken beni bir den kovalamaya başladı, yanıma yanaştı ilk olarak ismime baktığına inanıyorum ve soy adımdan dolayı Ermeni olduğumu anladı, üstümde ki yazıdan dolayı. Ondan sonra biraz daha yoluma devam ettim ve bana ileri de bana yansıyan şekilde fazla abartılı çarptı sonra direkt maskesini taktı ve IC olarak beni tanımıyor, savaş dönemindeyken farklı bir kıyafet ve maske kullanıyordum ama o buna aldırış etmedi sırf üstümde yazan soy isimden dolayı silahını ve maskesini taktı bana direkt sıkmaya başladı. Beni öldürdü ve hiç bir şey olmamış gibi sırf kendi videosuna yani youtburlık** hayatına devam edebilmesi için bunu yaptığına inanıyorum. Bunun açık bir MG ve DM olduğuna inanıyorum. Ben kişiden "BENİ TANIDIĞININ KANITINI" istiyorum. Ayrıca videoda bana yansıyan şekilde eğer bir çarpma var ise bunun realistik ile alakalı olmadığına inanıyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Savaşta kullandığım skin; Kanıt video;

Ek açıklamalar(varsa): Savaş tabiki de olur ama böyle olmaz, bunun ooc kinden olduğunu herkes biliyor ve bir oyun için ooc kin beslemek çocukça. Beni vurman bir şeyi değiştirmez, video atman umrumda olmaz. Burası bir TDM sunucusu değil gördüğün yerde üstünde sırf Ermeni soy ismi var diye, onu IC tanımadan sıkmak RP uygun değil.

#1 - 30.10.2021 17:53
Kanka ne anlatıyorsun bilmiyorum ama savunma yapacağım.  ;)

#2 - 30.10.2021 18:34
CR olmadığının kanıtı burada, arabayı önüne kırıyorum sende öyle gözüküyor.
Spoiler: GösterGizle

Savunmaya şöyle başlamak istiyorum, vuruldun içerledin ve şikayet açtın, sana ooc kin yapabilmem için seni ooc olarak tanımam lazım GLM'den beri sizi ezdiğimiz için OOC kini olan sen olabilirsin.(Düşüncem)

Karakterini bulvardayken gördüm, her gördüğüm insanın fotoğrafını, ssini alamam yaklaşık 1-1.5 haftadır Ermeni birliğinde bulunuyorsun tanınmama ihtimalin imkansız, şikayet açmak için açılmış bir şikayet.
Dm de yok ortada FM yönetimi sadece dedi ki isterseniz savaşı durdurursunuz, ben istemiyorum savunmam bu kadardır şikayet sonuçlanabilir.

#3 - 01.11.2021 18:08
Savunma geçerli ancak Hans_Eward karakteri karakterinden alakasız skin kullandığı için NonRP sebebiyle ceza alacak. Bu konuda şikayetlerde ve oyun içerisinde defalarca uyarmıştık ancak hala oyun mantığında daha küçük hitbox için karakterden alakasız cüce skinleri çekiyoruz. Beyaz karakter nasıl siyahi skin çekemiyorsa normal zamanda kaslı gezen karakterlerimiz de bir anda cüce evsiz modeliyle gezemiyor maalesef.