Konu: Silah Sistemi ve Silah Verme  (Okunma sayısı 452 defa)

#0 - 30.10.2021 13:20
Silah sistemi bana garip geliyor. Parça parça alarak birleştirmesi için bir yere vermek veya bir yerden "saat" sonrası almak açıkçası kulağa absürt geliyor.
Bu sistem geçmiş başka bir sunucudan bazı oyuncuların aşina olduğu bir sistem, oyuncuları bir nebze  oyuna kenetlemek için yapılmış bir şey gibi. Çoğu kişi işinden akşam geliyor ve akşam vakit geçirdiği sunucuda kaliteli bir ortam yaşamak istiyor fakat basit bir silahı elde etmek için +36 saat oyunda durulması gerektiğini öğrenince sadece akşamları vakit ayırabilen oyuncular soğuyor. İllegal veya silah taşımak isteyen oyuncular, bir silahı yaptırmak için A kişisine B kişisine koşuyor fakat bence bu olmamalı. Blackmarket sistemine geçilmeli diye düşünüyorum, deagle gibi bir silaha bu sunucuda ÇOK FAZLA  önem veriliyor ve bu aşırı garip. Silah sistemi düzenlenecek dediğinde açıkçası çoğu oyuncu gibi güzel bir şey bekledim ama beni tatmin etmedi diyebilirim. Bu sistemin non realstik olduğu kanaatindeyim. PD ve fbi kolları var sanırım, sunucuda dedektiflerin yanında PD sayısı fazla ve PD her rolde kazanan taraf . (olur, devlet) Sunucuda aşırı gereksiz silahlanma olduğunda PD'nin buna müdahale etmek için binnnnnlerce politikası ve prosedürü var. Sunucuda şuan sahip olunan silahlandırılmanın non realstik olduğunu düşünüyorum. Silah vermek gibi bir şey de mümkün değil ve bu da oldukça garip. Bu iki duruma baktığımda bana özgün bir tasarım olarak görülmüyor, geçmiş çoğu sunucuda ve halâ günümüzde aktifliğini koruyan sunucularda bu sistemleri gördük. Kendi adıma konuşayım, 2021'de yaşayıp bu kadar "parça götür, sonra gel al, silahı kendi ellerinle yap" gibi bir şey ne gördüm, ne de bunu role dökmek isteyenlerdenim. Silahlandırılma için onlarca açılmış ARGE vardı, aralarında güzel fikirlerde vardı ve illa ki özgün olmaksa konu, birçok şekilde "geçmişten etkilenmeyerek" yeni bir sistem kodlanabilirdi.
Like
16
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Vista, chikobyte, zift in kift, Ryu, bircan1, Vicolays, surely one day, SALVO180KM,
Quixes, Bloodriver, hollycrap, vorwar, samaelmuz, Alper, adanale, kreanz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.10.2021 13:29
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=107818.0
Geçmişte açtığım bir ARGE, tümüyle yenilenmeye gidileceği söylenmiş fakat şu an baktığımda yenilenmeden çok tekrar etme döngüsüne girilmiş gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 02.11.2021 17:35
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 02.11.2021 22:17
Ayrıca birlikten çıktıktan sonra silahın silinmesi bana saçma geldi, en azından silah askıya alınsın ve onaylı bir birliğe girmediğimiz sürece alamayalım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 03.11.2021 10:14
Ayrıca birlikten çıktıktan sonra silahın silinmesi bana saçma geldi, en azından silah askıya alınsın ve onaylı bir birliğe girmediğimiz sürece alamayalım.
Banada öyle geliyor, destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 03.11.2021 23:48
Blackmarket sistemi gelmeli, arkadaşın söylediklerine katılıyorum. Bir tabanca elde etmek bu kadar meşakkatli olmamalı daha iyi sistemler düşünülebilir şuan bulunan sistem gerçekçilik açısından da absürt. Başkasına silahını veremiyorsun, silah ticareti yapamıyorsun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 03.11.2021 23:55
Desteklemiyorum, şu an bulunan silah sistemi gayet yeterli
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 04.11.2021 13:13
herkesin silah almasına gerek yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 04.11.2021 17:18
Desteklemiyorum, şu an bulunan silah sistemi gayet yeterli
Hangi bakımdan yeterli? Oyuncuları kısıtlamak veyahut rol dışından ziyade sisteme dayalı bir silah ticareti rolü eğer yeterli geliyorsa sana, bu gerçekten epey garip.

herkesin silah almasına gerek yok.
Her önüne geçen "silah alayım, aaa" kafasında olursa eğer o bireyin kendi rol kalitesini yansıtır. Kimse durduk yere silaha ihtiyaç duymaz, gidip san news elemanı da silah sahibi olmaz/olamaz zaten. Yaptığı rol gereği bireylerin silaha ihtiyacı olabilir, silah sadece yapılan bir eylemde "araçtır" başka başka anlamlar yüklenilmesine hiç gerek yok. Oyun dışı ihlal olduğunda yöneticiler, oyun içi durumlar olduğunda fbı ve pd ilgilenir. 
« Son Düzenleme: 04.11.2021 17:21 hollycrap »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 04.11.2021 18:53

Bahsettiğin mevzu olursa madencilik sisteminin bir anlamı olmaz, o birlikte kalıcı olma planların yoksa zaten deagle ve ak çekmeniz mantıksız olur.
Silahların silinmesi olayı madencilik sistemini ayakta tutan bir durum, sen oyuncu gözü ile bakıyorsun fakat madencilik mesleğini aktif yapan arkadaşlara haksızlık oluyor. Ona bakarsan pd silahlarınızı aldığında da geri teslim alamadan silinmeli? Fakat para verip silahı tekrar teslim alıyorsunuz bu da mantık dışı değil mi?
« Son Düzenleme: 04.11.2021 18:57 meriawam »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok