Konu: [30.10.2021 - Chad Bartinaslanov] Retared RP, Metagaming, Agresif Rol  (Okunma sayısı 268 defa)

#0 - 30.10.2021 02:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chad Bartiaslanov @recoltofficialx

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @summer @kürdobar

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.10.2021 / 01:12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Agresif Rol

Retared RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi bizi daha önce ne gördü ne duydu, DM yediğimiz yerde buraya getirdiler. Silahsızız ve kamera taşımıyoruz. Bize kamerayla fotoğraf çektin falan tarzında konuştular. Daha önce Castucci ilede görüşmedik. Kendisi yalan söylemektedir. Bunu role dökmesi hatadır, ayriyetten gereksiz bir şekilde agresif rol tutulup R20'ye karşı yapılmaması gereken roller gerçekleştirmiştir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişi birliğinin yüksek yetkilisi ağır yaptırım almasını istiyorum.

#1 - 30.10.2021 02:08
@fellerTiberius 'da doğrular dediklerimi.

#2 - 30.10.2021 02:12
şahitliğimi onaylıyorum

#3 - 30.10.2021 02:14
Aktif çatışma ortamında değillerdi. Orası onların olduğu alan değildi, bununla savunma yapmasınlar diye yazmak isterim.

#4 - 30.10.2021 02:59

#5 - 30.10.2021 03:02
Sizi otoparkın çatısında vurdular ve bölgeye getirdiler. Sürekli bölgeyi izliyordunuz, sizin Castucci birliğinden olduğunuzu düşündük ve bölgeye getirildikten sonra bu rolü sergiledim. Gecenin ikisinde kim otoparkın tepesine geçip, bir bölgeyi izler ki? R20 demişsin, bende R19 um dostum, bunda bir problem yok. Ayrıca birlik tanıtımın var mı? Ek olarak bölgede Fear RP Yapmayıp dik dik konuştuğun için de bende sana şikayet açacağım, videoyu istersen kaldırabilirsin, yedeğini çoktan aldım. Eğer bu savunma yeterli gelmezse, videolu bir kanıt sunarız. Yönetim bu durumda etiketlemesi yeterli olacaktır.
« Son Düzenleme: 30.10.2021 04:11 recoltofficialx »

#6 - 30.10.2021 04:25
Sizi otoparkın çatısında vurdular ve bölgeye getirdiler. Sürekli bölgeyi izliyordunuz, sizin Castucci birliğinden olduğunuzu düşündük ve bölgeye getirildikten sonra bu rolü sergiledim. Gecenin ikisinde kim otoparkın tepesine geçip, bir bölgeyi izler ki? R20 demişsin, bende R19 um dostum, bunda bir problem yok. Ayrıca birlik tanıtımın var mı? Ek olarak bölgede Fear RP Yapmayıp dik dik konuştuğun için de bende sana şikayet açacağım, videoyu istersen kaldırabilirsin, yedeğini çoktan aldım. Eğer bu savunma yeterli gelmezse, videolu bir kanıt sunarız. Yönetim bu durumda etiketlemesi yeterli olacaktır.

İstersen birlik tanıtımlarına bak, ayriyetten her gördüğünüzü Castucci mi sanıyorsunuz siz? Arabam oradaydı almaya geldim. Kanıtın varsa at. Ek olarak istediğin kadar yedek al, fear rplik bir durum yok. IC'de tanımadığın insanı kaçırıyorsun sana karşı başlangıçta zaten fear uygulanıyor. Fear uygulamak demek sadece eylemsel olarak korkmak değildir. Bunu bilmemene üzüldüm.
« Son Düzenleme: 30.10.2021 05:00 patron »

#7 - 30.10.2021 11:56
Merhabalar,

Şikayet incelendi, savunmaların yeterli gelmesiyle birlikte kilit, arşiv.